Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
2005-ös hozzászólásra válaszoltál. Szerintem már nem aktuális
Melyik vegyszerbolt? Az Azúrban pár hete vettem, ha jól emlékszem 1500Ft volt 3 liter, de jövő héten veszek ismét akkor majd leírom pontosan mennyi.
Semmi probléma ha nedvességet vesz fel. Én eleve vízzel hígitva tárolom, és még évek múlva is kiváló.
Üdv!
Értem.Én jobb szeretem munka előtt bekeverni. Köszi válaszodat.
Szia !
Igazad van, Firefoxról átálltam Operára így az összes hozzászólást megint állíthatom be, hogy időrendben jelenjen meg.
Korábban olvastam valakitől, hogy hogyan lehet PDF rajzot teljes mérethelyesen nyomtatni. Ha valaki részletesen le tudná írni, köszönettel venném.
Ha jól emlékszem, nem kell mást csinálni, mint a nyomtatási beállításnál a pipát ki kell venni az átméretezésnél.
Sziasztok ! Nemsokára kéne csinálnom fotózva két oldalas panelt. Úgy hallottam, hogy alkatrészlábbal kell megoldani a két fólia közötti kapcsolatot. Pontosan hogyan? Aztán technikailag hogy oldjam meg, hogy pontos legyen a kettő oldal, mikor fotózok, hogy lakkozzak, stb?
Szia! A két oldal közötti összeköttetést tényleg alkatrészlábbal kell megoldjad. Egyszerűen levágsz egy egy centis darabot, beforrasztod az egyik oldalon, a másik oldalon levágod és ott is beforrasztod. A két oldalt úgy csinálnám, hogy először csak az egyik oldalt készíted el. Vagyis a marató tetejére teszed. Így letudod maratni csak az egyik oldalt. Utána kifúrod azokat a részeket, ahol meg kell teremteni az összeköttetést, aztán a másik oldal maszkját már pontosan rá tudod tenni.
Hát ez így nem fog tudni menni, mert mindig elsüllyedt az úsztatásom... :O
Akkor mindkét oldalt lelakkozod. Csak akkor fúrás után a másik oldaln lepattoghat és, akkor azt az oldalt újra kell lakkoznod. Én inkább az úsztatást gyakorolnám. Csak rá kell tedd a tetejére és ha kész leszedni.
Jani!
Több lelkesedést.Meg sem próbáltad,csak lemondod.A vasklorid tetején szépen úszik a NYÁK.Tessék megpróbálni. István
Már egyszer próbáltam, és belemerült.
Vak vezet világtalant
Alkatrész láb alatt azt is lehet érteni, hogy olyan helyen viszed át a bottomról a toppra a vezetékezés ahol egy olyan alkatrész van, aminek van lába, nem ül rá a testével a panelra, hozzá lehet férni mind a két oldalon a lábhoz, és mind a két oldalon megforrasztod. Ha nem tudod ott átvinni akkor marad a levágott alkatrészláb mind a két oldalon megforrasztva. Kétoldalas panelt úgy csinálsz, hogy a két oldalt fényben összeilleszted, 3 oldalát lezárod szabadon választott ragasztással, tűzéssel ki mire esküszik, a 4 nem ragasztott oldalról becsúsztatod a panelt, rögzíted két átlátszó celux-al, levilágítod az egyik oldalt, utána a másikat, vigyázva, hogy fordításkor ne mozduljon el a nyák a tasakban. Két oldalas levilágításnál csak berakod a tasakba, és világítasz. CNC-vel, először fúrsz utána a furatok alapján rögzíted oldalanként a fóliát. Azt is lehet, hogy az egyik oldalát telibe ragasztod széles ragasztószalaggal, levilágítod az aegyik oldalt, kifúrod, telibe ragasztod a másik oldalt, a nem marott oldalt lemosod (ragasztó maradványok miatt) lelakkozod megszárítod a furatok alapján illeszted a másik oldalt, levilágítod, lemarod, ilyenkor érdemes a második oldalon a forrszemeket telibe nyomtatva hagyni. Ez utóbbi elég macerás.
Köszi ezt a hosszú írást. Igazából ezt kéne majd elkészítenem: Bővebben: Link Namost, ehhez ugye csak alkatrész láb kell majd, de ez lesz a legkevesebb..
Nem pontosan értem, hogy hogyan mondod ezt az egészet. Mivel én itthon készítem a maszkot, és mivel ez két külön kép fájlban van a nyák, így elég macerés lesz. Úgy nem lehetne, hogy mind a kettő oldalt lakkozom, egyszer az egyik felét, másszor a másik felét, és aztán hívom, marom, fúrom? Ez nagyon bonyolult számomra..
Szia!
Egyoldalas panelt tudsz csinálni nem? A kétoldalas ugyanaz pepitába, ha nincs furatgalvanizálva. Csak arra kell figyelni, hogy jó helyre kerüljön a maszk megvilágításnál, ezt úgy tudod pl elérni, hogy előre kifúrsz néhány lyukat, és azokhoz illeszted. Üdv, mate_X
Ja, egyoldalas megy, mint az ágybapisilés. De nem tudom, hogyan .. Akkor sem értem, hogyan lehetne jól.. :S
Köszönöm.
Alapvetően úgy kell eljárni, ahogy gulasoft mondja. Tehát egyszerre lehet lakkozni mindkét oldalt. Én úgy ajánlom, hogy először az egyik oldalt, majd ha kész a lakkozás, fordítsd le. Várj egy percet, majd fújd ezt a másik oldalt is. Előtte, ha szép felületet akarsz, akkor töröld le a nyákot a portól, ami rárakódik. Ezt legjobban úgynevezett élfényben látod meg. Ezt úgy lehet előállítani, hogy egy elemlámpával a panel élét megvilágítod. A fénysugár párhuzamosan fut a nyák lapjával. Majd ha megszáradt mindkét oldal, akkor a már leírt módon csinálsz egy tasakot a nyákfilmből és ismét a leírtak alapján levilágítod.
Ha a tasakost nem érted, akkor marad a másik.
Lelakkozod, lefotózod az egyik oldalt. Kimarod úgy hogy a másik oldalt leragasztod, lefújod, mindegy, megvéded valahogy. (én lelakkoznám a helyedben) Marás után kifúrod. Fúrás után a már kimart oldalt leragasztod, (Itt a lakkozást már nem ajánlom, mert a lukakon átfolyik) Lemosod a nyák azt a részét acetonnal, alkohollal, mindegy mivel ami eltávolítja a takaró réteget vagy a ragasztómaradványokat. Lelakkozod, a lukak alapján illeszted a fóliát mint az egyoldalasnál, csak annyi a trükk, hogy nem akárhova kell raknod, hanem a lukakhoz illeszted a fóliát. Levilágítod, előhívod, kimarod, örülsz.
Igen, én is így szeretném, hogy először lelakkozom az egyik oldalt, aztán 1 nap állás, szárítás, majd lelakkozom a másikat. Aztán egyik oldal világítás, aztán a másik. A kettő között szabad fúrni? Ez azért kéne, hogy tudjam hova illeszteni. Illetve mit ajánlotok, milyen szárat vegyek? 0,6 0,7 vagy 0,8 ? Eddig 1-est használtam, de butaság, mert több a hely kisebb forrpontokkal..
Ne! Ne fúrj, mert szinte biztos, hogy valahol megsérül a lakkozás. Használd a tasakos módszert. Az a legbiztosabb. Ha állványos fúrót használsz, akkor 0.7, 0.8
Nem álványosat, kézzel fúrok, de már a 0,5 heggyel is fúrtam, és el se tört . A tasakos izét megmutatja valaki képen milyen, most sem tudom felfogni, de tusolás után még többször átolvasom az írásotokat.
A két oldal fóliáit illeszted egymásra és a szélénél összeragasztod majd a két fólia közé (mint egy zacskóba) bedugod a lefújt nyákot , levilágítod az egyik majd a másik oldalt, és előhívás maratás ...........
Hát így okés, de a panelnak van vastagsága...
És? Szerinted ha más nem csinálta volna már így, akkor javasolnák? Hallgass egy kicsit az okosabbakra is, próbáld ki, hogy össze tudod-e rakni és ha nem megy, akkor majd jöhetsz a kifogásokkal. Amíg ki sem próbálod, addig ne kötözködj.
Nem kötözködöm. Tehát, kinyomtatom a kettő rajzot, és összeillesztem öket, hogy a forrpontok fedjék egymást. Leragasztom őket 3 oldalon, a negyediken csúsztatom. Én akkor is félek..
Nekem is csak a negyedik nekifutásra sikerült tökéletesre ,
de azóta már mind sikerül , egyébként az a titok hogy nagy zacsit kell csinálni nem szabad a nyákhoz közel vinni a ragasztott oldalakat , így elfér jól a nyák és nem húzza el egymástól a két oldali fóliát |
Bejelentkezés
Hirdetés |