Fórum témák
» Több friss téma |
És a 35A os hidat felforrósítja ? Áramfelvételt mértél már?
a ledsor nem vehet fel akkora áramot ami indokolná ezt a dolgot ! Ha műanyag a háza és még talán bontható is akkor csinálj légy szíves egy képet a belsejéről , anélkül hogy látnánk mi van benne kár vitatkoznunk .
A tapegysegrol nehany hozzaszolassal elobb mellekeltem kepet. A helyzet az,hogy ez a harmadik fajta egyeniranyito hid ami benne van. Eloszor egy 1,5A-es hidrol mukodott a ledsor ami 2,2A-ert huz.Idokozben ez a hid elhalalozott es utanna keszitettm 1640es schottky-bol hidat ami 1perc utan forro. Most egy 600V 35A hid van benne es 3-4perc mulva forro.Idehaza nincs ledszalagom igy egy 12V 50W halogen izzoval tesztelek,de a homersekleti tenyezok ami a hidat illeti megegyeznek.Anyi kivetel,hogy ez a halogen izzo 3,2A-ert huz.A tapegysegben csak trafo es hid talalhato valamint egy signal led egy nehany k-s ellenallasrol.
Ez az adatlap alapján is inverter ! Hiddjétek el . És a "magas" kapcsolási frekvencia miatt melegszik a híd .
(ha hiszitek ha nem most írom le utóljára) Ha valamit nem láttál csak képen hogyan állíthatsz róla bármit ? Vita részemről lezárva ! Chokapick : próbáld ki amit írtam köss rá egy izzót a leddel párhuzamosan (és láss csodát)
Miközben a téma már már kezd átmenni a paranormális jelenségek megmagyarázhatatlan sorába:wow3: , megkérdezném hogy az anyával szerelt kis fém házban mi lakozik, mert trafóról gratzről irtál csak erről az egy valamiről nem .
Ezen már túl van Bővebben: Link.
Kiegészítés:
Azt még mindig nem tudjuk milyen ledszalagról van szó chip típusa, adatlap fénykép nem ártana. 6 méterről volt szó. Ezeket 5 m-es tekercsben lehet kapni, ha jól gondolom 1m+5m-es darabokból van összerakva. A tesztet először az 1m-es darabbal kellene elvégezni. Más táppal és egyenirányítóval.
Nem inverter! Vasmagos trafo! Ma 2db 12V 50W halogen izzoval teszteltem.
1- egyik izzot tettem a hid utani kimenetre a masikat pedig a hid es az elso izzo koze sorosan. Meres: hid utan 8,9V-lampan 4,2V es 2,2A-t huz. 2-a ket izzot parhuzamosan kotottem hid utan. Meres: hid utan 6,4V-5,2A Mindket kotesnel a graetz forrosodik.a parhuzamos kapcsolasnal kulonossen. Normalis ez???
Igen szamomra is paranormalis Az anyaval szerelt alkatresz egy 5mm signal led ellenallassal,de ma azt is lekotottem
A ledszalagrol adatokat nemtudok.Muanyag csevere volt tekerve mint mindegyik,de sehol semmi adat nem talalhato.12V-ot igenyel ez biztos.2db 3m-es szalagrol van szo.Darabonkent 1,1A aramfelvetellel. Melegfeher fenyu.
Ujra elkeszitettem a hidat shottky diodaval ezuttal hutobordara szerelve es a regi hidrol is mellekeltem kepet. Rakapcsoltam az 50W izzot a shottky hidra es mar mar kezdtem orulni,hogy ugyan melegedett,de elfogadhato volt viszont most meg a trafo forrosodott fel 5perc utan Terheles nelkul 11,4V terhelesnel 8,2V ot mertem
Szerintetek mitol lehet az,hogy most a trafo forrosodik? Az lenne a gond hogy a trafo teljesitmenye 50W es az izzo amivel tesztelek az is 50W teljesitmenyu? Probalkoztam 35V 4700µF elko hozzaadasavl is ekkor terheles alatt 10V feszultseget mertem es szamoltam,hogy : 11,4V-10V=1,4 P=UxI 1,4x3,2=4,4W ilyenkor is a trafo forrosodott hirtelen. Nem ertem az egesszet
Kimertem a diodahidat es nincs zarlat. Az 50W izzot rakotottem a trafora egyeniranyitas nelkul es igy minden rendben,kicsit sem melegedett. Most ujra ratettem a diodahidat,mert ugye nekem az a lenyeg,hogy egyenaramom legyen es rakotottem 50cm hosszu ledszalagot es egy 20W halogent igy van 1,7A-es terhelesem.A dioda hid langyos a trafo forrosodik. Probaltam csak magat a ledszalagot,de mivel csak 50cm darabom van nagyon melegedett,de igy amikor mellette a halogen es nagyobb a terheles igy optimalis a ledek homerseklete.Csakhat a bibi az,hogy meg mindig ot vagyok,hogy nincs hasznalhato variaciom. ez mar tenyleg paranormalis
Azt a soros ellenállásos verziót azért ne temesd el.
Nem feledtem el,itt vannak korulottem azok is...egy kesz labort rendeztem itt be
nembiztos,hogy jol ertettem a kerdesed,de ha a feltoltott kepre gondolsz es a szinekre akkor a valasz: shottky hid es a 2 db kek szinu vezetek ami a harom labu 1645 1-es es 3as labara van kotve.
Kozben uj dolgokat is bevettem a kiserletbe. Szereztem egy Osram 20-70W invertert. 11,5V~kimenettel ezt halogen spotokhoz hasznaljak. Dioda hid nelkul rakotottem a ledszalagot es egy 20W-os izzot,hogy beinduljon.15perce megy,nem erzekelek melegedest es nincs villodzas a valtoaram ellenere ami a vasmagos trafonal strobostop szintu volt. Most azon filozom,hogy a 6m ledszalag beinditja e az invertert mivel ugye min.20W terheles szuksegeltetik ahhoz,hogy mukodjon. A 6m led 2,2A-ert huz s mivel ugye P=UxI akkor az 11,5x2,2=25,3W tehat akkor elmeletileg mukodnie kellene. Mit gondoltok?
Uresjaratban nem melegszik.Lampa nem vibral.
Ha csak az invertert akarod használni akkor két külön sort alkoss és ellentétesen kösd be őket (az egyik sor + ját kösd a másik sor - jához és fordítva így mindkét félhullám ki lesz használva nem kell egyenirányító és azelőterhlést is redukálhatod mondjuk10wra
Elorelepes!!! A jelenlegi felallas: Vasmagos trafo-shottky hid-20W izzo( 1Ohm elotettel) 50cm led ( 100Ohm elotettel) s lass csodat fel oraja megy a rendszer. Hid es ellenallasok epphogy langyosak a trafo pedig most kezd haaat sutogetni(nincs homerom ) hagyom igy tovabb s figyelem a trafot. Esetleg ki lehet e szamolni,hogy 12V ra es 2,2A-ra pontosan mekkora erteku elotet ellenallas kell?
Ma lezarult a dolog. A vege az lett,hogy 20-70W inverterrel oldottam meg a 6m ledszalag taplalasat egy 1ohm 5W elotet ellenallas beiktatasaval.
sziasztok Ledes hangszoro bekötési segitség kéne. Van egy pár ledes hangszoro azt hogy tudom bekötni hogy müködjön?? 4 saru van rajta az egyik oldal a +-hangszoroké a másik oldal i 2 saru a led .hogy tudom bekötni honnan tudok áramot szerezni hogy világitsanak a ledek?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy lekapcsolt trafónál,hogy villoghat a led szalag? Bekötésnél a kapcsoló(k)a fázist szakítja a trafónál. Fázis,nulla,föld rendben.Estleg trafó hiba? Előre is köszi!
Felfedeztél egy új energiaforrást !
Szabadalmaztatni kellene, mert a kínaiak lecsapnak rá !
Sziasztok!
Adott egy LED Szalag 2 méteres! Autóba szeretném beszerelni és azt szeretném kérdeni, hogy a 12V os akumulátorra mennyi LED diódát vagy mekkora LED Csíkot köthetek! NEm tudom a diódák milyen falyták mert úgy kaptam ezt! kék színű azt tudom! 9Voltot kötöttm rá onnan tudom, hogy kék!
Nagyon sokat. Karácsonyfát csinálhatsz az autóból. A led szalagnál a korlát a sorba kötött led szalag hosszában van, a réz hordozó ellenállása, keresztmetszete miatt. A kék led szalagok fogyasztása kb. 0.4-0.5A /m, kb 20 méter szalag fogyaszt annyit mint az autó két első reflektor izzója.
Üdvözletem!
A kérdésem egy transzformátorra vonatkozik. Kinéztem egyet de nem vagyok benne biztos hogy LED-hez lehet használni. Nem látom sehol a kimenetnél a DC jelzést. Ezt néztem ki. Ha valaki tud rá megerősítő választ kérem segítsen nekem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |