Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia csady! Amig a tápot élesztgeted 100W-os égőt tegyél a bizti helyére.. PTK is kint. Ez megvédi a tömeghaláltól a gépet.. Tudsz méregetni és nem kell mindig új garnitúra alkatrészt vásárolni. Jó barkácsolást,és nagyon óvatosan!! Gondolom leválasztó trafód nincsen..
Köszönöm a válaszod. Nemsokára megyek a boltba és hozok alkatrészeket. Nincs leválasztó trafóm. .Kezdő vagyok még.
Nem baj az.. Valahol mindenki elkezdi.. Én egy pár éve kezdtem a dolgot és rengeteg segitőkész szaki van erre felé.. akiktől sokat tanulhat az ember! A leválasztó trafót életvédelmi szempontból mondtam.. a puffer kikapcsolás után is sokáig feltöltött állapotban maradhat (350V-400V).. két kézzel ne babrálj a gépben.. és mindig kétszer nézd meg hogy mit csinálsz. A sorkimenőt egyenlőre hagyd.. a tápot kell feléleszteni.. átmérni a feszültségeket a rajz alapján..
Az izzót a puffer kondi után jobb betenni, mert ha szar a táp, akkor a puffer nem tudja ellőni a tranyót. Ha a bizti hejére teszed akkor csak annyit érsz el, hogy a puffer lassabban töltődik, és ha ott a zárlat esetleg akkor nem végzi ki a hidat. De viszont feltöltődik teljesen és ha szarakszik a táp akkor repul is a tranyó, mert van villany a pufferon rendesen. Prec táp szivatott így.
Szia Bandi! Teljesen igazad van.. jobb megoldás a puffer után betenni az izzót. A lényeg az lenne hogy ne csináljon több "lavinát" a gép.. mert tud ám repülni sok minden.. mikor én igy jártam,cseréltem a puffert,a tranyót és sok-sok mindent.. Tanulópénz volt. Mindenképp égővel próbálkozz.. a biztit felejsd el egyenlőre.. mig nem 100%-os. a táp, standby
Sziasztok!
Van egy daewoo 21c6nt típusú tv-nk. Mostanában azt csinálja hogy 5-10 perc után elkezd magas frekvencián "fütyülni" itt űlök mellette és már nagyon idegesít , mi lehet a baja eddig nem csinálta? Minden tökéletesen működik rajta egyébként.
Szia!
Olvasd el az erre a kérdésre adott válaszomat.
Én is valami ilyesmire gondoltam.
De mitől van az hogy a bekapcsolás után egy kis idővel kezdi csak? majd szétszedem és megnézem a tekercseket meg a kondikat akkor.
Melegedés--->hőtágulás. Megváltoznak a mechanikai viszonyok és elkezd rezonálni az adott tekercs.
Kérdésem a következő.. az izzót így kellene bekötni a Pufferkondi után? -->>Kép feltöltve.
Köszönöm a választ előre is.
Után!
Ez előtte van! Az a lényege, hogy a táptrafóra az izzón keresztül menjen a kondi villanya! A trafó 3-as lábát felszabadítod, és oda kötöd. Amit rajzoltál, az lényegében a bizti hejére kötött izzó hatása csak.
értem. Köszönöm a választ!
Szevasztok
A gondom a következő, van egy 72cm-es Samsung „Vision Plus” CS-761APF pip-es tv-m. bekapcsolás után kb 20 mp-re a képernyő bal oldala elsötétül és csak a piros színek dominálnak, a sötét sáv jobb széle cakkos. Pár perc és ki kapcsolás után az esetek 90-ban be jön a rendes kép, és utána semmi baja. Azt is megfigyeltem, hogy a pipes kép viszont tökéletes, bárhová teszem a képernyőn. A sorkimenőt ha mozgatom akkor benne halk kattogást hallani és a kép megjavul, át forrasztottam az egész panelt is már. Esetleg ötlet vagy jó tanács, hogy mi lehet a bibi?
Sziasztok!
Van egy samsung LCD tv-m és bekapcsolás után a film, ami éppen megy az adott csatornán folyamatosan villog. Az egy dolog, hogy szerelőt kell hozzá hívnom, de hogy legalább nagyjából utána tudjak nézni, hogy ez mennyire fog fájni. Köszönöm
Sziasztok kérnék egy kis segitséget .NMilehet a baja van egy orion T2135 STX-SILVER-FLAT COLOR tévém és mikor bekapcsolom csak a led világit zölden de semmit nem csinál és egy halk impulzusszerűt hallok semmi mást.Köszönöm elöre is a segitséget.
Szia!
Valószínűleg zárlatra dolgozik a tápegység. Mérd meg a sorvégtranzisztort ( egy fekete 3 lábú a sorkimenő trafó mellett, hűtőbordára csavarozva). Ha zárlatos, cseréld a bázisán lévő elektrolit kondenzátorral együtt. A kondenzátor eredetileg 10 u-os (ha jól tudom). Érdemes 22 µF-osra cserélni.
Szia köszönöm eme gyors és kisegitő választ.Azt elfelejtettem odairni hogy ha szemben állsz a tévével /hátulrol/ akkor a nagy feszkotol befele haladva a képcsöfelé akkor hallom ezt az impulzusszerű hangot.Mégegyszer köszönöm a gyors választ és a rámszánt idöt.
Sziasztok!
Van egy Daewoo K20C4N tv-m, ami nem kapcsol be. Szétszedtem, a biztosítéka ment ki, kicseréltem, utána ment is, majd zöld fénnyel az új biztosítékát is kicsapta kb 2 perc után. A panelén semmi sérülés vagy károsodás nem látszik. Esetleg tudja valaki mi lehet a baja? Előre is köszönök minden segítséget.
Cseréld a PTC-t. Szivesen 1000Ft a fáradozásomért.
Köszönöm a segítséget, majd megnézem.
Tisztelt hozzáértők!
Egy Samsung 72 cm képátlójú slim televízióról van szó. Minden bekapcsolás után a kép felső részén vízszintes színes csikok jelentkeznek amik néhány perc használat után szép lassan felfelé húzódva eltűnnek. Mi lehet ez a hiba?Segítséget előre is köszönöm!
Szia!
Elkócseréket kell végezni a függőleges eltérítés végfokozata körül.
A vertikális eltérítés elpusztuló félben van. Szervíz hiánya van neki. De ne sokat várjál vele, mert többe fig kerülni később!
Sziasztok ismét gajra ment a tv és közepes hangerővel úgy csinál mintha egy tücsök lenne.
Szerintetek mi lehet a baja és mi a megoldás? kérlek titeket mihamarabb válaszoljatok a kérdésemre. A tv márkája Orion
Azért egy tipust megerőltethettél volna!
Üdv a segítőkész embereknek.
A minap kaptam egy Philips 36ML8906/00B tip. televíziót. A hiba a következő lenne vele: A stand by világít, de a bekapcsolás után a kikapcs, a stereo és a fülhalgató ledjei villognak. Az lenne a kérdésem én mint kezdő az elektronikában neki merjek-e állni a javításnak.Ha esetleg forrasztani, vagy mérni kellene valamit azt megoldom. Köszönöm. Üdv Zoli
Á köszi a gyors tanácsokat. Akkor sürgősen megkeresek egy szerelőt,mielőtt nagyobb baj lesz.
Köszönöm!
Szép, estét
Még új vagyok ilyen fórumon így elnézést kérek ha nem megfelelő a kérdés feltevésem Szóval van egy Panasonic tx28lk1p tévém amelynek villog a készenléti gombja és nem tudom bekapcsolni Várom a válaszokat és előre is kösz.
Ha Daewoo belű akkor sorkimenő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |