Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Én mokusnak válaszoltam, te meg Krisz03-nak
![]()
Pedig már nincs is annyira meleg.
![]() Azért ellenőriztem, hátha eltűnt a zöld pötty valamelyiktől, de mind megvan, és mégsem találom az IC foglalatokat. Milyen néven vannak ezek? Vagy esetleg DS1809 (Maximoknál nincs)?
Maximoknál csak DS2809-t találtam.
Általános IC foglalatok: ic-package (IC Packages an Sockets) lib-ben. Nincs már meleg, de már megártott. Csak most jön ki rajtam! ![]()
Hát még mindig nincs meg, és a Cadsoft-on sem látom. :zavart2:
Fel tudnád rakni ide, amiben a tokozások vannak? Szerk: Én kérek elnézést. Jelentem vak vagyok, de már megvan. ![]() Köszi a segítséget!
Hali!!
Valaki meg tudná mondani, hogy Eagle-ben mi az UAA 180-as IC neve? (Hogy kell rákeresni?) Köszi ![]()
Gyanítom, nincs benne ilyen IC. A tokozásnak megfelelő foglalatot válaszd az ic-package lib-ből, és azt használd!
Sziasztok !
Eagle 4.14 (4.16) -ben szeretnek egy feluletszerelt nyakot tervezni. (SMD) Mivel most hasznalok eloszor Eagle-t igy szeretnem segitsegeteket kerni: 1. kerdesem az lenne, hogy miket kell beallitani feluletszerelt nyakhoz? 2. k. 1/4W smd ellenallasokat hol talalom? 3. k. elektrolitikus kondikat hol talalom? Koszi elore is. Udv.
Jogos! Jó érv!
De őszinte leszek, sosem próbáltam még új alkatrészt hozzáadni board nézetben... ![]() Nem tűnik logikusnak, hogy nem lehet a panelről másolatot készíteni ugyanazon boardban, de biztos van valami oka. Pedig nagyon jó lenne, hogy egyen dolgozhatna az ember az "ikrei" meg örökölnék a módosításokat. De még azzal is elégedett lennék, ha a nyomtatás beállításai közt lenne sokszorozás, mint SprintLayout-nál...
Szia!
Az alkatrészeket a board editorban a mirror paranccsal tudod áttenni a felső rétegre. (Lehet, hogy az SMD cuccok már alapból ott vannak.) Az SMD kondik a C-EU vagy C-US az ellenállások az R-EU illetve R-US libben vannak. Trükk: keresel n akármiylen ellenállatot. -> beírod *resis* és kilistázza az összes ellenállítot. Pörgeted őket oldalt sasolod, hogy nem e megfelelő-e. Ugyanez kondi esetében *cap*.
Szia !
Koszi ! Meg 2 kerdesem lenne : Hogy lehet beallitani azt, hogy csak egy oldalon (TOP) routoljon? A mirror az tukrozes, nem? Nyomtataskor ujra tukrozni kell SMD eseteben?
Hello!
Az SMD alkatrészeket a TOP rétegre helyezi alapból (piros szinnel jelölve a TOP réteget(persze szintén alapból)), ha csak SMD alkatrészeid vannak, akkor az autorouter-t is a TOP rétere kell beállítani a többit N/A-ra.Ha vegyesen vannak smd és hagyományos alk, akkor van lehetőség az smd-t áthelyezni a BOTTON rétegre a mirror ikonnal (három vagy több lábú alk-nél megkell nézni a helyes bekötést, most nem emlékszem ez hogy is van) Az smd ellenállások is az RCL lib-ben vannak, tokozásuk lapján tudod beazonosítani (pl: 1/4W smd : R-EU_M1206), a kondik szintén ebben a lib-ben csak pl: a CPOL-EU-ban . Elnézést lassab voltam.
Azt hogy csak a TOP réteget huzalozza azt az autorouterben lehet beállítani , a TOP rétegen kívül mindenhol N/A-t választani.
Nyomtatás attólfügg milyen technikát használsz.
Koszonom Neked is !
Mostmar johet a tervezes ![]()
A mirror az tükrözés, de a board szerkesztőnél az alkatrész lemez túloldalra kerülését jelenti. Végülis ez tükrözést jelent, de mi értelme lenne egy adott rétegen tükrözni
![]() Ha fotózol célszerű tükröznve nyomtatni a fóliára mivel így gyk. nem lesz távolság a lakk és a fólia közt.
Hello!
Bocsi, hogy ebbe a topicba írom, de nem tudtam, hogy hova írjam. Egy olyan progit keresek ami áramkör szimulációra képes. Ha páldául tervezni akarok egy kapcsolást akkor, mielött megépítem ki tudnám próbálni, hogy működik-e. Légyszi aki tud segítsen! Köszi!
Sziasztok!
Azért merek ide írni, mert akik itt beszélgetnek azoknak sztem biztosan van Eagle-jük. Az lenne a kérdésem/kérésem, hogy most készítenék Nyákot egy fordulatszámmérőhöz Eagle-lel. Most kezdtem ismerkedni ezzel a programmal és még nem vagyok teljesen tisztába mindennel. Nem tudom lenne-e valaki aki az Eagle-ös kapcs. rajzomat összehasonlítaná az eredetivel ami jpg.-ben van? Nagyon örülnék neki ha ezt megtenné valaki és át is nézné az esetleges hibák(összekötések...stb.) után( van benne 1db ERROR Ezt az ERC elvégzése végett tudom, de nem tudom hogy kell kijavítani) és hogy szerinte azok az alkatrészek kellenek-e bele( most jártam úgy, hogy megépítettem egy erősítőt és nem az az ellenállás kellett bele ami a kapcs. rajzon volt). Na szóval az lenne a lényeg hogy valaki átküldené-e nekem a kijavítoott Eagle kapcs rajzot? Nagyon örülnék neki!! Előre is köszi!!!!! ![]() ![]() ![]()
HÚ!
Van benne 3! db 555 egymásra rakva. Aztán meg alkatrészek többször összekötve. 1,2, csatlakozásokra forrfül vagy sorkapocs kellene, nem csak egy "pötty". Az ellenállások 1/2W-osnak tünnek, kell ekkora, a 1/4 W-os nem elég? A trimmer így mire jó? Ezek a ledek meg smd mind! Hirtelen ennyi... ![]()
Nagyon szépen köszönöm!!
Csak az a baj, hogy valamiért nem tudom megnyitni ![]() Nem tudom mi lehet baj,de amit feltöltöttél az nagyon kellene!! Amúgy köszönöm a válaszokat ![]()
régebbi az eagle-d .az enyém4.11-es. ilyet könnyedén találsz,okosat
![]()
Sziasztok!!
Nos átnéztem és áthuzaloztam az egészet és tettem pinheadet is ![]() ![]() Köszi!! ![]() ![]()
csak ránéztem,most nincs időm... addig is tegyél minden 3-as elágazáshoz pöttyöket!(junction)...aztán tedd fel újból.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ha a polygon paranccsal megcsinálom pl. a GND-re a rézfelület kitöltését, hogyan tudnám változtatni a huzalozás és a kitöltés közötti távolságot? Attól félek ha kinyomtatom és kimaratom egybe fog olvadni az egész. Már papíron is minimális a távolság, mi lesz ha rávasalom? Köszi Attila
Csavarkulcs (change) spacing, illetve isolate.
Köszi a választ, de valahogy nem látom hogy a rézfelület és a huzal között nőtt volna a távolság bármelyik megoldást is választom.
![]() ![]()
Rákattintassz mellette feljön egy új lista a lehetséges értékekkel.
Látod melyik van kiválasztva és annál nagyobbat választassz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |