Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   617 / 1385
(#) Zsoltipapa hozzászólása Júl 18, 2011 /
 
Sziasztok:Érdeklődök hogy ki ******.Üdv:Zsolt

Ejnye! A fórumban nem hirdetünk.
(#) Bigpeterson válasza janikukac hozzászólására (») Júl 18, 2011 /
 
Itt vannak az első vasalt nyákom képei. Nem hittem, hogy sikerül. Az utolsó két képen az a fólia látható, amire másoltak nekem. Nagyon egyszerű dolgozni vele
(#) janikukac válasza Bigpeterson hozzászólására (») Júl 18, 2011 /
 
Ne viccelj! Ez nem olvadt rá a vasalóra? :O Ez síma vetítőfólia, én ilyennel fotozok nyákot. . .
(#) Bigpeterson válasza janikukac hozzászólására (») Júl 18, 2011 /
 
Bezony, sima fólia Egy próba darabot levágtam belőle, az először ráolvadt, de beállítottam vele a hőmérsékletet, utána fel tudtam vasalni gond nélkül, mikor kihűlt, akkor pedig csak lehúztam.
(#) andras99 hozzászólása Júl 18, 2011 /
 
Sziasztok!
Ma olyan 2 óra felé elkészültem életem első NYÁKjával! (legalábbis a mintázat felvasalásával) A nyákot megcsiszoltam, zsírtalanítottam. A mintázatot egy S*MSUNG SCX-3200-al kiváló minőségre állítva O***ce D*pot "gazdaságos" fekete-fehér sima másolópapírra nyomtattam, majd felvasaltam. Elsőre sikerült! :yes: (na jó, egy forrpontnál kicsit kevés festék van) Holnap talán beszkennelem.

Ui.: Nem marattam, holnap a gyógyszertárban megérdeklődőm a vaskloridot. Édesapám fogorvos, a fúrófejeket ami nem kell neki megkapom általában, azzal fogom kifúrni. Gondolom majd nem törik olyan könnyen, ha a fogat elviszi.

Ja, és a papír nagyon könnyen lejött.

Üdv.: andras99
(#) Dániel X válasza andras99 hozzászólására (») Júl 18, 2011 /
 
Üdv!

Vaskloridot már csak egyes vegyszerboltokban kapsz., gyógyszertárban biztosan nem. Használj TN150 at vagy visszaolvasva találhatsz más marató anyagot is bár azt neked kel bekeverni.
(#) bbalazs_ válasza andras99 hozzászólására (») Júl 19, 2011 /
 
A fogorvosi 'furo' sokkal inkabb maro. Nyakot furni vele lehet, csak nem erdemes. A csont es az uvegszal kozott van kulonbseg. Azert ugy-ahogy elviszi.
Sima egyes kemenyfem furoval jobban jarsz.
Ha tudsz szerezni vaskloridot, lottyints bele egy kis sosavat is. Segit a rezfeluletet megtamadni es Fe3+-a visszalakulni az Fe2+-nak. Melegen erdemes hasznalni (eppen gozologjon) es hasznalj sok szigetet a rajzon, hogy ne fogyaszd olyan gyorsan.
(#) nferi1 hozzászólása Júl 19, 2011 /
 
Sziasztok!

A csatolt képen látható, fénymásolóból bontott motor vezérléséhez kérnék segítséget.
Sajnos ezidáig nem sikerült infót kapni róla.

Segítségeteket előre is köszönöm.

P1010746.JPG
    
(#) elektro95 hozzászólása Júl 19, 2011 /
 
heló lenne egy olyan kérdésem hogy muszáj lézernyomtatóval nyomtatni a műnyomó papírra és nem jó helyette a sima tintás nyomtató ?
(#) sznyeg válasza elektro95 hozzászólására (») Júl 19, 2011 /
 
Nem. A lézernyomtatókban, fénymásolókban használt festékport lehet átvasalni. A tintasugarasok festéke egy szép fekete pacává válik. De próbáld ki, ha nem hiszed, a papír másik oldalára rá tudják neked nyomtatni fénymásolószalonban a nyákot
(#) elektro95 válasza sznyeg hozzászólására (») Júl 19, 2011 /
 
köszi a választ majd megpróbálom hogy mi lesz de szerintem a haveromat megkérem hogy csinálja meg nekem
(#) watt válasza lóri hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
A 12V egyenáramot nem lehet triakkal kapcsolni. Cseréld ki a triak egységet az optoval együtt egy MOSFET-re, pl IRF3205. Azért ekkorára, mert ez 5V-os gete fesszel is tud kapcsolni 10A-t kis hűtéssel.
(#) watt hozzászólása Júl 20, 2011 /
 
Sziasztok!
Mindenkinek gratulálok a fejlesztésekhez, én kicsit elmaradtam ezen a téren, mert miután felrobbant a gumihengerem a laminálómban, elegem lett a dologból és visszatértem a jó öreg vasalóhoz.

Amiért most idetévedtem az, hogy ki kellett cserélnem a nyomtatómat. Régebben írtam, hogy az OKI nagyon magas hőfokon olvadó port használ, többek között ezért is robbant fel a hengerem. Most egy nagyobb nyákot kellett volna vasalnom, és az OKI eltorzította a rajzolatot, gyakorlatilag 5mm-en belül két egyformát nem volt képes nyomtatni 210mm hosszon. Majdnem összetörtem, de inkább vettem egy másikat.

Ez egy HP P1102, 20e a bolti ára, lehet van olcsóbb is a neten, csak nekem gyorsan kellett.
Tapasztalat, hogy sokkal feketébben és sokkal jobban fedve nyomtat, pontos méretaránnyal és azt a 60g körüli műnyomó papírt, amit az OKI begyűrt és csak egy sima nyomtatópapírral összefogva volt képes aránytalanul nyomtatni, simán tökéletesen viszi! Ez a legfontosabb szerintem, mert féltem tőle nagyon, miután a nyomtatókat az üzletben nem lehet kipróbálni!
Az tény, hogy a festéke sokkal alacsonyab hőfokon olvad(vasaláskor jól szétnyomtam az OKI utáni megszokott módon való vasalással), tehát laminálásra ideális.
Talán hasznos lesz valakinek ez az infó!

Az OKI-ból pedig lehet, hogy laminálót építek!
(#) IMi válasza watt hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Szia!
Valóban hasznos infó, épp most nézegettem ezt a nyomtatót. Nálunk 1-2 ezerrel drágább, de ha futár hozza, akkor ugyan ott van. Köszi !
(#) watt válasza IMi hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Annyit még esetleg, hogy azért választottam ezt a Samsung, Xerox, Epson helyett, amik 15e voltak, mert sokkal patentebben működnek az ajtajai, a toner ki-be művelet, és talán bizalom gerjesztőbb a kivitel.
(#) kistotti01 hozzászólása Júl 20, 2011 /
 
Sziasztok!
Ma mentem alaktrészeket vásárolni a megszokott kis boltomba. Mivel kifogyott a nyák készletem, ezért vennem kellett. Még sose vettem ott nyákot, azt mindig rendelni szoktam mikor nagy alkatrész bevásárlást szoktam tartani. De ezután mindig ott veszem. Kaptam egy ajánlatot, hogy egy 56cmx32cm-es nyákot elvihetek 1800Ft+Áfáért, azaz 2250Ft-ért. Nem hagyhattam ott annyiért. Vagy nem érte meg szerintetek? Ahogy elnézegettem itt aszerint jól jártam. Ráadásúl még postaköltség sem volt...
(#) Zoli_bácsi válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
A Hestore-ban a 300x200-as az nagyon drága. Az rablás. A HQ-nál bruttó 1500 Ft... Szerintem jól jártál vele. Én négyzetméterest szeretnék venni, de sajna nem kapok.
(#) kistotti01 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Igazából én ekkorát sem akartam venni, de ezt megérte. Ennek a darabolásával is már bajban leszek, de talán meg tudom oldani. Táblanyák ügyben emmzolee -t tudom ajánlani. 4-5 hónapja volt neki még 2 tábla nyákja, nagyon-nagyon korrekt áron. Ha gondolod meg tudom adni az elérhetőségét. Egyébként nekem is feltűnt most ma, hogy jobban utánnajártam a nyákok árfolyamainak, hogy a Hestores 200x300-as nyák drága. Pedig én abból már rengeteget vettem, de mostmár más helyről fogom beszerezni a nyákokat. A helyi kis boltból.
(#) Dániel X válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Üdv!

Conradban 200x300 panel 1090 ft.Bővebben: Link
(#) mate_x válasza Dániel X hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Szia!

Szerintem ez bakelit.
(#) Dániel X válasza mate_x hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Ezt hogy érted? Van rajta rézréteg.
(#) mate_x válasza Dániel X hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Úgy értem, hogy a hordozó lemez anyaga bakelit.
Ez nem annyira strapabíró, mint az üvegszálas (FR1-es) hordozóanyagú lemez(ez drágább is)
(#) Dániel X válasza mate_x hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Ja értem. Viszont honlap szerint ilyet nem árusítanak. a képviseleti boltjukban meg lehet kapni üvegszálasat daraboltan.
(#) Zoli_bácsi válasza Dániel X hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Köszönöm, de sikerült szereznem bruttó 875Ft/A4 áron nyáklemezt. FR4-es 1,5mm
(#) Dániel X válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Üdv!

Az elég korrekt ár.
(#) Zoli_bácsi válasza Dániel X hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Rendeltem, de még nem érkezett meg. Azt írták: EGY OLD ÜVEGSZÁLAS 375X350mm 1,5mm FR4 ez bruttó 1765Ft. Egy ekkora lemez máshol alsó hangon is 3000Ft.
(#) mate_x válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Szia!
Hol lehet ennyiért venni?
(#) john94 hozzászólása Júl 22, 2011 /
 
Hello!
Valaki tud linkelni,vagy készíteni egy olyan videót,ami azt mutatja be,hogy hogyan kell levilágítással NYÁK-ot maratni?Már régóta szeretném azt is kipróbálni.
Szerintetek szebben meg lehet csinálni így ,mint a vasalásos technikával?
(#) gulasoft válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Ez engem is érdekel. Küld már a linket.
(#) Balaa16 válasza john94 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Következő: »»   617 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem