Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   529 / 1273
(#) Szabolcs1 hozzászólása Aug 21, 2011 /
 
nem tudom biztos mert bekapcsoláskor a képcső hangot ad.
(#) gery12131990 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Aug 21, 2011 /
 
Hali!
0.25 w-os ellenállást raktam bele! olyan is volt benne 4.7 Ohm! Akkor lehet megpróbálom kicserélni az ic-t!
(#) Orion90 válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Aug 21, 2011 /
 
A tápegység primer oldalán van egy 270 K -s ellenállás (R809), az nincs megnyúlva esetleg? A táptrafó és a sorkimenő között van néhány dióda. Ezeken imeg kéne mérni a feszültséget a tuner fémházához képest. Készenlétben is és indításkor is.
(#) vidfred válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 21, 2011 /
 
Köszönöm a segítségedet! Borítékoltam volna,hogy Tőled kb. ez jön a többieknek küldött válaszaid alapján. Egyébként nem nagy ügy tápot kinyírni hibakeresés közben, egyszerűen az egyik forr pontról lecsúszott a mérőzsinór tapintója egy másikra és kész.Nem is vagyok rá büszke, de a kérdés sem erre vonatkozott. Az viszont jó érzés, hogy ilyen tapasztalt és hibátlan szaki van itt a fórumon aki aztán könnyedén kioszt bárkit. Szerintem ez hobbi elektronika fórum, nem tapasztalt szervizesek fóruma és sokan nem ezt várják itt a tapasztaltabbaktól. Szervizes levlistán is vagyok fönt, de még sosem olvastam olyat, hogy valaki cikizte volna a másikat bármiért is. A mérést sem találtad föl, én is használom ezt módszert. A kérdést azért tettem, föl, hogy nem kellett volna-e valamit beállítanom a tápcsere után, mert már nincs olyan tapasztalatom ebben, mint amikor napi 15-20 TV-t kellett javítani és azok mások is voltak. További kellemes cikizgetést, végül is Mindenkinek szíve joga eldönteni, miért olvasgat és írogat egy fórumon.
(#) kopisti hozzászólása Aug 21, 2011 /
 
Sziasztok!

Ha valaki tudna segíteni egy távirányító kapcsolási rajz megszerzésében azt nagyon megköszönném.
Beko Elektronik A99.191-03
Köszi előre is.
(#) vidfred válasza Orion90 hozzászólására (») Aug 21, 2011 /
 
Köszönöm szépen, délután utána méregetek. A video panelen elsőként szippantottam le a rámenő vezetéket, de inkább ki is veszem teljesen, mert átverhet ha néha hozzáér. Köszi még egyszer.
(#) Szabolcs1 hozzászólása Aug 21, 2011 /
 
Orion
a 270k ellenállásnak semmi baja és az értéke is jó a mérés szerint de viszont találtam egy diódát (D806) ami oda vissza enged. ugy hogy azt ki is fogom cserélni.

Elektromos
nem nem cseréltem fel a polaritást értékben is ugyanazokat az értékeket tettem bele sőt még a hőfoka is megegyezik.
(#) Papp Ferike válasza moltam hozzászólására (») Aug 21, 2011 /
 
Hali! Elment vagy 20 évet,s nem is kapsz már olyat ami ennyit kibírna. Az új tv-k meg 2 év múlva döglenek,s ez alól az LCD vagy PLAZMA sem kivétel. Fogyasztói társadalom lettünk,na ,meg nagyon sznob-ok/ tisztelet a kivételnek/. Nekem már a második sorkimenő figyel a tv-m-ben. Az elsőt akkor cseréltem amikor még éppen gyártották a készüléket és gyárit kaptam. A második már utángyártott. Túl is lépte a 2 évet és még bírja, pedig többet üzemel amióta DVD van alatta .
(#) dolgos hozzászólása Aug 22, 2011 /
 
Sziasztok:Van egy lap-monitorom,kiment az IC. Ez a száma:EA1530A. Boltban nem-kapni,esetleg tudja valaki a helyetesítőjét??
(#) kadarist válasza dolgos hozzászólására (») Aug 22, 2011 /
 
Ez esetleg nem a TEA1530?
(#) dolgos hozzászólása Aug 22, 2011 /
 
Köszi a választ,A második számsor:7M4X527. a harmadik:HoG7462.
(#) Jamyka hozzászólása Aug 22, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy ST55-715 tv, kb. fél évig állt, mikor el lett téve, tökéletesen működött. Bekapcsoláskor megjelenik a standby led, ha be akarom kapcsolni egy pár másodpercre elhalványodik, mintha elindulna, de se kép se hang. (Mielőtt újra be lett volna kapcsolva rá dőlt az egyik oldalára.) Belenéztem, de semmi kontakt hibát, fizikai változást nem láttam rajta. Hol keressem a hibát?
(#) Halász Z. válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2011 /
 
Köszi, megvan, de ez nem fedi teljesen a valóságot. Üdv : Z.
(#) kadarist válasza Halász Z. hozzászólására (») Aug 22, 2011 /
 
Nézd meg ezt: Bővebben: Link. TX91-es sasszinak kell lennie. Vagy válogass innen: Bővebben: Link. Van G-s végű alváltozat is (TX91G).
(#) fredee4444 hozzászólása Aug 22, 2011 /
 
Sziasztok.
Szukségem lenne egy kis segítségre egy Philips TV-vel kapcsolatban (21pt1542). Az a problémám vele, hogy nem kapcsol be. Az utobbi idoben is nehezen lehetett már bekapcsolni állítólag, vagy kikapcsolt magától pár perc után. Máskor meg órákig ment. A tápot eloszor persze átkondiztam, meg a sorvég kornyékét is,panelon ujraforrasztottam a forraszpontokat. A táp viszont mukodik, mind a 4 feszultség megvan (5,8,9,106V),a LED is világít az elején természetesen. Viszont hiába nyomom meg bármelyik gombot a panelen, vagy a távirányítón, meg sem nyikkan,hangot sem ad ki a táp egyáltalán. Megmértem a sorvégtranzisztort, az is rendben volt, valamint a proci is megkapja a tápot. Azután elkezdtem átnézni az alkatrészeket egyenként, hátha találok valamit, de semmi. (igaz mindet nem néztem át). Sajnos jó volna tudni, hogy mi a probléma, vagy hogy hogyan mukodik ennek a TV-nek az indítása, mert ezt nem tudom, csak találgatni tudok ezzel kapcsolatban. Koszi az otleteket elore is.

L6.1_L6.2.pdf
    
(#) kadarist válasza fredee4444 hozzászólására (») Aug 23, 2011 / 1
 
Szia!
Nézd meg a sormeghajtásnál lévő 2104-es elkón a feszültségváltozást indításkor. A 7420-as optocsatoló jó? A tápokat megkapják a körülötte lévő tranzisztorok?
(#) pisti76 hozzászólása Aug 23, 2011 /
 
Üdv.!
Van egy Samsung márkáju 82 cm es tv-m aminek az a baja, hogy nem sokkal bekapcsolás után két oldala homorúvá beugrál s egy idővel ugy marad.
Mi lehet a baj? Tv -k hez nem értek, de alap elektronikai ismereteim vannak. Ha valaki tudna segiteni megköszönném. Előre is köszönöm.
(#) karaszbandi válasza pisti76 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /
 
H még szerencséd van, akkor pár újraforrasztással orvosolható, ha nem állandó a hiba.
(#) pisti76 válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 23, 2011 /
 
Pontosan mi lehet a baj? Hol keressem? Már csak azért mert pár forrasztásért nem hivok egy hét mulva érkező szerelőt pár ezerért.
(#) karaszbandi válasza pisti76 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /
 
A raszterkorrektor forrhibás ha bekapcskor jó és utána elromlik. Melegedés.
(#) kornel3050 hozzászólása Aug 23, 2011 /
 
Sziasztok!
A problémám a következő lenne, hasonló módon mint a 11oldalon olvastam.
Van egy samsung CW-29M066V típusú televizióm.
Miután bekapcsolom olyan 3-5 percig ki-be kapcsolgatja magát és egyszer csak bekapcsolva marad.
A javasolt módon a kondikat kicseréltem de nem lett jó sajnos!
Valaki esetleg nem tudna benne segíteni hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm!
(#) fredee4444 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 23, 2011 / 1
 
Koszi Kadarist. Telibe találtál. Az optocsatoló volt a bunos és szerencsére volt is itthon olyan, igaz nem új, de bontott. Cseréltem és már el is indult. Nagyon szépen koszonom.
(#) kovacspista hozzászólása Aug 24, 2011 /
 
Szevasztok! Behányt a saját SAMSUNG CW29M204V
típusú készülékem. Megjön a nagy fesz, majd mindjárt le is áll. Nem találtam hibát egyenlőre. A táp folyamatosan működik, ha kiveszem a sortranyót, a 100 w-os izzót símán hajtja folyamatosan. Úgy tűnik, hogy a sortrafó után lehet valami, vagy maga a sortrafó?? Van valakinek tapasztalata ilyen készülékkel?
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 24, 2011 /
 
Szia!
Valami miatt tiltja a sormeghajtást a vezérlő. A függőleges eltérítés hiánya szokta ezt az azonnali kikapcsolást okozni.
(#) Gyimate hozzászólása Aug 24, 2011 /
 
Sziasztok,
Van egy problémám, illetve a szomszédomban lakó idősebb hölgynek van egy problémája, pár hónapja olyan problémája van a TV-vel, hogy valószínűleg a vele szemben lakó szomszéd irányítja valamilyen módon, mivel bizonytalan időközönként kikapcsol a TV, lenémul, állomást vált. Szeretnék neki segíteni, mert már nem tud mit tenni ez ügyben, még a rendőrök is leh****zték mert szerintük csak rémeket lát... Viszont én hiszek neki, mivel a vele szemben lakókból kinézem az ilyesmit. Én arra gyanakszom, hogy egy egyszerű távirányítóval kapcsolgatják a másik TV-jét, mivel ugyan azt csinálja a TV ha analóg antennát kötnek rá, vagy hogyha digitális vevővel próbálkoznak. A TV-t már 3 szerelő is megvizsgálta, szerintük semmi baj sincs a készülékkel. A gyanút csak erősíti, hogy a jelenség csak akkor fordul elő, hogyha a szomszédok otthon vannak, viszont a hölgy azt mondja, hogy amikor kikapcsolták a bosszantóknál az áramot, és nem volt ott a számítógép nem fordult elő a jelenség. Javasoltam már azt, hogy tegyen fel egy vastagabb függönyt, hogy ne tudjon áthatolni rajta az IR, de azt állítja a hölgy, hogy semmi eredménye nem volt. Tudnátok javasolni valami megoldást legalább arra, hogy diagnosztizálni lehessen a problémát. Ami még eszembe jutott, lehet, hogy fontos: Azt mondta a hölgy, hogy egyszer volt olyan is, hogy elment az adás, és a képernyő egyik oldalán számok jelentek meg (ne kérdezzétek azt hogy milyen számok, nem láttam). Azt még elmondanám, hogy csak azt tudom leírni, amit elmondott nekem, saját szememmel még nem láttam a jelenséget, ja és már próbált szólni a szomszédjának, hogy hagyja abba, de csak egy "szép" szóval illették.
A segítségeket köszönöm, a szomszédom nevében is!
(#) kadarist válasza Gyimate hozzászólására (») Aug 24, 2011 / 1
 
Szia!
Ragaszd le egy fekete szigszalaggal az infravevő ablakát a tévén. Ha így is váltogat a tévé, akkor készülékhiba, vagy egyéb...
(#) Gyimate válasza kadarist hozzászólására (») Aug 24, 2011 /
 
Legközelebb már csak holnap fogom tudni megmondani a fejleményeket, de azért az ötleteket nyugodtan írjátok le, és kipróbálgatom.
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Aug 25, 2011 /
 
Helló! Kösszi, megnézem!
(#) dobosjeno85 válasza sirály12 hozzászólására (») Aug 25, 2011 /
 
szia nézd meg a sorkimenöt vagy a sortanyot nem e zárlatos
(#) dobosjeno85 válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 25, 2011 /
 
szia ha a sortanyo 050 környékét mutatt vagy természetesen nem megfelelö értéket akkor az rosz de természetesen ugy tudod kimérni jobban ha kiveszed a helyéröl a sortanyot esetlegesen rossz lenne akkor cseréldki de természetesen nem jelenti aszt hogy csak az fárat el lehet hogy a sorkimenö rossz benne és az vitte el magával a sortanyot de legtöbb esetben csak elfáradnak a sortanyok és csak cserélni kell benne és kész de erre az esély csak 60% lék
Következő: »»   529 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem