Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   524 / 1272
(#) imation1999 hozzászólása Aug 9, 2011 /
 
Sziasztok,
csatolok egy képet. A TV és a tv tuner a pc-ben ilyen zavaros képet ad. Ez mitől lehet?
(#) kadarist válasza imation1999 hozzászólására (») Aug 9, 2011 /
 
A ragasztó reklámfelirata jól kivehető, tehát gond egy szál se.
(#) imation1999 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 9, 2011 /
 
Viccet félretéve....

Középen és alul a ferde csíkozásra gondolok.
(#) LAC001 hozzászólása Aug 9, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy Daewoo 20A5T tv-m, mely kivonta magát a forgalomból. Tv nézés közben egy nagy durranásra lettem figyelmes, majd kellemes égett szag. Ami a legjobb, hogy ezt éjfél körül tette amikor már majdnem elaludtam. Ma szétszedtem és meg is találtam a hiba forrását. A mellékelt képen a HOT mezőn belül az I801-el jelölt IC-nek lerobbant az oldala, meg még pár ellenállás és kondi megpörkölődött. A kérdésem az lenne, hogy van valakinek kapcsolási rajza ehhez a modellhez. Kerestem gugliban, de más típusét hozta ki. Tudnom kellene az elégett alkatrészek paramétereit. A taccsra ment IC egy STR S5707-es. Ilyet honnan lehetne beszerezni? Mi okozhatta a problémát?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv LAC
(#) kadarist válasza imation1999 hozzászólására (») Aug 9, 2011 /
 
Azon a bélyegképen semmilyen csíkozás nem látható. Bekötötted a koaxkábel árnyékolását is?
(#) imation1999 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 9, 2011 /
 
Akkor a monitorod beállításával lesznek a gondok...teljes szélességben látható a csíkozás a képen. Nézd esetleg egy kicsit más szögből a monitort, akkor talán látni is fogod....igen, árnyékolás rendben.
(#) Orion90 válasza LAC001 hozzászólására (») Aug 9, 2011 / 1
 
Szia!

Itt a rajz hozzá. A "Get Manual" feliratra kattintva letöltheted. Az STR pusztulását leggyakrabban az elektrolit kondenzátorok kapacitásvesztése okozza. Ezeket mindenképp cseréld, ha az új STR beleteszed. ( a nagy 400 V-ost nem kell) De ilyen esetben, bármi elszállhatott a tápban, át kéne mérni a többi félvezetőt, és az ellenállásokat is. Ha van optocsatoló (amit én a képen nem látok) ezt is érdemes cserélni.
(#) kadarist válasza imation1999 hozzászólására (») Aug 9, 2011 /
 
Ja, látom már azt a két halvány zajsávot. Ezt a zavart a számítógép és az ő által keltett földhurok idézi elő.Érdemes lenne leválasztani a koaxot valamilyen galvanikus leválasztóval.
(#) Hodinka válasza szabcsy23 hozzászólására (») Aug 9, 2011 /
 
Esetleg tennél fel róla képet?
(#) Vatti válasza LAC001 hozzászólására (») Aug 9, 2011 / 1
 
Szia,
az IC-t innen tudod beszerezni . A csatolt képen bejelölt kondenzátort is cserélni kell mert valószínűleg Ő a fő bűnös ! Nekem már több esetben is zárlatos volt.
Üdv.

Daewoo.jpg
    
(#) imation1999 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 9, 2011 /
 
Már ez is megtörtént:

http://www.alfasat.hu/images/földhurok%20leválasztó.jpg
(#) LAC001 hozzászólása Aug 10, 2011 /
 
Köszönöm szépen a segítséget! Akkor méricskélek, meg kicserélgetem az alkatrészeket, aztán meglátjuk működik e.
(#) Szabolcs1 hozzászólása Aug 10, 2011 /
 
Sziasztok!

Volt nekem egy Samsung CK-5012 Z TX televízióm de úgy döntőt sztrájkol egy kicsit míg meg nem kapja a maga kis alkatrészét. Problémám a következő mikor bekapcsolom készenléti állapotba semmi probléma de amikor bekapcsolom kép nincs a leg elkezd villogni a hangszóróban búgó hang halható kb 1 másodperces szünetekkel és a nyáklapon pedig valami ciripel. lefényképeztem hogy kb honnan jöhet a hang. Azt még hozzá kell tennem hogy amikor bekapcsolom készenléti állapotba akkor is egyet ciripel, és a rajzon is látható egy kondi 100uf ami szerintem felvan puklisodva . És azért kérnék segítséget hogy elég csak a kondit kicserélni vagy valami mást is cseréljek rajta?
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 10, 2011 /
 
Sziasztok!
Orion CTV022 tv van nálam. Tulaj szerint volt egy másik szerelőnél, aki azt mondta, hogy sorkimenő hibás. Elhozta nekem, nézzem már meg, hogy tényleg az-e a baja és mennyi lenne a javítása. Nos átnéztem, érdemi hibát nem találtam. Sorvégtranzisztor jó, táp jó. Kipróbálva a tv-t, készenlét megvan, ekkor a sortápfesz 152V. Készenlétből bekapcsolva a készenléti led elkezd villogni, hangszóróból is pattogó hang jön, sortápfesz pedig leesik 90V-ra. Sort lekötöttem, sortápot leterheltem egy 230V, 60W-os izzóval. Így a sortáp 141V, tápnak semmi gondja nincs. A sorkimenő aljánál egyik oldalon érződik egy kis dudor, meg mintha egy kis műgyanta kifolyásnyom is látszódna. Lehet, hogy tényleg sorkimenő hibás?
Ha tényleg sorkimenő hibás, akkor nem érdemes rá költeni, mivel kb 21 éves a tv a képcső gyártási idejéből feltételezve. Egyébként a lengyel képcső mennyire megbízható ezekben, főleg ennyi idősen?
(#) karaszbandi válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Igen, mást is cserélni kell rajta. Ezért el kellene vinni egy hozzáértő szerelőhöz, aki megjavítja.
(#) karaszbandi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Nagy valószínűséggel sorkimenős. Ha a tulajnak megéri akkor meg kell csinálni. A javítása 12-15 ezer.
(#) Ricsi89 válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Köszönöm a megerősítést. Ahogy néztem, nem olcsó hozzá a sorkimenő, így nem hiszem, hogy megéri majd a javítás. Na de majd eldönti a tulaj.
(#) küzmös Gergely válasza csady hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Szia csady! Azt irod: "A biztositék nem ment el" Mit keres ott az a biztositék mikor azt tanácsoltuk hogy a további "lavinák" elkerülése végett.. vedd ki,és a helyére 2 szál vezetékkel lógass be egy foglalatot,amelybe 100W-os izzót teszel.. vagy ahogyan karaszbandi javitott inkább a puffer után érdemesebb betenni.. de valahova mindenképp kellene az az égő. Az lenne a lényeg hogy az égő megvédje a készüléket,mert most valószinüleg megint tönkre vágott mindent..
(#) Szabolcs1 válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
azért kértem volna segítséget hogy saját magam csináljam meg, mert kicsit nagyon pénz szűkében vagyok. egyébként én is villamosággal foglalkozok meg tanultam is de olyan nagyon nem merültem bele mert teljesen más irányával foglalkozok. ezért mertem megkérdezni hogy tudtok e segíteni hogy még miket kell cserélni benne.
Válaszát utólag is köszönöm .
(#) Hodinka válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Szia!
Szerintem cseréld ki a hibás elkót a többi kissebbel együtt a tápban (primer-szekunder oldalon egyaránt),nagy valószínűséggel nem lesz más baja.A minap pont nekem is kiakadt egy tápkondis példány,nagyjából ezzel a hibajelenséggel amit te is tapasztaltál,és amelyet a kondicsere majd helyre is állított.Az a bizonyos cirippelés (ha jól értelmezem) meg körülbelül a táptrafóból jöhet,mivel a meghajtásra nem jut sima áram.
Üdv!
(#) karaszbandi válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Ha így kezdted volna, akkor más választ kaptál volna.

A primerben az összes kondit cseréld ki. A puffernek nem biztos, hogy van baja. Egy ESR mérés megmutatná.
(#) Szabolcs1 válasza Hodinka hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Köszönöm szépen a tanácsot. És reméljük elfog indulni.
További szép estét mindenkinek
(#) eva.csatari válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
szia,kicseréltem az alkatrészeket de a hibajelenség megmeradt,a három villogás után folyamatos utána elalszik a led,táp-ic melegszik és a ic805= 7805 stab is
bekapcsoláskor kb 10v-ot utána 4-5v-ot mérek valami ötlet mit nézzek vagy mérjek meg,a tápot hogy tudnám biztosan kiszürni hogy jó
várom válaszod köszi
(#) karaszbandi válasza eva.csatari hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Akaszd le a sorvéget és tegyél helyette 60W körtét. Ha jó a táp akkor a körtén ott a sortáp. Ha nem, akkor a táp kuka.
(#) bihari laci válasza Orion90 hozzászólására (») Aug 11, 2011 /
 
SZia átnéztem,a bistositékot meg a ,tranyot de jok ,mit lehet még csinálni ,proccessor vagy memoria,valami ötlet van.
Köszi.
(#) eva.csatari válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 11, 2011 /
 
köszi kipróbálom.testnek jó a tuner fémrésze
majd irok a fejleményröl
további szép napott mindenkinek
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 11, 2011 /
 
Sziasztok!
Újabb tv a boncasztalon. Egy Orion TV562 az áldozat. A tv megy, de a kép elég rossz. A kép olyan, mintha egy fehér fátyol lenne előtte. Színek megvannak, de ez a fehér fátyol miatt nézhetetlen. A sorkimenő össze van gányolva ilyen gumis ragasztóval, gondolom áthúzhatott a nagyfesz. Mi okozhatja ezt a fátyolos képet? Lehet, hogy a sorkimenő a gond?
Másik gondja, hogy bekapcsolás után a fényerő alacsony szinten van, mindig be kell állítani annyira sötét, viszont valamiért nem menti el. Minden más beállítást elment, csak a fényerőt nem. Mindig 21-esen van a fényerő és onnan kell felvenni, hogy valamit látni is lehessen, mert így alig látható valami.
Inkább az első kérdés lenne a fontos, mert ha az nem oldódik meg, akkor a második is tárgytalan.
(#) skarlik hozzászólása Aug 11, 2011 /
 
Sziaszto..Egy kérdés.Van eg Philips tévém,16/9-es.Hibajelenség:Ha egy tévének akármi bajavan,ha van fűtés és nins kép,és ha a sorkimenő alsó potiján csavargatok,akkor a fehér fénynek meg kell jelennie.úgy tudom.ez ilyet nemcsiál.van fűtés,van nagyfesz,de semmi fény,hiába csavargatom semmi sötét,megnéztem másik képcsővel,ugyan az,ez valósziű sorkimenőhiba lessz ,Szakadt a sokszorozója.Szerintetek?Még ilyennel em talákoztam!
(#) Gafly válasza skarlik hozzászólására (») Aug 11, 2011 /
 
Ha egy TV-nek bármi baja van, akkor ki kell cserélni a kondenzátorokat, balról jobbra 105 fokosra. Ez minden másra is igaz, így írják a fórumokon...
Szerinted mi a pitypőt tudna itt bárki okosat mondani (azt leszámítva hogy vidd el szerelőhöz) ha még azt sem tudjuk milyen készülékről van szó...
Arról hogy megnéztem másik csővel is, azért nem dicsekednék nála (emeli az árat szerintem ).
(#) skarlik válasza Gafly hozzászólására (») Aug 11, 2011 /
 
íme a tipus:32pw9528/12
Következő: »»   524 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem