Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   64 / 282
(#) geza22 hozzászólása Júl 29, 2011 /

Via lapkészlet, amúgy találtam egy leírást. Megcsináltam a csatlakozót is de meg se mozdul.
Csip szerintem jó frissítették errort írt ki majd lefagyott. A power led folyamatosan villogott,
majd ügyesen kivették belőle az aksit is. Azóta meg se mozdul.
(#) sisi76 hozzászólása Júl 29, 2011 /

Sziasztok! Egy Siemens P2 Notira szeretnék XP-t telepíteni. Dos alatt van. 10GB-s HD-t tettem bele. Nincs a vinyón semmilyen rendszer. Mit kéne állítani a bioszban , hogy elfogadja ? Elindul a cd-és újra indul a gép. Előre is köszi a választ!
(#) sisi76 hozzászólása Júl 30, 2011 /

Bocsi és még azt szeretném kérdezni hogy az eredeti vinyójáról írnék rendszer indító lemezt Win 98 at. Rá lehetne telepíteni az új HD re? Utána elfogadná az XP t? Már hetek óta szenvedek vele. Köszi!!!
(#) bbalazs_ válasza sisi76 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Hogy lassa a vinyot, ahhoz nem kell semmilyen rendszer. Allitsd automatara az osszes tulajdonsagot, azonnal vagy a legkozlebbi bootolaskor fel kell ismerje, a BIOS-ban meg kell jelennie a tulajdonsagainak.
Ha nem, akkor vagy a vinyo rossz vagy a kabelezes.
(#) bbalazs_ válasza sisi76 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Ezek szerint van rajta egy titkos kis particio.
A GHOST-al megnezheted, atmasolhatod.

Ha nem latja, akkor masterbooter (mrbooter), azzal mindenfele eszetlen particiot lehet csinalni.

Meg annyit, hogy a Siemens szerett sajat XP-t csinalni, a sima neha nem ment fel ra.
De akkor most mi a gond? Latja a vinyot vagy nem?
Vagy az a bajod, hogy nem tudod az XP-t feltlepiteni ra?
(#) didyman válasza sisi76 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Típusa is van annak a notinak? A W98-at ne keverd bele, felesleges. Az újraindulás pontosan hol történik, mit csinál, mit ír ki előtte, mi az utolsó lépés. Kicsit körültekintőbben írd le, mert ez olyan tipikus rossz az autóm, nem megy hibaleírás, aztán mi meg itt távgyógyítunk, nagyon nehéz...
(#) sisi76 hozzászólása Júl 31, 2011 /

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a segítséget! Siemens Scenic notiról van szó! P 2. 3GB s HD ról tökéletesen működik a Windows 98 al csak sajnos a vodás mobil netet nem ismeri fel. Ezért szereztem bele egy 10 gb-á HD t. Ha elindul mutatja megy a vinyó nem is kattog , csendes. De bármit is állítok a biosban akár autómatát nem botolja be pedig elindul a CD. Szokásos indítás , aztán kiírja új szoftver miatt nem indul a rendszer, indítási mód választások csökentett, normál stb..... a CD kikapcsol és bármire kattintok ujraindul magától.
(#) didyman válasza sisi76 hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Pontos típus? Pontos hibaüzenet?
(#) bbb válasza sisi76 hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Használj rajta valami puppy linuxot, sokkal jobban jársz!
Amúgy meg a 8gigás bioslimitet kellene átlépned, ami nem egyszerű mutatvány a legtöbbször (első körben partícionáld ketté a vinyót, ha akkor elindul, akkor szerencséd van, nem kell tovább trükközni). Én egy P2 300-as IBM Thinkpad 570-be raktam 40gigás vinyót, s bizony csak úgy indult be, ha ezt a trükköt megtettem (meg az MBR-be egy speckó betöltő is kell neki, aminek a nevére most nem emlékszem, de volt vele szívás rendesen, mire összehoztam).
(#) sisi76 hozzászólása Aug 1, 2011 /

Siemens Scenic Mobil 734 lehet, a cimke levan kopva a hátulján. De az biztos egy őskori lelet. Hiba üzi , Not fund operating. Sajnos amit írtok az kínai nekem ez az MBR betöltés nem tudom mi, hol keressem?
(#) viezer hozzászólása Aug 2, 2011 /

Helló! A következő a problémám. Egy Asus F3T laptopnál külső monitoron tökéletes a kép, míg a sajátján nincs teljes kép. Ha képzeletben felosztom függőlegesen a képernyőt 4 be, akkor a bal első háromban van kép, míg az utólsóban nincs. A Windows ban az alja a képnek elmosódott. Mi lehet az oka. A monitor?
(#) xzilon válasza viezer hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Ez inkabb kijelzo hiba mint vezerlo.
(#) bbb válasza sisi76 hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Első körben használd a válasz gombot.

A második lépés, hogy azt teszed, amit mondtam. Kettéveszed a vinyót úgy, hogy az elsődleges partíció 8gigánál kissebb legyen és arra telepítesz!
Ha meg ennyire kínai neked, akkor inkább bízd szakira (vagy vegyél másik gépet)!
(#) didyman válasza bbb hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Egyik hozzászólásban azt írja, hogy a BIOS üzen, a másikban viszont az XP boot menüjét említi. Szerintem nem a 8GB limit lesz a baja, én 734-es scenicet nem ismerek, de ha P2-es, 32GB lesz korlát inkább. Én arra tippelek, hogy a HDD hibás, de egy Hiren boot lemeze megmondja-kérdés, hogy mennyire egyszerű feladat neki egy SMART-ot meglesnie.
(#) didyman válasza viezer hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Látni kéne. Többnyire kijelző, de mivel ennek a gépnek NV videója van, simán lehet annak sorozathibája is.
(#) david.polgari hozzászólása Aug 3, 2011 /

Sziasztok.

Van egy 5 éves laptopom (Toshiba l20), nem túl nagy érték, de a munkahelyemen még jól jön. Történt vele egy olyan baleset, hogy a hálózatról fordított polaritással kapta a feszültséget a bemenetre. Különösebb baja nem lett tőle, mindössze annyi, hogy nem tölti az akkumlátort, ezt leszámítva minden része funkcionál. Komoly baja lehet? Szerintetek érdemes vesződni a javítással? Vállalná esetleg valaki? (Van egy ugyanilyen alaplapom aminek ez a része tökéletesen funkcionál, tehát alkatrész is meglenne) Előre is köszi a válaszokat, üdvözlettel,

Dávid
(#) sisi76 válasza bbb hozzászólására (») Aug 3, 2011 /

Sziasztok! Van egy jó hírem sikerült a telepítés addig kattingattam ott a partícióknál, egyszer csak elindult végre az XP. Mindenkinek köszönöm a segítséget!
(#) ottobacsi hozzászólása Aug 7, 2011 /

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, de ha esetleg nem jó helyre írok, vagy van jobb téma is ahová írhatnék akkor irányítsatok át légyszi! Szóval a problémám: Van egy DELL XPS 1530 -as notebookom, és egyszer mikor bekapcsoltam csak nagy feketeség látszott a kijelzőn.
A win elindul mert hallatszik a hangja mikor bejelentkezik, háttérvilágítás az van, de ezen kívül semmi. Ha rádugok egy külső monitort a vga kimenetre, vagy egy TV-t a hdmi-re akkor ott is csak a feketeség van, pontosabban a monitor standby-ba kapcsol. Érzékeli a TV is hogy bedugtam. Szerintetek nagy lehet a baj? Meg lehet e tudni házilag hogy mi a baja, vagy muszáj szervízbe vinni több ezer forintért bevizsgáltatni? A hozzászólásokat előre is köszönöm!
(#) didyman válasza ottobacsi hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

VGA halt meg 95% eséllyel. Csere macerás, mert eredeti, új 8600GT-M nem nagyon akad a piacon. A csip magját hősokkolni lehet még, az időlegesen megoldja.
(#) ottobacsi válasza didyman hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Ajjaj...
Köszönöm a nem túl jó hírt....

És az a hősokkolás mit jelent nagyjából?
Esetleg lehet még egy hülye kérdésem?
Másfajta, esetleg beszerezhető videókarival nem helyettesíthető?
Én úgy sejtem hogy nem, de ha mégis akkor az is horror áron lenne...

Jutnak eszembe a dolgok
Vagy ha találok egy rossz gépet aminek jó ez a része, át lehet teleportálni esetleg?
(#) didyman válasza ottobacsi hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Mindegyikben ez döglik meg, sorozathiba. Nem helyettesíthető, csak hasonlóan sorozathibás csippel és átalakítással.
(#) ottobacsi válasza didyman hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Hát ez eléggé elszomorító...
Azért köszönöm hogy szántál rám egy pici időt!
(#) fibmer válasza ottobacsi hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

Sziasztok!
Az XPS hez annyi kiegészítés hozzátennék: Maga a gpu chip nagyon ritkán megy tönkre. A hibát a túlmelegedés okozta hőtágulásból adódó forszem (ball) hibák, vagy a fel- leszakadó „lábak” okozzák.
Szerintem vidd szervizbe, ahol minimum 6 hónap gart adnak a javításra, de ha kitudod cserélni az alaplapot, rendelj hozzá felújítottat, vagy keress egy itthoni szakembert aki ezzel foglalkozik és gart is ad.
(#) didyman válasza fibmer hozzászólására (») Aug 9, 2011 / 1

Pedig az megy tönkre. A hordozó és a chip között támad kontakthiba, mely a gyártás technológiai hibájára vezethető vissza, nem megfelelő anyaghasználatra. A hibát az NV elismerte (Nforce lapkáik, és a GeForce 6-9000-es sorozat mind érintett), a DELL adott garanciakiterjesztést is ezekre a gépekre korlátozott minőségben és az M1530 esetében módosította a legutolsó BIOS-ban a venti fordulatszám-kezelését, hogy a GPU ne legyen kitéve nagyon hirtelen hőmérsékleti hullámzásoknak, mely a hiba közvetlen kiváltója. Az egyetlen normális megoldás a GPU cseréje olyan verzióra, mely javított revízióból van, csakhogy a lelkes Kína erre is adott választ, hamisítja bőszen a GPU-kat, így nagyon könnyű használt/felülgravírozott dátumbélyegzős már, vagy még nem hibásba belefutni.
(#) fibmer válasza didyman hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

Köszönöm az infót! Ezért szeretem a fórumokat. Mindig tanul az ember!
(#) zolika60 válasza fibmer hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

Ettől függetlenül egy olyan helyre elvinném, ahol a hibamegállapításért nem kérnek pénzt és a munkára garanciát vállalnak. Veszteni már nincs mit és ha megoldják mégiscsak jobb verzió mint egy új noti.
(#) tom75 hozzászólása Aug 11, 2011 /

**
Van nálam javításon egy Fujitsu Siemens amilo 7320GW típusú laptop.
Nem csinál semmi ledek nem világítanak, szétszedés után a max 8734a ic forrósodik környékén levő so8 tokban elhelyezkedő fet zárlatos azt cseréltem de a forróság meg maradt. Volt másik max 8734 azt cseréltem az is forrósodik.
Mit érdemes még megnézni?

Köszi előre is
(#) Albert-M hozzászólása Aug 18, 2011 /

Hello mindenkinek .. van 2 laptopom .. sajna mind 2 beteg egy hp dv9000 es egy dv6000 ... mind 2 total halott .. van valaki aki mar uti vagja a dv serias laptopokat ... ha aksival ra dugom a toltot akkor kigyul a toltes .. fel is tolti az aksit de ha inditani akarom se kep se hang semmi reakcio .. de egyaltalan egy led se villan fel semmi ... nem talalom a hiba okat
Következő: »»   64 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem