Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Képen a különbség: a kisebbik pad az eredeti. Amit küldtél, ennyivel nagyobb lett. Ez jelenleg nem megengedhető, mert bukik miatta minden.
Ami érdekes, hogy hiába állítom a diamétert akár 1, netán 0.5mm-re is, úgy fogja elmenteni és újra megnyitni a tokozást, de sehol máshol nem jeleníti meg, csak a megnövelt pad-et. Pedig hibaüzenet sincs sehol. ![]()
Szia!
Tedd fel a lib-et! Megnézzük...
Ha most sem jó, akkor határozd meg mm-ben mi mekkora legyen.
Itt van csak ez az egy alkatrész több méretben.
Helló szerintem az alapértelmezésbe is úgy van beállítva hogy növekedjen de megpróbálhatod még a tervezési szabályokban hátha ott lehet ezt állítani.
Nem változott semmi sem előzőhöz képest!
De ezt te is könnyen ellenőrizheted, ha a módosított 3lábú csati padjét összehasonlítod egy módosítatlan, pl 2 vagy 4 lábú csatival. Mindjárt töltök fel egy mókás és látványos példát.
megnézem
Csati.lbr-ben minden csati pad-je ugyanakkora!
![]() Másnál is?
8910.jpg: a tokozás módosítása: furat: 1mm, külső mérete: 0.9-1-1.2mm, tehát mind más méret
azonos.jpg: mindegyik azonos méretű lesz a *.brd-ben Megemlíteném, hogy jó alkatrészt raktam be, és hogy növelni tudom a pad méretét, tehát csak csökkenteni nem lehet. Viszont azóta megoldottam. Nem szakszerű lett a megoldás, de elmegy... ![]()
Egész a program méretarány beállításain bukik meg.
Hiába rajzolsz tetszőleges PAD méretet a DRC felülbírálja
Nah, akkor megint tanultam valamit. Most már tudom, hogy ilyen is van...
![]()
A segítségeteket kérem. 35VA-es Puskás transzformátorral terveznék egy panelt. Az alkatrészkönyvtárakban nem találtam ilyet és szerkeszteni sem tudok új alkatrészt. Ha valakinek megvan és megosztaná velem azt megköszönném.
Ha nyák trafóról van szó akkor a trafo.lbr könyvtárban megtalálod. Általában található a trafón egy szám mint pl. EI30 és ez alapján ki tudod keresni az elébb említett könyvtárban. Ha mégsem találod a számát akkor fogod és sorban kirakod a nyák tervezőbe majd megméred a lábtávolságokat valamint ha találsz megfelelőt kinyomtatod és megnézed, hogy ül e a lábkiosztása.
Köszönöm a segítséget! Ezt fogom tenni. Első nekifutásra nem egyeztek a méretek, de nem nyomtattam ki. Holnap kipróbálom. v
LM1036 -os IC meg van valakinek Eagle-be, ha igen elküldené? (nekem nem jött össze a létrehozása)
Köszi szépen! Tökéletes
![]()
Sziasztok !
Nem találkozott véletlen valaki a képen szereplő LCD macrojával , png jével ? (javítsatok ha rosszul kérdezem !) ![]() Ezt szeretném 3d ben (POV-Ray) megtekinteni. Köszi a segítséget!
Egy 16F877 PIC-es áramkört terveztem, aminél az ERC ellenőrzés ennyi problémát talált csak:
WARNING: Sheet 1/1: POWER Pin IC3 VSS connected to GND WARNING: Sheet 1/1: POWER Pin IC3 VDD connected to N$3 WARNING: Sheet 1/1: POWER Pin IC3 VDD connected to N$3 WARNING: Sheet 1/1: POWER Pin IC3 VSS connected to GND Ezek csak figyelmeztetések, de mi baja ezzel? VSS a testre van letéve, VDD meg a +5V-ra. Ez így jó, miért a figyelmeztetés? A 16F628 PIC-es áramkörnél nem problémázott ilyesmin.
Az a baja, hogy a VSS negatív tápfeszültséget jelent. Tehát szerinte nem köthető a GND-re. Más kérdés, hogy ez esetben a VSS a PIC "földje", tehát nem probléma.
Amikor elhelyezted a VDD tápfeszültség "alkatrészt" a rajzon, akkor megkérdezte, hogy az N$3 hálózatot (ami már korábban elneveződött) átnevezze-e VDD-re. ... és Te azt válaszoltad valószínűleg, hogy NEM. Most konkrétan az a baja, hogy egy VDD lábat nem egy VDD hálózathoz kell kötnie, hanem egy mésik (N$3) hálózathoz.
Ezekhez a sorkapcsokhoz melyik connector jó az sch-ban?
http://www.hqelektronik.hu/info/hu/tb-002_5_b.html http://www.hqelektronik.hu/info/hu/tb-003_5_b.html
nézd meg a con-phoenix-500, esetleg 508, vagy a con-ptr500 könyvtárakat.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok az internetről az EAGLE-val megnyitni kapcsolásokat. Már próbáltam letölteni, utána társítottam a programhoz, de ekkor a következőt írja ki: (kép) Mi lehet a gond? Üdv! Balázs
Mentsd le, indítsd el az eaglet, és utána nyisd meg abból.
Szia
Az eagle nem nagyon szereti az ékezetes fájl neveket és elérési útvonalakat. Próbáld meg egy a C meghajtó gyökerébe ékezetmentes nevű mappába bemásolni és onnan indítani, nagy valószínűséggel megoldja a gondod. A fájl nevéből is töröld a spec karaktereket, a () sem biztos, hogy tetszik neki. Bari
Szia!
NA látod, erre én nem is gondoltam! ![]() Sinka BAlázs
Sziasztok!
Még egy kérdés: amikor megnyitottam, a NYÁK rajzán látszódnak az alkatrészek rajzai is. Hogyan lehet ezeket eltüntetni? Köszönöm a segítséget: Balázs
Üdv.
Lenne egy kérdésem. A képen bekarikázott csatlakozásokat hogyan lehet elővarázsolni? Ha belerakom a kapcsolásba akkor már nem jelenik meg.
Ha jól emlékszem "invoke".
A megfelelő réteg kikapcsolásával.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |