Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
És mégis mekkora teljesítményű az az "adapter" ? Legegyszerűbben stabilizátor ic -vel tudnál több neked való feszültséget elérni Pl.: 7809 és 7815 csak bírniuk kell amperrel így a végfokhoz nagyobb teljesítményhez szükség lehet párhuzamosítani ketőt vagy trnzisztorral kisegíteni esetleg lm350 -et használni ,annál te álítod be potméterrel a kívánt feszt 3A elég lehet 15V -on ennek az ic -nek (2030) mono -ban. És a 350 -es nek jó a brumm elnyomása is.
a lemezjatszo vegfok az tranzisztoros holnap megnezem jobban az adatait is.meg talan megvan a doboza is.de semmi ICt nem hasznal ez biztos.amugy ezek a panelek onnan vannak hogy mindenkinek mindent en javitok es amit nem lehet azt itt hagyjak meg ilyenek.alkatresznek meg jok lesznek.meg rengeteg mindent tudok szerezni is ugyhogy a felsorolas nem igazan jon szoba.ezert mondtam h gyertek otletekkel en meg leltarba veszem hogy mi van meg es mit kell beszereznem.
Sziasztok!
Van egy GRUNDIG V7500 erősítőm. Végfokot cseréltem benne de fél oldala halkan szól és torzít. Mit kellene még megnézni benne?
Van egy végfokhibás Renkforce erősítőm.Szeretnék bele csinálni egy másik erősítőt.Ti milyen ajánlotok?Ami 2X40VDC-ről működik, viszonylag egyszerű (Univerzális nyákon csinálnám meg) jó hangminőségű és elég neki egy 150w-os trafó?
Üdv mindenkinek ! Keresek STK-4172 II végfok ic-t. Hol lehet kapni ? Előre is köszönöm a segítséget,további szép napot.
Az üzletben A második linken próbálkozz.
TDA7294. Olcsó, trafó elegendő, egyszerű és szerintem kielégíti elvárásaid. Ha nem akkor meg rengeteg tranzisztoros, FET-es kapcsolás van itt. A "kapcsolások" között is szétnézhetsz. Még STK családban is keresgélhetsz ha már gabrio11 előhozta.
Köszönöm a gyors választ ! Az üzletben STK-4172 van,ez meg egyezik az STK-4172 II-vel ?
A tda-nak nem lenne kevés a 150w sztereóban?Mert akkor megcsinálom megint csak ebbe az erősítőbe.Vagy még néztem az STK4161II-t is.
Lábkiosztásban és teljesítményben megegyeznek. Ha megnézel egy adatlapot akkor a torzításbeli különbség ami feltűnik. Kérdezz rá az eladótól hanem, bár nem hiszem sok választásod lenne mivel kifutó típus.
Kevés lenne de nem hajtanád ki maximálisan akkor. TDA szívósabb, védelmekkel ellátott. STK jobb választás de kényes. Hanem mint írtam nézz szét a tranzisztorosak között. Rengeteg lehetőséged van mivel a tápfeszültséged nagyon kecsegtető az erősítők szemszögéből nézve.
VF2-es se lenne szerintem rossz akkor.Csak azt hittem ezekhez már nem lesz elég a trafóm.
Köszi ! Ha nem lesz jó akkor eladó egy fél oldalas AKAI AA-V105 rádiós erősítő
Azért győződj meg amennyire tudsz, hogy valahol máshol van-e hiba. Nehogy egy drága, ritka új IC-t beszerezz és aztán valami figyelmetlen okból azt is eltüzeld.
Nem értelek. Ha egy végfokon azt írja hogy "X watt" akkor te feltétlenül "X watton" akarod működtetni? Majd amennyi kifér a csövön a trafó részéről annyira fogod hajtani. Ez nem az a verzió amikor egy drága nagy teljesítményű végfok potyára van elkészítve. Ezek nem épp nagy költségvetésű erősítők és alig hiszem árba nagy különbség lenne közöttük.
Én nem fogom maxon járatni.Csak nem szeretnék úgy járni mint régebben.Egy db 90w-os trafó meg rajta egy db tda7294-es ic és a trafó még akkor is úgy melegedett mint az "állat" amikor alig volt kivezérelve.Nyugalmi árama kb 100mA lehetett.Nem a trafó volt rossz.A végén meg elfüstölt a trafó.
És azt mondod, hogy ha egy kisebb teljesítményű erősítőd lett volna ugyan annyira kihajtva mint a TDA akkor nem melegedett volna? Az a nyugalmi áram meg szerintem nem eget rengetően sok.
Volt rajta egy 2X20w körüli stk ic is.Azzal még max hangerőn se melegedett.
Azt se hiszem azért, hogy a TDA is 40W-ot adott le amikor melegedett.
De lehet, hogy csak azért volt mert feszültségkétszerezőt használtam amikor a tda-ra tettem.
Univerzális nyákra ezt ajánlom.
Köszönöm.Nem néz ki bonyolultabbnak mint a vf2-es.Lehet ezt csinálom meg.
A linkelt oldal alján láthatod az elrendezést. Nem ismerem a tönkre ment erősítődet, de feltételezem, hogy tudsz belőle alkatrészeket menteni. A végtranyók Elliott-nál 60V-osak, lehet az alig drágább BD245/246C megbízhatóbb lenne.
Szijasztok szép jó estét mindenkinek!
Lenne itt egy SAL WRC 12bpa típusú aktív mélyládából erősítőm! Kapcsolási rajzot tudnátok hozzá adni? Most szeretném bedobozolni autóba csak nem tudom a szubwoofert* hova csatlakoztassam mert másik lessz rákötve?! Segítsetek pls..
Quad405 40 wattos változatát pld bár az 2x30 volt...
Az már bonyolult lenne nekem egy kicsit.
Urbánál veszel egységcsomagot, meg pár alkatrészt kell kicserélned és működni fog.
Sziasztok!
Használhatom az alábbi kapcsolást erősítőhöz? Kicsi a bemenő jel, viszont csak asszimetrikus táplálásom van a műv.erősítő számára. Vagy van esetleg valakinek, hasonló 'sima' tápos megoldása? |
Bejelentkezés
Hirdetés |