Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Bocsi!
Ez "bedugom-kihúzom" rendszerű csalatkozó ??
Van egy dugó része amit fel forrasztassz a panelra.
A csatolt képen látható példányt ebbe beledugod majd a vezetékeket ebbe tudod rögzíteni csavarral.
Olyan, mint egy sima "csoki" (villanyszerelő), csak be lehet forrasztani a panelba. Amire Te gondolsz, Macsek, az nem ilyen, ez csavarral záródik.
Csak egyszerűen panelba ültethető sorkapocsnak hívják ezt a csatit...de ha nem ismerné így a boltos, akkor pedig NYÁK-ba ültethető terminál-csatlakozóként valószínű, hogy rásimer.
Nem WAGO, mert az egy cégnév...és általában egy cég a saját nevéről nem nevez el csatlakozó szabványt :yes: Sőt, ha Google-ba beírja az ember a WAGO 500-at, hát édes kevés találat van, ami pont erről a csatiról szólna ![]() Ellenben ha Terminal Connector-t ír be az ember Google-ba, akkor hűűű, mennyi telitalálat ![]()
Ez előtte egy videó volt? Én egy FUNAI videóba építettem az erősítőmet.
![]()
Igen ezek a csatlakozók fénymásolóból lettek kibányászva. Az a baj hogy már elfogyott, és még szükségem lenne egykét ilyesmi csatlakozóra.
igen, ...bocsi a gyenge minőségű felvételért, de a fényképezőm lemerült és csak web cammal tudtam lekapni
Banánhüvely és dugós megoldás is sokat bír!Csak jó minőségű kell belőle
![]()
Hali!
Igen egy video volt, és pont egy Funai!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
c't flasher utánépítés. Tudom, nem egy mai cucc, de van itthon egy marék flash memória, és valamivel csak kell őket pörkölni.
A NYÁK-ot a kapcs. rajz alapján én terveztem (Protelben), és úgy gyártattam. Meglepő módon működik. ![]()
IDE Flasher. Voltaképp ugyanaz, mint a c't, csak ez IDE portról megy. Hogy miért kellett ez is? Nemtom. Kész volt a NYÁK-terv (már régebben megcsináltam), és gondoltam, az egyik csak működni fog. Amúgy meg van egy pár 8255-ös is itthon, és így legalább könnyű lesz letesztelni őket. Sajnos erről lemaradt egy jumper, de a kapcs. rajzban se volt benne, csak a német doksiban, amit csak most jutott eszembe nézegetni. Sebaj, majd utólag behuzalozom.
Érdekesség: tessék megnézni a 8255 dátum jelzését! A fiókban találtam korban hozzá illő foglalatot is, az van alatta. ![]() Egyébként a floppy tápcsati bontott, a LED-ek billentyűzetből vannak, és a jumperek is használatban voltak már valahol.
Ba...us ez k..a jó!!
amúgy tök hülye vagyok hozzá, ... mire jó ez a ketyere? ui: nem szoktad a gyantát lemosni denaturált szesszel?(nem azért, hogy belekössek) ![]()
Szia, nagyon klassz, megkérhetlek, hogy ha lehet közzé tégy minden infót amit gyűjtöttél róla, esetleg a nyákterveket is (ISA, IDE). Már nagyon rég tervben van, hogy megépítem, csakhát...
Köszi.
Ritkán rakok össze bármit. Egyébként is, a gyanta legalább nem vezet. Néha használok TS570-et, az viszont asszem vezet, úgyhogy azt muszáj. A den.szeszt meg utálom.
![]() ![]() ![]()
Meglepő módon bontottam kártyákból. Valami hálókártyaféle volt asszem. De rossz alaplap is kitűnő forrás lehet, csak az többnyire nem túl gyakori.
![]()
Google a barátod. Én is mindig rákeresek, komolyan. Nincs eltéve a link.
A c't-t érdemes inkább megépíteni, mert azt kezeli az UniFlash progi is, nem csak a sajátja. Bár ha most kezdenék neki, alaposabban körüljárnám a jumperek kérdéskörét, mivel azt hiszem, a c't nem kezeli 8Mbit-ig a chipeket. Habár úgy emlékszem, a c't NYÁKtervezésnél az volt a fő szempont, hogy legyen rajta PLCC32 foglalat, mivel az az eredetin nincs. Mondjuk némi gányolással utólag is ki lehet egészíteni az áramköröket, csak elég csúnya lesz. Nekem azért (is) kellett a NYÁK, hogy ne próbapanelen kelljen összehuzaloznom az egészet, mert az kicsit soká tartott volna, és biztos többször is sikerült volna rossz helyre kötnöm valamit. Így egyszerűbb volt, ráadásul pöcc-röff működött is a dolog. Mondjuk nincsenek 100%-osan tesztelve, az IDE flashernek nyomtam két olvasást egy összehasonlítással, meg egy égetést és egy visszaolvasást. A c't-t meg csak egy olvasással teszteltem hajnalban. Minden esetben a képen látható flash memória volt az áldozat. Viszont ezekhez az áramkörökhöz tudok adni gyártófilmet és van 1-1 plusz NYÁKom is, mert a pcb.hu-nál 1 db.-os rendelésnél is 2-t gyártanak, felár nélkül. (Illetve 1 db-nál 100% az alap felár, tehát belefér nekik.) Mellékeltem a Protel SCH és PCB fájlokat. 99SE-vel készültek. Az Epromsocket32 SCH komponensnél két láb elnevezése fel van cserélve, de a bekötés jó. Ha esetleg hiányol vmi library-t, szólj, és felteszem azt is.
OK, köszi, most nincs feltéve a Protel, amúgy régebben én is nekiálltam megtervezni a nyákot (ugyancsak Protelben, de abbamaradt)
Na hali! végre sikerült az első alkotásom a night rider futófény ******* lett! dobok pár képet is piciben oldottam meg szal nem tökéletes de működik az üzemeléshez egy 6v os tápot használok házi gyártmány szal...xD de sztem ******** lett kezdésnek nemrossz...
Moderálva!
Dobsz fel egy kapcs rajzot rólla?Kérlek dobj fel egyet
![]() ![]()
Ezen ügyködtem ma délután!
Ez egy JDM pic programozó lesz. A nyákot vasalásos módszerrel csináltam és sikerült 0.1mm es vonalat is maratni! De mitől lehet az hogy itt-ott sehogy sem akarta lemarni a vasklorid?
ez olyan, mint egy bicikli hátsó lámpa panelja....
![]()
ja jmd őőőőőőőerről sajna nincsen kapcs rajz de másfajtárol tudok aadni következő már nagyobblessz ic vel csak 7017es ic t nemkaptam bóóótba:"(
remélem boldogullsz ezekkel a rajzokkal ![]()
bevallom a nyák az az is csak ebbe zöld ledek voltak meg más kapcsoló mega forrasztást babráltam egy picitxD
Légyszi a fórumról próbáld meg mellőzni a chat-es stílust!
Pl. az ehhez hasonlókat: Idézet: „ja jmd őőőőőőőerről” Idézet: „xD”
akkor tunning volt a cél? attól függetlenül jó lett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...