Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Hány wattos a fojtó? Mert a fénycső teljesítményét a fojtó teljesítményéhez kell igazítani.
Ha jól olvastam le akkor 20W. De a kissebbik cső is 20W-os tehát nemtudom mi lehet a baj
Akkor vagy a fénycső, vagy a gyújtó a rossz, feltéve, hogy jól vannak bekötve az alkatrészek.
Szerintem az alkatrészek jólvannak bekötve (gondolom ha nemlennének jól bekötve, akkor elszállna a fénycső vagy zárlatot kapna esetlek nemis működne vagy akármi más)
2 fénycsővel próbáltam mint említettem de mindeggyikkel ugyanazt csinálta.
Ha minden alkatrész jó és jól is van bekötve akkor működik is.
Ez három állítás, szerintem egyik hamis mindenképpen. Ezen lehet agyalni
Eggyik ismerősömmel holnapra iskolába hozattam eggy új gyujtót. Ezzel kipróbálom majd és ha nemsikerül, akkor következik a fojtó lecserélése. Ha ezekutánis csak villog akkor lessz egy gyönyörű stroboszkópom
A válaszokat köszönöm!
Sziasztok
Nekem egy kis problémám akadt egy philips ballasztal. A rejta szereplő bekötési módszer alapján kötöttem be a két darab 18w-os csövet és ha feszültség alá helyezem, szépen be is villannak egy másodpercre aztán semmi. Elveszem a feszültséget és újra ráadom akkor újra villanás és utána szintén semmi. A kapcsolásban nem szerepel gyujtó patron. Ez lehet a probléma, vagy az, hogy nem adtam földelést a tápnak? Adok egy linket a ballast pontos leirásáról és képéről. Bővebben: Link Kérem aki tud valamit erről az segítsen. Ha patront kell bekötnöm esetleg akkor azt hova tegyem? Várom segítségeteket
Nem vagyok nagy szakértője a témának, amit tudok hogy 60cm-es a cső és talán T8-as? Sima neoncső mindkét oldalán két pöckös csatlakozóval.
Ez a 15mm átmérőjű cső lesz. Ilyennel próbálkozz.
Az nem 15 mm. Ez is gond lehet, mert nem úgy alakulnak az indulási áramok, mint ahogyan az előtét elvárná a fénycsőtől.
Nos ez az előtét nem jó a 18wattos csöveidhez. Ehhez ezek a csövek jók. (ez rá is van írva az előtétedre)
Oda kell figyelni a részletekre mert hagyományos pl 36 wattos csövekhez sem jó minden előtét, van olyan ami csak a "saját" fénycsövével hajlandó működni.
szóval ha jól értem ezek a csövek nem fognak működni ezzel az előtéttel? Az viszont gáz, mert ezek spéci akvárium csövek. Nem lehet őket 15mm-esben kapni.
Akkor válassz egy ehhez a csőtípushoz való előtétet.
akkor így jártam
Sajna a csöveket nem tudom másra cserélni, mert spéci akvárium csövekről van szó. Köszönöm a felvilágosítást!
Az lesz, csak ez ingyen volt azért próbáltam meg első körben.
Sziasztok!
Van egy fénycsöves lámpám, 11w-os, a hozzá való 11w-os fojtó trafóval. Gyári konstrukció, és már elég régi is. Használatkor nem láthatóan, de zavaróan vibrál. Folyamatosan világít, csak látszik a megvilágított tárgyon az 50-100Hz. Meg tudnám ezt szüntetni, ha a csővel párhuzamosan raknék pl. 100nF ~230V-os kondit? Csökkenne vajon a villogás, vagy mivel próbálkozzak? Köszönöm!
Én úgy tudom, hogy a csővel párhuzamosan nem szoktak kötni kondit. Vasmagos előtéttel, pláne, ha régebbi a lámpa, szerintem elképzelhető, hogy vibrál. Szerintem ezzel nem lehet semmit kezdeni. Talán egy új fénycső megoldja a gondot.
A kondi nem segít. Egy elektronikus előtét a fojtó helyett megszüntetné a vibrálást.
Ha a fénycső 4 kvezetéses akkor kipróbálhatod egy kompaktfénycsőből bontott elektronikával.
Ha jól működik vele (és a teljesítményfelvétel is stimmel nagyjából), akkor a 300V-ot pufferelő 400V/2....10ľF közötti elkót érdemes nagyobbra cserélni (400V / 22...47uF) és a bemeneten levő 5...47 ? körüli lökésgátló ellenállást egy hasonló értékű, de 5W-os huzalellenállásra. Szerncsés esetben a fojó helyére befér az egész elektronika.
Szerintem 11W-os csövet nem csinálnak 4 pinnel.
Köszönöm a tippeket, nagyon jók. Egy gond van csak, hogy a fénycsövem 2 kivezetéses, és két vezeték is megy hozzá a fojtóról. Valami nagyon régi fajta lehet. Pedig van két rossz kompaktom is...
Szerintem beépített gyújtó van a csőben, ezért írtam, hogy nem hiszem, hogy 4 pinest gyártanak 11W-osból. Természetesen 4 kivezetése van, de csak 2 van kivezetve. Vagy tévednék?
Nagyfesz neont nem hiszem, hogy betesznek egy asztali lámpába
Valóban egy trafó van a cső előtt, de hogy sorosan-e, arra most nem emlékszem.
Itt írta Zoli, hogy esetleg nagyfeszültségű lenne a lámpa, ekkor nem sorosan lenne a trafó a fénycsővel. Erre reagáltam, hogy nem néztem meg, hogyan is van bekötve. Ha lesz időm, rakok fel képet.
Foglalat
Az ilyen foglalathoz hogyan kötöm a vezetéket? Forrasztópákával rászenvedem, vagy van valami szebb megoldás is? Esetleg szét lehet-e szednI? |
Bejelentkezés
Hirdetés |