Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Időkapcsolós hosszabbító és elosztó
Lapozás: OK   4 / 4
(#) mazso1988 válasza gyumee hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

Heló
én már kicseréltem 3,2VA nyáktrafóra ez már úgy néz ki nem melegszik annyira+ én a stab IC-t letettem közvetlenül a doboz aljára melegítse azt.
(#) gyumee hozzászólása Márc 10, 2011 /

szerintem a nyár folyamán elkészítem a bővített változatot, 6 kimenettel, plusz hőmérővel. majd jelentkezem.
(#) mazso1988 válasza gyumee hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Remek várjuk!
(#) rohi válasza gyumee hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Remek!

gondolom vezérelt hőmérőre gondoltál,állítható hőmérséklettel
(#) gyumee hozzászólása Márc 11, 2011 /

amugy ha van ötletetek amit érdemes volna bele implementálni akkor írjátok meg aztán kiötlünk valami okosat
(#) gyumee hozzászólása Márc 11, 2011 /

na meg a másik ami eszembe jutott, hogy mivel mérjünk hőmérsékletet, meg hogy minden kimenetre 1 hőmérő?
mert hőmérőre ds18b20-ra gondoltam de az viszont árban azért húzós.főleg ha 6 van belőle.
(#) rohi válasza gyumee hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

miért kellene 6 hőmérséklet mérése?
több akira gondolsz?
a ds18b20 méretileg jó,belefér egy szemcseppentőbe,
egy kis FBS bele és kész a szonda.
nekem azóta is tökéletesen működik a kütyü,igaz kapott
1.2Ah zselés aksit töltővel.
(#) gyumee hozzászólása Márc 12, 2011 /

huh most igy hirtelen nem értek egykét dolgot:
Idézet:
„több akira gondolsz?

Idézet:
„egy kis FBS bele és kész a szonda.

mi az az FBS?
(#) vicsys válasza gyumee hozzászólására (») Márc 12, 2011 / 1

A több aki= több darab akvárium?
FBS= sziloplaszt szerű tömítő anyag.
Bővebben: Link
(#) rohi válasza vicsys hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

pontosan,nálalam egy aki és annak pontos hőmérseklet,vezérelve, a többit rád bízom.
én így oldottam meg ,egy hagyományos analóg kapcsolással.
(#) sportsboypaper hozzászólása Aug 14, 2011 /

SZiasztok,

Spórolás miatt vettem a Conradban egy TV távval ki be kapcsolható köztes kapcsolót. Ugy mukodik, hogy a TV erzekloje melle kell tenni az infra vevőt. Ha kikapcsolom a TV-t, akkor kb 1 perc utan a fesz-t egy relével teljesen leveszi a TV-tol azaz nem fogyaszt semmit a TV.
A köztes kapcsoló azonban figyeli a TV táv jelét. Ha "bekapcsolom" a TV-t, a feszt "visszaadja a konnektornak, a TV stby-ban lesz ujra es be tudom kapcsolni. ez igy minden tovabbi nelkul.

Azonban ez nem veszi pl a Settopbox vagy a DVD jelét, igy oda időkapcsolót tettem.
Az egesz "rendszer igy nez ki:
A konnektorba van dugva a digitalis időkapcsoló, onnan egy elosztóban van az összes fogyasztó, DVD, settopbox, a router és a TV az infras kapcsoloval. Napkozben es ejjel mindent aramtalanit, hogy ne fogyasszon semmit. Este mikor hazaérek minden kap áramot, ( de a TV igy sem fogyaszt, mert az infras kapcsolo nem ad) A TV, ami tényleg sokat fogyaszt, ilyenkor is ki van kapcsolva.

NOs ez lenne az elmelet. Az a gondom, hogy mikor az infras kapcsoló az időkapcsoló "mögé" van bedugva, meghulyul, összevissza kapcsol, sokszor csak egy pillanatra, es utana maris behuz a rele es nem tudom kapcsolni.

Ha az infras kapcsolót nem az időzítő mögé teszem, minden rendben van.

nem értem, mi a különbség. (akkor is baj van, ha a időkapcsoló állandóan be van kapcsolva, azaz nem automata)

Ti tudjatok mi lehet a gond?
(#) mazso1988 hozzászólása Okt 24, 2011 /

Sziasztok

Napokban újra elővettem az időkapcsolót mivel elég sokáig nem használtam de azért az órája ketyegett, észrevettem hogy eléggé sokat késett kb 3 hónapig nem használtam és erre az időre több mind 35 percet késett.
És pedig folyamatosan áram alatt volt.
Szerintetek ez esetleg szoftver hiba lehet, vagy esetleg valamiféle külső hardver hiba?
(#) mazso1988 hozzászólása Okt 25, 2011 /

Sziasztok
Valaki jártasabb programozó tudna segíteni abban, hogy ékezetes betűket lehessen kiírni az LCD kijelzővel?
(#) gyumee válasza mazso1988 hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

az lcd adatlapját kukkantsd meg és aszerint módosítsd a progit tudom ezzel nem mondtam semmi újat
(#) mazso1988 válasza gyumee hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Ezt már megoldottam már ékezetes karaktereket ír az lcd.
Most valamiért az óra késést kellene megtalálnom, szerinted szoftver hiba végett kshet az órája?
(#) Topi válasza mazso1988 hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Ha késik akkor az RTC késik. Az pedig kondenzátor hangolás kérdése csak.
(#) mazso1988 válasza Topi hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

És azt hogyan tudnám orvosolni? Mert a kapcsolásban én nem találtam az RTC körül kondenzátort.
(#) mazso1988 válasza Topi hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Közben elgondolkoztam, és lehet mellényúlok de akkor most nekem magának az óra IC-nek a C. file-ban kell módosítanom?
(#) proba válasza mazso1988 hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Ha külön óra ic van benne akkor a PIC programja eléggé esélytelen.(tudni kellene mennyi ideje megy,mennyit késik naponta ,ezután ezen idők alapján újra állítgatni.Próbálj meg kvarcot cserélni ,vagy a lábaira + vagy GND felé néhány pikos kondit kötni.(bár erre inkább lassul szerintem.)
(#) mazso1988 válasza proba hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Hát most kb megy már 1 hete és így késik 28 másodpercet.
De gondolom ez így mindig össze fog adódni.
Pedig úgy kötöttem be az RTC gyári alapján.
(#) gyumee válasza mazso1988 hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

én ezt a linket tudom ajánlani neked:
A kvarc mögé rakott hidegítő kondenzátorok esetleg módosíthatják a futásidejét, nézd meg az adatlapját a RTC ic nek mit ajánlanak.
(#) mazso1988 válasza gyumee hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

köszi meglesem
(#) vicsys válasza gyumee hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Aranyos kis panel...
(#) mazso1988 válasza vicsys hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Gratulálok remekül sikerült!
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem