Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézerdióda

Témaindító: source2, idő: Júl 15, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 27
(#) Collector válasza telectro hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

Nekem is van 200 darab, de ezeket nem fogod tudni meghatározni spektrumanalizátor nélkül. Nekem is csak állnak, mert egy részük nagyobb hullámhosszú, mint 808nm.
(#) nagy hoho válasza Collector hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

Mivel nem látható tartományban van, riasztó rendszerben infra sorompó helyett lehetne alkalmazni.
(#) Collector válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

0,5W és 1W-os lézerdiódákat elég nagy pocsékolás lenne ilyen célra felhasználni.
(#) nagy hoho válasza Collector hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Gondoltam, hogy van 200 db és csak állnak, akkor lehetne valami belőle.
(#) telectro válasza Collector hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Akkor Te boldog ember vagy mert nekem csak kb. 30 db van belőle.. , de az legalább egyforma, míg a többi az meg 808-as.
Ha nagyobb a hullámhossz az esetleg jobban éget ?
(#) Collector válasza telectro hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Hát van vagy 50, amit még ki sem próbáltam. Nagyobb hullámhossz, kisebb foton energia, tehát kevésbé éget.
(#) telectro válasza Collector hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

De akkor mire lehetne használni ?
Csináljak belőle lézeres adatátviteli kütyülőt.. vagy mi a csudára jó ?
(#) Collector válasza telectro hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Mióta tilos lézeres infravetőket készíteni, eléggé korlátozottak a lehetőségek. 980nm-es diódából lehet kék lézert csinálni pl.
(#) fredikke hozzászólása Aug 18, 2011 /

SZiasztok. Szeretném a segitségeteket kérni; vettem a hestore oldalárol egy lezer diodat, ezt a tipust Vörös laser liner DC3V 635nm 5mW és az lenne a kérdésem hogy milyen kaplcsolás, aramgenerátor vagy mi kellene hozzá hogy megfeleloen mukodjon, a taplalasa 3 db AAtipusu elem adna.Elore is koszonok minden segitseget, és bocsi lehet már van rá válasz a forumban de nem szerenem el fustolni a diodat
Udv mindenkinek
(#) laszlokunstar válasza fredikke hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Légy kedves használni a HE keresőjét! Itt minden kérdésedre megkapod a választ. Akár itt akár itt.
(#) mikuci hozzászólása Szept 17, 2011 /

Nemrégen szétszedtem egy Xerox P 3117-es lézer nyomtatót. Minden működik rajta, tápegység ...stb.
A lézert szeretném működtetni, vagy külön áramforrásról vagy a saját tápjáról, bár ez elég nehéz mivel a sok érzékelő miatt egyszerűen nem indul be.
Tud valaki valamilyen megoldást?
(#) neogeo2 válasza mikuci hozzászólására (») Szept 17, 2011 /

Szerintem ennek a lézernek nem esik a látható tartományba a fénye, így nem igazán értem, hogy mire lesz jó neked...
(#) mikuci válasza neogeo2 hozzászólására (») Szept 17, 2011 /

Egy fizikai kísérlethez kellene.
(#) neogeo2 válasza mikuci hozzászólására (») Szept 17, 2011 /

Szerintem itt próbálkozz... Vagy itt.
(#) netnet.hu hozzászólása Dec 2, 2011 /

Helló!

Azt szeretném megkérdezni valakitől, aki tudja, hogy a lézer modulban miért van egy fotodióda is a lézerdiódán kívül? A 3 lábú lézermodulokra gondolok
(#) weend válasza netnet.hu hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Szia!
Ez egy un monitor dióda, e-dióda segítségével mérhetik a pillanatnyi kimenő teljesítményt. Ezáltal kontrolálhatják, vezérelhetik, a lézerdióda áramgenerátorát. Esetleg hőmérséklet mérésre is használható.
(#) Szebence hozzászólása Dec 16, 2011 /

Ma kaptam meg az 1W-os infra lézer diódámat, amiről eltávolítottam a tetejét, így nyitott dióda lett, csak így tudom megoldani, hogy a kristályt a megfelelő "távolságra" helyezzem el. Csináltam a dióda belsejéről egy képet 50X-es nagyítással. A kép kézi mikroszkóppal és telefonnal készült.
(#) netnet.hu válasza Szebence hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Nincs sok közöm hozzá, de megkérdezném:

Minek neked az a lézer és miért szedted már az elején szét?
(#) zenetom válasza netnet.hu hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Idézet:
„csak így tudom megoldani, hogy a kristályt a megfelelő "távolságra" helyezzem el”

:nezze:
(#) Szebence válasza zenetom hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Azt hittem, hogy én bolondultam meg... Én is ugyanezt idéztem válaszként smile nélkül, csak nem küldtem el, befrissítettem az eredeti oldalt, ahol a hozzászólások is láthatók, erre látom, hogy ki lett postolva... Utána látom, hogy az Te voltál

De egyébként meg igen, az idézetben ott a válasz, ahogy az eredeti szövegben is.
(#) titicj hozzászólása Jan 10, 2012 1 /

Sziasztok akinek ***** !Köszi!
Az apróban hirdess, légyszi, mert a fórumban tilos.
(#) titicj hozzászólása Jan 10, 2012 /

Oké!De hogy hirdessek ha még nem tudok?
(#) Djatis válasza titicj hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Figyu nekem is most lessz meg valószínűleg ezzel a hozzászólással a 0,15 arányom hogy hírdethessek Te is segíts embereknek megoldani a problémájukat és azzal is gyüjtöd a pontot meg fel is tölthetsz kapcsolásokat leírásokat és azzal mégtöbbet gyüjthetsz .
(#) titicj válasza Djatis hozzászólására (») Jan 13, 2012 1 /

Már tudok hirdetni!
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 17, 2012 /

segítséget szeretnék kérni. Van egy 5 MW zöld lézerem. Azután szeretnék érdeklődni hogy a 200MW os zöld lézernek mekkora a fényereje? A Google nekem nem dobot ki semmit. Esetleg valaki meg tudná mutatni ahogy világit vele egy szobában?
(#) pipi válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

nem inkább mW? MegaWatt kicsit durva
(#) zenetom válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Idézet:
„Esetleg valaki meg tudná mutatni ahogy világit vele egy szobában?”

A 200MW-ossal? Ez kivitelezhetetlen, mert mihelyst bekapcsolod, átégeti a szoba falait, meg ha nem görbülne a Föld, és jól van fókuszálva a lézer, akkor még a szomszéd városba lévő házak falát is átégeti..
Egyébként igen, ahogy pipi is írja, nem "MW" (MegaWatt), hanem "mW" (milliWatt).
Bár hogy írjak valami használhatót is: az 5mW-os lézernek nagyon kicsit a fénye, szinte még a csóvát se lehet látni.
A 200mW-os már igen jó, a csóváját hogy lásd, nem kell nagy por, enyhén sötét helységben már lehet látni.
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 18, 2012 /

Igazad van. Nem MW hanem mW. Nekem van egy 5 mW-os. És annak látom a fényét. De mint később kiderült az nekem kevés. Azért lennék rá kíváncsi mekkora fénye van mert az már elég drága kategória ha kevés lesz megint. Világításnak szánom. Ezért kell a fényerő.
(#) epyn válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Világitásnak lézer?Gratula
Nagyjából egy kép,a visszaverődő fényről.A sugár ~300mW,füst nélkül ennyire látható(kis,zárt helyiség)60W izzólámpa is világitott.
A modul mögött látható a viszaverődés 3méterről;árnyékot vetit a modulról.A visszaverődés nem nappali jellegű fény,inkább hangulatvilágitás erősségűt.Persze ehhez mW-ok is kellenek,20-50mW az édeskevés.
Idézet:
„elég drága kategória ha kevés lesz megint.”

Ebben az egyben biztos vagyok,sosem elég,több és több kell majd.("Need more photon")
Már ha birod anyagilag.

300mW_9.jpg

(#) mikulás válasza Collector hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Nemtom de én egyhez s aligjutok hozzá,de ha nektek sok van küldhetnétek nekem egypárat igazán örülnék neki
Következő: »»   17 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem