Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - USB - PC projekt
Ebben a beírásban és a környékén nézzetek szét, belinkeltem néhány hasznos előadásvázlatot. "Sárkány ellen sárkányfű!"
Jó lesz akkor az USB HID is. Legfeljebb két csomagban küldöm az adatot.
Kissé értelmetlen a kérdés, ugyanis a szabvány világosan kimondja, hogy az A típusú csatlakozót csak a hostok és hubok használhatják az USB eszközök felé, míg a B típusút az USB eszközök használhatják a host felé. Tehát, ha Te USB device eszközt fejlesztesz, annak mindenképpen B típusú csatlakozó kell.
Azért kérdeztem, mert sok eszközön láttam A típusú csatlakozót (pl. USB akksi töltő).
Szerk.: de akkor maradok a B-nél. Idézet: Hát persze, mivel ezeket nem a számítógéppel kötöd össze, hanem - a tápfeszültség szempontjából - a számítógépet helyettesíted vele. „sok eszközön láttam A típusú csatlakozót (pl. USB akksi töltő).” Idézet: „mivel ezeket nem a számítógéppel kötöd össze” Dehogynem. Hiszen a PC USB tápja tölti az akksit.
Akkor mostmár nem értem, hogy miről beszélsz. Az akkumulátor töltő hallatán én olyan eszközre gondoltam, ami a 220-ra köthető, és USB csatlakozón adja ki az 5 V-ost, hogy MP3 lejátszó, IPOD, mobiltelefon stb. csatlakoztatható legyen hozzá (PC helyett).
Van olyan USB-s akksi töltő, amit PC-re kell dugni, és az USB tápjáról veszi az áramot (persze csak kis cerka akksikat lehet vele tölteni) az akksi töltéséhez.
De valószínűleg én értettem valamit félre, hiszen a pendriveok, USB-s infraportok.. stb-nek is USB A csatijuk van. Szerk.: csak tisztázzuk már le ezt a dolgot is.
Az olyan készüléket, amit kábellel csatlakoztatsz, azon elvileg csak B típusú csatlakozó lehet. Pl. nyomtató, szkenner, ICD2, ilyesmi, vagy akár az USB hubnak a PC felé menő csatlakozója. Amit direktben szokás bedugni, arra logikusan A típusú csatlakozót raknak, mint pl. a pendrive, mp3 lejátszó, vagy az említett töltő. Tehát ha te olyan készüléket készítesz, amit természeténél fogva csak kábellel lehet majd bedugni, akkor arra B típusú csatlakozóaljzatot kell raknod.
Hali!
Olvastam Watt USB-HID demó leírását. Kérdésem hogyan lehet PIC18F4550-ra adaptálni a példa projectet, illetve be lehet-e és hogyan illeszteni a Piccolo projectbe? Üdv. Idézet: Nem muszáj azt adaptálni. A Microchip Application Library telepítése után találsz egy szatyor HID USB device mintapéldát, melyek PIC18F4550-re is közvetlenül lefordíthatók (PICDEM - FSUSB név alatt találod a 4550-hez való mintapéldát).„Kérdésem hogyan lehet PIC18F4550-ra adaptálni a példa projectet” Idézet: Sehogyan. „hogyan illeszteni a Piccolo projectbe?”
Hali
Köszi az infót, telepítettem. Sajnos jelenleg nem állok még olyan szinten a PIC programozásában hogy egy ilyen összetett példaprogramot megfelelően tudjak értelmezni. Mondhatom így is :" magas mint nyúlnak a farzseb" Próbálom értelmezni, a bootloader továbbra is használható? Idézet: „a bootloader továbbra is használható?” Igen, de vigyázni kell, mert a 4550-hez kétféle bootloadert is használ a Microchip. A projektet a rm18f4550 - HID Bootload.lkr linker állománnyal kell fordítani és a HardwareProfile - PICDEM FSUSB.h állományban a
Hali!
Sikerült a fordítás (rm18f4550.lkn-l) és bootloaderrel a letöltés-futtatás. Nem kellet változtatni a header állományokban. A VB6 progival működik a kommunikáció. Nem teljesen világos még minden, de próbálkozom. Viszont az Mplab-nál most egy szomomra érthetetlen problémával találkoztam: új project létrehozásánál nem hozza létre a Workspace file-t, csak a mcp,mcs kiterjesztéseket. Meglévő projecteknél kezeli. Valami beállítási probléma lehet? Üdv.
A workspace állomány nem tartozik a projekthez, nem is szükséges hozzá. Ha neked szükséged van rá, akkor hozd létre File/Save Workspace As...
Köszi, ezt sejtettem. Csak az a gond hogy a 'File/Save Workspace As...' opcióval sem csinálja meg.
Ezen kívűl ha becsatolok egy file-t a project-hez, nem nyitja meg. ' rendszer nem találja a megadott elérési útvonalat' . Azért nem értem a problémát, mert eddig megfelelően működtek ezek a funkciók. Csupán annyi történ hogy nézegettem a Watt project-jeit. Üdv.
Hali!
esetleg fájlnévben ékezetes karakterek?
Hello.
Hülye haverom elfúrta a netkábelt. érdekelne, hogyan lehet megpatkolni, mert a forrasztás nem jött össze. ja és az, hogy hogyan lehet netkábel elosztót készíteni??
Netkábel alatt UTP kábelt értesz? Amennyire én tudom, abban az érpárok sodrása pont úgy van kialakítva, hogy egymástól és a környezetből minimális zajt vegyenek fel. Ha megbontod, ezt megzavarod, tehát nagyon zajos lesz a csatorna (sok hibás packet, lassú adatátvitel). Szóval szerintem a patkolás nem túl jó megoldás. Ha nem így van, majd az okosok kijavítanak.
Egyébként a topic az USB-ről szól.
Én toldottam már össze UTP kábeleket, voltak rövidebb darabjaim valahonnan, nekem meg hosszabb kellett. Egyszerűen összeforrasztottam az ereket színhelyesen, majd zsugorcsővel szigeteltem (jótanács: előre rá kell húzni a zsugorcsövet az erekre, mert utólag nem lehet), ügyelve arra, hogy az érpárok továbbra is a lehető legjobban sodorva legyenek. Majd az egészre kívülről még egy vastagabb zsugorcsövet tettem megerősíésként. 100 megabit átmegy rajta stabilan. Épp tegnap toltam át vagy 100 gigát, folyamatosan ment 8,5MB/s sebességgel. Ugyanilyet játszottam már USB kábellel is - hogy ne legyek nagyon offtopic -, az is működik, azzal használom az ICD2-t. Biztosan nem olyan jók a jellemzői a toldott kábelnek, mint ami nincs toldva, de ha nincs határhelyzetben a cucc (nem 80-100 méteres az UTP kábel, nem túl zajos környezet), akkor simán működik.
Ha nem megy a forrasztás (amit nem értek, mivel az UTP az rézkábel), akkor esetleg préseljetek egy-egy csatlakozót a kábelre, és dugjátok bele egy ilyenbe: Link Ha meg elosztó kell, akkor szintén csatlakozópréselés, és toldó helyett meg egy switch-et kell venni, és abba dugni, és akkor oda lehet még a switch csatlakozóitól függően további 3 vagy több kábelt is bedugni. De ha netet kell osztani, akkor nem switch, hanem router kell, de az már nagyon nem ebbe a témába való.
Én toldottam már szinte mindenféle kábelt: VGA, USB, UTP, LPT, COM..stb. (A VGA-t csak mazoistáknak ajánlom! )
Mindegyik jól "működött". Szerk.: ezt a hozzászólást kacsa2120-nak szántam.
Hali!
Bingó! véletelenül volt a project-ben olyan file-név mely tartalmazottt egy nem odaillő karaktert. Kösz. Üdv.
Hali!
Mint már jeleztem próbálkozom a PICDEM-FSUSB projec-l. Viszont már is újabb kérdésem van: Milyen előkészületek szükségesek a Timer2 használatakor, a Piccolo projectben bemutattokon kívűl. Az a gondom hogy a "OpenTimer2(Timer_Int_on... használatakor a program nem működik megfelelően. A LED1-2 nem működik, kapcsolatot lehet létesíteni, infót lehet lekérdezni, viszont a LED bekapcsolásakor a VB6 progi leáll és tovább nincs kapcsolat. A Timer2 utasítás nélkül viszont jól működik a program. Üdv.
A forrasztással nincs gond, de valamiért mégsem működik.
Ezt a zsugorcsövet hol lehet beszerezni??
Elektronikai boltokban szokott lenni. De egyszerű szigetelőszalag is megteszi, ha nincs zsugorcső.
Biztos, hogy jól forrasztottátok össze? Le tudod fényképezni a kötést?
Szerintem jól lett összeforrasztva, mivel a színek megegyeznek. De már szereztem másik kábelt. Igaz, h rövidebb egy kicsit, de legalább megy...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |