Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Én a volvómba kicseréltem a ledeket fehérre: A legerősebbet vettem meg és 4 égő volt benne, be kellet rakjak még 4 et tehát 8 led van 4 égő helyett... Ha erős akkór ott van még a műszerfal erősság állító
![]()
220 asakkal raktam össze, de a kimeneten tápfesz megy ki... igaz fáradt voltam mikor össze raktam, péntek este újra nekiállok, lehet valahol elkötöttem....
hali
most a fehér fényű led a divat de vigyázz, ha műszerfalba, pl km óra megvilágítására akarod használni. mivel ezek a ledek nem szórt fényt bocsátanak ki hanem koncentrált 1 pontot világítanak erősen, nagyon nehéz a ledeket beállítani úgy, hogy egyenletes legyen a megvilágítása a műszereknek, én már 1x megjártam mégegyszer nem baszom el ilyesmivel a drága időt hehe.... jó munkát ![]()
van olyan kivitelű led is, amely szórt fényt ad!
sziasztok!
1 kérdésem lenne : szereztem egy LCD-s hegesztőpajzsot ami nem működik, ez a ketyere egy marha nagy LCD-s üvegbűl és egy smd-s áramkörből valamint egy napelemből áll, namost a gáz, hogy lövésem nincs hogyan működik az LCD (hány volt.. ac/dc????) létezik olyan, hogy tönkremegy? vagy inkább az áramkörbe keressem a hibát ![]()
Azért van rajta kérlekszépen napelem mert azzal müködik(lásd:heggesztés fénye).
Nekünk is ilyen van de hogy a hibát hol keresd nemtom... ![]() De kipróbáltad már heggezstés közben is?Mert ha napbanézel vele nem sötétedik ám el. Szal ha régen nemvolt használva tedd heggesztés elé majd egy pár másodperc múlva(kicsit töltődik a napelem) elkéne sötétülnie:
Köszi, ezen túl vagyok, a kérdésem inkább arra irányulna, hogy az LCD-t mekkora feszültséggel lehet működtetni, a kis digit kijelzőknek elég pár volt, de ebbe van ám folyadékkristály jócskán 24v-ra meg se mozdul.
az előbb elfelejtettem, itt a képe:
heló
Már párszor tönkremet 1-2 érzékeny IC-m a helytelen kezeléstől. ![]() ![]() ![]()
Kezeld őket helyesen!
![]() ![]() Kicsit bővebben? Mégis mitcsináltál vele pontosan?
1./ tartsd be az adatlapban megadott értékeket
2./ ügyelj a tápfesz polaritásra 3./ a CMOS IC lábait SOHA ne fogdosd össze 3./ a CMOS IC- ket alufóliába csomagolva tárold, vagy használj vezető szivacsot 3./ ha az IC- t nem foglalatba rakod, akkor vigyáz, nehogy túlmelegedjenek 4./ ha elkészül egy kapcsolás, akkor kétszer is ellenőrizd a panelt, mielőtt tápra kapcsolod kb. ennyi az alapszabály... ja,és még egy: 5./ "bányak"=báNJak.... ![]()
hi!!
kellene nekem 1 IC : LB1923 3 fázisú 2 irányba pörgő léptetőmotor meghajtó ic a sanyo gyártja, tehát szabvány ic ,... de mégse lehet sehol kapni, aki tud ebbe segíteni az kap tölem egy lufit.. persze csak gondolatba, de azért nagyon hálás lennék ![]()
zsoltee0001 nézd meg veszprémben is az ady uton ha eddig nem tedted. remélem közel laksz!
Jaj, az Ady utcai fószer... Inkább hagyjuk... Viszont ajánlottak nekem egyet (asszem) a Cholnoky utcában a Peugeot szalonnal szemben. Az mennyire felszerelt, mennyire normálisak az eladók, mennyire drága?
Szevasztok!
Lenne itt a rajz,ez egy rgb led villogató lenne pic-kel.A Terv a következő : (csak az elvet figyelkjétek,tom h pl a pic rosszul van bekötve)Led kapcsolása átúsztatással : simán a ledhez tartozó láb be ki kapcsolgatása - ott a kondi ...Ha meg hirtelen szeretném,kondinál lévő tranyót is 1xre kapcsolom,az pedig kisöntöli a kondit.Szerintetek ez működne?
Most látom hogy rosz hellyen vannak a kondik-tranyók,a pic lába és a led közé kellene rakni,nem a led és a gnd közé.Tehát a kérdésem továbbra is áll..az elv működőképes lenne?
Köszi
Helló !
Egy trafóra a következő adatok vannak írva: 250V 50/60hz 3750Vrms. A trafóban 2 darab I magos tekercs van, a vasmag megmérhetetlen a teljes szétaprítás nélkül. Mit jelent a Vrms ? Köszi. Üdv:vizor
http://en.wikipedia.org/wiki/Root_mean_square
rms= root mean square Négyzetes Középérték=effektív érték.
Lenne egy megoldatlan problémám!Nekem a kocsiban van egy 350w Blaupunk erősitőm, ha sátoruzunk én szolgáltatom a zenét és ezért már többször csutira ment az aksi magyarul nem tudtam beiindtani a kocsit!Ehez kellen nekem egy elektronika hogy ne tudjam lemeriteni az aksit és kikapcsoljan az erősitő ha lacsony a fesz!Remélem tudtok segiteni!Előre is ksözi!!
haalihóóó!
segítsetek pllzegy tápot szeretnék késziteni itt találtam leirást nekem annyi kéne h a táp 230ról működjön és 12v ot adjon lee és csak annyit mondjatok el h a tekercs mögött mi az a kocka amibe 3szögek vannak,????xD Szeretném a segítségeteket kérni! Szeretném megépíteni a kapcsolások között található forrasztó állomást. Egy alkatrésszel van problémám: a trafóval. Elég drága, és sokat kellene utána járni, hogy megvegyem (vagy kifizetni a postaköltséget). Nem rég viszont javítottam egy 100 wattos pillanatpákát. Ilyet néha lehet találni a hipermarketekben nagyon olcsón (6-700 Ft). Egy számomra szimpatikusnak tűnő transzformátor van benne, aminek csak pár menetes a szekuder tekercse. Mivel a primer tekercs és a vasmag között van hely (több mint egy centiméter), arra gondoltam, szétszednék egy pillanatpákát, leszedném a szekunder tekercset, próbatekercseléssel meghatároznám a voltonkénti menetszámot, aztán tekernék rá annyi huzalt, hogy 24 volt legyen a szekunder oldali feszültség. Véleményetek szerint használható lenne az így készített trafó egy forrasztóállomáson keresztül egy 48 wattos páka táplálására? Tudom, hogy a gyári primert (meg az egész transzformátort) szakaszos üzemre tervezték, de a páka, amiből a trafót bontani szeretném, 100 wattos, tehát a teherbírásának még a páka maximális teljesítményénél is alig felét használnám (a cikk szerint 50 VA-s transzformátor elegendő). Mi a véleményetek, életképes elképzelés? ![]() ![]()
őőőő nemtom nekem olyan táp kellene amivel ezeket a kis dolgotak amiket bütygölgetek eltom inditani stbstb
szal inkáb nem +-os de másmit hogycsinállhatok? |
Bejelentkezés
Hirdetés |