Fórum témák
» Több friss téma |
Most találtam egy leírást. Windows XP átklónozása (mozgatása) másik partícióra, pl. winyócsere esetén:
- Norton Ghost 12 - Copy My Drive - Kiválaszt forrás partíció (régi winyó "C" partíciója) - Kiválaszt cél partíció (új winyón "Unallocated" rész) - Opciók: 1. Copy MBR 2. Make drive active 3. Letter: none - Mehet - Miután kész: gép kikapcs - régi winyó kiköt gépből - Új winyóról boot
Köszi! Amúgy csak érdekelt, de van még két kérdésem:
1.: Lehet olyan pendrive-ot készíteni, amiről lehet használni a gépet? Mármint, hogy arra telepítem. 2.: Hogyan lehet bootoló pendrive-ot készíteni? Az iso-t kibontva felteszem és kész?
Hu passz. Még ilyet sem csináltam. De ha beírod a google-ba hogy boot pendrive lesz egy csomó leírás.
Köszi! Találtam egy leírást, de elég nehéz. Inkább maradok a CD/DVD-nél
Üdv!
Van egy program, aminek a neve, UFD Utility. Ezt keresd meg, töltsd le, ezzel a progival tudod leformázni a pendrive-ot winchesternek. Én is ezzel csináltam, remekül működik. A program leírását ide felteszem. Szóval, ha leformázod a pendrive-ot és arról bootolsz, akkor nem az iso-t kell felmásolni rá, hanem mint pl az xp cd-n is van, mappákat és úgy minden file-t. A másik, mivel meghajtónak formázod a pendrive-ot, telepíthetsz is rá, de azt csak 1 gpen fogod tudni használni, ha több gépen szeretnéd használni, javaslom, hogy "portable" programot használj. Ennek előnye, nem kell telepíteni, minden gépen fut, és pendrive-ról indítható. Remélem tudtam segíteni.
Amennyiben a számítógéped képes pendrive bootolására, úgy pl. egy FAT32 -re formázott pendrive alapértelmezetten bootolható. (Azt nem tudom sajnos, hogy ez az NTFS -re is igaz-e, nem néztem meg közelebbről)
Sziasztok. Csináltam képeket a vinyorol. Szerintetek? A 4-ik képen látható hogy már csak két sárga felkiáltójel van,mert csináltam töredezettség mentesítőt előtte. Kíváncsi voltam hogy milyen képet ad előtte és utána,tehát az első három kép még előtte volt csinálva. Nem tudom mit jelent még az a két felkiáltójel.Tehát ez valamivel javítható,vagy esetleg dögledezik a vinyó? A válaszokat megköszönöm. Üdv.
A HDD egész jó állapotban van. Az a 2 felkiáltójel az csak azt jelzi hogy van áthelyezett és gyenge szektor rajta. Az áthelyezett szektor-t csak úgy lehet eltüntetni jóesetben, ha teleírod és vissza olvasod az egész lemezt, más esetben ott marad, hibát nem jelent.
Okés,köszöntem a választ. Akkor nem szorul cserére ezek szerint.Most már csak a másik vincseszterről kellene még infót készítenem amit még régebb is leírtam.Majd arról is írok még.Még egyszer köszöntem.
UNetbootin a progi amire szukseged van! Itt a sugo hozza:http://hplinuxblog.blogspot.com/2008/12/unetbootin.html
Simaliba az is, a két fájl legyen helyén és aktívvá legyen téve.
Nem, nincs jó állapotban. Áthelyezett szektort sehogyan sem tüntetsz el, hiszen a SMART kivonta a használatból, tartalmát tartalék területre helyezte át és a cím módosulását bejegyezte. Ne tessék félrevezetni a kérdezőt.
Tehát, nincs jó állapotban. A Maxtor 6E egy ősrégi, és meglehetősen problémás jószág, ilyenkor tipikusan szaporodásnak indulnak a hibás szektorok rajta, a lemez innen kezdve teljesen megbízhatatlan, és kiszámíthatatlan, hogy meddig fog működni. A töredezettségmentesítés semmit sem javít ezen, de inkább ront is (ami mondjuk nem baj, mert esetleg kiderül, hogy hol van még gyengülő szektor), de sárga felkiáltójeleket nem fog eltüntetni, a lemez működése során számos SMART érték rendszeresen újrakalibrál, a romló állapotú lemeznél ezek hol tűrésen belülre férnek, hol nem. Jelenleg két áthelyezett szektorod van és vélhetően gyengülő szektorok miatt ECC hibád. Egy lemezt már az első ilyen szektornál gyanúsnak veszünk és nem megbízhatónak tekintünk, állapotát rendszeresen figyeljük és ismétlem, semmilyen szinten nem bízunk benne, ami kényes adat, az semmiesetre se legyen meg csak ezen a lemezen.
És az a 48 fok nagyon sok ennek a modellnek (helyesebben, a szobahőmérséklet és a 48 fok közötti gyors fel-lefutása).
Lehet hogy még jó állapotban van! Mint régen te is említetted, lehet csak a windows jelölte meg azokat a szektorokat hibásnak. Ahogy töredezettségmentesítette el is tűnt egy, ezért van rá esély, hogy a többi is az.
A Windows nem jelöli meg hibás szektort a SMART táblában. Ha szerinte hibás szektor van, az törmentesítéssel nem tűnik el, csak formázáskor a verify opcióval, addig nem használja. Ez a lemez meg inkább nincs jó állapotban, pláne akkor, ha fontos adatokat őriz: Nem érdemes kockáztatni.
Sziasztok! Köszöntem a válaszokat! Meg vettem az új vinyót( vagyis használt-de jó állapotba). Egy olyan kérdésem lenne hogy a jelenlegi vincseszteren ami azt mondjuk hogy hibás, tudom klónozni az új vincseszterre? vagyis működő képes lesz? Ezalatt azt értem hogy attól függetlenül hogy hibásak a szektorok a hibás vincseszteren,a Windows normálisan kerül klónozásra az új vincseszterre? Ha nem muszáj nem lenne kedvem újra rakni mindent. Köszöntem a válaszokat. Üdv.
NTLDR és ???
ntdetect.com Lehet így flopilemezből is indíthatót gyártani, ott még a fájlrendszerhez sem szükséges hozzányúlni, maradhat FAT12.
Amíg a SMART még azelőtt átpakolja a hibásakat, hogy azok olvasási hibát okoznának szoftver szintjén, addig semmi tünet nem lesz.
Okés köszöntem. Végül is egy próbát megér,(hátha nem kell mindent elölről csinálni).
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a Youtube vidó lejátszásával kapcsolatban.Xp alatt nem megy teljes képernyőn.De csak a jútub.A többi igen .Most kapott új XP-t a gép de ezelőtt nem vettem észre ilyesmit.(ha kikapcsolom a hardveres gyorsítást akkor minden rendben, de eddig azt sem kellett)
FATról tudok, de az msdos.sys -t, io.sys és egy harmadik fájlt keres, amit elfelejtettem (talán command.com)
NTFS bootszektort viszont még nem bontottam szét.
Ha MSDOS SYS-elte a lemezt, akkor igen. Sima formázás legyen, ne rendszerként. Aztán a két fájl. Egyszer csináltam ilyet. Pakoltam boot.ini-t a flopira és lehetett róla indítani a gépet, HDD-ről, ilyen-olyan paraméerekkel.
Nekem olyan problémám lépett fel, hogy az alaplapon integrált hálózati csatlakozó nem működik. Biosba megnézve a beálításoknál (ahol kellene lennie) hiányzik az egész ami a hálózati csatlakozóé lenne. Esetleg ha frissítek biost megoldódik ez a probléma és okozhatja ez a hibát? A lap típusa Abit sg-71
A megfelelő illesztő program fent van?
Vistáig Innen letöltheted.
Hello.
Nekem egy olyan problémám van, hogy a kijelzô idônként kifehéredik és mivel semmit nem mutat újraindítom és utána minden rendesen müködik egy darabig. MSI EX700X
Az abit oldaláról töltött driver van fent. De semmi. Ha megnézem a leírást abba mutatja, hogy a biosba lehet álítani de ahol lehetne ott egyszerűen nincs is felhozva a lan opció (másholse találtam meg)
pysty: a problémád valószínűleg az alaplapi bga forrasztás hibájából ered (hasonló problémám nekemis volt és mindenki ezt mondta) De esetleg szedd szét a gépet, pucold ki főleg a kijelsző csatlakozásoknál nézd át és pucold meg a csatikat!
Sziasztok.A segítségeteket kérném.Sikerült beraknom az új vincsesztert,(PATA-mint a régi). Beraktam slave ként,bekapcsoltam a gépet fel is jött a kis ablak az óra mellett hogy új driver,telepítette.Aztán kikapcsoltam a gépet hogy kössem be a második IDE-ba a DVD-t hogy indítsam a Ghost-ot hogy csinálja meg a Clont a régi vinyoról az újra. De azóta csak az jelenik meg amit a képen is láttok amit mellékeltem. Már próbáltam csak a régi vinyoról betöltetni,aztán próbáltam az újjal (mondom egye fene most már telepítés lesz-nem clone),aztán próbáltam másik 2 kábellel (mivel valami olyasmit ír hogy "Check cable" de semmi.Az elemet is kivettem az alaplapból mondom hátha.-,úgy betölt odáig hogy F1 resume F2 Setup de bármit csinálok ugyan oda lukadok ki amit ír a képernyőn.Esetleg valamit a Biosba állítani? Phoenix Bios van rajta. Köszönöm a segítséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |