Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   99 / 282
(#) ittakopasz válasza S. Adam hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Ez attól függ.
A központ csak a pgm-en tud kiadni vezérlést,de akkor közé kell rakni egy relét mert a pgm nem feszültség mentes kontaktus.
(#) sunyeb válasza S. Adam hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Nem nagyon szoktunk Gmax-ot szerelni, de én az AUX+, AUX- ra semmi esetre sem kötném. Igaz, hogy a nyugalmi árama emlékeim szerint 30-40mA, de gyenge térerő, illetve töltés, vagy hívás esetén akár 500mA is lehet, így a többi eszközzel (kezelők, érzékelők, stb.) simán letilthat híváskor. Saját DC tápot javasolnék. Bár emlékeim szerint 4 bemenete van bal oldalt kettő és jobb oldalt kettő a panelon (az nem NO/NC, azt programból tudod állítani), ez most nem számít.
A relé kimenetet kösd a zónára, amit kulcsos kapcsolónak programozol. Egy relét köss a Bell+/Bell- ra a szirénákkal párhuzamosan. Ennek az NC kontaktusa mehet pl. az IN1-be (riasztás). Valamelyik PGM és az AUX+ közé egy másik relé. Ezt a PGM-et "áramszünetre" programozod. A relé NC érintkezői mehetnek a GSM modul IN2-be. Ennyi...
(#) sunyeb hozzászólása Okt 10, 2011 /

Gmax-ról jut eszembe. Jövő héten valamikor nekem is lesz egy kis akcióm vele. Kollégáktól ötleteket várok.
Adott PC1616+kezelő és egy Gmax modul. Az ügyfél kérése: SMS-sel ki/be lehessen kapcsolni a riasztót és erről kapjon érteítést. Ettől függetlenül kezelőről is ki/be lehessen kapcsolni, erről viszont ne küldjön értesítést.
5 zóna van használva. Tehát van 1+1 szabad zóna és 2PGM, vagy 1 szabad zóna és 3PGM. Az eszközök adottak.
Van egy elképzelésem, de több szem többet lát elven várom tapasztalt kollégák ötleteit. Ha nem megy, akkor leírom az enyémet, csak az nem túl elegáns és nem biztos, hogy működik
Amúgy Gmax hívás fogadás közben figyeli a bemeneteit?
(#) S. Adam hozzászólása Okt 10, 2011 /

köszönöm a segítséget, még egy olyan kérdésem lenne az előző hozászólóval együtt, hogy hogyan tudom bprogramozni, hogy kezelőn történő élesítéskor ne kapjak sms-t, illetve hogy milyen tipusu relét vegyek az AUX és a PGM ek közé.

KÖSZÖNÖM!
(#) bolzan hozzászólása Okt 10, 2011 /

Sziasztok, új vagyok a fórumozók között, viszont segitségre szorulok...kissé elvesztem a dsc pc585 programozásában, LED kezelőről nem valami tuti programozni az igy is tulbonyolitott központocskát...
eddig paradox, bentel, elmes és bosch központokat programoztam, de nem volt ekkora és ennyi dolgom még életemben ezzel az 1 központal, mint ezzel a pc585össel...szóval 1 zónám lesz, az is késleltetett...a zónákat, a zónadefiniciókat beállitottam, a PGMet betörésre programoztam, amit kell mindent beállitottam. A rendszer tökéletesen müködik...viszont egy mobilszámot meg kell, hogy csörgessen a rendszer..és ennek a beállitását már nem tudom értelmezni. tehát mi a teendő, mit kell beállitani ahhoz, hogy 1 mobilszámot felhivjon a rendszer ha betörést érzékel...előre köszi ha tudtok segiteni...
(#) S. Adam válasza sunyeb hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

köszi a helpet, még egy kis segítség kéne, hogy a relét hogy kötöm be, mert nm vagyok vmi nagy zseni, és azt se tudom hogy milyen relé kell bele sajnos:S hogy kötöm össze relével a BELL+- t és mit hova kötök nem tudom sanjnos

de azt hogy mit mivel kötök össze azt megtudtam töled, köszönöm
(#) emts hozzászólása Okt 11, 2011 /

Sziasztok, a hazban van egy DSC riaszto kozpont. Most derult ki, hogy a haz melle epitunk egy kishazat/feszert, ahova szinten kellene egy mozgaserzekelo. A kabelezes nehezkes es draga. Esetleg letezik valamilyen megbizhato vezetek nelkuli megoldas?
Koszonom szepen
(#) sunyeb válasza bolzan hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

301-es szekcióba telefonszámot beírni
310-es szekcióba valamit beírni, pl. 1111
320-as szekcióba arra a zónára amiről riasztást kérsz (jelen esetben Z1) valamit beírni, pl. 11, a többi maradhat FF
360-ban az első telefonszámra "Residential"-t (06) választani (választhatod mindkettőre, nincs jelentősége.
380-ban az 1-esnek be kell kapcsolva lennie (ha nem nyúltál hozzá akkor be van)
(#) kameleon2 válasza emts hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Igen. Például ilyen (képek). De ha pontos típust mondasz egyszerűbb a válasz. Nézz körül a Deltonnál például. Ettől függetlenül ha van rá mód - jobb lenne vezetékes, mivel a vezetéknélkülieket is táplálni kell...
(#) sunyeb válasza S. Adam hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Neked valamilyen relé modult javasolnék (pl. micron AB-105), azon rajta van a védődióda, illetve sorkapcsok a bekötéshez. A panel 12V+/- kivezetését bekötöd a központ Bell+/Bell- kivezetéséhez, párhuzamosan a kültéri és/vagy beltéri szirénáddal, amit szintén a Bell+/- ba kell kötni. A panel másik oldalán található NC/COM kivezetéseket pedig bekötöd a Gmax IN1/COM pontjára. Egy másik ugyanilyen relémodul +12V-át bekötöd az AUX+ ba (innen kapják az érzékelők is a tápot), 12V- át pedig a PGM1-be. Ennek a relémodulnak az NC/COM kivezetését pedig a Gmax IN2/COM bemenetére (az IN1-nek és IN2-nek közös a COM-ja azért van ott csak három csatlakozó)
(#) sunyeb válasza emts hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Ha a kis házban nincsenek mínuszok és nagy légmozgás (pl. ajtó alatt süvít a szél), akkor a legjobb választás valóban az RF5108 + WS4904PW páros (a vevő buszon csatlakozik a központhoz, jelzi a riasztást, szabotázst, jelvesztést, elem lemerülést, stb.) Az érzékelőt nem kell táplálni külön (2db alkáli elem van benne, arról évekig elkaristol, ha meg cserélni kell azt jelzi a kezelőn). Ha csapkodnak a mínuszok, vagy egyéb körülmények miatt más érzékelőt kell használnod, akkor írj (Nem fogsz örülni)
(#) bolzan válasza sunyeb hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Értem, vagyis eddig értem...de a 301es szakaszban hogy tudom leellenőrizni a bepötyögtetett telefonszámot, hogy jó lett e beirva? vagy adj egy pontos utmutatót, hogy irom be pontosan ezt a számot: 063665028? megmondom őszintén az üzembehelyezési kézikönyv tul van bonyolitva, más programozói könyvektől!!! meg további kérdésem, hogy minden nemhasznált zónához FF kell programozni mindenféleképp?
(#) sunyeb válasza bolzan hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Ha nagyon mazohista vagy, akkor az üzembehelyezői kézikönyv 4.5-ös szakaszában le van írva, hogy tudod megnézni. Sztem. generálj egy riasztást és nézd meg téged hív-e?
Az általad megadott telefonszámból hiányzik a körzetszám, gondolom nem véletlen. Szóval a 301-es szekcióba simán írod be a számot 06201234567*6* #
A *6* egy F-et tesz a végére, ami a központnak a szám végét jelzi. A # a szekcióból való kilépésre szolgál, hogy ne kelljen az összes maradék helyet F-ekkel kitöltened. Bővebben 5.7-es fejezet.
Ha a 001-es szekcióban a nem használt zónák típusát 00-ra programoztad, akkor nem kell vele törődni, amúgy az alapbeállítás a 320-ban minden zónára FF, tehát beírod az első helyre mondjuk, hogy 11 és #, így az utána jövő helyeket FF-be hagyja, de mint az előbb írtam, ha 00-ra programoztad, akkor tök mindegy mi van ott.
(#) S. Adam válasza sunyeb hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

köszi sunyeb

még egy kérdés, ha beteszem a micron ab 105 öst, ami ugye 1 ampres, akkor nekem nem fogja leterhelni a 30 ma-es pgm kimenetemet?????

vagy van 30 ma alatti relé modul is ? köszi
(#) emts válasza sunyeb hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Koszi szepen. Elvileg egy futetlen fahaz lenne, ahol nem lesz futes... asszem, kezdhetek szomoru lenni...
(#) bolzan válasza sunyeb hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Köszi az utbaigazitást, hivja a mobilt tökéletesen...csak azt nem értem h miért jelent meg a 4es hibakód, ami komm.hiba? folyamatosan világit a system..hm..
(#) Syn7h37ic válasza bolzan hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Ha be van állítva a saját szám hívása, akkor, is kell nyugtázni a központ felé, hogy sikeres volt a híváa.
Amikor felhív a riasztó, akkor ha felvetted, rövid csippanó hangotat hallasz. Ekkor a telefon számbillentyűjével kell nyugtázni a hívást, bármelyik gomb 1 másodperces nyomásával. Ha vette a nyugtahangot a riasztó, akkor szirénahangot fog a telefonodra rájátszani. Ezután leteheted, nem fog hívni, és nem lesz kommunikációs hiba.
(#) bolzan válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Sunyeb és Syn7h37ic, megköszönném a segitségeiteket, sokat segitettetek a hozzászólásaitokkal, igy már nem tünik annyira vészesnek ez a DSC... ha szerbiában jártok vendégeim vagytok egy Lav sörre, csak szóljatok... :kalap:
(#) kottacs hozzászólása Okt 16, 2011 /

Sziasztok, A SC-1616-hoz egy PK5501-et raktam. Azomban a sárga hibajelző folyamatosan világít. A *2-re a 3-as particiót mutatja (vagy ez a hobakód, ez nem derült ki a leírásából). Mit kellene tenni?
(#) MPi-c válasza kottacs hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

A kezelői leírás pontosan megadja, hogy mi a hiba, persze mostanában olvasni sikk...
Éppen két hete volt szó róla, hogy ez a 3-as mit jelent, és a megoldás is le lett írva. Olvass vissza!
Ajánlom figyelmedbe a fórumszabályzat VII. pontját!
(#) kottacs válasza MPi-c hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Próbáltam visszaolvasni, de nem találtam. Valószínüleg én vagyok a béna. Akkor tovább keresem. Amúgy elsolvastam a magyar és azt angol nyelvűt is, de nem találtam meg.
(#) AzIgaziCsaby válasza kottacs hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

De, kiderül a leírásból. A *2 után nem partíciót, nem zónát, hanem hibakódot mutat. A táblázatban kikeresheted, hogy a 3-as hiba = telefon vonali hiba.
Vagy kösd be, vagy kapcsold ki a figyelését.
(#) MPi-c válasza kottacs hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

"Éppen két hete" az nálam okt. 2. Biztos nincs ott?
Bővebben: Link
(#) kottacs válasza AzIgaziCsaby hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Megtaláltam a 380-as kód és a 015.ös. Köszi. Megtaláltam. A gond, hogy sokkal régebbiben kerestem
(#) Kovabe válasza kottacs hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Szia azt ne felejtsd hogy a 015-ben csak a figyelés van de a lényeg csak a 380-ban az 1es mert akkor szeretne komunikálni ha az be van kapcsolva a 015 ben pedig csak azt nézi hogy mekkora fesz van a vonalon.
(#) kredenc hozzászólása Okt 17, 2011 /

Udv.Mindenkinek!
Sajaj erovel keztem telepiteni dsc 1616H es mar is van gondom..CROW quad infranal zona kontaktusok nincsenek NC allapotban, pedig leiras szerint annakkell lenni...probaltam áram alatt, is mosgasban akkor se valtozott semmi..
Milehet az OK?
(#) Kovabe válasza kredenc hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Szia jo lenne tudni hogy egy vagy két ellenálásos a rendszer mert akkor tudok segiteni különben csak táp alatt müködik és a RELAY felirathoz kell kötni ha egy ellenálásos itt adja az NC kontaktust illetve várni kell az ébredsét mert az eltart egy ideig de csak akkor éled fel ha nyugalomban van.

itt van egy gyors rajz
(#) kredenc hozzászólása Okt 17, 2011 /

ket 5,6kOm-os, DUOL rendszer, kozpontnal bekotve elleallasokkal...sajnos ujra letraznom kell mert helyen vannak az infrak...atkotom zonat relere, ha ez igy helyes....
Koszonom a gyers segitseget!

AZ ellenálás mindig az ezközhöz kell rakni mert különben könyen kijátszható a rendszer illetve sok a vezetékelgetés. A másik hogy a 8 LED-es kezelönél figyelj oda hogy csak egy ellenálással müködik hiába kötöd kettöre. Ha már felmászol inkább rakd át az ellenálásokat.
Következő: »»   99 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem