Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
FS Audio driverek nekem bejöttek. Bár az mnc driverei se rosszak de Fs picivel drágább csak és szerintem sokkal jobb.
Sziasztok!
Szeretnék egy alap hangosításra való technikát összedobni! Ami végfokok vannak (lesznek): 1Db monster 2x250W végfok (Toppoknak) 1db monster 2x450W végfok (Subb-oknak) (ezmég készülőben) 1Db 2x100W körüli Qad 405 (kontrollnak) A hangfalakat kellene még beszerezni.. Nem akarok full minőséget.. Szerintetek építeni, vagy készen venni az olcsóbb?
Ha anyagpazarlás nélkül tudsz minőségi munkát végezni, ha megvan minden szükséges eszközöd és tudásod a mérésekhez és a kivitelezéshez és a tanulópénzt már korábban többszörösen megfizetted, akkor jobb ár/minőség arányt érhetsz el építéssel, ha okosan tervezel, jól vásárolsz és igényesen dolgozol.
A kontrol ládákat gazdaságosabb aktívra tervezni, spórolhatsz ha quad helyett 7294-et használsz és toroid helyett kapcsolóüzemű tápot.
A qadok már meg vannak..
A hangfalnál csak a kárpitozástól félek kissé...
Azt utálom én is a legjobban.
A napokban csináltam egy rücsis ládát (dob-monitort), de ez is nagyon macerás munka, kb annyiba kerül mint kárpittal (Pálmatex-el) bevonni. Nem is túl szép, olyan varangyosbéka jellegű és simán lepattan róla a cucc, ha odavered az élét a falhoz. Íme pár kép róla:
Használtat venni.
Üdv! Milyen hangszórók kerültek a dobozba? Jól látom, elől-hátul is van nyílás?
Hali!
Eastech C6741-ek. Nem nagy szám, de a dobosunk mellé üvölteni pont jó lesz Egyébként a 4 db együtt, elég konkrétan megszólal a 48 literes reflexben (nyílások betömve) Az első nyílás a kezelőpanel helye, hátul van egy 10cm-es cső és a tápcsati panel helye.
Kösz! Így már értem, nagyon pofás kis hangszórók. 2-300W elektromos teljesítményt simán beléjük lehet vezetni. El is hiszem, hogy konkrétan megszólal
Egyenlőre csak bedrótozva toltam neki egy 40W-os STK-ról a hangenerátort tekergetve (a család örömére) a mélytartományt füleltem... hangerő az lesz, az átvitel meg még elmegy.
Egy 7294 híd fogja hajtani, +/-35V -os kapcsolótápról.
Csak nehogy olyan jó legyen, hogy a basszgitáros kisajátítsa magának
Van nekem jó kis cuccom és már kész van egy 2x200-as fej is bg-hoz. Majd még egy 15"-ös ládát kéne összedobnom Delta 15 LFA-ból.
A Delta 15 LFA nagyon komoly darab. Olvastam a paramétereit, az árát meg se mertem nézni.
Szia!
Ez a külső tetszik! Hogy csinálod? Amúgy valahol tudok venni telibe rácsot a hangfal elejére?
Body 950-et (rücsi) fújtam rá alvázvédő pisztollyal és selyemfényű zománccal fesettem. Jól néz ki, de szerintem sérülékeny és minden meglátszik rajta.
A Bricostore-ban szoktam expandált lemez rácsot venni, 3500 Ft-ba kerül a 100x50 cm-es darab. A kis bass kombómon is ilyen rács van. Nagy előnye hogy nem kell hozzá csavar, egyszerűen csak be van feszítve ívbe két fal közé. Így nagyon erős és merev.
Jól néz ki
Én is terveztem egy hasonlót, de nekem csak 100mm-es csöveim vannak. Ilyen átmérőben (110mm) mit lehet használni?
Szennyvízcsőben van 110-es. De 1-2 mm-en nem fog múlni a dolog. Úgyis kell impedanciát mérni a pontos hangoláshoz. A csillapítóanyag is elviszi rendesen.
Szia!
Ehhez hasonló építési rajzokat tudtok nekem feltenni. Ahogy nézegetem az árakat szerintem az építés lesz a nyerő. A használtaktól picit félek, ki tudja mennyire vannak agyon verve.
PA hangfalakat nem azért adnak el mert jók... A jókat használják.
Ha választasz (veszel) mélyközepet illetve mélyet akkor megmutatom ,hogy lehet T/S mérni.Az ilyen tervekhez az kell.
Kivétel erősíti a szabályt Dynacord forum line
esetleg valaki számára hasznos is lehet, mert egyébként újonan 1pár efféle középmagas kerül ennyibe, mint ez a rendszer
Ezen a fóromon nem ebben az árfekvésben akarnak építeni . De azért jól megnézném azt a cuccot mielőtt megvenném.Elég egy pillantás az eladó értékeléseire...
Jó Jó.. Természetesen, ha lenne 1,3 millióm akkor nem építettem volna végfokot sem, hanem veszek! Természetesen a minél olcsóbb megoldás érdekel..
Még mindig az a véleményem,használt gyárit venni.
Megígértem hogy csak akkor jelentkezem ha alakul valami.
Nos már vannak fejlemények azóta szert tettem egy Behringer EP 1500 végfokra ami 4 ohm-on 450W-al küldi az RSP30-akat és 8 ohm-on 280W-al küldené meg a - ha a festést nem nézzük akkor 90%-osan elkészült - egyik 18 colos BandPass tölcséremet. A tetején service nyílás lett kialakítva, hogy a benne csücsülő 8 ohm-os régebbi szériás (azaz 250/350W-os) somogyi woofert cserélhessem. Habár full farostlemez a láda, aztán úgy gondolom megérdemlik egymást. (Egy Martin WMX vagy WSX ládának persze megadnám a 18 millis rétegelt lemezt meg a maga RCF hangszóróját ha lenne további 1-2 százezrem erre a célra. Mutatok pár képet is és nem tudom hogy kell szólnia egy ilyen ládának egy ilyen szóróval, de scope szerint 5-10 wattal meghajtva este fél 10 felé 1 perc után a második szomszédom kedves szavakkal illetett. (Igaz feléjük volt fordítva) Teljes meghajtás csak a középmerevítő beépítése és a fedőlap végleges beerősítése után fog következni és akkor majd jelentkezem hogy mit művel. Meg így előre szólok hogy nagyon szeretném valaki tölcsérével összehasonlítani egyszer még a nyáron (Nógrád megyében lakom)
Ezt bszemrevételezheted.
Némi munkával a belbecs állapotáról is lehet tájékozódni. Ha nem vagy lusta jobbá is teheted, mint volt újkorába. Egy gyári cucos sose lesz olyan jó, mint szerettel, hozzáértéssel babrált holmi
Sziasztok!
Szeretnék egy készíteni XLR-jack(6,3as mono) átalakítókat csinálni az lenne a kérdésem hogy az XLR dugónak melyik lábát forrasszam a jack hez?
Amúgy crossoverhez kell vagy jó hozzá a mikrofon bekötés is úgy hogy az 1-3 láb a test a 2 meg a +?
Szimetrikus kell vagy aszimetrikus? Ahogy írtad az csak akkor jó ha a crossover bemenetére kötöd, ha kimenet és XLR-en jön a dolog akkor az 1-3 lába nem szabad összekötni a testet kell csak bekötni a - szabadon hagyni, de ha bemenet akk össze kell kötni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |