Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   647 / 1387
(#) pcroland válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

2005-ös hozzászólásra válaszoltál. Szerintem már nem aktuális
(#) oxygen válasza pcroland hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

Melyik vegyszerbolt? Az Azúrban pár hete vettem, ha jól emlékszem 1500Ft volt 3 liter, de jövő héten veszek ismét akkor majd leírom pontosan mennyi.
(#) pcroland válasza oxygen hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

Nekem köbzoli mondta
(#) ujfalusi válasza Dániel X hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Semmi probléma ha nedvességet vesz fel. Én eleve vízzel hígitva tárolom, és még évek múlva is kiváló.
(#) Dániel X válasza ujfalusi hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Üdv!
Értem.Én jobb szeretem munka előtt bekeverni. Köszi válaszodat.
(#) kameleon2 válasza pcroland hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Szia !
Igazad van, Firefoxról átálltam Operára így az összes hozzászólást megint állíthatom be, hogy időrendben jelenjen meg.
(#) esztergomi hozzászólása Okt 2, 2011 /

Korábban olvastam valakitől, hogy hogyan lehet PDF rajzot teljes mérethelyesen nyomtatni. Ha valaki részletesen le tudná írni, köszönettel venném.
(#) storm válasza esztergomi hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Ha jól emlékszem, nem kell mást csinálni, mint a nyomtatási beállításnál a pipát ki kell venni az átméretezésnél.
(#) janikukac hozzászólása Okt 2, 2011 /

Sziasztok ! Nemsokára kéne csinálnom fotózva két oldalas panelt. Úgy hallottam, hogy alkatrészlábbal kell megoldani a két fólia közötti kapcsolatot. Pontosan hogyan? Aztán technikailag hogy oldjam meg, hogy pontos legyen a kettő oldal, mikor fotózok, hogy lakkozzak, stb?
(#) pcroland válasza janikukac hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Szia! A két oldal közötti összeköttetést tényleg alkatrészlábbal kell megoldjad. Egyszerűen levágsz egy egy centis darabot, beforrasztod az egyik oldalon, a másik oldalon levágod és ott is beforrasztod. A két oldalt úgy csinálnám, hogy először csak az egyik oldalt készíted el. Vagyis a marató tetejére teszed. Így letudod maratni csak az egyik oldalt. Utána kifúrod azokat a részeket, ahol meg kell teremteni az összeköttetést, aztán a másik oldal maszkját már pontosan rá tudod tenni.
(#) janikukac válasza pcroland hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Hát ez így nem fog tudni menni, mert mindig elsüllyedt az úsztatásom... :O
(#) pcroland válasza janikukac hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Akkor mindkét oldalt lelakkozod. Csak akkor fúrás után a másik oldaln lepattoghat és, akkor azt az oldalt újra kell lakkoznod. Én inkább az úsztatást gyakorolnám. Csak rá kell tedd a tetejére és ha kész leszedni.
(#) janikukac válasza pcroland hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Szerintem ez így nem lesz jó.
(#) BarnaPili válasza janikukac hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Jani!
Több lelkesedést.Meg sem próbáltad,csak lemondod.A vasklorid tetején szépen úszik a NYÁK.Tessék megpróbálni.
István
(#) janikukac válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Már egyszer próbáltam, és belemerült.
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Vak vezet világtalant
Alkatrész láb alatt azt is lehet érteni, hogy olyan helyen viszed át a bottomról a toppra a vezetékezés ahol egy olyan alkatrész van, aminek van lába, nem ül rá a testével a panelra, hozzá lehet férni mind a két oldalon a lábhoz, és mind a két oldalon megforrasztod. Ha nem tudod ott átvinni akkor marad a levágott alkatrészláb mind a két oldalon megforrasztva.
Kétoldalas panelt úgy csinálsz, hogy a két oldalt fényben összeilleszted, 3 oldalát lezárod szabadon választott ragasztással, tűzéssel ki mire esküszik, a 4 nem ragasztott oldalról becsúsztatod a panelt, rögzíted két átlátszó celux-al, levilágítod az egyik oldalt, utána a másikat, vigyázva, hogy fordításkor ne mozduljon el a nyák a tasakban.
Két oldalas levilágításnál csak berakod a tasakba, és világítasz.
CNC-vel, először fúrsz utána a furatok alapján rögzíted oldalanként a fóliát.
Azt is lehet, hogy az egyik oldalát telibe ragasztod széles ragasztószalaggal, levilágítod az aegyik oldalt, kifúrod, telibe ragasztod a másik oldalt, a nem marott oldalt lemosod (ragasztó maradványok miatt) lelakkozod megszárítod a furatok alapján illeszted a másik oldalt, levilágítod, lemarod, ilyenkor érdemes a második oldalon a forrszemeket telibe nyomtatva hagyni.
Ez utóbbi elég macerás.
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Köszi ezt a hosszú írást. Igazából ezt kéne majd elkészítenem: Bővebben: Link Namost, ehhez ugye csak alkatrész láb kell majd, de ez lesz a legkevesebb..
Nem pontosan értem, hogy hogyan mondod ezt az egészet. Mivel én itthon készítem a maszkot, és mivel ez két külön kép fájlban van a nyák, így elég macerés lesz. Úgy nem lehetne, hogy mind a kettő oldalt lakkozom, egyszer az egyik felét, másszor a másik felét, és aztán hívom, marom, fúrom? Ez nagyon bonyolult számomra..
(#) mate_x válasza janikukac hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Szia!

Egyoldalas panelt tudsz csinálni nem?
A kétoldalas ugyanaz pepitába, ha nincs furatgalvanizálva.
Csak arra kell figyelni, hogy jó helyre kerüljön a maszk megvilágításnál, ezt úgy tudod pl elérni, hogy előre kifúrsz néhány lyukat, és azokhoz illeszted.

Üdv, mate_X
(#) janikukac válasza mate_x hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Ja, egyoldalas megy, mint az ágybapisilés. De nem tudom, hogyan .. Akkor sem értem, hogyan lehetne jól.. :S
(#) esztergomi válasza storm hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Köszönöm.
(#) Zoli_bácsi válasza janikukac hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Alapvetően úgy kell eljárni, ahogy gulasoft mondja. Tehát egyszerre lehet lakkozni mindkét oldalt. Én úgy ajánlom, hogy először az egyik oldalt, majd ha kész a lakkozás, fordítsd le. Várj egy percet, majd fújd ezt a másik oldalt is. Előtte, ha szép felületet akarsz, akkor töröld le a nyákot a portól, ami rárakódik. Ezt legjobban úgynevezett élfényben látod meg. Ezt úgy lehet előállítani, hogy egy elemlámpával a panel élét megvilágítod. A fénysugár párhuzamosan fut a nyák lapjával. Majd ha megszáradt mindkét oldal, akkor a már leírt módon csinálsz egy tasakot a nyákfilmből és ismét a leírtak alapján levilágítod.
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Ha a tasakost nem érted, akkor marad a másik.
Lelakkozod, lefotózod az egyik oldalt.
Kimarod úgy hogy a másik oldalt leragasztod, lefújod, mindegy, megvéded valahogy.
(én lelakkoznám a helyedben)
Marás után kifúrod.
Fúrás után a már kimart oldalt leragasztod, (Itt a lakkozást már nem ajánlom, mert a lukakon átfolyik)
Lemosod a nyák azt a részét acetonnal, alkohollal, mindegy mivel ami eltávolítja a takaró réteget vagy a ragasztómaradványokat.
Lelakkozod, a lukak alapján illeszted a fóliát mint az egyoldalasnál, csak annyi a trükk, hogy nem akárhova kell raknod, hanem a lukakhoz illeszted a fóliát. Levilágítod, előhívod, kimarod, örülsz.
(#) janikukac válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Igen, én is így szeretném, hogy először lelakkozom az egyik oldalt, aztán 1 nap állás, szárítás, majd lelakkozom a másikat. Aztán egyik oldal világítás, aztán a másik. A kettő között szabad fúrni? Ez azért kéne, hogy tudjam hova illeszteni. Illetve mit ajánlotok, milyen szárat vegyek? 0,6 0,7 vagy 0,8 ? Eddig 1-est használtam, de butaság, mert több a hely kisebb forrpontokkal..
(#) Zoli_bácsi válasza janikukac hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Ne! Ne fúrj, mert szinte biztos, hogy valahol megsérül a lakkozás. Használd a tasakos módszert. Az a legbiztosabb. Ha állványos fúrót használsz, akkor 0.7, 0.8
(#) janikukac válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Nem álványosat, kézzel fúrok, de már a 0,5 heggyel is fúrtam, és el se tört . A tasakos izét megmutatja valaki képen milyen, most sem tudom felfogni, de tusolás után még többször átolvasom az írásotokat.
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

A két oldal fóliáit illeszted egymásra és a szélénél összeragasztod majd a két fólia közé (mint egy zacskóba) bedugod a lefújt nyákot , levilágítod az egyik majd a másik oldalt, és előhívás maratás ...........
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Hát így okés, de a panelnak van vastagsága...
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

És? Szerinted ha más nem csinálta volna már így, akkor javasolnák? Hallgass egy kicsit az okosabbakra is, próbáld ki, hogy össze tudod-e rakni és ha nem megy, akkor majd jöhetsz a kifogásokkal. Amíg ki sem próbálod, addig ne kötözködj.
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Nem kötözködöm. Tehát, kinyomtatom a kettő rajzot, és összeillesztem öket, hogy a forrpontok fedjék egymást. Leragasztom őket 3 oldalon, a negyediken csúsztatom. Én akkor is félek..
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Nekem is csak a negyedik nekifutásra sikerült tökéletesre ,
de azóta már mind sikerül , egyébként az a titok hogy nagy zacsit kell csinálni nem szabad a nyákhoz közel vinni a ragasztott oldalakat , így elfér jól a nyák és nem húzza el egymástól a két oldali fóliát
Következő: »»   647 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem