Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   105 / 582
(#) ati_81 válasza zoliawx hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Szia!

Motoron a tachogenerátor nem ad jelet, vagy vezérléshiba.
(#) zoliawx hozzászólása Júl 23, 2011 /
 
Az egyik haveromnak volt egy ugyan ilyen motorja és beszereltük de ugyan azt csinálja vagy azon is rossz lenne a tachogenerátor azt hogy tudom megnézni a legegyszerűbben hogy jó-e a tachogenerátor,meg hogy a vezérlésnél hol keresem a hibát a panelon vagy milyen hibát keresek rajta,mert azt nem irtam de vizetse ereszbe,minden programon meg csak centrizik egy kicsit közbe bekapcsolja a szivattyút és aztán leáll.A vízbeeresztő szelepe jó mert áramot adtam rá és működik az nem lehet hiba a kábelcsokorban ami a motora csatlakozik lecseréltem az az felsaruztam mert a közepén égést láttam kimértem a kábeleket nincs szakadás sem sehol.már csak a panel maradhatott vagy ezen is rossz a tachogenerátor kérlek segítsetek gondba vagyok
(#) zoliawx válasza ati_81 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Heló orvosolható a problémám?
(#) Busz válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Fagor FE-416 mosógépemnél gyakran panaszkodik az asszony hogy nem centrifugál ki nomeg a dobból hőség árad mikor a mosás végén kikapcsolja.


De mostmár hozzátette azt is hogy víz is van a dobban és azt leengedi a lavórba... Sőt mostmár meg is mutatta. Centrifuga programnál (12) megáll a programkapcsoló, megáll a gép is, semmit nem csinál. A víz meg áll benne tehát a szivattyú sem indult el. Próbáltam tekergetni, sehol nem indult el a szivattyú tehát nem centrifuga baja hanem lúgszivattyú gondja lehet.
Gondolom azért nem centrifugál mert a szivattyú sem indul el és dugig van vízzel.

Szét is szedtem, szivattyúnak nincs szűrője, csak idegentest csapdája, abba volt jópár darab kismértű kavics de szerintem annak nem szabadott volna okoznia ilyen hibát, szerintem kicsik azok a kavicsok hogy megszoruljon tőle a szivattyú.
Pláne hogy többször ezt játsza, aztán ki/be kapcs után meg megy tovább..

Akkor újra felteszem a kérdést: fagor fe-416-nál mi okozhatja azt hogy nem indul el a szivattyú? Kábelei, csatlakozásai jók, a szivattyú is jó mert többségében elindul. Nomeg ha a kavics okozná a gondot akkor nem centrifuga előtt állna meg a gép hanem más ürítési szakasznál is megszorulna...
Valami tippet tudtok adni?

Bár a meleg vízes dolgot hogy a végén a víz is meleg azt még nem mutatta meg az asszony, de lehet hogy más ürítésnél megszorul a szivattyú és ugyanazzal a vízzel megy végig. Csak azt nem értem hogy akkor nem kéne megállnia előbb? Vagy letelik az ürítési idő és go tovább ,csak centri előtt ellenőrzi hogy van-e víz a dobban?
Mindenesetre a fagor fe-416 elég régi készülék, hátha van itt valaki aki már járt hasonlóan vele.
(#) tibibalogh520 válasza Busz hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Szia!
Próbád meg le ellenőrizni a szint érzékelőt. ez egy membrános nyomáskapcsoló.
Megy rá egy vékony gumicső, ezt húzd le róla , és ha bele fújsz a kis csonkba mikrokapcsoló kattanást kell hallanod(gép típustól függően akár 2-3 kattanást is a fújás erősségétől függően).
Valamint a gumicsőbe is fújj bele, azt akadálytalanul át kell hogy tudd fújni. Ha nem így van, akkor el van dugulva a cső üst felőli vége.(valószínűleg csak részleges a dugulás, ezért van, hogy néha még képes működni).
Ha ki tisztítod valószínű jó lesz a gép.
(#) Sáfár Mária hozzászólása Júl 23, 2011 /
 
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hol lehet kapni Fagor FE738-hoz szénkefét?
(#) proba válasza Sáfár Mária hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Szerintem rossz a kérdés.A kivett szénkefével egy két háztartási gép bolt,vagy motorokkal foglalkozó bolt esetleg tud mit kezdeni.Így típusszám szerint elég nehéznek gondolnám.(adatok amik esetleg kellenek a geometriai méretek -gondolom a hossza pár centivel több, anyaga ,esetleg az áram bevezetés módja.
Legbiztosabb a minta,és valami hasonló berakása.
Esetleg a motoron talált típusszám jelenthet valamit de annak is kicsi az esélye.
(#) zolika60 válasza Busz hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
A konkrét készüléket nem ismerem, de először a szintérzékelőt vizsgálnám meg.
(#) rézágyu válasza zoliawx hozzászólására (») Júl 24, 2011 /
 
Helló!
Én megnézném a vízszint érzékelőt is, mert jártam úgy, hogy a légcsapda tiszta volt az érzékelőt még is cserélni kellett.
(#) Sáfár Mária hozzászólása Júl 24, 2011 /
 
Köszönöm a tippeket , próbálkozunk.
(#) zoliawx hozzászólása Júl 25, 2011 /
 
Sziasztok

Újra ezzel a problémával fordulok hozzátok,hogy a mosógépem ha beindítom akkor csak centrizik egy 10-15 másodpercet közbe bekapcsolja a szivattyút,megáll a centri megy még egy 10 másodpercet a szivattyú és megáll az egéssz tudomány,a vizet se ereszti be minden programon csak ezt csinálja.Mi lehet a probléma a tachogenerátor jó ez tuti,ezen kívül mi lehet még a hiba?Előre is köszönöm a segítséget!
(#) ho.zoltan válasza Busz hozzászólására (») Júl 25, 2011 /
 
Szia!

Szerintem cseréld ki a szivattyút, mert ha minden rendben van, kap áramot, nincs elakadva benne semmi, és elég idős a gép akkor elkopik a szivattyú és hol megy hol nem.
(#) szerbó válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /
 
Kösz a tanácsot, sajnos akkor is csak a szivattyú megy,ha lehúzom a csatlakozót a szint érzékelőről ! Nem maradt más csak a panel .
(#) zolika60 válasza szerbó hozzászólására (») Júl 25, 2011 /
 
Nem foglalkozom ilyesmivel, csak okoskodok, ha tudok. No de mi van akkor, ha rövidre zárod? Nem ismerem a gépet, de lehet, hogy bekapcsolt állapotban nem szivattyúz.
(#) drótnyúzó hozzászólása Júl 27, 2011 /
 
Üdv a fórumtársaknak!
Egy olyan problémám lenne aminek a megoldásához ötletekre volna szükségem, hogy van egy Samsung R1043 típusú elöltöltős gépem, és pár napja műveli, hogy program mosás közben a lassú oda-vissza forgatásnál nem fordítja át a dobot.
Csak kicsit kb 10fokot mozdít rajta közben búg a motor de nem forgatja át, és ezt mindkét forgásirányban ugyanúgy.
Most egy szimpla szénkefés ötlet és egy vezérlőelektronikás is eszembe jutott, de jó lenne valami biztosabb úton elindulni mint véletlenszerűen tapogatózni.
Ha valakinek van ilyennel tapasztalata adhatna tippet.
Köszönöm, szasztok!
(#) drótnyúzó hozzászólása Júl 27, 2011 /
 
És a centrifuga fogkozat pedig rendesen megy, szóval ezért meglepő a hiba, és nem tudok biztos irányba indulni.
(#) drótnyúzó válasza drótnyúzó hozzászólására (») Júl 27, 2011 /
 
Szétkaptam, nos a szénkefének még megvan a 1/3 része, de a szíj szétkopott, szóval azt is meg kefét is jó lenne betárazni ehhez, véletlen nem tud valaki olyan weboldalt ami forgalmaz ilyenekhez kopó cuccokat?
Vagy felőlem lehet pesti nagyker is aki postával hajlandó elküldeni.
(#) Napstermaci hozzászólása Júl 28, 2011 /
 
Tisztelettem!

Egy olyan problémám volna hogy van egy öregecske Bosch V462 Economic mosogép.Elültöltös egy tengelyes,az elözö szerelö a hátulján lévö csillagot elvitte beletett egy 6205 és egy 6206 csapágyat láthatóan a V gyürüt nem cserélte ennek adata 40x62/78x10/15,5.Ezáltal sajnálatos módon a csapágyak vizet kaptak és teljesen tönkre mentek.A gond az mindezeket kicserélve nem biztos hogy jó lesz mert hézagmérövel megmértem a tengelyt ahol a V gyürűnek fel kell feküdjön és tömiteni kell itt olyan erös volt a kopás hogy hullámos let 40,2 és 40,4 közöt mozog a tengely kopása.Létezik valamilyen kompozit anyag amivel simává tehetném ezt a felületet,hogy a tömités ujra biztos legyen.Válaszokat elöre is köszönöm!
Tisztelettel : László
(#) ati_81 válasza Napstermaci hozzászólására (») Júl 28, 2011 /
 
Szia!

Igen létezik ilyen kompozit anyag, úgy hívják hogy esztergályos
Ez az egy normális megoldás van ha már nagyon rosszul néz ki a szimering futófelület, ő fogja leszedi a régi futófelületet és tesz rá újat aztán 10 évig tuti megint nem kell hozzányúlni.
(#) ati_81 válasza drótnyúzó hozzászólására (») Júl 28, 2011 /
 
Szia!

Sztem vegyél rá egy 1270 J5-ös szíjat és ennyi a szénkefét meg ne piszkáld jó lesz az még igen sokáig, felesleges cserélni. A hol tudod beszerezni ment priviben.
(#) zolika60 válasza drótnyúzó hozzászólására (») Júl 28, 2011 /
 
Az Orcyz-ban nézd meg. Már többször fent van a LINK. Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza ati_81 hozzászólására (») Júl 28, 2011 /
 
A magam részéről a szénkefét is cserélném. Nem olyan nagy költség, és emiatt nem szedném újra szét egy félév múlva. Ráadásul amikor már nagyon kopott és szikrázik tönkreteszi a kommutátort is.
(#) HöTö hozzászólása Júl 28, 2011 /
 
Üdvözlet fórumozók!!!

A következő kérdéssel fordulnék hozzátok, nem tud valaki egy olyan helyről ahol esetleg lehetne kapni mosógép alkatrészeket? Történetesen egy Fagor innova felültöltős mosógép gumiperem leszorító drótja elrohadt és elszakadt, emiatt a víz befolyik a motortérbe. Tehát egy ilyen leszorító drótra volna szükségem.
(#) ati_81 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 28, 2011 /
 
Szia!

Nekem8 , én nemszeretem a felesleges munkát meg az a tapasztalatom hogy egy samsung előbb hullik szét minthogy szénkefés legyen,meg 1 db csavar fogja a motort, sokból nem tart lekapni ha megadja magát, de ezt bízzuk az illetékesre, majd megálmodja
(#) zolika60 válasza HöTö hozzászólására (») Júl 28, 2011 /
 
Ha csak két hozzászólást elolvasol visszafelé, már tudod is a forrást.
(#) lukovicsek hozzászólása Júl 28, 2011 /
 
Sziasztok! Segitség kellene egy Whirlpool AWE6514 hez ami azt csinálja, hogy amikor centrizni akarna akkor néha néha berándul a motor hirtelen de csak egy másodpercre aztán centrizés közben néha le is ál az egész gép és minden elalszik utánna meg megint bejön. Már próbáltam másik motorral, megnéztem a triakot is. Tovább nem tudom mitévő legyek.
Ha tud valaki segitsen.

Köszönettel . Laci!
(#) stenglt válasza Napstermaci hozzászólására (») Júl 28, 2011 /
 
Szia !

Problémádat olvasva pontosítani kellen.
A V gyűrű az ebben a gépben szimering. A méretéből látszik, hogy 40 mm.-es a tengely átmérője. Te "hézagmérővel" ami szerintem tolómérő 40 mm felett mértél, nem értem ha valami kopik az csak vékonyabb lehet. Hogyha a kopás 0,2-0,4 mm akkor uj szimeringgel lehet, hogy még egy darabig elmegy. Ahogy ati 81 említette esztergályos fel tudja ujítani a felületet, de ehhez ki kell venni a dobot az üstből, le kell venni a dobcsillagot a dobról és kell egy akkor esztergapad amiben elforog a dobcsillag.
(#) alfa00red válasza tipy hozzászólására (») Aug 1, 2011 /
 
Szia!

Látom az eredetileg csatolt fényképről, hogy van egy ilyen vezérlőd, amin olvasható az általam csatolt képen pirossal bekarikázott ellenállás értéke.
Kérném a segítségedet (vagy bárkiét).

Próba képen betettem egy 560 Ohmosat amivel működik, de nem merem véglegesre hagyni.

Ez a kör a tachométer egyik feljövő vezetéke.

Üdv.

Ps.: (Ez egy Whirlpool AWE 7100-ban van, de ezt a vezérlőpanelt sok Whirlpool típusba teszik (Whirlpool L1373 invensys 475560))
(#) frank tibor válasza alfa00red hozzászólására (») Aug 1, 2011 / 1
 
Hello

A jelölt alkatrész egy smd átkötés 1206 méretű és 0 Ohm-os.
(#) szabinyo hozzászólása Aug 1, 2011 /
 
Üdvözlet mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, elsősorban szervizes kollégáktól. Jómagam is egy kisvárosi szervizben dolgozom és hát most összeakadtam egy általam még nem látott problémával. Electrolux EWT 1255 tipusú automata mosógépről van szó. A jelenség a következő: A programválasztó gombot bármely helyzetbe állítom, a centrifuga fordulatot kijelző ledsor elkezd egyfajta futófény szerűen villogni. A hétszegmenses, maradék idő kijelző része szintén felváltva mutogat különböző értelmetlen időket. Kérdésem, találkozott e már valaki ilyen jelenséggel? A tápegység renováláson már túl vagyok. Az egyéb, kis műszerrel mérhető alkatrészeket is átnézegettem de semmi különöset nem találtam. Talán már csak a komplett elektronika csere segíthet?
Válaszokat előre is köszönöm.
Következő: »»   105 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem