Fórum témák
» Több friss téma |
Örülök, hogy jó lett
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy 28-as kb. 4 éves CRT-s TV a számát sajnos nem tudom. A távirányítón a P+, P- gombok nem a csatornát váltják hanem a TV bemenetét pl. AV1,AV2,TV. Ez elég új korában jelentkezett egyik pillanatról a másikra nem tudom milyen nyomogatás eredményeként. Azóta csatornát csak a számos gombokkal lehet váltani. Tud valaki segíteni, orvosólható a probléma?
Ha a csatornák ki vannak "skipelve",akkor csinálhat ilyet.Nézd meg a programozás menüben.
köszi, sajna most nincs előttem a TV, gondolom valami skip szöveget keressek a programozás menüben, sajna nem rémlik semmi hasonló de remélem megtalálom holnap.
Sajna nincs ilyen menü, lehetőség, az egész menü elég kevés. Azóta viszont találkoztam egy másik thomson TV-vel is ami ugyanezt csinálja, a csatorna +-ra bead 1-2 csatornát majd a bemeneteket. pl. (4-7-8-AV1-AV-S) vagy hasonló és utána körbeforog, érthetetlen. Azt már rég tudom, hogy Thomson TV-t nem szabad venni.
Sziasztok thomson 51cm-es tv av tökéletesen működik viszont a hangolást nem tudom rajta elindítani. A menü is csak rosszul láthatóan jelenik meg. Mi lehet a gond aki tudja kérem segítsen.
Thomson projektoros tv-n nincs kép se hang, csak kattog a bekapcsoláskor. A képernyőn ilyenkor valami enyhe fény felvillan. Aztán már azt sem csinálja, csak villog a bekapcsolást és kikapcsolást jelző fény.
Mi lehet a hibája? Köszi
Szia4
Valamelyik részegység bezárlatolt. Szakember igénybevételét javaslom.
Sziasztok!
Segítségre van szükségem. Van egy thomson 33ms24e icc17-es tv ami azt csinálja, hogy kép nincs a bekapcs led, 2 villog utána 7-et ezt csinálja 3szor majd standbyba megy. HELP, HELP, HELP, minden megoldás info érdekel.
Szia!
A függőleges eltérítést ellenőrizd.
Sziasztok! van egy Thomson 32WM402 típusú TV-m. Nemrég elszállt a nagyfesztrafója. vettem egy újat, kicseréltem, és a készülék rögtön be is kapcsolt az új cuccal, viszont sajnos a piros elektronágyú valamiért nem indul. tudnátok nekem segíteni, mi lehet a gondja?
ÜDV!
Szia!
Biztosan "elszállt" a piros videovégfok is.
Ez az ami a képcső hátulján lévő panelon van egy méretes alumínium hűtéssel?
Igen, az, de a csere előtt érdemes kiméregetni a hozzá tartozó ellenállásokat is.
Először mérd ki az Ic.t, Uki, Ube, RGB.panelon, azután teszteld le a katódokat ellenállásos testeléssel, 470Kohm-1Mohm, és máris eltudod dönteni mi a hiba.
üdvözletem!
van egy thomson lcd tv-m.,nem mai darab több mint 4éve szolgál már ki. reggel bekapcsolva arra lettem figyelmes hogy a képernyőn 3-4-5 függöleges fehér csik van. azóta eltelt már pár óra és a képen több tucat függöleges csik lett és nem csak fehér hanem már piros illetve kék és közben vizszintesen egy 10 centis sáv megy a tv aljátol fölfele folyamatosan. ha a txt-re rakom akkor sok piros pötty van és megbolondul a teletext!össze-vissza rakja a betüket. mi lehet a probléma?és kb mennyibe fájhat ez nekem,vagy inkább vegyek új készüléket amire persze jobban hajlokpláne ha sokba lenne! válaszokat elöre is köszönök! üdv barcelo9
Hello!
Javítok egy thomson 29dx400 típusú tv-t. A sorkimenő trafón egy pici lyuk van amin keresztül "kifújt". Típusa:10829180=HR80001 Rendeltem egyet de ezt küldték helyette:13720097=HR8627 Lákiosztásra megegyeznek de feszültségre nem. A szervízkönyvében viszont az a trafó szerepel amit küldtek helyette. Érdekes nem? Kérem a tapasztaltabbak segítségét? Üdv: Balu
A szervízkönyvében viszont az a trafó szerepel amit küldtek helyette.
Valószínüleg több revízió is készült belőle, de ha megnézed a többi alkatrészt és azok megegyeznek a szervízkönyvben lévő alkatrészekkel, akkor belerakhatod. Ha eltérő alkatrészek vannak a tévében mint a könyvben, akkor a szerint kell cserélni az alkatrészeket és menni fog.
Siasztok. Tegnap hoztam a gyerekeknek egy
Thomson Quadra 51 MT 11 Tx. Tv-t . a kővetkező a problémám. bekapcsolásskor elsőnek . egyből mikor bedugtam az áramba aban a pillanatban bekapcsolt de csak csikokat mutatott csatornátnem. És nem reagált ha csatornát váltottam. Aztán Szétkaptam kicserélgetttem a táp kőrűl egy pár elkot. bekapcsoltam . És készenlétbeált.Aztán egy 2 másodper alatt magátol elindult . de le is áll egyből a sorvégtrafo elindul egy pillanatra asztán valami csipog egyett gondolom a sorkimenő aztán egyből leáll és készenlétben marad hiábba kapcsolom elől a csatornaválton . és ugyan ezt csinája.akár hányszor bedugom az áramba. Mi lehet a baja. most ez jó vagy nem? hogy igy csinál nagy lehet a baja dobjam ki vagy meglehetmég csinálnji?. a Válaszokat előre is kőszőnőm.
Na akkor tudna valaki valamit mondani. ? hogy mi a baja várok egy választ mert csinálnám a tv-t . ha valaki tudja legyen szives írjon. egy kép ha valaki nem tudná melyik tv az amiről beszélek .
Szia!
Hát miket szoktunk ellenőrizni egy tévéjavítás megkezdésekor, ha se kép, se hang?
Kép mostmár van ki cseréltem az elkot a sorvégtrafo mellett 100µF-65v és beindult. csak csíkos a kép nem lehet látni tőlle a képet mit nézek a képcső nyakon nézegettem nincs zárlat hol nézem hol mérjek ? jah hangsincs nem reagál a csatornára se antennára . kőssz előre is Átfutási csíkos az egész kép .
Ellenőrizd a 200V meglétét a képcső nyakán lévő panelon,továbbá a G2 feszültséget.Ennek olyan 350-600V ig kellene lennie.A sorkimenőn lévő alsó potméterrel tudod állítani,de ne tekerd el első körben.
István
Sziasztok! Lenne itt egy ITC008-as sasszéval szerelt 28DF172-es Thomson.A hiba a következő:minden működik,csak éppen műsort nem talál hangolásnál.Végig járattam mind a 4 normát,de nem lett semmi.Itt-ott mintha volna valami,de nagyon gyenge jelnek bizonyul ,és megy tovább a keresés.Sajnos úgy néz ki,hogy már a tunert valaki javította,mert a tulaj elmondása szerint régi hibája volt a készüléknek,hogy csak az antenna dugó mozgatásával lehetett vételt beállítani a tv-n.Na ezt a hibát javította valaki,de utánna már nem volt semmi vétel.Bekapcsoláskor a tv kezelő szervei a következő képpen mőködnek:hangerő +- jó,programváltó ,hát ez az ami nem azt végzi amit kellene.Amikor bekapcsolom a készüléket, a tv program váltójával,akkor az 1-essel indul,utánna se le se fel nem megy,hanem az AV-ra kapcsol.Itt végig viszi az összes AV programot,majd megint csak az 1-es.Lehet ezt csak azért csinálja, mert nincs csatorna beprogramozva? A távjával betudom kapcsolni 1-99-ig,és mindig az jön be bekapcsláskor amelyik csatornán ki lett kapcsolva.Ha valaki megtudja mondani mi a hibája ennek készüléknek ,kérem,hogy irjon.Előre is köszönöm.
Szia!
Cseréld ki a tunert és vélhetően megjavul.
Szia! A tuner kicserélve,de a hiba ugyanaz,tehát feltételezem,hogy a régi is jó lehet.
Lehet, hogy az EEPROM-tartalom is megsérült és ez okozza a hibákat.
Ha a tuner nem kapja meg a 33V-ot,nem fog működni.Mérj a lábain feszültségeket.Csatolok egy kottát hozzá.A "main board"-os pdf-ben találod a tuner környékét is.
István |
Bejelentkezés
Hirdetés |