Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Megoldottam a híd kérdést.
![]() Eddig a "Set Simulator opt.."-ba állítottam az időket, hogy működésre bírjam, de nem csak ott kell állítani, hanem a "Set Animation opt.. / SPICE opt"-ba is be kell állítani ugyan azt az értéket. Így már szépen megy a H-híd.
Sziasztok!
Tud valaki a Proteus 6.7Sp3-hoz olyan megoldást, hogy legyen benne AtMega88? Már letöltögettem egy csomó lib-et, de valahogy nem akarja (csak mega8/16/32 van benne) ![]() Persze egy későbbi verzió is érdekel, ha az a már tartalmazza! ![]()
A 7.8 sp2-be benne van. Tölsd le azt.
Szia brato !
Még egy kis segítséget szeretnék. Próbáltam szimulálni az ICL1707 IC-t de nem sikerül. Csatoltam amit eddig csináltam. 7 szegmenses kijelzőt sem tudtam feléleszteni egyik tipust sem ![]()
Van erről a proteusról valami leírás, mert hosszú órákat töltök előtte eredménytelenűl .
Megrajzoltam az ICL7107 kapcsolást de szimuláció helyett csak hibaüzenetek vannak. Melyik alkatrészeket lehet szimulálni ? Honnan lehet letölteni olyan alkatrészeket ami szimulálható ? ....stb
Találtam egy ilyen esetet a neten és ott azt írják nem jó az alkatrész.
?Hiba másnál is Van erre valami megoldás
Egy rövid tapasztalat a Proteusal kapcsolatban.
Rengeteget szenvedtem a 6.9-7.7 sp2-ig mert Win7-et használok,de volt, hogy XP alatt is, különböző alkatrészeket nem szimulált, vagy hibát hibára halmozott. Pedig a 6.9-es verzió teljesen legális. Mióta felraktam a 7.8 sp2-t azóta ezek a gondok 90%-ban megszüntek. Ebben a verzióban is van hiba, de melyik programban nincs. Figyelni kell még a program helyes beállítására is (nem úgy ahogy Én csináltam a H-híd szimulációnál), mert nagyon érzékeny rá. Egy Orosz oldalon találtam egy nagyon jó leírást a Proteushoz, a szerző még azt is leírja, hogy kell szimulálható alkatrészt csinálni, ha valakit érdekel megkeresem a címet.
Szia !
Köszi a tippet megpróbálom. Azért az sokat elárul, ha kiderül egy alkatrészről hogy hibás, és a készítője nem javítja azt
Szia,
engem érdekelne, hogy hogyan lehet alkatrészt készíteni, már régóta keresgélek valami leírást, de nem sokra mentem, valamit találtam de abban valami .dll programozásról van benne szó és abból sokat nem értettem ![]() Már egy jó ideje kinlódok egy RGB LED készítésevel de sajnos nem sok sikerrel, gondolom oda is valami dll kellene. Nagyon megköszönném, hogy ha megtalálnád azt a leírást ![]() Amúgy ha kell valakinek az a dll-es dolog akkor szivesen felteszem.
A Kazus.ru forumán van, de hogy mindent elérj regisztrálnod kell ,ami nem egyszerű,egy kis orosz tudás nélkül.
Tedd fel légyszi azt a dll dolgot.
más: Frissítettem 7.8SP2 -re de az a nyavalyás 7107 csak nem jó ![]() Kazuson azt írják amúgy, hogy a 7.7 és a 7.8 közt azonkívül, hogy a 7.8 tudja a win7-t, működésben lényegi változás nem történt.
itt van egy része, mert egyik több mint 2Mb és nem tudom feltenni, ahhoz ott a link:
Bővebben: Link 1 (free user, wait 11 sec, kitöltöd a biztonságit és down) Bővebben: Link 2 (ha a masik nem megy) amúgy ha valaki vágja ezt a dll cuccot akkor nem bánnám ha majd adna egy gyors talpalót ![]() Köszönöm.
Az jó akkor
![]()
Apró popó!
Be lehet állítani valahogy, hogy az alkatrészek neve mellett ne jelenjen meg az a buta TEXT felirat...? ![]()
Template menü/ Set Design Defaults / Show hidden text mellől vedd ki a pipát
Több ponton is bukott a mutatvány.
Először magam nekiálltam minden minden különösebb protel képzettség nélkül, aztán elsőre ugye nem működött. Utána a neten kerestem a megoldást a hibaüzenetre, és találtam egy fórumot ahol valakinek ugyan ez volt a baja. Ott kapott ő valami választ a megoldásra de nem magyar fórum és nem pontosan értettem milyen csatlakozót kell a 32. lábra tenni mert a TC7107.dll hibás és az a trükk, hogy........ Aztán keresgéltem még és találtam olyan rajzokat ahol a protellel megy a szimuláció. Végül is a fő probléma az volt, hogy a 32.lábat a mérendő fesz negatívjára kell kötni és az IC +/- tápját csak "terminals - power " forrással lehet bekötni. Nálam legalább is máshogy nem megy. Röviden ennyi a történet. Hibaüzenet pedig: Pin "OSC1" is not modelled Pin "OSC2" is not modelled Pin "OSC3" is not modelled Pin "GND" is not modelled Ami most is meg van de működik.
Sziasztok
Pici segítséget szeretnék kérni, DCF jelet szeretnék oszcilloszkóppal mérni proteusban tudna esetleg valaki segíteni hogy hogyan is állítsam be hozzá az oszcilloszkópot a szimulátorban!
Üdv!
Van modelezhető jelforrásod, vagy fájl amiben megvan a dcf jel?
Szia
Igen itt találtam a fórumon egy DCF jelet generáló file-t. Köszi megpróbálom amit küldtél!
Proteusban hogyan lehet teliföldet beállítani? Googli most nem barátom
![]() Esetleg van valami tutorial proteushoz?
Aresban Tools > Power plane generator, és ott megadod, hogy a gnd netre tegye.
Van egy ilyen hibaüzenetem, szimuláció helyett. (kép)
Hol tudom ezt, és mire állítsam ? GMIN Step -t találtam a System menü - simulator options - iteration részben, ahol 60-120 közt lehet változtatni, de különösebben semmi hatása.
Szia !
Nem találtam a modellek közt akkut ![]()
Keresd úgy, hogy "BATTERY". Van egy pár darab.
Akkor úgy fogalmazok tölthető akkut hogy lehet szimulálni ?
Nem áramforrást keresek ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |