Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Huh, vigyázz, az már tényleg veszélyes gép. Van az is, de nem használom..
Nagyon is figyeltem! Jaj, de jó lenne, ha nekem is lenne lötstopom, meg laminálóm..
Látom a pozícionálással nálad is voltak gondok. Nálam a fúrással van gond, simpi inch-ekben adta a távolságot, a mach3-am viszont milire van belőve. Biztos 25,4mm egy inch? Nem 25,4xxx?
Nekem egy réteg fólia semmire nem volt elég. Gyönyörűen előhívódott, de a lukakat is lekapta. A két réteg, meg a közte festék az viszont bevált. Nem a nyákról jött le a fólia csak a lukról. A luk meg jellemzően tiszta szokott lenni. A következő ugyan ez lesz, de galvánónozva.
Az alján volt meggyűrve a fólia, próbáltam javítani de ennyire sikerült csak. Ekkor mág fentvolt a másik oldal, plussz benne volt a festék a lukakban. Funkcionálisan működik, mivel ez volt az 5. kétoldalas fóliázás kicsit ideges voltam már. Persze ki kell tapasztalni utána már megy, csk megyünk szabira simpinek meg kell a nyák.
Itt a kép.
Fiammal kimértük, ott a szélén ahol sérült volt a fólia ott nem jó. És ugyan azon a soron van még egy ami nem jó.
Fent az ic-nél ahol ici pici karikák maradtak csak, de a luk a karika közepén van, az bezzeg jó. Legközelebb megy rá galván ón is, az talán jobban fog védeni. Lehet átállítom inch-re a mach3-at, és kipróbálom úgy is a fúrást.
Szia! Kipróbálhatod a nyomtatás átállítását is. Lehet hogy a nyomtatód nem pontosan 1:1-es nyomatot csinál az egyik irányban. Nálam PDF nyomtatásnál fordult elő.
Ez nálam is így van. Állítani kell a nyomtatáson, mert valamennyit csal.
De úgytudom, hogy ő nyomdait használ. Na persze az is csalhat! Érdemes lenne egy mérést megejteni a nyomdain.
De a nyomdához a fóliát Simpi adta. Ha eagléból adom le a nyomdába a filmet, és onnan állítom elő a fúrófile-t, ott nem szokott ekkorát rontani a fúró 10 centin. 20-on lehet de 10-en nem. Ezért gondoltam, hogy az inch az nem 25,4 hanem 25,4xxx
Láttam a neten pár számolást ahol azt mondták, hogy ennyi meg ennyi inch, de mikor kiszámoltam az nem annyi lett: milliméter pontos és szükséges darabszámú panelelemet állít elő. Az előállított tetőpanelek szélessége 12 inch (305 mm) és 24 inch (610 mm) között Na mármost 12*25,4=304.8 és 24*25,4=609,6 25.416-al sokkal pontosabban jön ki. az első 304,992 ahol már csak 8 ezred mm eltérés van, 25.416*24=609,984 tehát több mint fél méter mellett van 16 század. Beteg dolog ez az angolszász mértékegység, a XXI. században ki kéne már dobni a francba, és akkor egy több milliós protel meg nem tud mm-es fúróállományt generálni. Vicc.
Az igazsag az, hogy akkor cserelem, amikor mar nagyon rossz. Vettem Dewalt fureszeket, ez sokaig birja. A tobbi nem sokra jo (kinai vackok). En bakelit lemezt hasznalok a tomegmunkakhoz, igy kevesbe eszi a fureszt.
Ha már CNC-t használsz felejtsd el a dekopírt. Század milire körbe tudod marni a lapot.
Ebben az a problema, hogy az USA a fo alkatresz gyarto, es ok diktaljak a szabvanyokat. Igy az alkatreszek meretei inch, mil ertekekben vannak megadva. Erdekes probalkozas volt a 70-80-as evekben a CCCP es a DDR alkatreszgyartasaban bevezettek a 2.5 mm labtavolsagot. Meg erdekesebb volt amikor megterveztem a PCB-t egy 24 labas TTL IC-hez, es a Elektromodul a takarekossag jegyeben a Texas helyett ruszkit hozott. Mar egy kicsit sem karomkodtunk. Nagyon nehezen lehetett beultetni. Es ez meg csak 24 labas volt. A 40 labasokat nem is lehetett berakni a szabvany foglalatba.
Igy maradunk a imperial meretrendszerben, es gyakoroljuk a mereteket. Nem olyan nehez az. Csak szokatlan.
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy ti milyen oldószert használtok a gyantához, mert én egyszer a HQ videonál vásárolt gyantámat izopropil alkoholban oldottam fel, akkor teljesen tökéletes volt, nagyon szép felületet értem el, olyan volt mint a parketta lakk. Viszont egy pár hónapja vásároltam más típusú gyantát, azt is feloldottam ugyanebben az alkoholban és nagyon csúnya felületet érek el vele. Kifehéredik, puha lesz, egyszerűen undorító lesz tőle a NYÁK. Ezért gondoltam hogy megveszem a jól bejáratott lakkot a HQ videonál, meg is vettem, de már más a doboza, nem a zöld tégelyes van hanem a fém színű, és szintén ez a problémám vele. Arra gondoltam hogy esetleg más oldószereket is kipróbálnék abba jobb lenne, ötleteket várok. Ki mit használ?.
[OFF] Véleményem szerint az általam vásárolt 2 új lakknak más az összetétele mint a régi zöld tégelyes HQ videos lakknak
Szerintem, valahogy víz került az alkoholodba, ez okoz ilyet.
Voltam a fablabban ma. Van 3d-s nyomtatójuk. Sajnos a por olyan szinten drága, hogy tényleg csak miniatűrök elkészítése jöhet szóba, viszont nagyon állat. Volt ott gy olyan modell is ami a lézeres folyadékból csinálós módszerrel készült, az a gyűrűn belüli gyűrűn belüli gyűrű amitől a belső gyűrű minden irányban foroghat, az egész 10centi magas volt, ennek ellenére tökéletesen forgott. Van cnc-jük is, szerintem ha visztek nyákot meg gcode fúróállományt meg fúrót (marójuk van keményfém nyákfúró nincs (azt kérdezzétek meg be lehet e fogni a 3-as szárú keményfém fúrót)) akkor ki lehet fúratni a nyákot, csak vigyetek alátétet is, hogy a fúró abba menjen.
Nagyon kis pöpec cnc, érdekes megoldások, vezérelhető sebességű a fúró. 3000Ft egy nap, a részleteket beszéljétek meg velük, mert én vittem nekik fóliát, nem pénzben fizettem, örültek neki, mert ilyet még nem láttak. Egyébként tök rendesek, meg segítőkészek. Bővebben: Link
Hogyha a vasalásos technikával készítek nyákot de nincs itthon se pausz se műnyomó papír akkor a fotópapír is jó?
Én 135g-os fényes fotópapírt próbáltam, de nem lett a legszebb. 170g-ossal viszont tökéletes lett, a 200g-os is megfelelő. Fényesre szoktam nyomtatni, a mattot még nem próbáltam.
Sziasztok!
Látom nagy probléma a nyák darabolása - mivel mi kertes házban lakunk, a leggyorsabb és legszebb vágást a flex produkálja A kedvenc kínai flexemből porként kihullott a műanyag hűtőlapát, így másra már nem merem hosszabb ideig használni. A legvékonyabb vágókorong 2 nyissz és kész a páratlanul egyenes és kontúros él Próbapanelnél egy komplett lyuksor az ára, de cserébe a fűrészes megoldással szemben, teljesen egyenes lesz az éle és az esetleg ottragadt rézmaradványokat is egy ferde csisszantással lecsapja.
Hát felkerült a lötstopp is. Kicsit sokáig tartott, mert nem emlékeztem rá, hogy laminálás vagy világítás után kell 20 percet pihentetni, úgyhogy inkább mind a 2 után pihent, addig a tápomat szereltem fel egy combosabb hűtővel. Persze biztosra mentem, 2*10 perc levilágítás, úgyhogy csak a világítás meg a pihenés egy óra volt.
Nincs még kisütve azt majd holnap. Szóval így készül a furatgalvanizált lötstoppos nyák.
Sziasztok!
A pdf creator is ps-ben dolgozik, gyanítom, hogy inkább valamilyen beállítás lehetett az elméretezés oka - persze sokszor az ember nem kezd detektívmunkába, hogy melyik default beállítás okozza a hibát, mert van gyorsabb, szebb megoldás, de ha archiválni is kell, illetve archívumból sokszor, gyorsan elővenni a panelt, akkor érdemes megkeresni a problémák gyökerét. Én még postscriptből dolgozó programban mérethibát nem találtam, beállítási hibát annál inkább. Egyik jellemző hiba a beállított lapméret A4 - legal, hogy mást ne is mondjak. És nem feltétlenül a fő beállításoknál kell megkeresni, hanem a ps részleteknél.
Hát igen, pont ennyivel van elcsúszva. Küldj egy gerbert, elméletileg abból is lehet pdf-et gyártani.
Valami más turpisság van ott, mert a PDF Creator nem vátoztat a méreten. Nagyon sok nyomtatón, sok helyen kipróbáltam már, és A4-es méretben eddig maximum 0,2mm volt a hiba. Gyanítom ezt se a program okozta, hanem a rendszer egyéb tulajdonságai.
Ugyan akkor ha megnézed amit neked fúrok az pontos. Lehet hogy egy tizeddel nem középen van a luk az illesztés miatt, de az mindenhol egy tizeddel jobra, és nem úgy, hogy a bal oldalon 2 tized jobbra, a jobb oldalon meg 2 tized balra.
És ugyan ez fent és lent, pedig a Te paneljeid nagyobbak. Nézd meg képet. Vért pisiltem, hogy a furatgalván ne essen szét, minden lukra jusson egy kis forrszem.
Ez a lötstopp az a tubusos változat még?
Írtál már ennek a használatáról? (Nálam még nem jött össze sehogy sem...)
Szia ! Hol vetted a lötstopot, mennyiért?
Ez még a fóliás verzió. Nem írtam a használatról, de ugyan az mint a dry fólia. Itt is bitang jó maszk kell, akkor lehet nagyon bekeményíteni úgy hogy sikálhatod kefével ahogy akarod, csak a forrszemekről jön le fólia, mert ott sötét a maszk.
A laminálásnál 5* lemostam legalább a nyák mindkét felét denaturált szesszel vízszintesen, függőlegesen egész addig amíg a legkisebb elszíneződés is volt a wc papíron, utána rögtön lamináltam, és láss csodát se buborék, s porszem, se púposodás se se. Ha nagyon tiszta a nyák (nem szemre), akkor ilyen szépen felfekszik. Délután az asszony sütit süt, utána megy a sütőbe, bár már 30 perce napozik, és attól is nagyon kemény tud lenni.
[OFF] Nekem is válaszolsz a kérdésemre? :yes:
Keress rá a nyákfólia rendelés topicban. Akkor rendeltem 3 csomaggal, de cirka 5-600Ft/a4 az ára.
Köszi ! Az nem túl sok. Eladó mikor lesz, és mennyi? A rajzolatot NaOH-val is elő lehet hívni?
Tubusossal próbálkoztál már?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |