Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   107 / 376
(#) zsoltee0001 válasza Villanypasteur hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Szia
Nem lehet, hogy a pwm frekvenciát kellene variálni és nem a kitöltési tényezőt?
üdv
(#) Villanypasteur válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Oké, így teszek, a motormelegedés már megoldódott a 25%-ra levitellel..
Az oda-vissza menetre írom a gkódot, ettől függetlenül jó lenne a későbbiekben valami "látványosabb" is. Első lépésben kontúrmarásra tudsz valami nem túl nagy munkafelületűt ajánlani? Van egy frankó 2 mm-es átmérőjű többélű maróm (fára teljesen jó), az oda-vissza teszt után alkotnék vele valamit.
Üdv!
(#) karaszbandi válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Derékszögelést hogy lehet pontosan ellenőrízni x-y tengelyen?
(#) Sir-Nyeteg válasza karaszbandi hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Marsz egy négyzetet és az átlókat leméred.
(#) gulasoft válasza karaszbandi hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Az egyszerű Két egymásra merőlegest marsz, és derékszögmérővel megméred, a z merőlegességét nem tudom még.
(#) gulasoft válasza Villanypasteur hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

A Mach3-ban van pár példa, pl. gyalogkakukk meg még pár darab.
(#) kulzol60 válasza Villanypasteur hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Szia

Ez egy természetes dolog hogy " zaj " van rajta és az is hogy melegszik a léptetö ( ha állohelyzetben nem megy 50 fok felé akkor az ugy tökéletes ) az áram miatt kel hogy melegedjen ( névlegesnél kb 40 - 50 fok ) .
Ha zavar a zaj akkor azt hiszem kikapcsolhato ( üzem mod váltással ) ha 6db kapcsolod van a nyákon csatornánként ( a mikrostep és az áram , és van még kettö amit kapcsolva más üzem modba hellyezi a léptetöket , de csak akkor használd ha a léptetöknél van shotky dioda ) .
(#) Villanypasteur válasza kulzol60 hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Szia!

Úgy tudom, hogy a kínai vezérlőnél van lehetőség áramállításra olyan módon is, hogy a panelon ellenállást cserélünk. Kapcs. rajzom nincs róla, gondolom, hogy a dip-switchek közvetlen környékén megtalálom a megfelelő smd-t ellenállást.
(#) Sir-Nyeteg válasza Villanypasteur hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

A kimeneti oldalon a nagy dög ellenállást kell cserélni.
Az IC adatlapjában van erről infó, még képlet is.
(#) gulasoft válasza Villanypasteur hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Ott vannak ahol a motorokat rádugod. Nem olyan nagyok, 2w-osak ha jól emlékszem, most nincs nálam egy sem, a pirosat használom momentán az csendes, viszont nem is tartja úgy a motort mint a másik.
(#) gulasoft válasza kulzol60 hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

A piros keretben lévőhöz hasonlót keress.
Nem rakja hozzá a képet, valami baj van az oldallal.
(#) Villanypasteur hozzászólása Okt 2, 2011 /

Sziasztok!

Kontúrmaráshoz keresek olcsó (ingyenes ) programot, aminek grafikus file a bemenete és gkód a kimenete. Megígértem anno egy kiskölyök ismerősömnek, hogy amit rajzol, (kutyus, maci, mittomén) azt legyártom neki fából.
Most, hogy meglátta a kész gépet szavamon fogott...
(#) gulasoft válasza Villanypasteur hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Körülnézek az otthoni gépen, egyszer volt olyanom, de lehet az időkorlátos volt.
(#) Villanypasteur válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Köszönet, az nem probléma, ha időkorlátos, csak gkód hossz korlátos ne legyen.
Üdv!
(#) qvasz2 hozzászólása Okt 8, 2011 /

Sziasztok!

Kellene nekem egy masina, de nem igazán CNC, mert annyi pénzem biztosan nincsen, hanem valami lebutított, csak X és Y tengely, very low cost megoldás kellene. Egy dremel gépet szeretnék először csak egyenes vonalban, X és Y irányban mozgatni.
Első körben arra gondoltam, hogy vennék használt mechanikát (szán szerkentyű, meg orsó, meg ami kell), és csinálnék hozzá egy primitív nyomógombos oda-vissza vezérlést, és bútorlapból tartószerkezetet neki. Semmi PC, meg tervező program, meg ilyenek. Aztán persze később, ha adódik rá keret, fejleszteném CNC irányban, komolyabb motorok, normális vezérlő, PC kapcsolat, esetleg harmadik tengely is.
Kérdésem az, hogy lehetséges-e így, fokozatosan csinálgatni, illetve így az induló verziót kb. mennyiből lehet használhatóra összehozni, és hol érdemes körülnénézni, vásárolni. Sajnos fémmegmunkálni, esztergálni, marni nincs lehetőségem, ezeket mind meg kell vennem.
Motorom csak ilyen van, ebből lehet valamit kezdeni, vagy túl gyenge bármihez is:
Bővebben: Link
Köszi
(#) gulasoft válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Az a két motor felejtős. Használt normális orsót nem kapsz ha ilyen kis pénzben gondolkodsz, fióksínes olcsó, de amint komolyabbra fordul ki fogod dobni. Bútorlap egy év alatt szétesik, bár ha szobában van, akkor jobban bírja. Sir-Nyeteg majd segít hogy lehet 5000Ft-ból működő mechanikát fabrikálni.
Fióksinek két menetes szár csapágyak, faanyag, danamid anya ez talán kijön 5000Ft-ból, valami normális motor (ha tudsz bontani az jó, ha nem akkor 2000Ft körül darabja a vaterán az 4000Ft, motorvezérlő (két minibee motorvezérlő 8-10.000Ft, nem tudom most hogy áll az ára), de hogy ezt gombokkal vezéreld, ahhoz már kell valami komolyabb elektronika. Egy normális táp, talán ehez egy régi pc táp is megteszi. Jobban jársz egy régi p4-el és a mach3-al, mert többe kerül az elektronika mint egy leselejtezett régi pc meg egy katódsugárcsöves monitor.
Szóval 25.000-30.000ft-ra simán számolhatsz, és akkor egy nagyon alap géped van és nagyon olcsón vásároltál.
(#) Sir-Nyeteg válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Adok egy alap X-Y asztalt ajándékba, nekem csak a helyet foglalja. Keress meg privátban!
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Na annál olcsóbb nem lesz, már csak vezérlés kell meg táp. Fog tudni abból 3 tengelyest csinálni?
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Idézet:
„Kellene nekem egy masina, de nem igazán CNC, mert annyi pénzem biztosan nincsen, hanem valami lebutított, csak X és Y tengely, very low cost megoldás kellene.”

Feladat teljesítve.
(#) qvasz2 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Nagyon kedves tőled, köszönöm.
(#) qvasz2 válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Ez a minibee használható lehet számomra is, de az oldalán nagyon szűkszavú a leírás. Jól értem, hogy printer portra kell kötni, és a mach3 nevű progival lehet hajtani?
Ha igen, akkor nem ragaszkodom én a nyomógombos vezérléshez, csak nekem az tűnt volna a legegyszerűbbnek.
(#) bodgabo válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Jól érted.
Ha van LPT porttal rendelkező számítógéped, akkor azzal a legegyszerűbb. A gombnyomogatós verzió csak bonyolítaná a dolgot.
(#) gulasoft válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

És ha jól tudom Sir-Nyeteg tud neked minibeet is szerezni
(#) qvasz2 válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

OK köszi.
(#) kulzol60 válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Szia

Na hogy ne legyen olyan borsos az a léptetö motor tudok Neked adni 2-3db a linkelttöl komolyabbat ami jo a Mini-beehez is .

Helyileg merre vagy ?
Keres magánban
(#) qvasz2 válasza kulzol60 hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Köszönöm, megkereslek.
(#) Rasiel hozzászólása Okt 9, 2011 /

ha kell egy doboz nyomtatóból bontott tengely , ingyen vihető
(#) hotib hozzászólása Okt 10, 2011 /

Ha esetleg valakit érdekel, az aprók között meghirdettem egy 3 tengelyes vezérlőt. Teljesen új, bontatlan, úgy tűnik, korai beszerzés volt.
(#) gulasoft válasza hotib hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Ebay-ről azért olcsóbb
(#) hotib válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Nem is ezt írtam, hogy nincs olcsóbb, hanem, hogy nekem kb. ennyibe van
( most írjam, hogy 14.762,- ? )

De azért van néhány olyan magyar hirdetés is, amihez képest nem is volt olyan rossz vétel. Gondolom én...
Következő: »»   107 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem