Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
nekem egy olyan kis kapcsolási rajzra lenne szükségem ami egy szabványos video kimenetet, nem egy tv-re vetítí ki hanem 4-tv-re. mivel ennek a szerkezetnek nemtudom a nevét ezért elmagyaráztam nektek. remélem tudtok segíteni... előre is köszönöm
Hi!
Hogy érted, hogy 4 TV-re? TV falra gondolsz, van 4 TV-d és a 4 TV-t egymás mellé téve látod a teljes képet, vagy mind a 4 TV-n ugyanazt akarod látni?
hello!
úgy értem hogy 4TV egy képet mutasson (szóval a videokép negyedeléséről lenne szó)
hello!
Hát házilag szerintem nagyon nehéz kivitelezni. Egyéként volt már róla szó itt a fórumon. Linkelem. Bővebben: Link
hát, kössz miondent, nemtudotam hogy van még ilyen a fotumba, gondoltam van valami szakmai elneveése a dolognak, és így nemis nagyon néztem utána (a forumban) mégegyszer boccs, és kössz mindent!
Megoldható!
A neve: video erősítő fokozat 4 kimenettel. Ha komolyan érdekel,akkor jelezz vissza és megkeresem a rajzot. Már egyszer megépítettem, nagyon egyszerű és jól működik. Tehát mégegyszer: a video jelet kell osztanod 4 TV-hez. A hang külön van, azt gondolom nem gond szétosztanod. (ha segítség kell abban is,szólj)Nem RF jelhez kell ezek szerint, ugye? Össze tudod rakni a kapcsolást? kb. 1 hónapja dobtam ki a videojel szétosztómat lomtalanításkor..... (már nem kellett)
Íme a video erősítő és szétosztó:
Sziasztok!
Létezik olyan IC, amivel több bemeneten lévő kompozit videó jelet lehet kiválasztani? Tehát van 4 video jel forrás, és mindig csak egyet akarok tovább küldeni! Ilyesmire gondolok, de ez itt audio! Vagy jó lenne ez az IC (4052) videó jelhez is? Bss.fw.hu
Akkor ez most azt csinálja, hogy mind a 4 készüléken ugyanaz a kép látható, (ha jól tudom ezt hívják splitternek)
vagy pedig egyetlen képet "darabol fel" 4 részre ? (nekem mellesleg, az első verzióra lenne szükségem) ja, és ha már itt tartok, tudna valaki kapcsolási rajzot adni ún. switcherhez? azaz: két bemenő videojel közül szeretnék egyet viszontlátni a kimeneten, saját választásom szerint(pl gombnyomásra, vagy esetleg kapcsolóval) köszönöm a segítséget előre is.
Sziasztok! Én nem nagyon vagyok hozzáértő de ez a rajz szerintem nem barabolja a képet. Csak simán erősíti, hogy ne legyen gyenge a jel (vagy nemtom ) Látszik is rajta, hogy egyetlen szál megy mind a 4 kimenethez. Ha nem így van akkor javítsatok.
Vannak ilyen IC-k, pl TEA2014 2 bemenet 1 kimenet.
MAXIM gyárt "video crosspoint switch" IC-ket, ott nézz körül.
Sziasztok. Én is akarok készíteni egy olyan szerkezetet amibe 2 kompozit videojel megy be de csak 1-et küldök tovább. Mi kell ahhoz hogy a váltásnál ne vibráljon a kép? Mert ha csak sima 3 lábas kapcsolóval váltok igencsak beremeg a kép váltáskor. Ha az előző válaszban erről van szó akkor légyszi valaki segítsen már hogy hol lehet ilyen IC-t venni és hogy kell használni vagy hová kell mit kötni.
előre is köszi a segítséget.
Kamera videó jelét szeretném szétosztani. Koax kábelen jön be és BNC csatlakozós. Szeretném kettő tv-n nézni a képét. Hogy tudnám ezt "olcsón" megoldani? mi kell hozzá? pontos leírás kellene mert nem vagyok profi ebben.....
Itt egy általam visszarajzolt gyári állítható 4 kimenetes rajza. Tranzisztoros, egyszerű.
Üdv Inhouse
Köszi az ötletet,de feltétlen kell venni hozzá ilyet?
Ha T elosztóval osztom ketté a koaxon akkor nem fog működni?
Igazad van, elárulom, ez mind marhaság, az összes elektronika az. Mind helyettesíthető egy szeggel. Szerszámnak meg elég egy kés és szigszalag, a többi mind rongyrázás. Ne haragudj, hogy ilyen inkorrekt ötletekkel akartalak átverni.
Neked jó lesz az is, olcsó és szuper kép lesz, ahogy eltervezted...vagy nem.... Igazán nem is értem, hogy aki ennyire vágja és tudja a választ a saját kérdésére, az miért kérdez itt ilyen nehezet... Üdv Inhouse
Nem a válaszoddal volt gond,nagyon is korektül leírtad.de mint mindeki más Én is a legolcsóbb megoldásra törekszem.....,emiatt kérdeztem nem jó-e az Én ötletem...és ha nem miért? nem vagyok profi,ezért lehet hülyeséget kérdezek és bocsi érte
Azt azért tudnod kell, hogy egy vídeó jel szétosztása nem egyszerű feladat. A vídeó jelnek a szintje szabványosan 1 Vcc (csúcstól-csúcsig). Ezenkívül a frekvencia terjedelme is meglehetősen széles, 0 - 8 MHz -ig.
A szétosztást úgy kell megvalósítani, hogy az alap egyenszint ne változzon, se amplitúdó, se fázistorzítást ne szenvedjen, mert mindez a képminőséget, és a szinkronizációt rontja. Ezért nem lehet "egyszerűen" megoldani. (legalábbis korrekt módon)
Mit javasolsz hogy csináljam hogy ne okozzon képromlást? Rg59-es koaxon jön a jel és BNC csatlakozó van rajta...,a lényeg hogy 2.Tv-n szeretném látni a képet a mostani 1.helyett.......
Vagy venni, vagy építeni kell valamit. Ez van...
Nagyon egyszerű, oszd szét, ahogy tudod és nézd meg. Több, mint valószínű, hogy sötétebb képet kapsz, ha más baja nem is lesz...
Üdv Inhouse
Sziasztok, színes kamera videojelének kapcsolgatására használhatok MAX333-as analóg kapcsolót. Úgy tudom hogy min. 5MHz-es jelet kell tudnia átvinnie. (Mivel itt van a színvivő) De nem találok erre utalást az adatlapjában. Vagy ha ez nem működik akkor latch-es relé marad. van 2 kamera és egy adatátviteli közeg. És kiválasztom hogy melyik kameraképet akarom továbbítani. Vagy esetleg tudtok nekem olyan MUX-ot mondani, ami jó lenne ilyen célra?
Üdv.: Miki
A vídeó sávszélesség, amit át kell vinni, az 0 - 5 (6) MHz. Az analóg kapcsolók ezt bőven tudják, pl. CD4066 kb 40 MHz, ON állapotban, azért függ az áramkörtől is amibe beleteszed, Rdson és terhelő kapacitás. MUX: CD4051, 52, 53.
A gondjaid a szinkronizálással lesznek. A korrekt megoldás központi szinkronjel generátor, és a kameráknál külső szinkron használata, már ha lehetséges. Különben kameraváltáskor ugrik a kép.
A kép ugrás nem gond, mivel ez egy RC járművön lévő kamerákkal kapcsolatos dolog. És csak egy 7"-os monitoron fogom nézni a kameraképet. De mivel több kamera is lesz. (Eleinte csak 2) Így meg kell oldani a multiplexelést valahogy. De akkor szinte bármilyen analóg kapcsoló megfelel ilyen célra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |