Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Kedden délután megpróbálok eljutni hozzád. Ha ráérsz dumálhatnánk is egy kicsit.
Majd hívlak ha kiderül, hogy lesz esélyem oda menni hozzád.
Hello! Milyen programmal konvertálhatok GIF képet PDF-be, úgy, hogy mérethelyes legyen kinyomtatáskor? Vagyis konvertáláskor be tudom állítani a dpi-t...
Sziasztok!
Én - szinte - mindenre az OpenOffice-t használom. A dpi-nek ehhez semmi köze, ugyanis a jelentése dot/inch és megadja, hogy egy inchen belül hány képpontod van. Ez egyértelműen a felbontás minőségének a jellemzője. 201dpi az 150lpi. Ez már nyomdai minőség - sokan nem tudják, hogy 96dpi -től már teljesen jó egy nyomat (főleg a nyomtató tökéletlenségei miatt). Felesleges 300dpi fölött erőlködni, hacsak nem truecolor arcfotót csinálsz - ott már kellhet a 600dpi feletti érték. Az OO konvertere tökéletes 0.01mm-es felbontásig - a SUN-nak is megfelelt . Arra kell inkább vigyázni, hogy pld. ne a "férjen ki a lapra" opciók legyenek bekapcsolva, hanem a 100%! Erre mindenhol figyelni kell sajnos, mert csúnyán elronthatja az egyébként mérethelyes képet. Tehát GIF, PNG, JPG - OO - ingyen.
Én 600 DPI-set akarok PDF-be konvertálni. Nem én akarom kinyomtatni, a Pannonia-Print-nek lesz. Akkor is megfell ez a progi?
Feltelepítettem a programot, tudok exportálni PDF-be. Viszont állítani nem lehet. Akkor, hogy is van ez? Mentéskor kell beállítani a felbontást és nyomtatáskor csak nyomtatni vagy fordítva?
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy kinek milyen laminálója van és, hogy milyet érdemes venni? A válaszokat előre is köszönöm. Üdv, Máté
Nekem nem állítható fokos van, de bevált. Ugyebár hajlékony papírnak tervezték és az enyémnek a kivezető fém lemezei lefelé vezettek. A nagyobb nyákok akadtak, szétszedtem és kiszedtem azokat. Gumihengerest vegyél! Ha valami akad, akkor szereld ki az egészet és pakold át falapra. Én vaterán vettem 4500Ft-ért, A4-es.
Szia!
Szerinted az ezen az oldalon szereplő: Bővebben: Link vagy ez a jobb választás: Bővebben: Link Üdv, Máté
A Vaterás olcsóbb és szabályozhatós, de én mégis a metrósat választanám a 2 év garancia miatt. Én A3-ast vettem 4500Ft-ért.
Roli miket beszélsz? Előbb írtad a4-eset vettél, most már a3-ról beszélsz.. :O
Kiváncsi voltam, hogy figyelsz-e Nem, amúgy elírtam. A3-ast vettem
Nekem eddig mindenhez megfelelt....
Sziasztok!
Lehet állítani printeléskor %-os arányban a méretet, az OO-ban ha nem a pdf gombra kattintasz, hanem a menüből választod ki (fájl menü) a pdf exportot, akkor beállítható a felbontás. De többet nem fog tudni, mint a kép maga. Nelem levilágítóra (4800dpi) is működött. Ha nagyon precíz megoldásokra vágytok (nyomda) akkor eps, ps fájlok - illustrator, vagy quark.
Szia! A nagyobb felbontásnak is van értelme! Mivel a nyomtatóm 1200-as felbontású, ezért ezzel a felbontással mentem el a képet, és nyomtatom pdf-be is. A normál felbontásnál szemmel láthatóan recések a ferde vonalak szélei, 1200-nál még nagyítóval is sima.
A programban a DPI beállítás nem ér semmit. Viszont ha a képet kijelölöm és jobklikk->méret és pozíciónál beállítom a kép méretét, akkor tökéletesen mérethelyes lesz. Tizedmilliméter pontossággal lehet beállítani. Csak ki kell számolnom a felbontásból és DPI-ből a méretet. Szóval bevált, köszi a segítséget!
Urak, egy gyors kérdés: Vasalóval gyártok nyákot és megszűnt működni a gép amivel eddig nyomtattam (HP LJ4). Érdekelne, hogy a manapság vásárolható gépek közül mit érdemes venni? Kinek volt negatív tapasztalata bizonyos márkával vagy típusokkal, mit ajánlanátok és mit nem?
Mi baja lett hátha tudunk segíteni , de ha mégis venni akarsz újat , hát én csak azt tudom neked javasolni , hogy csakis magasabb kategóriás készüléket vegyél , ugye nem mindegy a minőség főleg ha nyákhoz kell , mert ugyebár mindig maratás után derül ki az igazság , hogy mégsem fed rendesen az a por , szóval én kb 4 lézer nyomtatón vagyok túl ami után sikerült a legprofibb minőségre szert tennem , de ha meg csak nyák miatt kell , akkor felesleges annyi pénzt beleölni , de ez már a te dolgod .Ja el ne felejtsem az én gépe, Lexmark E460DN
Nem tudom aktuális-e még, de nekem is ilyen ednet van. Átalakítás nélkül simán vitt eddig mindenféle nyákot, akár teljes hengerszélességben is.
A technikám azonban kicsit más: én először vasalóval felmelegítem a nyáklapot (hordozó fekszik a vasaló talpán). Ráillesztem a nyomatot, ami szinte "ráragad" a nyák hőmérséklete és a toner por megolvadása miatt, majd egyszer átküldöm a laminálón. Még kétszer felmelegítem, kétszer átengedem és mehet áztatni. Nekem ez nagyon bevált, melegítések 30-30 másodperc, laminálás. Kényelmes ~5 perc alatt már áztatom a papírt mérettől függetlenül, egyoldalas esetén.
Samsung ML-1660 nálam nagyon bevált. Utántöltéssel sem foglalkozok már, olcsó a toner és jól fed.
Szia!
Köszönöm a válaszod, ez meggyőzött, azthiszem akkor meg is veszem. Köszi Üdv, mate_x
Nem javaslom a Samsungot. Nem fednek jól az olcsóbb fajták Nem sikerült a vasalásos módszer. Dry fóliát használok
Nekem is a szóban forgó samsung van ,és vasalással készítettem vele életem eddigi két vasalással készült nyákját. Szerintem ha tulajdonságokban átírja az ember a dolgokat egészen jól fed. Tudom ,hogy nem tökéletes a nyák-om de első darabok.
Írtam, hogy az olcsóbbak!
Gratulálok! Szerintem nagyon jó lett!
Sziasztok! Elsőre sikerült a lötstoppos védőréteg elkészítése. (Büszke vagyok magamra ) A maszk két réteg pauszból volt. Kicsit elcsúszott az egyik oldalon a maszk a nyákhoz képest, de attól még nagyon jó lett. Azt javasolom, hogy a lötstoppos maszkban a forrpontok keresztmetszetét 0.2-0.3mmel növeljük, mert a végén kisebb lesz. Ez látszik a képeken. A dry-nak és a lötstopp maszknak a forrpontjai egy méretűek voltak...
Hát ez csúnyán elcsúszott, mondtam nehéz lesz illeszteni a maszkot két pausszal meg gondolom szinte semmit nem láttál.
Pont azok a hibák vannak ezen kívül rajta amiért annyira nem szeretem ezt a fóliát. Vezetősávok és padek mellet hajlamos feljönni. Pedig ez egy pici panel. Le kellet volna mosni és újra illeszteni, persze ahhoz meg drága.
Szerintem nem nehéz illeszteni, csak siettem Legközelebb nyomdai terv lesz. Az átlátszó, vagyis jobban lehet majd illeszteni. Nekem megéri ennyiért is. Az egyik hiba azért van, mert a dry maszk két rétege elcsúszott, egybefolyt és ott szét kellett vágni. A másik kettő nem tudom miért van. Azért azt is vedd figyelembe, hogy nagyon kicsi a nyák. A 20Ft-oson több a hiba
Szia ! Elsőre nem rossz, ám szerintem nem a forrpontot kell növelni, hanem a maszkot helyesen felhelyezni, mert szerintem egyértelműen csúszott a maszk..
Üdv !
Azért van, mert ennek a fóliának ez az egyik hibája. A 20-ast meg 10 éve ütik vágják, összedobálják másik pénzekkel, ha ez a panel annyit kapott volna mint az a 20-as, akkor már el is kopott volna teljesen. A friss huszasnak nincsenek ilyen hibái. Képzeld a címerből hiányoznának darabok, vagy az 5000-esen ilyen foltokban hiányozna a minta..... És mind mondtam ez egy kicsi nyák. Sajnos minél nagyobb a nyák, annál nehezebb lesz úgy fellaminálni a fóliát, hogy ne kerüljön alá légbuborék kis porszemcse, zsír a kezedről.
Az egyetemen dry fóliát használnak, de a lötstoppot nem ezzel a fóliával csinálnak, hanem azzal a festékkel amit vettem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |