Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   45 / 313
(#) agressiv válasza agressiv hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Megoldódott, valóban a kijelzőnél kapott egy pofont a csatlakozó, de egy kicsit ferdén bedugva működik.
(#) ColT hozzászólása Júl 17, 2011 /

Adott egy Dell E172FPb LCD monitor... 4db 2sc5707 (asszem az) volt benne elhalva, ami ezeknek a dögöknek a szokásos hibája. Csere, és működik, kb. 1 hónap után viszont megint megadta magát, ugyanaz a hibajelenség...

Van valakinek tapasztalata, hogy mi szokta elküldeni ezeket a tranyókat benne?
(#) agressiv válasza ColT hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Lehet, hogy a trafó, menetzárlatos, vagy egyszerűen túl meleg van nekik. Jelenleg nálam is ugyanez a helyzet.
(#) ColT válasza agressiv hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

A franc tudja, melegtől még nem hótt meg monitorom, de valami ami a tranyók előtt van, megeszi őket :S
(#) agressiv válasza ColT hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Én most szórakozok egy ilyennel és 2n6103-asra cseréltem a tranzisztoiokat amikkel menne, de nem tudom, hogy a kollektorok közé mekkora kondi kell és egy X idő után állandóan lekapcsol az inverter, pedig rendesen van fénye és nem is melegszik semmi, viszont elég érdekes alakú a jel a kollektoron.
(#) perköbüki hozzászólása Júl 20, 2011 /

Sziasztok!

Van egy hibás IBM Thinkvision6734-HBO típusú monitorom. A táp része hibás,(ezt onnan tudom, hogy nem jön ki a vezérlő panelhoz feszültség) amikor hozzám került púpos kondik voltak benne, ezeket kicseréltem és az IC-t is. A trafó bemeneti részén kb. 150V van a kimeneti részén nincs feszültség. Van ötletetek?

Köszi
(#) agressiv válasza perköbüki hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Megszakadt a trafó primere, vagy szekundere.
(#) perköbüki válasza agressiv hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Elvileg jónak kellene lenni, mert mind a két körön tudok ellenállást mérni. (bár nagyon keveset)

Akkor valószínű, hogy az IC környékén nem stimmel valami, ezért gyakorlatilag nem indul az IC. Szkóppal könnyen ki lehetne deríteni a hiba okát.
(#) perköbüki válasza agressiv hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Sajnos szkópon az nincs. Ez a trafó egyébként az IC után van, az IC felőli részén kapja a feszültséget. A másik oldalon két teljesítmény tranzisztor van. Amit még megfigyeltem ,hogy van egy 4 lábú (azt hiszem) Shottky is a kapcsolásban és az egyik lábon (szintén az IC felől) van csak feszültség.

A trafó szekunderén valószínüleg nem tranzisztor, hanem diódák vannak és a 4 lábú az egy opto csatoló, amivel figyeli az IC a bemenő feszültséget.

Nem hiszem, hogy diódák volnának, mert onnan kellene kijönnie a 3,3V -nak és a 13-nak.

Igazad volt, tényleg dióda!
(#) horvathrobert2006 válasza perköbüki hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

csak szépen sorjába.mennyi a feszko a pufferen?
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Júl 21, 2011 /

Sziasztok!
Van nálam egy samsung lcd monitor ami azt a hibát produkálja, hogy egy kis idő után teljesen kikapcsol az LCD panel! (nem csak a háttérvilágítás, hanem az egész!) a power led az továbbra is világít.. kikapcsolom.. vissza be és akkor megint jó 1 ideig. a tápon és a vezérlő panelon semmi látható probléma nincs.
(#) bbalazs_ válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Nezd meg, hogy ha a hattervilagitast kulonvalasztod es kikapcsolod (biztositeka ki) akkor is elmegy-e a panel.
Ha nem, akkor egyertelmuen a hattervili miatt kapcsol ki az is.
Ha igen, akkor meg kellene nezni a tapellatasat, merre van a hiba. Valoszinuleg egy FET kapcsolja valahol, annak a vezerleset nezd meg egeszen a prociig, ott is el lehet valasztani, ra tudod venni, hogy bekapcsolva maradjon es akkor azonnallatni, hogya proci-e a hunyo vagy a tole distalis reszek.
(#) Bártfai Ferenc válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

most hogy így nézem, van egy fet az inverter részen ami körül meg van kicsit barnulva a nyák lemez.. az normális? 9962gh a típusa
(#) bbalazs_ válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Fogalmam sincs. Ez semmire nem utal, bar kicsit gyanus. Viszont azt mondod, hogy megy egy darabig es csak aztankapcsolki. Ha hibas lenne barmelyik fet, akkor par masodperc utan kikapcsolna.
(#) agressiv válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Ha a power led világít akkor elég valószínű, hogy csak a háttérvilágitás kapcsol le, miből gondolod, hogy a panel is lekapcsol?

A fet körüli barnaság pedig arra utal, hogy nagyon meleg volt a fet.
(#) horvathrobert2006 válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Erös fénynél nézd meg az LCD et,szerintem az nem kapcsol ki,a FET viszont valamiért túlmelegedett.nézd meg hogy továbbra is melegszik-e.Lehet hogy menetzárlatos a trafó.
(#) perköbüki válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

300V van rajta. (Rosszul írtam a trafóba is ennyi megy be)
(#) horvathrobert2006 válasza perköbüki hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

az jó.A szekunderen van valami feszkó?Valamitöl nem rezeg be a táp.
(#) perköbüki válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

A szekunderen semmi nincs. A puffer kondit kicseréltem. Esetleg a zavarszűrő kondi lehet a baj oka?
(#) agressiv válasza perköbüki hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

No de milyen feszültség van a primeren? Mert ha simán rajta van a 300V DC az nem nagyon jó.
(#) perköbüki válasza agressiv hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

300V DC. Igen, már értem ,hogy miért mondtad az IC-t de azt szeretném kideríteni, hogy mi lehet az oka amitől nem indul el.
(#) Bártfai Ferenc válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Szia!
Meg néztem erős fénynél... az lcd panel is leáll!!
amit észre vettem, hogy kikapcsolás előtt el kezd picit vibrálni a háttérvilágítás!
(#) Bártfai Ferenc válasza agressiv hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Szia!
Abból gondolom, hogy teljesen el tünik a kép... Láttam már inverter hibás LCD-t.... ott nagyon halványan látni a képet... itt minden eltűnik!
(#) GAtesz hozzászólása Júl 22, 2011 /

Van nálam egy LCD monitor. Nem lehet bekapcsolni. Próbálom megfejteni a működését. Két külön panelból áll. Egyiken a táp van és az inverter, a másikon a vezérlés. A két panelt 5 vezeték köti össze. (12V GND 5,2V ON/OFF Brightness)
A bekapcsoló gomb a vezérlő panelra van kötve, és onnan megy át a táppanelra. De nem közvetlen, hanem sok sok alkatrészen keresztül, talán még a vezérlőchipen keresztül is. Az lenne a kérdésem , hogy a táppanelnak kell e kiadnia feszt a vezérlőpanelnak, kikapcsolt állapotban is? A táp bizonyos részein van fesz (pl egy 400V 120µF kondiban 3 nap múlva is amit tapintószkóppan sikerült megmérnem. Most van egy lyuk az ujjamon)
Hol kezdjem a hibát keresni? Hogy tudnám a tápot elindítani a vezérlő nélkül? Az On/Off vezetéket GND-re vagy valahova húzzam? Üdv, Atesz
(#) perköbüki válasza GAtesz hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Szerintem az stand by feszültséget, esetedben az 5,3V-ot a tápnak folyamatosan le kellene adnia. Bár én is csak most ismerkedem a témával......
(#) horvathrobert2006 válasza GAtesz hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

mérd meg hogy a tápok megvannak-e(5V,12V),a visszajelzö led mit csinál?
Következő: »»   45 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem