Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
na és 6.5V és 1000 ľF hellyet milyet rakjak be? van 6.3V 2200 ľF -os vagy 16V 1500 ľF sztetek melyiket kell? köszi előre is!!
Egyiket se!
A kapacitásnak meg kell egyeznie! A feszültség lehet nagyobb, kisebb nem!
Ha elfér akkor mindig a nagyobb feszültségűt kellene.
értem akkor még keresgélek kicsit hátha találok!!! köszi a segítséget...
Sziasztok !
A közeljövőben ez fog elkészülni (csak előtte az órámat meg a kivezérlésjelzőt készre szerelem ) Bővebben: Link Ez jó cucc? Szerintem nagyon tuti lehet. Nem értem pontosan, ez tudja azt, hogy ha rákötök 1 bakelit lejátszót, akkor a dj programban azt vezérli, ha pl tekergetem? Hol lehetne alkatrész listát szereznem hozzá? Ami be van linkelve, azt nálam nem tölti be. A nyákrajzot hogyan nyomtassam majd jó minőségben, méretpontosan?
Szerintem nem sorban. Parhuzamosan. Ahogy irtam. Ha a kapcsolo nincs bekapcsolva, akkor amugy sem szabad semmit csinalnia a motornak.
Ezt a lemezjátszós dolgot nem értem. Viszont ez csak egy hangkártya lesz, ami USB-vel van a számítógépre kötve.
Idézet: „mely így egy könnyen hordozható, 2 db sztereó ki- és bemenettel ellátott külső hangkártyát eredményez”
A bakelit lejátszót semmi nem vezérli, csak te, ha tekergeted. A nyákrajz méretét megadják az oldalon (150x94mm). Úgy kell jó minőségben kinyomtatni, hogy akkora legyen.
Szerintem ő egy ilyen dologra gondolt. Bővebben: Link A lényege, hogy a zene nem a lemezen van hanem a gépen és igazából szoftveresen megy a keverés a lemezjátszó pedig, mint egy segédeszköz szerepel.
Más: Korábban írtam adapterekről, hogy mi van itthon. Itt van róluk két kép, egyik nehezen leolvasható. Melyikből lenne alkalmas csinálni az említett tápot ? vagy egyik sem? Bővebben: Link Ha nem jó akkor innen melyiket lehet hozzá haszálni? Bővebben: Link
No ez ezt nem tudja. erre utaltam.
Más: Nem tudom, melyik az említett táp.
Na ez nekem már bonyolult
Maradok a reed-nél. Kipróbálom aztán ha működik akkor még 3-at kell vennem de nagyon jó móka lesz. Közben lemértem, befér a tárba akár 16mm hosszú is, a mágnes pedig 4x4x5mm-es lehet max. Köztük 2mm műanyag fal lesz. Remélem kapcsolni fogja. Ha minden stimmel akkor ha kifogy a golyó a tárból nem fog működni a puska. Sőt akkor sem ha nincsen benne tár. Mint az igazi Azért teszek be egy kapcsolót valahová mivel ki lehet iktatni. Majd írok, hogy sikerült-e. Köszi a segítséget!
Köszi mindannyiatoknak a segítséget. Igen, arra gondoltam, hogy csak egy "vinyl"-t rárakok, Traktortost, vagy Mixvibeset (ezek DJ programok) , és azok tekergetésével vezérlem a szoftvert. Ez így van? Ha nem is akkor is megépítem egy hangkártyának, találó ötlet + hasznos lesz nekem több téren. Üdv
A NYÁK gyártás már megy, mint láttuk. Úgyhogy hajrá!
Köszi ! Ezt tuti gyári nyákra fogom készíteni, mert akkor nem ronthatom el. Ha fújom bénzáhatok. Ez már ónozva is lesz. Veszek rendes szárat a szép fúrásnak, 0,6osat is. Amúgy akkor pontosan hogyan kell beállítani a nyomtatási méretet? Vindóz képnézegetőben nekem nem sikerült. : (
Mi itt vásárolgattunk még anno:Bővebben: Link
és itt : Bővebben: Link Nem olyan vészes a 2. ára már. Na de befejeztem az offot.
Oké, oké, de az én kártyámmal ez nem hozható létre, mármint, hogy megfelelő lemezzel vezérelni tudjak? Bővebben: Link
Köszi Viktor. Mikor is vihetlek Zoli bácsival, meg a többi sráccal sörözni?
Ja, nem értek még valamit a kapcsoláson, ha megkérdeztem nem unalmaskodok már tovább. Tehát az a másik IC mi a csuda ott rajta, semmit nem találok róla..
Kapcsolásnak használd ezt.
A trafó legyen a 12V-os. Ekkor a max kimenő feszed kb. 9-10V lesz. Jelenleg ez elég. (Ezt majd valaki okosabb megmondja) Másik megoldás lehet még egy 7805 alkalmazása. Bekötése hasonló mint az lm317-é, csak nem kellenek az ellenállások és nem tudod szabályozhatóra csinálni. Ezzel mindig stabil 5V-od lesz. Szerintem ennyit simán adhatsz az említett kapcsolásodnak. Ehhez bármelyik dugasztápod jó lehet, de ha nagyon melegszik, kellhet rá hűtés. Amúgy a hűtés kellhet az lm317-re is.
Ha az OPA-ra gondolsz, akkor az egy műveleti erősítő. A pcm-nek kicsi a kimenő jele, ezért szükséges ez az erősítő oda. Így kényelmesen ki tud vezérelni bármilyen végfokot.
Igen, arra a 8lábúra. Mi a teljes neve, illetve mivel helyettesíthető?
OPA2353 a neve. Nem tudom hogy mennyire beszerezhető pont ez a típus és azt sem hogy mivel helyetesíthető, de van itt egy pcm-es topic. Szerintem olvasd végig azt. Nézd meg, hogy ott ki mit rak oda. Persze így lehet hogy nem lesz jó a nyákterv. Ott egyébként is rengeteg hasznos infó van ezzel az ic-vel kapcsolatban! Végső esetben megépítheted nélküle is. Persze a nyákterv akkor se lesz jó.
Nem pont értelek.. Na, mindegy, azért köszi..
Mit nem? Itt van olyan ami neked kell, csak egy kicsit drága...
KICSIT? Az nem kifejezés. A 2 IC kevesebbe került hozzá. :O Na a totyikját elkezdem untatni ! Köszi az infot !
Sziasztok egy kis segítséget kérnék töletek van egy behringer keverő pultom most szereztem namost van a tápjával(MXEU1 CLASS2) egy olyan probléma hogy le van szakadva a dugójárol az összes vezeték és nem tudom hogy forrasszam vissza mi hova megyehez kellene segítség.
Hello láttam de ugy gondoltam talán itt elöbb kapok választ mivel egy müvelődési ház hangcuccárol van szó ahol karbantartó vagyok és délután szükség lenne erre mert rendezvény lesz.
Ezt láttam én is de sajnos nem tudtam mit kezdeni vele mert a szinek nem egyeznek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |