Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   36 / 120
(#) skero válasza pacal76 hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Szia! Olvasd el az elérhetőségek rovatot! Ha nem túl drága úgy neked akkor 1000 Ft ért kipostázzák 750 g -ig az fölötti sújt pedig 1500 -ért. Bár én nem rendeltem még de ezt olvastam ott. Az is benne lenne annyiban mintha 30 -40 Km -t kellene utazni érte és nincs az a csalódás mikor messzebbre elmész egy üzletbe (saját tapasztalat többszöri) és vagy pont szünnap van vagy éppen elfogyott ami kellene ,vagy minden ok nélkül zárva van.
(#) bundibacsi hozzászólása Aug 23, 2011 /

Sziasztok!

Van egy pár jbl tlx210-es hangfalam,sajnos mindkét mélyet peremezni kellene ,de nem kapok hozzá peremet sehol.A h2000-nél is própáltam.Kép mellékelve a méretekel.

DSCF2014.JPG

(#) Levi Jr. válasza bundibacsi hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

most peremeztem egy ilyen hangfal párt...
(#) pacal76 válasza bundibacsi hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Viktorsound?
(#) kiszebra hozzászólása Aug 23, 2011 /

És igen!
Kaptam a gyáriakkal megegyező peremet. Köszönöm az ötleteket, már ragasztás alatt. Két kis DB 1600-as hangfalat javítok fel.
(#) bundibacsi válasza pacal76 hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Hello! Sajnos ez sem jött be,nekik sincs.
(#) pacal76 válasza bundibacsi hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Levi Jr-t kérdezd ő dicsekszik vele hogy most peremezett egy pár ilyen ládát.
(#) Lázár Péter válasza bundibacsi hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Esetleg itt csak akkor az a kérdés nem e túl költséges így beszerezni. Persze konkrétan a típus nincs a listában
(#) bundibacsi válasza pacal76 hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

írtam neki de még nem válaszolt.
(#) bundibacsi válasza Lázár Péter hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Itt már éztem de 5000+posta elég húzós.
(#) msteve válasza bundibacsi hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Mérd meg a hurka külsö és belsö átméröjét.Lehet hogy tudok segiteni...
(#) hangszoros válasza bundibacsi hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Volt ügyfelem, akinek az Audionote szél 10-enbe jött darabja! A dobozán a fél világ postabélyegzője volt. El is kommunizáltam demónak.
(#) bundibacsi válasza msteve hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Hello! Egy-ét hozászólással viszább van egy kép mellékelve a méretekkel.
(#) Levi Jr. válasza pacal76 hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Nem dicsekkszem én vele, csak dóóógozom mint állat... pacsi! ha kell szél, vagy anyag szóljatok és postázom...
(#) Levi Jr. válasza bundibacsi hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Ehhez egyébként a 12.5 - 13 -as Vidi szél is megfelelhet, kis faragással.
(#) reloop válasza Levi Jr. hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

Mi a magyarázata annak, hogy a vidi habszél kosárral érintkező része málladozó ragacs, a levegővel és a membránnal érintkező hibátlan.
(#) Levi Jr. válasza reloop hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

Nincs magyarázat, eleddig leginkább a levegőben található UV fényre, és a páratartalomra, valamint a mozgásnélküli, állásában romló, kémiailag megváltozó anyagszerkezet okozza ezeket. (általában) Én bízom benne, hogy még sokáig gyártanyak ilyet, de a fejem a falba is verem, amikor 156-szorra is ezzel futok össze...
(#) Levi Jr. válasza reloop hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

Esetleg a frissen vegykezelt kosár is okozhatja a lassan még maradványkigőzölgést produkáló kadmiumos felületkezelés. Ez elbontja az anyagszerkezetet, és lassan megbomlik.
(#) PázmándiLászló válasza Levi Jr. hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

Minden PE hab elbomlik kb. 10 év alatt, nincs ezen mit szörnyülködni. UVB és C bontaná gyorsabban, illetve O3, a páratartalom lényegtelen.
Kadmium nincs, a kosarak porfestettek. Ennek nincs köze hozzá.
(#) PázmándiLászló válasza reloop hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

Csak a két habszélrész között különböző szerkezet, és sűrűség. Más oka nincs, de ha egyik részén eljutott a szétesésig, a többin is hamarosan odajutna, és persze az eredeti paraméterekhez képest is eléggé mást lehet mérni rajta ebben az állapotában. szóval nem kell sajnálni, cserélni érdemes.

Ui: A vifa M21 membránszélek is pont ugyanígy, ugyanezzel a módszerrel szoktak szétesni.
(#) PázmándiLászló válasza Levi Jr. hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

Közben lett válasz a kérdésre, a H2000 130mm-es membránszéle jó erre a hangszóróra. Nagyon más elérhető alternatíva nincs is ebben a méretben. Sonidonál készül még egy kicsit kisebb átmérőjű.
(#) reloop válasza PázmándiLászló hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

Köszönöm, munkához láttam. Sajnos első körben a kereskedő meg akart győzni, hogy SAL habszélt vegyek. Szerencsémre volt az üzletben vidi hangszóró és meg tudtam nézni, hogy azon - a méretegyezés ellenére - egészen más van.
Egyúttal tapasztaltam amit írtál, valóban a kosárral érintkező rész láthatóan más karakterű anyag. Szivacsra hasonlít.
(#) PázmándiLászló válasza reloop hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

Ez érdekes, mert a SÁL habszélek teljesen más méretezésűek, mint bármelyik VT.

Ez teljesen illett a 30cm-s (422) hangszóróra. A rilni volt harmadával keskenyebb, valamint anyagában keményebbnek éreztem.
(#) PázmándiLászló válasza reloop hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

Hja igen, ez így van, a méretezés teljesen más, de a membránhoz sem illeszkedik 100%-ban, a kisebb engedékenység miatt meg az eredeti 20Hz-es rezonancia pont felkúszik 45-50 környékére a SAL habszéllel ennél a hangszórónál.

Pénteken lesz h2000-es habszélem, az eredménnyel jelentkezni fogok. Köszönöm az eddigieket!
(#) Levi Jr. hozzászólása Aug 31, 2011 /

Az összerakási sorrend (reloop felé) először megkened a habszél belső szélét felülről, majd lerakod. Utána gyorsan megkened a membrán hátsó szélét, 1cm-es sávban. Amíg körbeérsz ezzel, addig az eleje is, és a membránszél is szikkad a ragasztástól annyira, hogy elkezdheted a membránra felilleszteni a szélt. MINDIG így csináld ! Mert így nem kened nagyon szét a ragasztót, ami ebben az esetben Pálmatex legyen. Ha a membránon körbeillesztetted, felragasztottad a szélt, akkor megpihenhetsz, vagy elkezdheted körbe ragsztózni a kosáron a peremrészt; ekkor provizórikusan nyomd meg a félkész membránt, hogy kb. hova fog illeszkedni a szél. Amíg a kosáron szikkad a ragasztó (most kicsit rossz sorrendet írtam, de remélem érthető: a ragasztó felhordása ELŐTT próbálod a helyén nyomni az egész membránt...), addig óvatosan felhajtva a már felragasztott szélt, megkened a hátulján a kosárral biztosan találkozó felületrészt, és CSAKIS OTT! Mire körbeér, szikkadhat annyira, hogy meg is tapad szépen a kosáron. FIGYELEM!! A központosításra figyelj, hogy lehet, hogy ha rosszul "vezeted le" körbe a habszélt, akkár annyira is elhúzhatja, hogy vissza kell venned és elölről kezdheted a súrlódásmentes leragasztást. Lassan halad a leillesztéssel, lehetőleg átlósan... Ezzel a metódussal ha ügyes vagy elkerülheted a központosítás mizériáját, amit viszont most még nem árulnék el, mert az tényleg nem ujjgyakorlat, ehhez kell egy pici tapasztalat.
(#) Levi Jr. válasza (») Aug 31, 2011 /

ok, akkor lemegyek arra a szintre, hogy az egyébként is tudható, kikövetkeztethető infókat elmondom, a tényleges "praktikákat" meg megtartom magamnak? Mert tán lassan már csak ezek a kommentek jöhetnek le, aminek van egy kis "tanító" jellegű éle, az szelektálásra kerül. Ez így,...nem igazán "segítő" fórum. Nincs ezzel gond, ez nem zavarja a "üzleti körömet"...legalább. A tapasztalataimat, meg ha bármilyen "éllel" leírom, el köllllene fogadni, mert csak '91 óta "pallérozott", de 30valahány országból származó különféle hangszórók szétszedési, javítási, és karbantartási tapasztalata elég lehet ehhez. Ez van, erre lehetek "öntelt is" Ha kell segítek, de ha nem engedi "valami", akkor az infó ittmarad. Köszönöm a figyelmeztetést erre.
(#) pacal76 válasza Levi Jr. hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Ugyan miért nem árulod el központosítás trükkjét. Hátha tanulok valami ujjat.
(#) Levi Jr. válasza pacal76 hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Tisztelettel (mint másik '76-os) azért: hogy amíg egy része az itt tartózkodóknak "fejlődik", magától is rájöhessen pár praktikára, tapasztalati úton. Én vallom azt, hogy ne csak készen kapjunk dolgokat, hanem legyen benne egy kis küzdés is. Én is így jutottam eddig, persze sok mindent készen is megkaptam, amiért köszönet jár annak, akitől jött. Amit meg kiadhatok, az, mint lentebb "ajándékba" fellkerül tőlem is.

Központosításról pedig: én elexponált röntgenfilmcsíkokat használok, mert jól skálázható, hogy mennyi kell az egyenletességhez a légrésben, és arra is alkalmas, hogy megnedvesítve a csíkokat, az emulzióba beleragadjanak a porszemcsék, és az 4esetleges vaspor-szemcsék is bele tudnak ragadni a térerősség ellenére. Így egy huszárvágással kétféle dologra is alkalmas, és használom is. A hopgyant meg kísérletezze ki mindenki.
Következő: »»   36 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem