Fórum témák
» Több friss téma |
Megoldódott, valóban a kijelzőnél kapott egy pofont a csatlakozó, de egy kicsit ferdén bedugva működik.
![]() ![]()
Adott egy Dell E172FPb LCD monitor... 4db 2sc5707 (asszem az) volt benne elhalva, ami ezeknek a dögöknek a szokásos hibája. Csere, és működik, kb. 1 hónap után viszont megint megadta magát, ugyanaz a hibajelenség...
Van valakinek tapasztalata, hogy mi szokta elküldeni ezeket a tranyókat benne?
Lehet, hogy a trafó, menetzárlatos, vagy egyszerűen túl meleg van nekik. Jelenleg nálam is ugyanez a helyzet.
![]()
A franc tudja, melegtől még nem hótt meg monitorom, de valami ami a tranyók előtt van, megeszi őket :S
Én most szórakozok egy ilyennel és 2n6103-asra cseréltem a tranzisztoiokat amikkel menne, de nem tudom, hogy a kollektorok közé mekkora kondi kell és egy X idő után állandóan lekapcsol az inverter, pedig rendesen van fénye és nem is melegszik semmi, viszont elég érdekes alakú a jel a kollektoron.
![]()
Sziasztok!
Van egy hibás IBM Thinkvision6734-HBO típusú monitorom. A táp része hibás,(ezt onnan tudom, hogy nem jön ki a vezérlő panelhoz feszültség) amikor hozzám került púpos kondik voltak benne, ezeket kicseréltem és az IC-t is. A trafó bemeneti részén kb. 150V van a kimeneti részén nincs feszültség. Van ötletetek? Köszi
Megszakadt a trafó primere, vagy szekundere.
Elvileg jónak kellene lenni, mert mind a két körön tudok ellenállást mérni. (bár nagyon keveset)
Akkor valószínű, hogy az IC környékén nem stimmel valami, ezért gyakorlatilag nem indul az IC. Szkóppal könnyen ki lehetne deríteni a hiba okát.
Sajnos szkópon az nincs. Ez a trafó egyébként az IC után van, az IC felőli részén kapja a feszültséget. A másik oldalon két teljesítmény tranzisztor van. Amit még megfigyeltem ,hogy van egy 4 lábú (azt hiszem) Shottky is a kapcsolásban és az egyik lábon (szintén az IC felől) van csak feszültség.
A trafó szekunderén valószínüleg nem tranzisztor, hanem diódák vannak és a 4 lábú az egy opto csatoló, amivel figyeli az IC a bemenő feszültséget.
Nem hiszem, hogy diódák volnának, mert onnan kellene kijönnie a 3,3V -nak és a 13-nak.
csak szépen sorjába.mennyi a feszko a pufferen?
Sziasztok!
Van nálam egy samsung lcd monitor ami azt a hibát produkálja, hogy egy kis idő után teljesen kikapcsol az LCD panel! (nem csak a háttérvilágítás, hanem az egész!) a power led az továbbra is világít.. kikapcsolom.. vissza be és akkor megint jó 1 ideig. a tápon és a vezérlő panelon semmi látható probléma nincs.
Nezd meg, hogy ha a hattervilagitast kulonvalasztod es kikapcsolod (biztositeka ki) akkor is elmegy-e a panel.
Ha nem, akkor egyertelmuen a hattervili miatt kapcsol ki az is. Ha igen, akkor meg kellene nezni a tapellatasat, merre van a hiba. Valoszinuleg egy FET kapcsolja valahol, annak a vezerleset nezd meg egeszen a prociig, ott is el lehet valasztani, ra tudod venni, hogy bekapcsolva maradjon es akkor azonnallatni, hogya proci-e a hunyo vagy a tole distalis reszek.
most hogy így nézem, van egy fet az inverter részen ami körül meg van kicsit barnulva a nyák lemez.. az normális? 9962gh a típusa
Fogalmam sincs. Ez semmire nem utal, bar kicsit gyanus. Viszont azt mondod, hogy megy egy darabig es csak aztankapcsolki. Ha hibas lenne barmelyik fet, akkor par masodperc utan kikapcsolna.
Ha a power led világít akkor elég valószínű, hogy csak a háttérvilágitás kapcsol le, miből gondolod, hogy a panel is lekapcsol?
A fet körüli barnaság pedig arra utal, hogy nagyon meleg volt a fet.
Erös fénynél nézd meg az LCD et,szerintem az nem kapcsol ki,a FET viszont valamiért túlmelegedett.nézd meg hogy továbbra is melegszik-e.Lehet hogy menetzárlatos a trafó.
300V van rajta. (Rosszul írtam a trafóba is ennyi megy be)
az jó.A szekunderen van valami feszkó?Valamitöl nem rezeg be a táp.
A szekunderen semmi nincs. A puffer kondit kicseréltem. Esetleg a zavarszűrő kondi lehet a baj oka?
No de milyen feszültség van a primeren? Mert ha simán rajta van a 300V DC az nem nagyon jó.
300V DC. Igen, már értem ,hogy miért mondtad az IC-t de azt szeretném kideríteni, hogy mi lehet az oka amitől nem indul el.
Szia!
Meg néztem erős fénynél... az lcd panel is leáll!! amit észre vettem, hogy kikapcsolás előtt el kezd picit vibrálni a háttérvilágítás!
Szia!
Abból gondolom, hogy teljesen el tünik a kép... Láttam már inverter hibás LCD-t.... ott nagyon halványan látni a képet... itt minden eltűnik!
Van nálam egy LCD monitor. Nem lehet bekapcsolni. Próbálom megfejteni a működését. Két külön panelból áll. Egyiken a táp van és az inverter, a másikon a vezérlés. A két panelt 5 vezeték köti össze. (12V GND 5,2V ON/OFF Brightness)
A bekapcsoló gomb a vezérlő panelra van kötve, és onnan megy át a táppanelra. De nem közvetlen, hanem sok sok alkatrészen keresztül, talán még a vezérlőchipen keresztül is. Az lenne a kérdésem , hogy a táppanelnak kell e kiadnia feszt a vezérlőpanelnak, kikapcsolt állapotban is? A táp bizonyos részein van fesz (pl egy 400V 120µF kondiban 3 nap múlva is amit tapintószkóppan sikerült megmérnem. Most van egy lyuk az ujjamon) Hol kezdjem a hibát keresni? Hogy tudnám a tápot elindítani a vezérlő nélkül? Az On/Off vezetéket GND-re vagy valahova húzzam? Üdv, Atesz
Szerintem az stand by feszültséget, esetedben az 5,3V-ot a tápnak folyamatosan le kellene adnia. Bár én is csak most ismerkedem a témával......
mérd meg hogy a tápok megvannak-e(5V,12V),a visszajelzö led mit csinál?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |