Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem is van 200 darab, de ezeket nem fogod tudni meghatározni spektrumanalizátor nélkül. Nekem is csak állnak, mert egy részük nagyobb hullámhosszú, mint 808nm.
Mivel nem látható tartományban van, riasztó rendszerben infra sorompó helyett lehetne alkalmazni.
0,5W és 1W-os lézerdiódákat elég nagy pocsékolás lenne ilyen célra felhasználni.
Gondoltam, hogy van 200 db és csak állnak, akkor lehetne valami belőle.
Akkor Te boldog ember vagy mert nekem csak kb. 30 db van belőle.. , de az legalább egyforma, míg a többi az meg 808-as.
Ha nagyobb a hullámhossz az esetleg jobban éget ?
Hát van vagy 50, amit még ki sem próbáltam. Nagyobb hullámhossz, kisebb foton energia, tehát kevésbé éget.
De akkor mire lehetne használni ?
Csináljak belőle lézeres adatátviteli kütyülőt.. vagy mi a csudára jó ?
Mióta tilos lézeres infravetőket készíteni, eléggé korlátozottak a lehetőségek. 980nm-es diódából lehet kék lézert csinálni pl.
SZiasztok. Szeretném a segitségeteket kérni; vettem a hestore oldalárol egy lezer diodat, ezt a tipust Vörös laser liner DC3V 635nm 5mW és az lenne a kérdésem hogy milyen kaplcsolás, aramgenerátor vagy mi kellene hozzá hogy megfeleloen mukodjon, a taplalasa 3 db AAtipusu elem adna.Elore is koszonok minden segitseget, és bocsi lehet már van rá válasz a forumban de nem szerenem el fustolni a diodat
Udv mindenkinek
Nemrégen szétszedtem egy Xerox P 3117-es lézer nyomtatót. Minden működik rajta, tápegység ...stb.
A lézert szeretném működtetni, vagy külön áramforrásról vagy a saját tápjáról, bár ez elég nehéz mivel a sok érzékelő miatt egyszerűen nem indul be. Tud valaki valamilyen megoldást?
Szerintem ennek a lézernek nem esik a látható tartományba a fénye, így nem igazán értem, hogy mire lesz jó neked...
Helló!
Azt szeretném megkérdezni valakitől, aki tudja, hogy a lézer modulban miért van egy fotodióda is a lézerdiódán kívül? A 3 lábú lézermodulokra gondolok
Szia!
Ez egy un monitor dióda, e-dióda segítségével mérhetik a pillanatnyi kimenő teljesítményt. Ezáltal kontrolálhatják, vezérelhetik, a lézerdióda áramgenerátorát. Esetleg hőmérséklet mérésre is használható.
Ma kaptam meg az 1W-os infra lézer diódámat, amiről eltávolítottam a tetejét, így nyitott dióda lett, csak így tudom megoldani, hogy a kristályt a megfelelő "távolságra" helyezzem el. Csináltam a dióda belsejéről egy képet 50X-es nagyítással. A kép kézi mikroszkóppal és telefonnal készült.
Nincs sok közöm hozzá, de megkérdezném:
Minek neked az a lézer és miért szedted már az elején szét? Idézet: „csak így tudom megoldani, hogy a kristályt a megfelelő "távolságra" helyezzem el” :nezze:
Azt hittem, hogy én bolondultam meg... Én is ugyanezt idéztem válaszként smile nélkül, csak nem küldtem el, befrissítettem az eredeti oldalt, ahol a hozzászólások is láthatók, erre látom, hogy ki lett postolva... Utána látom, hogy az Te voltál
De egyébként meg igen, az idézetben ott a válasz, ahogy az eredeti szövegben is.
Sziasztok akinek ***** !Köszi!
Az apróban hirdess, légyszi, mert a fórumban tilos.
Figyu nekem is most lessz meg valószínűleg ezzel a hozzászólással a 0,15 arányom hogy hírdethessek Te is segíts embereknek megoldani a problémájukat és azzal is gyüjtöd a pontot meg fel is tölthetsz kapcsolásokat leírásokat és azzal mégtöbbet gyüjthetsz .
segítséget szeretnék kérni. Van egy 5 MW zöld lézerem. Azután szeretnék érdeklődni hogy a 200MW os zöld lézernek mekkora a fényereje? A Google nekem nem dobot ki semmit. Esetleg valaki meg tudná mutatni ahogy világit vele egy szobában?
nem inkább mW? MegaWatt kicsit durva
Idézet: „Esetleg valaki meg tudná mutatni ahogy világit vele egy szobában?” A 200MW-ossal? Ez kivitelezhetetlen, mert mihelyst bekapcsolod, átégeti a szoba falait, meg ha nem görbülne a Föld, és jól van fókuszálva a lézer, akkor még a szomszéd városba lévő házak falát is átégeti.. Egyébként igen, ahogy pipi is írja, nem "MW" (MegaWatt), hanem "mW" (milliWatt). Bár hogy írjak valami használhatót is: az 5mW-os lézernek nagyon kicsit a fénye, szinte még a csóvát se lehet látni. A 200mW-os már igen jó, a csóváját hogy lásd, nem kell nagy por, enyhén sötét helységben már lehet látni.
Igazad van. Nem MW hanem mW. Nekem van egy 5 mW-os. És annak látom a fényét. De mint később kiderült az nekem kevés. Azért lennék rá kíváncsi mekkora fénye van mert az már elég drága kategória ha kevés lesz megint. Világításnak szánom. Ezért kell a fényerő.
Világitásnak lézer?Gratula
Nagyjából egy kép,a visszaverődő fényről.A sugár ~300mW,füst nélkül ennyire látható(kis,zárt helyiség)60W izzólámpa is világitott. A modul mögött látható a viszaverődés 3méterről;árnyékot vetit a modulról.A visszaverődés nem nappali jellegű fény,inkább hangulatvilágitás erősségűt.Persze ehhez mW-ok is kellenek,20-50mW az édeskevés. Idézet: „elég drága kategória ha kevés lesz megint.” Ebben az egyben biztos vagyok,sosem elég,több és több kell majd.("Need more photon") Már ha birod anyagilag. |
Bejelentkezés
Hirdetés |