Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   97 / 282
(#) frecsko válasza kopisti hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Szia.
Tönkrement az akku. Cseréld ki mindenhol.

A hiba neve DSC

Viccet félretéve....a zónahibát akkor adja fel ha egy zónáról már x ideje nem kapott semmi jelet. Ennél a központnál nem tudom hogy ki lehet e kapcsolni ezt a funkciót. De a programozói füzet átnyálazásával lehet kiderül.
(#) kameleon2 válasza kopisti hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Ha az akksi ki lett cserélve egyszerűen el kell kezelni a hibát. Azaz egyszer bekapcsolod, egyszer kikapcsolod és a sárga háromszögnek nyoma vész. Ez ugyanis az eseménynapló figyelmeztetése. Memória vizsgálattal is eltűnik, csak szervizmódból meg kell nézni az eseményeket. Ha megnézted és kilépsz, akkor is törlődnie kell. Már régen volt DSC a kezeim között, de valami *3# rémlik... A sárga jelzés általában: táphiba, akksihiba, risaztás volt stb. Csak akkor tűnik el, ha a hiba javítva van, vagy beélesíthető a rendszer és elkezeled. Talán még a bypass-nál is világít, de ott is egyszer be- egyszer ki.....
(#) jksx hozzászólása Szept 25, 2011 /

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy ha átállítom 6 számjegyesre a hozzáférési kódokat, akkor, hogy változnak meg az eredeti kódok?
pl. az [5555] -ös üzembehelyezői kód?

DSC PC585-ös riasztóm van és az üzembehelyezői leírásban nem találtam rá utalást.

Köszi.
(#) Syn7h37ic válasza jksx hozzászólására (») Szept 25, 2011 / 1

Az install kód 6 jegy esetén: 555555
Az alap mester kód pedig 123456
(#) miri63 hozzászólása Szept 26, 2011 /

sziasztok nem tudna valaki segíteni egy dsc pc1500 riasztó kapcsolási rajza kellene kb 10 éves és nincs sehol
átszereltük de nem sikerült
(#) jksx válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Köszi szépen!
(#) kredenc hozzászólása Szept 28, 2011 /

Udv. Szakik!
Lehet e egy zonahoz csatlakozni infrat es annak a tamperet, es hogyan???
(#) HA5AWS válasza kredenc hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Szia!

Két ellenállásos lezárás esetén a központ megkülönbözteti a riasztást és a tamper állapotot. Bekötése. Z1->taper kapcsoló-> soros 5.6k-> NC C-> Panel COM. Az NC C kapocs áthidalva a másik 5.6k-val.
Nem csak a tampert és riasztást érzékeli, hanem a zóna zárlatot és szakadást is. Minden zónára egy érzékelő köthető. (általában így illik)
Üdv. Gábor
(#) Golfos Jocó hozzászólása Szept 29, 2011 /

Sziasztok!
Hozzám került bontásból egy DSC márkájú riasztó akkus szirénája. A panelján ennyi van írva: BL133
Azt szeretném megtudni, hogy lehet-e ebbe valahogyan lelket lehelni? Az akkuja nincs benne.
A panelján van egy J4 jelölésű sorkapocs amihez ezek a jelölések vannak írva:
1. -A
2. védő földelés jel
3. +N
4. S
5. S2
6. AP
7. AP
(a 6-ra és a 7-re van kötve a hangszóró)
Alatta van egy jumper J5 jelöléssel
1. CO
2. NO
3. NC
Ide csatlakozik az a kapcsoló ami azt figyeli, hogy a falon van-e.
Ez alatt van még egy J2 és J3 jelölésü jumper.
Tudnátok segíteni nekem? Előre is nagyon köszönöm!

DSC01752.JPG

(#) MPi-c válasza Golfos Jocó hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Van külön DSC riasztó topik, ott volt már ilyen szirénáról szó:Bővebben: Link. Innen olvasd tovább, hátha segít!
(#) tomat5 válasza Golfos Jocó hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Szia

1: negatív indítójel
2.: táp negatív
3.: 12V pozitív
4.,5. szabotázs. Ha be van csukva és fent van a falo a sziréna akkor itt rövidzár van
6.,7. hangszóró

Először az akkut kösd rá utána a tápot. Egy ideig villogni fog az izzó, majd kialszik. Ilyenkor éled fel a sziréna. Kétféleképpen szólal meg:
-elveszed a tápot
- -A ra negatívot kötsz.

Üdv
(#) Golfos Jocó válasza tomat5 hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Köszönöm szépen!
De akkor akku nélkül remény sincs, hogy működjön?
(#) efraim válasza Golfos Jocó hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Az A és az N az nem kérdés, mert ott van a polaritás is jelölve, azok a kivezetések mennek a belső telepre. Az AP az a külső tápegység (ASC POWER) tehát váltóáram. Az NC az nincs bekötve (NOT CONNECTED)
Itt megnézheted egy DSC alarm logikáját, abból elindulhatsz. Bár ez a panel, csak egy része az egésznek.
(#) Golfos Jocó válasza efraim hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Az AP-be van kötve a hangszóró!
(#) MPi-c válasza Golfos Jocó hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Az előző hozzászólásomban adtam egy linket, tovább olvastad? Ott van a leírása is : Bővebben: Link
(#) Golfos Jocó válasza MPi-c hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

Tisztelt MPi-c!
Köszönöm a válaszodat! Az előzőt nem tudtam elolvasni mert az ad.reader vmi szótárat keresett. De újat raktam és így már látok mindent!
Köszönöm a segítséget Neked és Mindenkinek aki segített!
De egy dolog még mindig érdekelne...akku nélkül nem is működik? Nem lehet valahogy átkötni vagy ilyesmi? Nem akarok benne piszkálni, de ha van rá lehetőség akkor jó lenne!
(#) MPi-c válasza Golfos Jocó hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

Szia!
Akku kell a szirénába, egyrészt a szabotázs miatt, másrészt riasztáskor felugrik az ármafelvétele (ennek max. 2.8A-t írnak!). Ekkora áramot a központok sziréna kimenetei nem adnak le. (DSC PC1616/PC1832 Bell kimenete csak 700mA-t tud). Harmadrészt pedig, a sziréna egyik indítási módja a táp elvétele.
2-3000 Ft-ért lehet venni akut, ez igazán nem lehet akadálya a biztonságos működtetésnek.
(#) satlokk válasza MPi-c hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

Én is ugyan ezt javaslom,szerintem fogad meg a tanácsot.
(#) mezei dávid hozzászólása Okt 1, 2011 /

Szia Kedves Szakik!
Kérdésem lenne,hogy a képen látható mozgásérzékelőt,hogyan kellene bekötni a hálózatba az előszobába szeretném,éjszaka ha kimegyek felkapcsolodjon a lámpa mert nehezen járok és rosszul is látok ez nagyon segitene nekem.
ml
(#) Syn7h37ic válasza mezei dávid hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Hálózatba?
Sehogy.
Egyrészt, ezek az érzékelők kizárólag gyengeáramú eszközök, másrészt azért sem lesz jó, mert a működéi idő, a mozgásérzékelés után mindössze 2-3 másodperc.

Ha mindenképp ezt akarod használni, akkor kell hozzá egy 12V DC tápegység, amivel meghajtod, továbbá egy olyan impulzus időrelé, aminek bemenete kisfeszültségű, és az időrelével tudod állítani a bekapcsolási időt. Egy ilyen impulzus időrelé kb ötször drágább, mint egy direkt 230 voltos mozgásérzékelő.

De, ha elég az a néhány másodperc, amíg meghúz az érzékel belső reléje, akkor kell egy egyszerű 12V DC relé hozzá, ami tud kapcsolni hálózati feszt is.

Csinálhatnál fotót nem fejtetőn, és a sorkapcsok feletti feliratokról, mert fejből nem megy a Crow bekötése.
(#) MPi-c válasza mezei dávid hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Szia!
Korábban láttam már kültéri mozgásérzékelős reflektorokhoz külön mozgásérzékelőt valamelyik barkácsboltban(Baumax, Praktiker, Obi... nem emlékszem). Ilyesmi kellene neked.Bővebben: Link
(#) kiskíváncsi hozzászólása Okt 2, 2011 /

Valaki hozzáértő mondja meg nekem, hogy normális e ledes kezelőnél, ha a
Trouble akár élesített, akár kikapcsolt állapotban állandóan, folyamatosan világít?
(#) frecsko válasza kiskíváncsi hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Hiba jelzés.
(#) kiskíváncsi válasza frecsko hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Ha megnyomom a *2 akkor a 3 zóna ledje világít, de viszont a zóna mozgásérzékelője rendesen működik.(érzékel,riaszt)Mi lehet a hiba ?

Üdv.
(#) Syn7h37ic válasza kiskíváncsi hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Nincs telefonvonal a riasztón.
(#) MPi-c válasza kiskíváncsi hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Vedd elő a kezelői leírást! DSC-nél pl. ez a Telefonvonal hibáját jelenti nem a zónával van a gond!
(#) kiskíváncsi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Nincsen.
Üdv.

Kicsit bővebben, ha megkérhetném. Mi nincsen? Telefonvonal a riasztón? Eddig volt?
Most lett telepíve, vagy már régebbi szerelés.
Te próbálod programozni, vagy valaki más?

a *2 behívása után a Z3 led világít, akkor nincs a riasztóra telefonvonal csatlakoztatva.
A vonalfigyelést a programozáskor kell kikapcsolni két helyen a rendszerben.
(#) kiskíváncsi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Nemrég lett lecserélve egy 510 volt régebben,azt már kinőttük.A cserét saját magam csináltam.A kikapcsolást melyik szekcióban kell elvégezni ?Próbáltam már a 380,381-nél de nem változott semmi.

Üdv.

380 szekció, 1-es kikapcs (kommunikáció enged/tilt)
015 szekció 7-es kikapcs. (telefonvonal figyelés enged/tilt)
Következő: »»   97 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem