Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlök mindenkit! Van pár kérdésem! Vettem használtan e gorenje noblesse 6 fiókos (Előéletéről annyit tudok azt mondták keveset ment???!!)fagyasztószekrényt! És úgy tűnik van vele egy kis probléma! Na úgy kezdtem haza hoztam másnap bekapcsoltam üresen ment szépen csendben dolgozik a kompresszorja!Üres volt van rajta hőmérő kb +20 fokos volt kb4-5 óra múlva lett -20fokos na de nemis ez a baj akkor ki kapcsolt és kb 5perc múlva be ment 25-30 percet aztán állt kb 5 percet!és igy tovább órákig! Gondoltam az a baja hogy üres tettem bele a másik fagyasztóból cuccot azzal is ugyan ezt játszotta!!Akkor egy ilyen vezetékes külsö hőmérőt belógattam az ajtónál és 5 perc alatt 4-5 fokot melegszik benne a hőmérséklet!!Mitől leget ez??Vagy elvileg mennyi időnként kéne elindúlnia a fagyasztónak és meddig kellene mennie?Vagy mit próbáljak meg vele?Nagyon megköszönném a válaszokat!!
Az, hogy mennyi idő alatt kapcsol be a készülék elsősorban attól függ, hogy mennyi a benne levő cucc és így a hőtároló (vagy ha úgy tetszik "hideg tároló") kapacitás, illetve, hogy a szigetelésen és az ajtó tömítésen keresztül mennyi hő áramlik be. Ha a szigetelés leromlik vagy az ajtógumi nem tömít rendesen, akkor többet megy, és hamarabb beindul. Ez annál inkább így lesz, minél magasabb a környezeti hőfok, és annál ritkábban indul, minél több benne a már egyszer lehűtött áru.
Köszönöm! Az ajtógumi a zsanér oldalán nemigazán oda zár a fémre ahová kéne hanem a külső fém meg a belső műanyag burkolat találkozásához! de próbáltam igazítani de visszaáll a megszokott helyére! De ha rossz lenne ott a tőmítés akkor belűl jegesedne kivűl meg párásodna gondolom!
Sziasztok!
Az alábbi típusú hűtőgéppel rendelkezem: Gorenje pw 5.5 K11 Fagyasztószekrény Normális-e az, hogy a hűtő állandóan, éjjel-nappal hűt, függetlenül attól, hogy milyen hőmérsékleten végzi azt. Túl nagy hűtés (elért hűtési fok) esetén nem kellene automatikusan kikapcsolnia? Ksözönöm a válaszokat.
Igazad van, illene kikapcsolnia:
- Szokott lenni kapcsoló ilyen okból. - Meg tekerentyű is van. - Valamint olyan vastagra hízott a jég, hogy már be sem csukódik az ajtó. Több ötletem nincs (de ez le szokta fedni a 99%-ot )
Sziasztok!
A páciens Whirlpool ART 668/G. (egy kompresszor, automata leolvasztós) Egy ideje hűt mint a bolond, nem kapcsol ki. Arra jutottam, hogy a termosztát lesz. Viszont úgy tűnik, hogy be van öntve a hátlapba a kapilláriscső, legalábbis nem tudtam kihúzni a régit a helyéből... Lehet ezt javítani? Ahhoz hogy rendesen működjön az új termosztát érzékelőjét a régi helyére kellene rakni, de úgy látom ez nem kivitelezhető. Megoldás?
Sziasztok
Kaptunk egy használt fagyasztóládát kb egy hónapja . Típusa Zanussi Zlcf 300 ( 300literes). A probléma az ,hogy állandóan világit a riasztás lámpa és a kompresszor is állandóan megy.A gyorsfagyasztás ki van kapocsolva . Próbáltam állítani a hőfokszabályzót, akkor egy kicsit megállt de rövid idő elteltével újra indult. A belsejében a a hőfok jó. A kondenzátort megtakaritottam az sem segített. Mi lehet a baja , és meg lehet-e csinálni? Megéri-e ? Köszi a válaszokat előre is.
Lehet, hogy a hőszigetelése gyenge már. Igen nehezen javítható.
Sziasztok!
Van egy MTM 1911 tip. Ariston No frost kombi hűtőm. Kb. egy hete azt csinálja, hogy a hűtőtér elején felül lévő rácsból csöpög a víz, időnként szinte folyik is, alkalmanként akár fél deci is. Hátul megnéztem, a leeresztő cső alja el volt dugulva, de száraz volt. Belefujtam a csőbe, de mintha zárt lenne, feldugtam egy drótot, valami műanyagot zörgettem vele. A bajom az, hogy nem látom hol kell szétszedni, belül a hűtőben csak a lámpa van ha leveszem belül a hátsó borítást, a fagyasztóban a hátlap mögött pedig csak a ventillátor van. Tudja valaki hogy kellene szétszedni, hogy a leeresztő cső felső végéhez jussak, vagy valami jobb ötlete van valakinek? Előre is köszi!
Ki kell venni azt a műanyag "lapot" is amin a ventilátor van. E mögött lesz a hűtőtest és a csepptálca, ami valószínűleg be lesz fagyva.
A kifolyó külső végéről vedd le a gumi szelepet, mert ez szokta a bajt okozni.
Köszönöm a tanácsot, bejött, csordultig volt jéggel. Lenne még egy kérdésem: a hűtőtérben a hátsó lapon is van egy hőfokszabályozó, de amikor levettem a panelt, a szabályozó nincs sehova bekötve. Az csak kamu, vagy valami előttem ismeretlen módon szabályoz?
Mégegyszer köszönöm!
Ez a hőfokszabályzó teljesen mechanikus úton szabályozza a beáramló hideg levegő mennyiségét, elektromos bekötése nincs.
Sziasztok Akár,hogy kerestem nem találtam meg a választ a problémámra,mégpedig arra,hogy adott egy Zanusi-lehel kombi hűtő ami elvileg termosztát hibás volt mert nem kapcsolt ki na most vettem bele újat és a probléma ugyan az nem kapcsol ki még 1-es fokozatban sem a hőmérséklet a sima hűtő részben egyre jobban közelít a mínusz felé,ha kézzel kikapcsolom a gépet nem indul el újra hanem csak addig búg amíg a motor oldalán található hőkioldó ki nem kapcsol majd ha vissza kapcsolt a kioldó akkor rendesen elkezd dolgozni a gép de ugyan úgy nem kapcsol ki ha esetleg tudna valaki segíteni a problémámban nagyon meg köszönném.
Több minden okozhatja. Lehet hűtőközeghiány, dugulás a csőrendszerben, nem a készülékbe való hőfokszabályzó, rosszul bekötött hőfokszabályzó vagy akár testzárlatos kompresszor is. Az, hogy ha kikapcsolod majd vissza és nem tud elindulni teljesen normális jelenség. Várj vele legalább 5-6 percet, majd csak aztán kapcsold be.
Szisztok!
Lenne gy problémám, amit nem tudok, hogy valójában probléma-e! Vettem egy új BEKO CSE 34022 D típusú kombi hűtőszekrényt! Azt vettem észre, hogy kb. 1-1,5 óra működés után se tapasztalok hűtést nála! A fagyasztócsövek nem hűlnek,a hűtőben sem tapasztalható hidegebb, a hátsó hőcserélő szoba hőmérsékletű, a kompresszor folyamatosan megy és meleg. Talán a lepárló tűnik hidegebbnek! Nem mertem otthon hagyni így! Kérdésem az lenne, hogy ez így normális és majd 8-10 óra után már hűteni fog rendesen vagy mi egyéb gondja lehet? Köszönöm előre is a segítő válaszokat!
Gyári hibás : gázszökött garanciában cseréltesd ki !
Sziasztok ! van egy 300 literes zanussi fagyasztóládám. Leengedtem, kitakarítottam, majd visszakapcsoltam. Gyanus lett, hogy állandóan megy a kompresszor. -24 fok volt benne, a hőfokszabályzón visszább vettem már majdnem alapon van. Kikapcsolt majd rövid idő mulva visszakapcsolt és ismét -24 fok van benne.Lehet e hőfokszabályzó hiba, ha visszább tekerésre kikapcsol?
Ja és hol található benne a hőfokszabályzó érzékelője. Honnan lehet hozzáférni a cseréjéhez?
Üdv mindenkinek!
Van egy Indesit BA 35 FNF P tipusú kombinált hűtő fagyasztóm.Egy hete leállt, csak villogott rajta a három lámpa, és egyre melegebb volt benne.Akkor kikapcsoltam azóta állt. Tegnap ismét megpróbáltam bekapcsolni, és a negyedik próbálkozás után úgy nézett ki, hogy elindúlt. Alúl a fagyasztó részbe tettem vizet az megfagyott. Ma tettem be egy hőmérőt ami -10 fokot mutatott a fagyasztó részben, a hűtőben pedig +8 fokot. Egy pár ajtónyitás után ismét elkezdett villogni, és ismét nem hűt rendesen. Mit tanácsoltok?
Sziasztok!
Van egy Liebherr KTS 1414 típusú kompresszoros hűtőm illetve egy dometic 61 literes abszorbciós hűtő. Mindegyiknek az a gongja hogy se kép se hang nem hűt kussban van meg se moccan áramot kap minden irányba végigméricskéltem mindent, de meg sem moccan. szerintetek mi lehet a gond? válaszokat előre köszönöm!
Hali!
Kicsit konkrétabban leírhattad volna azt a mindent végigméricskélést, mert így nem sok info van benne. Valamit biztosan kihagytál, mert különben megtaláltad volna az okot, hogy mért nem működnek a készülékek. 1. Abszorpciós Fontos a készülék pontos vízszintbe állítása és a türelem mert a bekapcsolástól 24 óra is lehet mire beáll a rendes üzemi állapot. Alapvetően a villamos fűtőbetétnek kell melegednie, ha nem teszi az elektromos hiba, meg kell keresni és elhárítani. Ha a fűtés megy és mégsem hűt, általában javíthatatlan a készülék. Érdemes megpróbálni néhányszor fejre állítani és visszaforgatni, ettől sokszor megjavul ha dugulás miatt nem hűtött. 2.Kompresszoros A kompresszornak kell áramot kapnia, ha nem kap elektromos hibakeresés-javítás. Kap áramot, de nem indul , vagy megy a kompresszor de nem hűt : házilag valószínűleg nem tudod megjavítani.
Szia!
köszönöm a válaszod. először is az abszorbciósnál kipróbálom a tanácsod. A végigméricskélés abbol állt hogy konkrétan a paneleken mindenféle ki be erra arra menő végpontot kimértem. elvileg működnie kellene szerintem. Amúgy a kompresszorosnál én is azon vagyok hogy a kompresszornak mennie kellene vagy így vagy úgy. csak nem értem miért nem teszi ezt ha megkap minden szükséges energiát
sziasztok
vadonatúj samsung hűtőgépről lenne szó. alul fagyasztó, felül normál tér, egy kompresszoros. az elmúlt egy hétben másodjára cserélték ki 72 órás cseregaranciában, ugyanis a normál térben is fagyaszt (0- mínusz 2 fok között, bár ez a második készülék már mínusz 7 fokot is produkált...) mindkétszer kísértetiesen ugyanaz történt: este 6kor kiszállították, 8 körül beüzemeltük és reggelre megfagyott benne minden... kicserélték, új készülék detto ugyanez a cserelapra azt írták hogy hűtőközeg szivárgás, de igazán meg sem nézték, mert úgyis cseregaranciás volt és tök mindegy mit írnak a papírra... a bolt eddig 5 ugyanilyen készüléket adott el ugyanabból a szállítmányból, de csak a miénk kettővel volt probléma... kérdés: lehet hogy nálunk van a baj? elektromos hálózat, konnektor stb. (hozzáteszem eddig is használtuk azt a konnektort, router, modem, számítógép minden volt beledugva, nem volt semmivel probléma...) előre is köszi a választ
Lehet, hogy nem pont ide való kérdés, de nem tudja valaki,hogy hol kell feltölteni a Ford Galaxy légkondiját? Akár hol keresem a csonkot, sehol sincs, aleeresztőre nem megy fel a töltő csatlakozója. Tud valaki segíteni? Köszi előre is.
Kössz a választ. Tudod itt Angliában mindent megkapsz csináld magad kittben, a klíma feltöltés sem kivétel. Akár műfogsor is készíthető házilag. A kitt magába foglal többféle fog sablont is, miért a klíma feltöltés lenne a kivétel? Szeretném magam megoldani ezt az apró problémát.
Ha úgy van mint a Jaguáron alul keresd a klímahűtő mögött. Fel kell emelni a kocsit hozzá. Végül is egy cég volt.
Igen ott van! Meg van! Csak az a baj, hogy le kell bontani a fél elejét, mert nem férni hozzá. Köszi.
Sziasztok.
Bár már javítottam néhány hűtőt,sikeresen,most megakadtam. Adott egy Lehel 6 fiókos fagyasztószekrény amit takarítás során kiszúrtak.Beragasztottam,és megtöltöttem R 600 A hűtőközeggel,eddig R134a volt benne. A gondom az,hogy nem bírom eltalálni a helyes hűtőközeg menyiséget ( sajnos R600 A-hoz való feszmérőm nincs) mérlegem van de az most nem játszik hiszen nem tudom hány gr. R00A kell az R134a helyett..Eddig az volt a módszerem.hogy addig töltöttem míg nem kezdett lefagyni a kompresszor szívóoldalán a cső.Ekkor addig engedtem el gázt míg a lefagyás meg nem szűnt ,és ekkor jól működött a hűtő. ennél a készüléknél ez nem jött be mert -17,6 -nél tovább nem hűt,sőt elkezd visszamelegedni a hűtőtér,valamint így ki sem kapcsol a készülék.Adjatok légyszi tanácsot(de ne azt ,hogy vegyek feszmérőt,mert azt úgy is megteszem,de addig is kellene valami megoldás)Valami tapasztalaton alapuló tanácsra gondolta. Köszönöm ha segítel egy nem túl tapasztalt kolléga jelöltet.
Hali!
Ha ki volt szúrva, nem lehet tudni mennyi víz jutott a rendszerbe. Lehet, hogy semmi de nagyobb a valószínűsége annak, hogy jelentős mennyiség. A bekerült víz okozhat ilyen jelenséget. Mi célból tettél bele R600-at? Az adott hűtőteljesítmény eléréséhez nagyobb szállítóteljesítményű kompresszorra van szükség R600-al mint R134a-val, így az eredeti kompresszor kicsinek bizonyulhat. Javaslom: Vákuumszivattyúval vákuumozd 24 órát, utána cserélj nedvességszűrőt,ismét vákuum 30 percig és töltsd meg R134a-val. Tapasztaltam már olyat, hogy a 24 óra vákuum alatt 1 dl !!! vizet szedett ki a szivattyú és utána jó lett a hűtő évek óta működik is. Egyébként szintén tapasztalat, hogy az R600 nagyon érzékeny az idegengáz jelenlétére-más hűtőközeg, nyomatásra használt nitrogén- a hosszú vákuumozás ezen is segít, de az R134a-ra tervezett készüléket nem állítanám át. |
Bejelentkezés
Hirdetés |