Fórum témák
» Több friss téma |
Szevasz!
Észrevételed jogosnak tűnik, de az, hogy új, nem jelent semmit, az már igen, ha ránézel egy hőmérőre, amelyik a hűtőszekrény közelében van. Nem rajta, mellette, hanem a közelében. Hány fokot mutat? A hűtőknél a paraméterek max. 25 fokos környezetre igazak, jó ha ott teljesítik. Ezzel együtt nem megnyugtató a dolog, de bizzál benne, hogy jobb is lesz... Üdv: StMiklos
Szevasz!
Egyet megpróbálhatsz, javulhat a dolog.. Kihúzod a dugót a konnektorból, kihúzod a hűtőt a helyéről, vizes ecsettel, kefével letakarítod tisztára hátul a fekete rácsot (van ebben a típusban?), alul a kompresszort is nedves ruhával tisztára takarítod, visszatolod a helyére, ha lehet 5 centivel kijebb, adj neki oldalt is levegőt ha lehet, és 1-es fokozaton használd. Ha javult a dolog egy-egy fokozattal viheted feljebb is. Üdv: StMiklos
Köszönöm,ezt megpróbálom! Ha 24-25 fok van a konyhában akkor minden oké,de ha magasabb akkor baj vanNem értem.2 hete 27 fok volt 2 napig,ugyanez volt,most 3 napja 28-29 fok van,és a hűtő 2 napja nem fagyaszt.Egyszerűen nem értem.Melege van?Na megpróbálom,amit írtál,és reggel megírom volt-e eredménye
Most egy tipikus női kérdés
Mikor törölgetem,tűzforró a kompresszor.Nem robban fel?
nem
ez az üzemi hőmérséklete
Köszönöm
Szia!
Köszönöm a választ. A lakásban most egy kicsit a kánikula miatt melegebb van 27-28 fok. A hűtőben megmértem a hőmérsékletet, úgy hogy a hőfokszabályzója közép állásba volt 15 fokot mutatott. Lejjebb tekertem 2 egységet úgy ment le 9 fokra. ( A hőfokkapcsolója nem a hűtőtérben van hanem kívül, és azt írta még a gép könyve hogy a szabályzóval 1 és 6 fok közt tudom szabályozni a hőmérsékletet. Órákat megy egyfolytában míg egyszer kikapcsol. Még annyi megjegyzés , megnéztem ismerősömék hasonló hűtőt az nyolc percig hűt 13 percet áll, megint nyolc percet hűt 13 percet áll, ha nincs nyitogatva. Megvártam 2 ki és be kapcsolást. Szerintem ezzel valami nem oké. Lehet a 3 nap cseregaranciába vissza kéne vinnem l
Szia!
Sajnos a helyzet változatlan,illetve még rosszabb,most már 0 fok alá nem is megy Nincs mese,megyek venni a bizományiban gyorsan egy kis fagyasztót,hogy bele tudjak pakolni.Még annyi kérdésem lenne,hogy a hűtőrészt azért még használhatom így?Az rendesen hűt,azzal nincs gond,viszont a fagyasztótól hűt,tehát ha a fagyót leveszem minimumra,akkor a hűtőrész még mehet?Köszönöm.
Samsung RL33SBSW nofrost hűtőgép javítása
A hibajelenség ami miatt a javításhoz hozzáfogtam az volt, hogy időnként elfelejtette a hűtést, csak állt és minden felmelegedett alul, felül. Ha kikapcsoltam akkor elindult és működött a szokott módon, de csak egy ideig. A kivett vezérlő panelen mindent jónak találtam, az érzékelők méréssel jónak látszottak. Eléggé elfoglalt voltam, ezért hirtelen csináltam egy egyszerű áramkört, ami a kézi ki-be kapcsolást helyettesítette egy jelfogóval ha a mélyhűtő -10 C fok fölé melegedett. Ezt nem részletezem, mert kiderült kb. két hét után, hogy a felső rész egyáltalán nem hűt. Szerencsére találtam helyet a mélyhűtőben lévő daraboknak és szétszedtem a hűtő részt. Ekkor láthatóvá vált amit addig is sejtettem, a párologtató hűtő teljesen jeges volt, a ventilátor nem tudta keringetni a levegőt, a légcsatornán nem ment fel a felső részbe a hideg levegő. Miután a jég leolvadt, a leolvasztó fűtőbetét csatlakozóján mérve szakadás volt. Így most már érthető a hűtőgép viselkedése. A processzor a bekapcsolás után tette a dolgát, működtette amit kellett és amikor leolvasztani kellett várt szegény, hogy a párologtató érzékelője jelezze a leolvasztási művelet sikerét, ami persze nem következett be. A leolvasztó fűtőbetét beszerzése és cseréje után újra kifogástalanul működik. A rend kedvéért egy valószínűleg ritkán előforduló hibát is megemlítek. Hátul a hálózati csatlakozó kábel a baloldalon egy műagyag dobozba megy be. Itt van az a kis trafó is amelyik a vezérlő panelt látja el. A kompresszor, ventilátor, fűtés, légterelő motor hálózati kábelei, a nulla és a fázis itt vannak blankolva összefogva egy-egy összenyomott műanyag darabban. Ez egy idő után relaxálódott és a kontaktus megszűnt, se kép se hang. Ez még garancia időben történt, de rendes forrasztással, szigeteléssel hamar elhárítottam. A javítás során készítettem képeket, amelyek segíthetik az utánam jövők tájékozódását.
Nagyon szuper, köszönjük ezt a részletes leírást!!
Igen részletes ismertető. Egy dolgot fűznék hozzá. Az a bizonyos gumi csövecske, aminek lapított a vége olyan galibát tud okozni, amire sokan nem is gondolnának. Nevezetesen azt, hogy az olvadék víz itt folyik le a gyűjtőtálcába, ahonnan elpárolog. Pár év alatt ez az össze lapított gumi vég elszennyeződik, és nem nyit ki többé. Ekkor az olvadék víz nem tud kifolyni olvasztáskor és felhalmozódik a hűtőtest alatti csepptálcában, majd belefagy mind a csepptálcába, mind a kivezető csőbe. Ezután túlcsordul, és kifolyik a mélyhűtő részbe és az alsó tárolórekesz szépen befagy. Ekkor a mélyhűtőrészt szét kell szedni, ki kell olvasztani az elfagyott részeket és ezt a gumi csövet el kell távolítani. Nem csak a Samsungra, hanem minden nofrost készülékre vonatkozó probléma.
Szevasz!
Ha ilyen rossz a helyzet, próbáld meg a 3 napos cserét kiboxolni, mert azért ez nem természetes. Azt azért nem értem (lehet valami turpisság a dologban), hogy ha egyszer is kikapcsol, akkor megvan a hőmérséklet, persze nem a normáltérben, hanem a kikapcsolást érzékelő helyen, akkor viszont a normáltérnek jónak kéne lennie. Nincs rés az ajtógumi és felfekvő felület között? Bárhova beteszel egy újság papír szeletet, azt csak húzva lehetne kivenni onnan, de mindenhol! Valami azt súgja, annak jónak kéne lennie, de nem tudom miért. Persze a gázhiány is okozhatja ezt, de új gépnél? Üdv: StMiklos
Igen, úgy használhatónak tűnik, de nem egy energiatakarékos megoldás mai világunkban...
Üdv: StMiklos
Sziasztok!
Lehet - sőt biztos-, hogy volt már ilyen probléma, de egy újszülöttnek.... Indesit kombinált hűtőnk van.(Kb. már 10 éves) Pár napja, észrevettem, hogy a belső hátsó falának kb. felső egy harmadán, olyan 2 cm.-es jégkása -szerű réteg van. Kiengedés, lemosás, de másnapra újra odanőtt. Tudtok segíteni, hogy mi lehet az oka? Mit csináljunk vele? Vagy szerelő? A választ előre is köszönöm!
Sziasztok. Tud valaki segíteni? Hűtő (kétajtós,felső mélyhűtő részén)kilyukadtra helyén sárga olaj csepp jelzi ,itt ment el a gáz.Letisztitva látszik a luk is . Vásároltam egy alumínium forrasztó rudat.Melegitve (kb.360c 1majd 2kézi gázégővel )nem lehet annyira felmelegíteni mert elviszi a hőt vagy a környező műanyag bori tás megolvad. Másik lehetőség ragasztás. Lehet kapni speciális alumínium ragasztót. Van valakinek ebbe a hibába tapasztalata? Aválaszt előre is köszönöm.
Nekem Siemensem van, abban van belul a lampa ill a homerseklet szabalyozo kozeleben egy kapcsolo ami arra szolgal, hogy ha 17 fok ala csokken a kulso homerseklet, akkor azt at kell kapcsolni. Namost ha az be van kapcsolva akkor hasonlo jelensegetprodukal, szinte egyfolytaban megy a kompresszor... Nezd esetleg meg a leirast neked van-e hasonlo kapcsolod.
Hűtőközeg szivárgás, vagy dugulás. Szerelő kell hozzá.
A hűtőtestet megfoltozni erősen necces dolog. Ahhoz, hogy forrasztani tudd ki kellene venni az alu hőcserélőt, ami ebben az esetben nem lehetséges. A másik probléma az olaj. Az ugyanis ott van a hűtőtest járataiban, és ahogy melegíted a hűtőtestet úgy keletkezik benne égéstermék és túlnyomás. A túlnyomás ki fogja fújni a forraszanyagot, az égéstermék savasságot okoz, ami a kompresszor halálához vezet. A ragasztás is necces. Van olyan ragasztó, ami hőre megfolyik és eltömi a lyukat, de ehhez is melegíteni kell a hűtőtestet, ráadásul a ragasztandó oldallal szemközt, tehát ehhez is ki kellene venni az elpárologtatót. Létezik két komponensű hűtőtest ragasztó is, de ezzel nincs tapasztalatom. Jó eséllyel eldobós lesz a hűtő.
"egy kapcsolo ami arra szolgal, hogy ha 17 fok ala csokken a kulso homerseklet"
Ez pontosan mit csinál, mit módosít a vezérlésen??
Valaki meg tudná esetleg mondani,hogy mi baja is lehet a hűtőmnek?Oda jutottam,hogy már a normáltér sem hűt,+15 fok van benne,a kompresszor és a venti szinte állandóan megy,de hűtés az nincs.Néha rövid időre (10-15) percre megáll,majd újra elindul és csak megy megy,de nem hűt Szerelő 2 hét múlva jön.Mi lehet a baj,mire számíthatok?Rossz a kompresszor?(de sokat megy),vagy gázhiányos lehet?Vagy kuka az egész?? Köszönöm,ha írtok,eléggé idegesít nem tudok most új hűtőt venni
Sziasztok
Indesit hűtőm van, felül fagyasztóval. Pár órája vettem észre, mikor kinyitottam a fagyasztó ajtaját, hogy alul a burkolat forró. Belül kicsit jegesedik, de mi melegedhetett fel? Egyébként hűt, minden OK, csak zavar, hogy egyre melegebb a burkolat 2 centire a mirelittől. Ötletek?
Minden fagyasztóban van keretfűtés , hogy a gumi ne fagyjon rá a fém "keretre" Teljesen természetes hogy meleg
Ez vagy hűtőközeghiány (esetleg dugulás) vagy a kompresszor megy, de nem szállít. Ha ez egy nofrost készülék, akkor az olvasztási ciklusokban áll csak meg. Jobban jársz, ha kikapcsolod, mert ha nem a kompresszor a ludas, akkor ha hűtőközeg nélkül jár, előbb utóbb tönkremegy.
Köszönöm!
Szia! Köszönöm a választ! Még első nap végigolvastam a könyvét, nem találtam benne hasonlót.
Üdv!
Segítségre lenne szükségem! Adott egy kb. 8 éves Electrolux hűtő, melynek a jobb oldalán egy tenyérnyi részen párásodik, valamint ha nincs időben letörölve, akkor meg is fagy. A hűtőn belül, ugyanazon a helyen folyamatosan jég képződik, pont a vízelvezető szélénél. A hőmérséklet jó, folyamatosan mérve van. Az ajtó szigetelésében hiba nincs. Mi okozhatja ezt? Mivel lehet orvosolni? Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha jól gondolom ez egy kombinált hűtőszekrény lesz. A jelenséget az okozza, hogy a mélyhűtő hűtőtestétől a normál tér hűtőtestéhez vezető hűtőközegcső körül a szigetelés gyárilag hibás. Ennyi időbe telt, míg annyira leromlott a szigetelő képessége, hogy átfagy. Nem lehet neki semmit csinálni.
Hali.
Nekem van egy lehel hűtőm, 3 * os kompresszoros. A probléma vele hogy nem kapcsol ki a kompresszor hűtés közben, de ha 0 ára letekerem a termosztátot kikapcsol. Vissza is kapcsol, csak egy nagy puffanás mikor visszakapcsol És nem hűt elég jól. Valamint most néztem hűtőrács felett pokoli meleg van. Kézzel megfogva elég meleg. Mi lehet a baja? + ami érdekes hogy automata leolvasztós, na és totálisan leolvasztottam ma manuálisan, és 10 perc hűtés után hátul csöpögő hang. Már víz lenne 10 perc menet után? És állandóan ez a csip csep hang. Szünet nélkül. De a fő bajom hogy kompreszor miért nem akar lekapcsolni
Hali!
Azt szeretném kérdezni hogy van e olyan hűtő amibe nincs kompresszor mármint kompresszor nélkül működik. Azért kérdezem meg mert van egy régi hűtőnk aminek sajnos nem tudom a márkáját és a típusát de nagyon régi az tuti több mint 20 éves és kb 60 L lehet. Szétakartam szedni a kompresszort ki akartam szedni belőle de nem találtam meg. És ha van ilyen hűtő akkor ezek hogy működnek? A választ előre is köszi
Helló!
Van olyan hűtő amiben nincs kompresszor.Úgy hívják,hogy ABSZORPCIÓ HŰTŐ. Gáz töltete ammónia , vízben elnyeletve.Nem ajánlom,hogy megfurkáld mert sírógörcsöt kapsz tőle,de az is lehet,hogy megfulladsz.. Működési elve meredeken eltér a kompresszoros hűtőtől. Bocs,hogy nem írom le az elvét de az nagyon hosszú lenne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |