Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   31 / 443
(#) MPi-c válasza Frankye hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Én mokusnak válaszoltam, te meg Krisz03-nak
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Bocs! Megártott a meleg!
(#) Krisz03 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Pedig már nincs is annyira meleg.

Azért ellenőriztem, hátha eltűnt a zöld pötty valamelyiktől, de mind megvan, és mégsem találom az IC foglalatokat. Milyen néven vannak ezek? Vagy esetleg DS1809 (Maximoknál nincs)?
(#) Frankye válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Maximoknál csak DS2809-t találtam.
Általános IC foglalatok: ic-package (IC Packages an Sockets) lib-ben.

Nincs már meleg, de már megártott. Csak most jön ki rajtam!
(#) Krisz03 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Hát még mindig nincs meg, és a Cadsoft-on sem látom. :zavart2:
Fel tudnád rakni ide, amiben a tokozások vannak?

Szerk: Én kérek elnézést. Jelentem vak vagyok, de már megvan.

Köszi a segítséget!
(#) Frankye válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Elnézzük! :yes:
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 25, 2007 /

Hali!!

Valaki meg tudná mondani, hogy Eagle-ben mi az UAA 180-as IC neve? (Hogy kell rákeresni?)

Köszi !!
(#) Frankye válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Gyanítom, nincs benne ilyen IC. A tokozásnak megfelelő foglalatot válaszd az ic-package lib-ből, és azt használd!
(#) gtk hozzászólása Júl 25, 2007 /

Sziasztok !

Eagle 4.14 (4.16) -ben szeretnek egy feluletszerelt nyakot tervezni. (SMD)
Mivel most hasznalok eloszor Eagle-t igy szeretnem segitsegeteket kerni:

1. kerdesem az lenne, hogy miket kell beallitani feluletszerelt nyakhoz?
2. k. 1/4W smd ellenallasokat hol talalom?
3. k. elektrolitikus kondikat hol talalom?

Koszi elore is.

Udv.
(#) mokus válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Jogos! Jó érv!
De őszinte leszek, sosem próbáltam még új alkatrészt hozzáadni board nézetben... (most kipróbáltam, tényleg így van.) megrajzolom mindig teljesre a kapcsrajzot és aztán váltok. Bár ha a kacsrajzban módosítok, azt örökli a panel visszafelé tényleg nem működik.
Nem tűnik logikusnak, hogy nem lehet a panelről másolatot készíteni ugyanazon boardban, de biztos van valami oka.
Pedig nagyon jó lenne, hogy egyen dolgozhatna az ember az "ikrei" meg örökölnék a módosításokat.
De még azzal is elégedett lennék, ha a nyomtatás beállításai közt lenne sokszorozás, mint SprintLayout-nál...
(#) Lucifer válasza gtk hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Szia!

Az alkatrészeket a board editorban a mirror paranccsal tudod áttenni a felső rétegre. (Lehet, hogy az SMD cuccok már alapból ott vannak.)
Az SMD kondik a C-EU vagy C-US az ellenállások az R-EU illetve R-US libben vannak. Trükk: keresel n akármiylen ellenállatot. -> beírod *resis* és kilistázza az összes ellenállítot. Pörgeted őket oldalt sasolod, hogy nem e megfelelő-e. Ugyanez kondi esetében *cap*.
(#) gtk válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Szia !

Koszi !
Meg 2 kerdesem lenne :

Hogy lehet beallitani azt, hogy csak egy oldalon (TOP) routoljon?
A mirror az tukrozes, nem? Nyomtataskor ujra tukrozni kell SMD eseteben?
(#) IMi válasza gtk hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Hello!

Az SMD alkatrészeket a TOP rétegre helyezi alapból (piros szinnel jelölve a TOP réteget(persze szintén alapból)), ha csak SMD alkatrészeid vannak, akkor az autorouter-t is a TOP rétere kell beállítani a többit N/A-ra.Ha vegyesen vannak smd és hagyományos alk, akkor van lehetőség az smd-t áthelyezni a BOTTON rétegre a mirror ikonnal (három vagy több lábú alk-nél megkell nézni a helyes bekötést, most nem emlékszem ez hogy is van) Az smd ellenállások is az RCL lib-ben vannak, tokozásuk lapján tudod beazonosítani (pl: 1/4W smd : R-EU_M1206), a kondik szintén ebben a lib-ben csak pl: a CPOL-EU-ban .

Elnézést lassab voltam.
(#) IMi válasza gtk hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Azt hogy csak a TOP réteget huzalozza azt az autorouterben lehet beállítani , a TOP rétegen kívül mindenhol N/A-t választani.

Nyomtatás attólfügg milyen technikát használsz.
(#) gtk válasza IMi hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Koszonom Neked is !
Mostmar johet a tervezesPicit szokatlan,sok az egermunka..
(#) gtk válasza IMi hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Nyomtatas fototechnika.
(#) Lucifer válasza gtk hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

A mirror az tükrözés, de a board szerkesztőnél az alkatrész lemez túloldalra kerülését jelenti. Végülis ez tükrözést jelent, de mi értelme lenne egy adott rétegen tükrözni
Ha fotózol célszerű tükröznve nyomtatni a fóliára mivel így gyk. nem lesz távolság a lakk és a fólia közt.
(#) Muffin hozzászólása Júl 25, 2007 /

Hello!
Bocsi, hogy ebbe a topicba írom, de nem tudtam, hogy hova írjam. Egy olyan progit keresek ami áramkör szimulációra képes. Ha páldául tervezni akarok egy kapcsolást akkor, mielött megépítem ki tudnám próbálni, hogy működik-e. Légyszi aki tud segítsen!
Köszi!
(#) Moderátor hozzászólása Muffin hozzászólására (») Júl 25, 2007

Használd már a keresést!

Bővebben: Link
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 28, 2007 /

Sziasztok!

Azért merek ide írni, mert akik itt beszélgetnek azoknak sztem biztosan van Eagle-jük.
Az lenne a kérdésem/kérésem, hogy most készítenék Nyákot egy fordulatszámmérőhöz Eagle-lel. Most kezdtem ismerkedni ezzel a programmal és még nem vagyok teljesen tisztába mindennel. Nem tudom lenne-e valaki aki az Eagle-ös kapcs. rajzomat összehasonlítaná az eredetivel ami jpg.-ben van?
Nagyon örülnék neki ha ezt megtenné valaki és át is nézné az esetleges hibák(összekötések...stb.) után( van benne 1db ERROR Ezt az ERC elvégzése végett tudom, de nem tudom hogy kell kijavítani) és hogy szerinte azok az alkatrészek kellenek-e bele( most jártam úgy, hogy megépítettem egy erősítőt és nem az az ellenállás kellett bele ami a kapcs. rajzon volt). Na szóval az lenne a lényeg hogy valaki átküldené-e nekem a kijavítoott Eagle kapcs rajzot?

Nagyon örülnék neki!! Előre is köszi!!!!!
(#) MPi-c válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 28, 2007 /

HÚ!
Van benne 3! db 555 egymásra rakva. Aztán meg alkatrészek többször összekötve. 1,2, csatlakozásokra forrfül vagy sorkapocs kellene, nem csak egy "pötty". Az ellenállások 1/2W-osnak tünnek, kell ekkora, a 1/4 W-os nem elég? A trimmer így mire jó? Ezek a ledek meg smd mind! Hirtelen ennyi...
(#) Szamy hozzászólása Júl 28, 2007 /

ez így nem jó. feltöltök neked egy olyat, amiben megfelelő tokozással vannak kiválasztva az alkatrészek. a másik hiba: ha lefuttatod az Erc-t látod ,hogy egy szekérderék hiba van a rajzon: túl közel(átfedéssel) raktál neteket, valamint több netet többször rajzoltál saját magára. megoldás: töröld az összes netet, az alkatrészek maradjanak, és kösd össze újból. ja. és a bemenetekre tegyél pinhead-et vagy solpadot, utóbbi vastagabb. ui:a poti bekötése nem a te hibád az eredetin is szarul van bekötve(sehogy).
(#) bancsi15 válasza Szamy hozzászólására (») Júl 28, 2007 /

Nagyon szépen köszönöm!!
Csak az a baj, hogy valamiért nem tudom megnyitni : Load error 293 on file!!
Nem tudom mi lehet baj,de amit feltöltöttél az nagyon kellene!!
Amúgy köszönöm a válaszokat
(#) Szamy hozzászólása Júl 28, 2007 /

régebbi az eagle-d .az enyém4.11-es. ilyet könnyedén találsz,okosat ,ha szétnézel.
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 29, 2007 /

Sziasztok!!

Nos átnéztem és áthuzaloztam az egészet és tettem pinheadet is . A potit saját elgondolásom szerint bekötöttem , nem tudom így jó-e? Már nincs benne Error. Átnéznétek újból, hogy így már jó lesz-e?

Köszi!!
(#) Szamy válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

csak ránéztem,most nincs időm... addig is tegyél minden 3-as elágazáshoz pöttyöket!(junction)...aztán tedd fel újból.
(#) Buggs Bunny hozzászólása Júl 29, 2007 /

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ha a polygon paranccsal megcsinálom pl. a GND-re a rézfelület kitöltését, hogyan tudnám változtatni a huzalozás és a kitöltés közötti távolságot? Attól félek ha kinyomtatom és kimaratom egybe fog olvadni az egész. Már papíron is minimális a távolság, mi lesz ha rávasalom?
Köszi Attila
(#) Lucifer válasza Buggs Bunny hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Csavarkulcs (change) spacing, illetve isolate.
(#) Buggs Bunny válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Köszi a választ, de valahogy nem látom hogy a rézfelület és a huzal között nőtt volna a távolság bármelyik megoldást is választom. Mire kell kattintanom miután mondjuk megynomtam a change vagy az isolate gombot? Én azt gondolnám, hogy oda kattintok, ahol növelni akarom a távolságot, de nem növekszik A huzal vastagságát tudom változtatni, simán bele tudom növelni a rézkitöltésbe. Valószínűleg bennem van a hiba!
(#) Lucifer válasza Buggs Bunny hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Rákattintassz mellette feljön egy új lista a lehetséges értékekkel.
Látod melyik van kiválasztva és annál nagyobbat választassz.
Következő: »»   31 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem