Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   98 / 282
(#) kiskíváncsi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Ahogy írtad még a A 015-nél a 7 kikapcsoltam és már nem is világít.Nagyon szépen köszönöm az instrukciót.Hát igen nem ,mindenkinek ilyen egyszerű .
Üdv. Sándor
(#) frecsko válasza kiskíváncsi hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Ezért vannak az ezzel foglalkozó szerelők.
(#) lzh6k4 hozzászólása Okt 2, 2011 /

Van egy 1864-es központom, ehhez van szöveges kezelőm, ezért ennek a programozása nem volt gond, de mostanában kellene felszerelnem eg 585-öset, amihez ledes kezelő van. Mivel ennek a programozása gyorsabb lenne, illettve a 1864-ből eseménynaplót szeretnék menteni, ezért gondoltam készítek egy kábelt hozzá. Meg is találtam itt a soros portos bekötési rajzot, de a gondom, hogy az én laptopomon már nincs soros port, és nem is nagyon tudok szerezni olyat, amin van. Kérdésem, hogy létezik-e usb kábel, vagy rajz, vagy Ti hogyan oldjátok meg.

A 1864-hez találtam drivert, a 585-öshöz nem, ahhoz nem kell?
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

A DLS2002 szoftver csomag tartalmazza az 585 központ drivert, csak az újabb központokhoz kell a külön frissítés.

A soros port hiánya az kicsit problémás, ugyanis az újabb DSC-k utálják a Pl2303 chipes USB-rs232 átalakítókat. Az FTDI chipes átalakítókkal rendesen mennek (állítólag) Amivel 100%, hogy működik az a MOXA uPort 1110
Bővebben: Link De ez kissé sokba kerül.
Én most akarom kipróbálni a HEStore-ban kaptható FTDI chipes kit-et, ígéretesnek tűnik.
(#) lzh6k4 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Azért ezek az ftdi-k sem olcsók:
ezt vagy ezt találtam. Melyik a jobb?
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Jó kérdés. Nem tudom, mi a különbség azon felül, hogy az olcsóbb van raktáron, a drágább csak 2 hónap múlva lesz...
(#) frecsko válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Más a chip bennük.
(#) meke1111 válasza mrpriest hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Köszönöm a választ!
Viszont újabb kérdés vetődik fel: ha az előszobában követő stay/away zónát programozok, akkor élesítés után riasztás nélkül ki tudok menni a nyitott ajtón, amin kényszerített zóna van. Ha igen, akkor akár azonnali stay/away zónát is programozhatnék az előszobára?
(#) lzh6k4 hozzászólása Okt 5, 2011 /

Szereztem egy 1000 éves laptopot, amin van com port, így elkészítettem ezt a DSC PC link kábelt, de van kérdésem: a panelra dugandó csatlakozó 2-es és 3-as lába át van kötve? Kicsit rosszul látszik, ezért kérdezem.

Ha minden ok, holnap meglesz életem első DSC-s kapcsolata.
(#) lzh6k4 válasza meke1111 hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Ha követő stay/away, akkor ki tudsz menni, ha azonnali, akkor nem.
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Igen. Mindegyik GND
(#) nagysanyy hozzászólása Okt 6, 2011 /

Hello!

Vettem egy Paradox sp4000/ MG10LED rendszerű riasztót. Összekötözgettem öket és az a problémám hogy a mozgásérzékelőn lévö led jelzi hogy érzi a mozgást viszont nincs riasztás. Szerintem sikerült jol felprogramozni a rendszert. A kezelön nyitott álapotban sem látszik hogy érezne mozgást a zonában, nem világitanak a gombok.
(#) kredenc hozzászólása Okt 6, 2011 /

T. Szakik!
Vasaroltam par mini kamerat, mindegyiknel van 3 kalantyu (muanyag csatlakozo: piros, feher es sarga szinekben) -tap, hang, video gondolom. Hol lehet vasarolni csatlakozok parjat es mi annak hivatalos megnevezese?
(#) dudzsi válasza kredenc hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Hello!
Ha raknál egy képet róla egyszerübb lenne.
(#) Syn7h37ic válasza nagysanyy hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

A paradox sp4000 alapbeállításában minden zónája em használtra van programozva, tehát először be kell állítani a zóna jellemzőket, utána már látszódik a kezelőn a mozgás. a 001-032 szekciókban állíthatók be a zóna jellemzők
(#) Syn7h37ic válasza kredenc hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Ott, ahol a kamerákat is vetted elvileg.
(#) Syn7h37ic válasza nagysanyy hozzászólására (») Okt 7, 2011 / 1

Paradox leírások, ahogy ígértem
(#) kredenc hozzászólása Okt 7, 2011 /

Elvileg nem megy, mert jozsefvarosi sanghajban vettem. kessob dobom foto csatlakozorol.
(#) lzh6k4 hozzászólása Okt 7, 2011 /

Sziasztok!

Gondom akadt a kapcsolatba lépéskor. Kezdem Ádámtól, Évától. Egy 1864-es központhoz szeretnék csatlakozni.

Elkészíettem ezt a kábelt, kimértem, minden jól van összekötve.

Telepíettem DLS 2002-t international, sp2, 1864 helyes verziójú drivert. Bekapcsoltam a laptopot, összekötöttem a riasztót és a laptop com portját.

A DLS-ben is COM1 van beállítva, mint az eszközkezelőben. Auto detec-tként akartam csatlakozni, így megadtam a telepítői kódot (itt nem voltam biztos, hogy az kell, mert a dls szerint hozzáférési letöltési kódot adjak meg, a telepítői kézikönyv ilyen kódról nem is ír)

Kérte, hogy a kezelőn engedélyezzem a kapcsolatot. *6 mester kód 5, kiírta a pk5500, hogy engedélyezve. Ennek ellenére nem történik semmi.

Ha kihúztam a pc link kábelt, akkor is ugyanazt mutatta.

Ha mindent jól csináltam, akkor esetleg valaki bp-en tudna rám szánni egy kis időt, elvinném a laptopot meg a kábelt, aztán megnéznénk nála működik-e.
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Nem jó.
Mikor kéri, hogy engedélyezd a kapcsolatot a *8 install kód 499 install kód 499 amit vár.
Alapeset: *8 5555 499 5555 499

A DLS hozzáférési kód 1864-nél 186400, de gyárilag mindig ez van beállítva, ha nem lett vátoztatva.
1616 központnál 161600, 1832 központnál 183200

Alaplapi com1 portod van? Ha USB-COM átalakítót használsz, annál elég kevés működik megfelelően a 1616-1864 központoknál.
(#) lzh6k4 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Kipróbáltam, amit írtál és működik. Amit nem értek, akárhogy keresek rá, nézem a telepítői kézikönyvet, semmi ilyesmit nem találok benne.

Van egy furcsaságom is. Van egy PK5500, meg egy PK5501 kezelő a rendszerben, de autodetect után két PK5500-át és egy PK5501-t is talál.

(Egyébként 1000 éves laptopon nyomom, olyan régi, hogy USB port nincs is rajta. De van COM port, meg 1,44-es floppy. )
(#) Rumika hozzászólása Okt 8, 2011 /

Üdv Mindenkinek!

DSC riasztóm van aminek az a hibajelensége, hogy a beltéri szirénája recseg. Ezt már produkálta régebben is, de akkor nem nagyon tudtam mihez kötni a dolgot. Most már biztos, hogy hidegben produkálja csak a dolgot, mert télen csinálta, tavasz óta tegnap estig semmi, most megint van. Mi a fenétől lehet? Minden ötletet szívesen fogadok!
(#) Syn7h37ic válasza Rumika hozzászólására (») Okt 8, 2011 /

Piezo sziréna a beltéri?
Akkor egy 1k Ohm ellenállást tegyék a bell+ és bell- közé, párhuzamosan a szirénával.
(#) Rumika válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 8, 2011 /

Szia!

Piezzo a beltéri! Az ellenállás mit csinál?
(#) Syn7h37ic válasza Rumika hozzászólására (») Okt 8, 2011 /

A bell+ bell- kimenet egy felügyelt kimenet, és az a kerregés, amit hallasz az az elektronika zaja. Az 1k ellenállás egy plusz söntöt ad, ami kompenzálja a piezo nagy belső ellenállását.
(#) Rumika válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 8, 2011 /

Értem!

Már beraktam az ellenállást és egyenlőre kussban van a kicsike. Remélem így is marad!

Köszi a segítséget! Üdv Tibor
(#) padisah válasza lzh6k4 hozzászólására (») Okt 9, 2011 1 /

Ha nem csak kérdeznél eszetlenül, hanem vennéd magadnak a fáradságot és visszaolvasnál ebben a témakörben, akkor láthatnád, hogy én már megírtam ebben a témában a tutit.
Ajánlanám figyelmedbe a 1042611 sz. hozzászólásomat ebben a topicban. (augusztus 10) ennek is a 3. bekezdését. Beszerzési forrást nem írtam, mert reklámnak minősülne, de google.hu 3. találatnak dobja ki azt a forrást, ahonnan én is beszereztem.
(#) S. Adam hozzászólása Okt 9, 2011 /

Sziasztok!

Egy "DSC 1616"-oshoz szeretnék hozzákötni egy ".Gmax GSM modul"-t. A modulon van relé kimenet(NO/NC), és két bemenet(NO/NC), úgy gondoltam hogy a központon a zónát kulcsos kapcsolóra állítom és rákötöm a gsm modult, de sajna kezdő vagyok és nem tudom, hogy fizikailag mit mihez kell kötni

Arra kérném, hogy aki profi a témában részletesen írja le, hogy melyik csatlakozót hova kössem.

dsc 1616 csatlakozók: AUX(+-) ;BELL(+-) ; PGM-ek, COM-ok, Zónák
.Gmax gsm csatlakozói: IN1(NO/NC); IN2 (NO/NC); Relé kimenet (NO/NC); +U és COM (gondolom ez a tápfesz, ezt se tudom, hogy hova kössem )
A programozás részét megoldom leírás alapján, annyit szeretnék, hogy telefonról ki/be tudjam kapcsolni a riasztót a tasztatúrás kezelés mellett, illetve hogy kapjak értesítést riasztásról, és áramszünetről)

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET!!!
(#) ittakopasz válasza S. Adam hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Az AUX +- ra kösd a tápot
A relé kimenetet Kösd a Zónára.
(#) S. Adam válasza ittakopasz hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

és a bemeneteket és a többit???
Következő: »»   98 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem