Fórum témák
» Több friss téma |
Hát akárki is csinálta én nagyon kiváncsi lennék a képekre. Amit írtál az hasznos információkat szolgáltat a fórumozóknak. Aki olvasta az legalább nagyobb körültekintéssel lesz vásárláskor így lehet ,hogy nem sóznak rá hamisítványt ara aki vérszemet kap egy márkafeliratot látva. Köszönjük! Skero
Sziasztok.Az Mnc amit mondtam hangszoro....ma rakerult a sor hogy szetszedjem,de a tekercsen nem latszik se eges nyom es a konusz sincs eltorzulva megis csunyan tett..Mellekelek par kepet.
valszeg esetleg a mágnes, és vasmag van eltolódva, a szorul, ránézésre ennek a csévének nincs baja.
:eek2:
Mert mikor mukodott olyan csunya kattogo hangot adott ki... nemtudom hogy akkor miert...egyebkent hogy lehet azt a kozepen levo vasat nem tudom hogy hivjak na az lehet hogy nincs kozepen?..hogy lehet kozpontizalni?
Talán az utolsó képen ami látható, Az lehet hogy valami sorja vagy a poluslapra valami odaragadt és nem fér el tőle a lengő. Összeragasztva már nemtudod mozgatni a mágnesrendszert. Azis lehet hogy egyszerüen rosszul lett beültetve. Vagy a litze szál van megtörve és azért szólt pattogva.
A szal nincs megtorve....eleinte ezek a difuk nagyon jol mentek mig meg nem hajtottam oket darabonkent egy egy tda7294 el a banketemkor es akkor mondtak fel a szolgalatot azota csinalnak ilyen csunyan ez csak az egyik mert meg eletemben eloszor szedtem szed difut es csak eggyel mertem kezdeni.es az a dudort amit eszrevetel az csak valahogy lekene csiszolni es lehet jo is lenne? A masik kerdesem pedig az hogy a peremmel mit tudjak csinalni...kell veni masikat?mert amenyire tudtam acetonnal korbe a ragaztast feloldtam. eleg turhetoen feljot... Koszonom...az lenne meg a kerdesem hogy hogyan tudom majd szepen kozpontositva viszatenii a lengoreszt?
Jólett volna ha van egy hangfelvételed is róluk ahogyan most szólnak. Megprobálhatod valamivel lecsiszolni azt a dudort de utána alaposan tisztitsd ki a légrést. A kosárról alaposan kapard le a ragasztót, de a légrést ragaszd le, hogy kosz ne menjen bele semmiképp se. Membránról is valahogyan távolitsd el, de ha jól látom akkor ez egy polipropilén membrán, viszonylag könnyen letudod majd szedni. Valaki itt emlitette a fórumon, hogy dia filmszalaggal is betudod központositani, csak megfelelő mennyiséget kell levágnod belőle. Vagy pedig a hozzá való közponositó dugóval.
akkor ugye ahogy kikell veni a porvedo reszet? Most este kivancsisagbol csak viszaraktam es nagyon kicsit adtam ra jelet es ment nem horzsolt semii a dudor lejott eleg konnyen...holnap valami eros ragasztoval megprobalom viszaragasztani es akor meglatom utanna mi lett belole..
Ha egyáltalán nem szól,akkor vagy a bevezetőszál van eltörve valahol,vagy a tekercs felvezetése tört el a ragasztás alatt.Sok ilyennel találkozom,a javitása sem nehéz.Az acetonnal vigyázz,sokféle müanyagot megtámad.A porvédő alatt van összeforrasztva a bevezetőszál a tekercs kivezetésével.Ott kersd a hibát.A kinaiak okosan fekete oldószeres ragasztóval kenik be a forrasztást,ami alatt ha kicsit is,de tud mozogni a rézdrót.Idővel...néhány hónap...eltörik a kivezetés,az ember kidobja,és vesz másikat.Ha szétszedsz egy JBL-t,egy Electro-Voice-ot,egy Martint,egy Eminence-t,ott mindenhol kétkomponensü mügyanta alapu ragasztóval kenik be...
Szolni szol csak van egy olyan fura hangja... csak egyet szedtem ma szet a masiknak megtudnam mutatni milyen csunya hangja van... csak nem tudom mivel vegyem fel mert telefonnak eleg rosz a mikrofonja.. ha masnem megprobalom vele..
Akkor biztosan bevezetőszál probléma...Ha sötétben próbálod,nézd meg nem-e szikrázik valahol...
Hat...este nem nagyon tudom kiprobalni mert a szuleim nem diaznak de megprobalom nemsoka leveni a porvedot es megprobalok oda direktrba jelet adni es akkor meglatom mi lesz...
Inkább adj rá kis hangerőn valami muzsikát és mozgasd meg közbe, a bevezető huzalokat. Ha változik a hangja akkor az van eltörve.
Megvan mi a baj.A membran valt el a tekercstol (konusztol ha jol tudom igy neveziK) Azt kell kozpontizalni jol megragasztani...veszek uj peremeket ... a masik ilyenn difum meg szorul szoval annak meg megint nem tudom mi baja lehet...
hat igen..megjavitasahoz is csak leghamarabb egy het mulva tudok hozzakezdeni..mert anyi amig a posta meghozza az alkatreszeket.
Sziasztok!
lenne egy Bővebben: Link ilyen hangszóróm (nem ez az) és magasabb hangerőn nagyon torz már a hangja. az lenne a kérdésem hogy mi lehet esetleg a baja és hogyan lehetne megcsinálni? saját ládájában van a párja nélkül sajnos és az szeretném még kérdezni hogy egy vermona regent 150-es erőlködő fejjel össze lehetne-e kötni? vagy nem bírnák el egymást? előre is köszi a választ!
Üdv Mindenkinek!
Ha valakinek esetleg módjába áll, szeretném ha közölne néhány tekercselési adatot egy RFT 3401-el kapcsolatban? Sajnálok szétszedni egy működő példány ennek megállapítása érdekében...Ha esetleg valakinek van rálátása, és tapasztalata, milyen tekercset (menetszám 8 ohmra, huzalvastagság, tekercsmagasság , és mennyire legyen a légrésben) nagyon megköszönném. Továbbá milyen papírt javasoltok bele mert van két üres kosaram amit megtöltenék, hogy közelítse a gyári 100 dB-t. Előre is köszönöm a választ ha esetleg tud valaki segíteni!
Sziasztok!
Videoton hangszóró újraperemezése előtt állok. Szereztem egy kisméretű gumibelsőt, ami véleményem szerint megfelelő lesz perem alapanyagnak két hangszóróhoz is. Azt viszont nem tudom, mi lenne a legmegfelelőbb ragasztó hozzá. Elég a sima Technokol? Ki mit használ?
Szia. Technokol felejtős! Használj pálma-tex, vagy pálma-fix ragasztót. Pár száz Ft-ért lehet venni tubusosat is, nem kell megvenni a nagy dobozos kiszerelést. Miért nem használsz gumiszélnek a somogyi-s gumi peremet? Egyszerűbb, és még jobb is. Pár száz Ft-be kerül. Minden féle méreteben kapható. https://www.sal.hu/termeklap.aspx?term_id=2996
Üdv tibi
Heló! Lehet az a baj, hogy túlvezérled. Mekkora erősítőre kötöd? Nem kéne 10-12W-nél többet adni neki! üdv tibi
Köszi, megfogadom a tanácsod! Ezekről a külön kapható gumiperemekről nem is hallottam eddig, szétnézek a környékbeli boltokban, kapható-e.
Ahol somogyi-s termékeket (hangszórók, vezetékek, kapcsolók stb) árulnak, ott van. Vagy lesz, ha rendelsz. Inkább az a jellemző, hogy rendelésre hozatnak a boltosok, mivel kevesen keresik a gumikat. üdv tibi
Inkább ezeket a termékeket keresd. Ha a térképen a nyilat ráviszed egy városra és rákattintasz kiírja a viszonteladókat.Bővebben: Link Itt pedig a direkt videotonhoz passzoló membránszél késztletük. A görgetősáv (árak mellett) le kel húzni.Bővebben: Link
De jó!
Az ország minden területén van viszonteladó csak Békés megye és környékén nincs.
Nem biztos hogy nincs, ahol én vetten régebben (Vác) az sincs rajta, pedig innen hozták a cuccot. Próbálkozz be a környéken az ilyen jellegű boltokban.
Neked jó mert 40km belül van 2 hely is, ahol lehet kapni nekem meg 150km.
Viszont itt már csak olyan bolt van ahol valamikor régen forgalmazták (3-4 éve). Most meg csak :violent: három betűs bóvlikat árulnak a helyén.
Ez még jobb, köszi! Holnap elnézek a debreceni boltba, ahol, ezek szerint, foglalkoznak ilyenekkel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |