Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   56 / 298
(#) Hubi85 hozzászólása Szept 10, 2011 /

Üdvözlök mindenkit! Van pár kérdésem! Vettem használtan e gorenje noblesse 6 fiókos (Előéletéről annyit tudok azt mondták keveset ment???!!)fagyasztószekrényt! És úgy tűnik van vele egy kis probléma! Na úgy kezdtem haza hoztam másnap bekapcsoltam üresen ment szépen csendben dolgozik a kompresszorja!Üres volt van rajta hőmérő kb +20 fokos volt kb4-5 óra múlva lett -20fokos na de nemis ez a baj akkor ki kapcsolt és kb 5perc múlva be ment 25-30 percet aztán állt kb 5 percet!és igy tovább órákig! Gondoltam az a baja hogy üres tettem bele a másik fagyasztóból cuccot azzal is ugyan ezt játszotta!!Akkor egy ilyen vezetékes külsö hőmérőt belógattam az ajtónál és 5 perc alatt 4-5 fokot melegszik benne a hőmérséklet!!Mitől leget ez??Vagy elvileg mennyi időnként kéne elindúlnia a fagyasztónak és meddig kellene mennie?Vagy mit próbáljak meg vele?Nagyon megköszönném a válaszokat!!
(#) raptor1974 válasza Hubi85 hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Az, hogy mennyi idő alatt kapcsol be a készülék elsősorban attól függ, hogy mennyi a benne levő cucc és így a hőtároló (vagy ha úgy tetszik "hideg tároló") kapacitás, illetve, hogy a szigetelésen és az ajtó tömítésen keresztül mennyi hő áramlik be. Ha a szigetelés leromlik vagy az ajtógumi nem tömít rendesen, akkor többet megy, és hamarabb beindul. Ez annál inkább így lesz, minél magasabb a környezeti hőfok, és annál ritkábban indul, minél több benne a már egyszer lehűtött áru.
(#) Hubi85 válasza raptor1974 hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Köszönöm! Az ajtógumi a zsanér oldalán nemigazán oda zár a fémre ahová kéne hanem a külső fém meg a belső műanyag burkolat találkozásához! de próbáltam igazítani de visszaáll a megszokott helyére! De ha rossz lenne ott a tőmítés akkor belűl jegesedne kivűl meg párásodna gondolom!
(#) szarkagyorgy hozzászólása Szept 11, 2011 /

Sziasztok!

Az alábbi típusú hűtőgéppel rendelkezem: Gorenje pw 5.5 K11 Fagyasztószekrény
Normális-e az, hogy a hűtő állandóan, éjjel-nappal hűt, függetlenül attól, hogy milyen hőmérsékleten végzi azt.
Túl nagy hűtés (elért hűtési fok) esetén nem kellene automatikusan kikapcsolnia?

Ksözönöm a válaszokat.
(#) Gafly válasza szarkagyorgy hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Igazad van, illene kikapcsolnia:
- Szokott lenni kapcsoló ilyen okból.
- Meg tekerentyű is van.
- Valamint olyan vastagra hízott a jég, hogy már be sem csukódik az ajtó.
Több ötletem nincs (de ez le szokta fedni a 99%-ot )
(#) feherb hozzászólása Szept 14, 2011 /

Sziasztok!

A páciens Whirlpool ART 668/G. (egy kompresszor, automata leolvasztós) Egy ideje hűt mint a bolond, nem kapcsol ki. Arra jutottam, hogy a termosztát lesz. Viszont úgy tűnik, hogy be van öntve a hátlapba a kapilláriscső, legalábbis nem tudtam kihúzni a régit a helyéből...

Lehet ezt javítani? Ahhoz hogy rendesen működjön az új termosztát érzékelőjét a régi helyére kellene rakni, de úgy látom ez nem kivitelezhető. Megoldás?
(#) ccsabika hozzászólása Szept 15, 2011 /

Sziasztok
Kaptunk egy használt fagyasztóládát kb egy hónapja .
Típusa Zanussi Zlcf 300 ( 300literes).
A probléma az ,hogy állandóan világit a riasztás lámpa és a kompresszor is állandóan megy.A gyorsfagyasztás ki van kapocsolva . Próbáltam állítani a hőfokszabályzót, akkor egy kicsit megállt de rövid idő elteltével újra indult. A belsejében a a hőfok jó.
A kondenzátort megtakaritottam az sem segített.
Mi lehet a baja , és meg lehet-e csinálni? Megéri-e ?
Köszi a válaszokat előre is.
(#) zolika60 válasza ccsabika hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Lehet, hogy a hőszigetelése gyenge már. Igen nehezen javítható.
(#) leindler hozzászólása Szept 19, 2011 /

Sziasztok!

Van egy MTM 1911 tip. Ariston No frost kombi hűtőm. Kb. egy hete azt csinálja, hogy a hűtőtér elején felül lévő rácsból csöpög a víz, időnként szinte folyik is, alkalmanként akár fél deci is. Hátul megnéztem, a leeresztő cső alja el volt dugulva, de száraz volt. Belefujtam a csőbe, de mintha zárt lenne, feldugtam egy drótot, valami műanyagot zörgettem vele. A bajom az, hogy nem látom hol kell szétszedni, belül a hűtőben csak a lámpa van ha leveszem belül a hátsó borítást, a fagyasztóban a hátlap mögött pedig csak a ventillátor van. Tudja valaki hogy kellene szétszedni, hogy a leeresztő cső felső végéhez jussak, vagy valami jobb ötlete van valakinek?

Előre is köszi!
(#) raptor1974 válasza leindler hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Ki kell venni azt a műanyag "lapot" is amin a ventilátor van. E mögött lesz a hűtőtest és a csepptálca, ami valószínűleg be lesz fagyva.
A kifolyó külső végéről vedd le a gumi szelepet, mert ez szokta a bajt okozni.
(#) leindler válasza raptor1974 hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Köszönöm a tanácsot, bejött, csordultig volt jéggel. Lenne még egy kérdésem: a hűtőtérben a hátsó lapon is van egy hőfokszabályozó, de amikor levettem a panelt, a szabályozó nincs sehova bekötve. Az csak kamu, vagy valami előttem ismeretlen módon szabályoz?

Mégegyszer köszönöm!
(#) raptor1974 válasza leindler hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Ez a hőfokszabályzó teljesen mechanikus úton szabályozza a beáramló hideg levegő mennyiségét, elektromos bekötése nincs.
(#) 1977laca hozzászólása Szept 28, 2011 /

Sziasztok Akár,hogy kerestem nem találtam meg a választ a problémámra,mégpedig arra,hogy adott egy Zanusi-lehel kombi hűtő ami elvileg termosztát hibás volt mert nem kapcsolt ki na most vettem bele újat és a probléma ugyan az nem kapcsol ki még 1-es fokozatban sem a hőmérséklet a sima hűtő részben egyre jobban közelít a mínusz felé,ha kézzel kikapcsolom a gépet nem indul el újra hanem csak addig búg amíg a motor oldalán található hőkioldó ki nem kapcsol majd ha vissza kapcsolt a kioldó akkor rendesen elkezd dolgozni a gép de ugyan úgy nem kapcsol ki ha esetleg tudna valaki segíteni a problémámban nagyon meg köszönném.
(#) raptor1974 válasza 1977laca hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Több minden okozhatja. Lehet hűtőközeghiány, dugulás a csőrendszerben, nem a készülékbe való hőfokszabályzó, rosszul bekötött hőfokszabályzó vagy akár testzárlatos kompresszor is. Az, hogy ha kikapcsolod majd vissza és nem tud elindulni teljesen normális jelenség. Várj vele legalább 5-6 percet, majd csak aztán kapcsold be.
(#) tatrabi hozzászólása Szept 29, 2011 /

Szisztok!

Lenne gy problémám, amit nem tudok, hogy valójában probléma-e!
Vettem egy új BEKO CSE 34022 D típusú kombi hűtőszekrényt!
Azt vettem észre, hogy kb. 1-1,5 óra működés után se tapasztalok hűtést nála!
A fagyasztócsövek nem hűlnek,a hűtőben sem tapasztalható hidegebb, a hátsó hőcserélő szoba hőmérsékletű, a kompresszor folyamatosan megy és meleg. Talán a lepárló tűnik hidegebbnek!
Nem mertem otthon hagyni így! Kérdésem az lenne, hogy ez így normális és majd 8-10 óra után már hűteni fog rendesen vagy mi egyéb gondja lehet?
Köszönöm előre is a segítő válaszokat!
(#) kaqkk válasza tatrabi hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Gyári hibás : gázszökött garanciában cseréltesd ki !
(#) aszim hozzászólása Okt 2, 2011 /

Sziasztok ! van egy 300 literes zanussi fagyasztóládám. Leengedtem, kitakarítottam, majd visszakapcsoltam. Gyanus lett, hogy állandóan megy a kompresszor. -24 fok volt benne, a hőfokszabályzón visszább vettem már majdnem alapon van. Kikapcsolt majd rövid idő mulva visszakapcsolt és ismét -24 fok van benne.Lehet e hőfokszabályzó hiba, ha visszább tekerésre kikapcsol?
Ja és hol található benne a hőfokszabályzó érzékelője. Honnan lehet hozzáférni a cseréjéhez?
(#) kicsorot hozzászólása Okt 2, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Van egy Indesit BA 35 FNF P tipusú kombinált hűtő fagyasztóm.Egy hete leállt, csak villogott rajta a három lámpa, és egyre melegebb volt benne.Akkor kikapcsoltam azóta állt. Tegnap ismét megpróbáltam bekapcsolni, és a negyedik próbálkozás után úgy nézett ki, hogy elindúlt. Alúl a fagyasztó részbe tettem vizet az megfagyott. Ma tettem be egy hőmérőt ami -10 fokot mutatott a fagyasztó részben, a hűtőben pedig +8 fokot. Egy pár ajtónyitás után ismét elkezdett villogni, és ismét nem hűt rendesen.
Mit tanácsoltok?
(#) Bandyy22 hozzászólása Okt 4, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Liebherr KTS 1414 típusú kompresszoros hűtőm illetve egy dometic 61 literes abszorbciós hűtő. Mindegyiknek az a gongja hogy se kép se hang nem hűt kussban van meg se moccan áramot kap minden irányba végigméricskéltem mindent, de meg sem moccan. szerintetek mi lehet a gond?
válaszokat előre köszönöm!
(#) P.mobile válasza Bandyy22 hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Hali!
Kicsit konkrétabban leírhattad volna azt a mindent végigméricskélést, mert így nem sok info van benne. Valamit biztosan kihagytál, mert különben megtaláltad volna az okot, hogy mért nem működnek a készülékek.
1. Abszorpciós
Fontos a készülék pontos vízszintbe állítása és a türelem mert a bekapcsolástól 24 óra is lehet mire beáll a rendes üzemi állapot.
Alapvetően a villamos fűtőbetétnek kell melegednie, ha nem teszi az elektromos hiba, meg kell keresni és elhárítani. Ha a fűtés megy és mégsem hűt, általában javíthatatlan a készülék. Érdemes megpróbálni néhányszor fejre állítani és visszaforgatni, ettől sokszor megjavul ha dugulás miatt nem hűtött.
2.Kompresszoros
A kompresszornak kell áramot kapnia, ha nem kap elektromos hibakeresés-javítás.
Kap áramot, de nem indul , vagy megy a kompresszor de nem hűt : házilag valószínűleg nem tudod megjavítani.
(#) Bandyy22 válasza P.mobile hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Szia!
köszönöm a válaszod. először is az abszorbciósnál kipróbálom a tanácsod.
A végigméricskélés abbol állt hogy konkrétan a paneleken mindenféle ki be erra arra menő végpontot kimértem. elvileg működnie kellene szerintem.
Amúgy a kompresszorosnál én is azon vagyok hogy a kompresszornak mennie kellene vagy így vagy úgy. csak nem értem miért nem teszi ezt ha megkap minden szükséges energiát
(#) kucsiagi hozzászólása Okt 7, 2011 /

sziasztok
vadonatúj samsung hűtőgépről lenne szó. alul fagyasztó, felül normál tér, egy kompresszoros.
az elmúlt egy hétben másodjára cserélték ki 72 órás cseregaranciában, ugyanis a normál térben is fagyaszt (0- mínusz 2 fok között, bár ez a második készülék már mínusz 7 fokot is produkált...)
mindkétszer kísértetiesen ugyanaz történt:
este 6kor kiszállították, 8 körül beüzemeltük és reggelre megfagyott benne minden...
kicserélték, új készülék detto ugyanez
a cserelapra azt írták hogy hűtőközeg szivárgás, de igazán meg sem nézték, mert úgyis cseregaranciás volt és tök mindegy mit írnak a papírra...
a bolt eddig 5 ugyanilyen készüléket adott el ugyanabból a szállítmányból, de csak a miénk kettővel volt probléma...
kérdés: lehet hogy nálunk van a baj? elektromos hálózat, konnektor stb. (hozzáteszem eddig is használtuk azt a konnektort, router, modem, számítógép minden volt beledugva, nem volt semmivel probléma...)
előre is köszi a választ
(#) Alkatel hozzászólása Okt 7, 2011 /

Lehet, hogy nem pont ide való kérdés, de nem tudja valaki,hogy hol kell feltölteni a Ford Galaxy légkondiját? Akár hol keresem a csonkot, sehol sincs, aleeresztőre nem megy fel a töltő csatlakozója. Tud valaki segíteni? Köszi előre is.
(#) Alkatel válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Kössz a választ. Tudod itt Angliában mindent megkapsz csináld magad kittben, a klíma feltöltés sem kivétel. Akár műfogsor is készíthető házilag. A kitt magába foglal többféle fog sablont is, miért a klíma feltöltés lenne a kivétel? Szeretném magam megoldani ezt az apró problémát.
(#) zolika60 válasza Alkatel hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Ha úgy van mint a Jaguáron alul keresd a klímahűtő mögött. Fel kell emelni a kocsit hozzá. Végül is egy cég volt.
(#) Alkatel hozzászólása Okt 7, 2011 /

Köszi mindjárt megnézem.
(#) Alkatel válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Igen ott van! Meg van! Csak az a baj, hogy le kell bontani a fél elejét, mert nem férni hozzá. Köszi.
(#) Prokontra hozzászólása Okt 10, 2011 /

Sziasztok.
Bár már javítottam néhány hűtőt,sikeresen,most megakadtam.
Adott egy Lehel 6 fiókos fagyasztószekrény amit takarítás során kiszúrtak.Beragasztottam,és megtöltöttem R 600 A hűtőközeggel,eddig R134a volt benne.
A gondom az,hogy nem bírom eltalálni a helyes hűtőközeg menyiséget ( sajnos R600 A-hoz való feszmérőm nincs) mérlegem van de az most nem játszik hiszen nem tudom hány gr. R00A kell az R134a helyett..Eddig az volt a módszerem.hogy addig töltöttem míg nem kezdett lefagyni a kompresszor szívóoldalán a cső.Ekkor addig engedtem el gázt míg a lefagyás meg nem szűnt ,és ekkor jól működött a hűtő. ennél a készüléknél ez nem jött be mert -17,6 -nél tovább nem hűt,sőt elkezd visszamelegedni a hűtőtér,valamint így ki sem kapcsol a készülék.Adjatok légyszi tanácsot(de ne azt ,hogy vegyek feszmérőt,mert azt úgy is megteszem,de addig is kellene valami megoldás)Valami tapasztalaton alapuló tanácsra gondolta. Köszönöm ha segítel egy nem túl tapasztalt kolléga jelöltet.
(#) P.mobile válasza Prokontra hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Hali!
Ha ki volt szúrva, nem lehet tudni mennyi víz jutott a rendszerbe. Lehet, hogy semmi de nagyobb a valószínűsége annak, hogy jelentős mennyiség. A bekerült víz okozhat ilyen jelenséget.
Mi célból tettél bele R600-at? Az adott hűtőteljesítmény eléréséhez nagyobb szállítóteljesítményű kompresszorra van szükség R600-al mint R134a-val, így az eredeti kompresszor kicsinek bizonyulhat.
Javaslom: Vákuumszivattyúval vákuumozd 24 órát, utána cserélj nedvességszűrőt,ismét vákuum 30 percig és töltsd meg R134a-val. Tapasztaltam már olyat, hogy a 24 óra vákuum alatt 1 dl !!! vizet szedett ki a szivattyú és utána jó lett a hűtő évek óta működik is.
Egyébként szintén tapasztalat, hogy az R600 nagyon érzékeny az idegengáz jelenlétére-más hűtőközeg, nyomatásra használt nitrogén- a hosszú vákuumozás ezen is segít, de az R134a-ra tervezett készüléket nem állítanám át.
(#) Prokontra válasza P.mobile hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Szia!
Kivákuumoztam,a gázcsere muszájból történt,mert R134a nem volt és beszerezni sem tudom.Esetleg forrást szívesen vennék,olyat aki el is postázza,azt az 1-2 kg-ot amire szükségem lenne.
Következő: »»   56 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem