Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1676 / 3601
(#) zolee1209 válasza Rober_4 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Sajnos nem tudom... Utána kéne néznem. De mivel másik jelentkezésre elég a pontom, szerintem esélytelen...

Elsőre is a szociális helyzetemmel szerzett plusz pontok miatt vettek fel. Ugye kirúgtak, megszűnt a jogviszonyom. Helyi önkormányzat meg csak akkor igazolja, hogy rászorulok, ha felvettek. Erre kaptam volna plusz pontot...
(#) zolee1209 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Nem, nem csináltam balhét... De még csinálhatok! :hehe:
(#) janikukac válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Ne hülyéskedj... Komolyan sajnálom..
(#) Ricsi89 válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Én sem állok valami fényesen. Szerintem nekem is annyi lesz, bár akkor megyek és tanulok egy szakmát. Kissé megbántam ,hogy elkezdtem az egyetemet. Kicsit sem olyan ez, ahogy eladják. "Jaj de jó ez, ezt, meg azt fogunk tanulni." Na ja, majd egyszer ha eljutsz oda. Meg mellette még ezer más értelmetlen tárgy. Ráadásul egyszer mondta az egyik tanár, hogy sokszor még ők sem értik a tanmenetet, meg szerintük is rossz az egész. Na hát ha szerintük nem jó, akkor mi mit mondjunk?
Meg az volt nálunk tavaly, hogy hát az előző évben ez a tantárgy úgy nem volt jó, most kipróbálunk egy másik módszert. Hmm ez sem lett jó, idén megint máshogy tanítják ugyanazt.

Akkor kérésedre ezentúl véresen komoly fogok lenni! :duhos2: Csak viccelek...

Benne vagyok! Csak férfiasan !

Rendben, de szavadon foglak!
Most elhagyom internetországot, megnézem a "Csúf igazságot" majd alszok... Holnap 7-kor meg megyek láncfűrészezni... <-- Védőszemüveggel! >

Zoli a Soltvadkerti láncfűrészes ! Jó pihenést !
(#) Rober_4 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Na most jól rávetted, hogy láncfűrésszel balhézzon az egyetemen! Szegény tanárok, már ami marad belőlük... :hide:
(#) janikukac válasza Rober_4 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

De gonosz vagy! Addig emlegetjük a balhét, még Zoli...
(#) Ricsi89 válasza Rober_4 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Nem kell oda láncfűrész. Elég a láncfűrészlánc. Az halk és kegyetlen.
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Ha emlékszel még, 2 éve próbáltalak meggyőzni, hogy először egy szakma, utána a felsőoktatás. Én így csináltam, csak ajánlani tudom. Az országban az egyik legnehezebb technikusit végeztem, írd és mondd volt rá példa, hogy éjjel kettőig készítettem a terhelésgörbe jegyzőkönyvét az ERBE T400-hoz, vagy szórásfüggvényt, esetleg EKG határfrekvenciát és egyéb átviteli jellemzőket... A beugró (technikusin!) az érintésvédelmi felülvizsgálat volt. Papíron is meg lemérve is. Ha papíron nem tudtad (beleértve a hibaszázalék-számítást), akkor négy azaz négy elégtelennel lettél gazdagabb, mivel nem csinálhattál SEMMIT tovább.

Ezek a "zsopatások" felkészítettek a további egyetemi / főiskolai "nagybetűs" életre. Persze az elsőt így is elbuktam, de 180 fokos fordulatot vettem, és ennek köszönhetően már szeptemberben a mesterképzést kezdem el. Aki gimnáziumból megy, első félévében csak pislog, és nem érti, hogy miért húzták meg a tárgyak feléből. Azért aranyom, mert ez már nem dedó. Felvettünk a fejkvóta miatt, és sok lépcsőt állítunk, hogy bukjatok el. Aki mindent túlél (cca. 30-50%), abból mérnök lesz, vagy akármi más.

Aki szakközépből, netán egy erős "zsopatós" technikusival, továbbá egy jó szakmai érettségivel, nagyobb esélye van rá, hogy ne bukja el. (Puskás, Széchenyi és társai szakközepek...)

És a felsőoktatásban sok lépcsőnek - AMI EGYBEN BUKTATÓ IS - értelme is van: tágítja a tudatot, és szanál. Aki nem oda való, kihullik. Ok lásd lentebb: hány embert vesznek fel? Az agy a kognitív pszichológia szerint - erősen sarkítva, le- és átfordítva "elektronika nyelvre": "huzalokból" áll. Minél több ismeretlen szituációt oldasz meg, annál több megoldási séma (huzal) van a tudatodban, és ezek egymással kapcsolatban. Ha új és merőben más problémával kerülsz szembe, annál akkor esélyed van (több esélyed), hogy megleld a megoldást, minél több ilyen "pókháló" van az agyadban. Valamelyik jó eséllyel többé-kevésbé a problémádra adaptálható. Ha nem, akkor törd az agyad, csak neked lesz jobb.

A "kábelezős" folyamat döntően az ember életének első 30 évében zajlik, utána lassul. Megerősíti ezt az egyik ismerősöm, aki 45 évesen tette le a diplomát, 43 évesen kezdte.
Panaszkodott, hogy 3 éve még "jobban fogott az agya..." Azaz: minél előbb és minél többet tanulni, mert később sokkal nehezebb lesz, és amit ma elmulasztasz, holnap dupla vagy tripla erőfeszítéssel kapod meg a felét, vagy azt sem.
Persze kivétel, aki egész életében szellemi munkát végzett Az egyik volt (főiskolai) tanárom 40 éves korában tette le az orosz szakot.

Aztán cinikusan kifejezve: egy másik volt tanárom mesélte, amikor elkezdte a könyvtár-töri szakot:

A prof az első előadáson a 100 fős évfolyam előtt mondta: Itt ugyanúgy 20, az egyetem elvégzésére alkalmas ember van, mint évekkel ezelőtt. Csak akkor felvételiken szűrtünk, és nem volt lemorzsolódás, most meg felveszünk mindenkit, és utána szanálunk. Nem kell - és nem is lesz - ennyi diplomás.

Tehát nem lesz mindenkiből mérnök / közgazdász / menedzser vagy akárki, attól hogy felveszik. Akkor legyen üdvrivalgás, és öröm, ha talárban átveszi a diplomát vagy a fecnit (nyelvvizsga hiányában - mert a kutyát nem érdekli. Az egyik barátom jópár éve fecnivel dolgozik, és jól dolgozik...)

Persze nem kell minden huzalt magadnak kialakítani, mások már megtették előtted. Tessék olvasni. A hipermédia tudás nem tudás, mivel nem épülnek szorosan egymásra az ismeretanyagok. Viszont egy könyvet épeszű ember oldalról oldalra olvas, közben az azt író gondolati huzalját (fejezetek egymásra épülését) elsajátítja. Persze amikor már az írást sem tanítják Amerikában... Mit várok én?! De mindegy is, nem nekem fáj. Bizonyos "nemzetekért", melyek sosem voltak azok - nem kár.

Tehát az említettekhez egy-két olvasnivaló:

Mi lesz velünk hagyományos olvasás nélkül?

Stupid americans...
(#) kistotti01 hozzászólása Júl 22, 2011 /

Mit ne mondjak, nem vagyok boldog... Ma nyákot akartam gyártani, de sajnos nem tudok, és mostanában nem is. Az egész úgy kezdődött, hogy tegnap jártam egy nagyvárosban. Mondom veszek tintasugaras írásvetítő fóliát, mert felénk nincs. Ott volt, egyből adták is. Ma délután neki akarok állni nyomtatni, hát látom, hogy lézer nyomtatóhoz valót adtak. Természetesen, hogy meg sem néztem a nyomtatásig... Ezért elemtem a közeli városba, hogy vegyek tintasugarasat. De egyszerűen az egész városban nem lehet kapni tintasugaras írásvetítő fóliát... Elmentem az írószerbe ahol már másfél hónapja ígérik a fóliát, továbbra sincs, csak lézernyomtatóhoz. Elmentem a másik írószerbe ott még lézer nyomtatóhoz való sincs, nemhogy tintasugaras. Elmentem a harmadik írószerbe, ahelyett meg egy pékség lett. Hazafele pedig motoron szétáztam. Nagyon jó. De inkább nevetséges, hogy 30km-t kellene utaznom írásvetitő fóliáért, és utánna vissza haza megint 30km-t...
(#) janikukac válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Úr Isten ! Én mindig mondom a tesómnak lézeresbe hozzon, és olyat hoz.

De most a lézeres az az ugye gyors, a tintasugaras, meg az amibe neked kell tűvel a tintát nyomni(mi úgy csináltuk). ?!
(#) kistotti01 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Igen, a tintapatront után lehet tölteni. De egyszerűen hihetetlen, hogy amiatt nem tudok, nyákot csinálni, hogy egyszerűen nem lehet fóliát kapni... :no: Nem hinném, hogy akkora ritkaság lenne a tintasugaras fólia. Pedig felénk nagyon ez jön le. Eddig még csak-csak hoztak a boltba, de már lassan 2 hónapja igérgetik csak, hogy hoznak, de állítólag nem tudnak beszerezni. Még szerencse, hogy amikor volt megvettem 10darabot. De most kifogytam a készletemből, úgyhogy valahonnan szereznem kell.
(#) janikukac válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Sok sikert, megyek, dörög az ég ! Üdv !
(#) Attila86 hozzászólása Júl 22, 2011 /

Tudna nekem valaki gyártani egy mp3-at, amelyen folyamatos 50Hz-es szinusz van néhány percig?
(#) storm válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Van egy progim, amin be tudod állítani, hogy a gép kimenetén milyen frekvencia jelenjen meg. Van benne sweep funkció is, ahol az alsó felső határértéket, illetve az időt is meg lehet adni. Ha gondolod elküldöm szivesen, csak egy hangkimenet kell hozzá, és már megy is kifele az 50Hz
(#) Attila86 válasza storm hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Köszi, de nekem mindenképp mp3 kellene.
(#) kistotti01 válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Hello!
Nekem valahol van a gépemen ami 50Hz-et ad pár percig, mp3 formátumba. Mingyárt előkeresem.

Mindjárt megcsinálom akkor

Ment az e-mail címedre.
(#) kistotti01 válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Innen le tudod tölteni, vagy ha csak meghallgatni akarod azt is lehet: Bővebben: Link 5 perc tömény 50Hz. Letöltés: Jobb clikk-->Cél mentése másként. Fent a keresőbe beírva bármilyen frekvenciát le tudsz tölteni mp3 formátumban. pl. 100Hz: Bővebben: Link Mindig az első találatot nyitsd meg. Gondolom menni fog. Én letöltöttem innen 10Hz-től 20000Hz-ig. Hangtechnikai dolgokat teszteli megfelel.
Üdv.: Kistotti
(#) Attila86 hozzászólása Júl 22, 2011 /

Köszönöm mindannyitoknak!
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Sajnos ez a civilizáció vége. Ha nincs nyomtatott írás nincs állandó tartalom, tehát nincs állandó tudás. Tehát csak hiszékeny hülyék vannak. Szép új világ. Az én életemnek már csak a végét keserítheti meg, de van unokám is. :no:
(#) DuMatyi válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Az unokádat pedig nevelheted. Akár otthon is taníthatod írni.
(#) kistotti01 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Az addig rendben is van, hogy az Egyesült Államok mindig mindenben mindenki előtt akar állni, és mindig más akar lenni, mint a többiek. De ezt azért már túlzásnak tartom. De majd rájönnek, hogy amikor egy aláírást sem tudnak véghezvinni, az "új világ lakói", hiszen gyakorlatilag írástudatlanok lesznek, hogy micsoda visszaéléseket tunak majd véghezvinni a kicsit okosabb írni tudó emberek. De ez már az Ő gondjuk, oldják meg...
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Már elkezdtem, bár csak két és fél éves. De azért aggódom, hiába tud olvasni, ha nincs mit.
(#) DuMatyi válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Sebaj, olyan lesz, mint a középkorban. A végpont az lesz, amikor egy hatalom megszünteti az internetet. A középkorban a hatalom az egyház kezében volt - lásd az előzőekben általam linkelt cikket -, most majd máséban lesz. Ej, minek ide írástudás meg demokrácia... Ami az agyamban van és az enyém, nem vehetik el.
(#) storm válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

HA jól értelmeztem a cikket meg a komikat, akkor a kisdiákok végülis tanulnak majd írni és olvasni 'rendesen' is, csak a folyóírást már gépen tanulják. Tehát végülis tudnak majd kézzel írt folyóírást olvasni...valahogy. De végülis valahol igazuk van, mert ma már minden levelet, és sms-t is géppel írunk, és úgy is kapjuk meg, kézzel maximum pár sort írunk.
Következő: »»   1676 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem