Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
És akkor itt fejezzük is be a dry-fólia vs. P20 vs. fényérzékeny NYÁK vitát. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezeket el is lehet és el is kell mondani, de ezt már számtalanszor elmondtuk/elmondtátok/leírtuk/leírtátok. Ha valakit érdekelnek a szempontok, tessék visszaolvasni mindenkinek.
(Gulasoft! Nem Neked címeztem, hanem mindenkinek, csak a Tiéd az utolsó hozzászólás a témában.)
Tudod az a baj, hogy nem olvasnak vissza, és ezekért mostanában nem jár semmi. Néha már Én is unom és csak annyit írok, hogy használják a keresőt, de erre meg megkapom tőlük a letolást, hogy nem foglalkozok az utánpótlással. Erre idejön valaki, és kitalálja, hogy milyen baromi olcsó és egyedüli jó megoldás az előrelakkozott nyák. Ha erre azt írod, hogy keressen vissza, akkor lehet hogy Ő visszakeres, de aki 1 hét múlva betéved, és visszaolvas 10 lapot (többet nem fog), akkor azt fogja látni, hogy az egyedüli és üdvözítő megoldás az előrelakozott panel. Egyébként tényleg nem rossz, és akinek egy két panel kell, az ne vegyen p20-at, csak baromi drága.
Kössz
Vettem felhordáshoz hengert, de meg kell még oldanom a 160 fokos hőlégkeverést.
Először a 80 fokost old meg a 160 a beégetéshez kell, akkor már sok szaga nincs, akár sütheted is sütőben az asszony sütije után.
Nekem a kiégetés sikerült mikróban, grill funkcióval. Sokkal erősebb lett a fóliás lötstopp, mint égetés nélkül. Amíg fóliás lötstoppot használtál, addig nem égetted ki?
Igen? fa..a. A 160°C-ra már nem olyan érzékeny? Ha kicsit több esetleg. A sütő nem egy óramű.
Nem égettem ki, mert rájöttem, hogy ha várok egy pár napot, akkor magától is ki szárad, és ugyanolyan, mint ha kiégetném. Azóta nem is kínlódtam a kiégetéssel, mert be tudtam ültetni simán a panelt nélküle is. Utána meg ráért megszáradni teljesen. A bajom a fóliással, hogy a páka mindig tuja bántani. Amint meg melegszik, felpuhul, és oda a kajak védelem. Ezért is kerestem másik megoldást a forrasztásálló bevonatra.
Arra már nem olyan érzékeny. A szárítás 80 fokja ne legyen 90 fok inkább 70.
Én kb 15 mp-ig tartottam rajta a pákát és csak egy kicsit átlátszó lett. Nem azt láttad puhulásnak (,amit én is először), hogy a forrpont körül szétfolyt a folyasztó? Nekem is olyan érdekes lesz, mintha ott feljött volna, de azt alkohollal le lehet mosni.
Tudom miről beszélsz, de nem . A páka le tudja simán szedni, ha én is akarom.
Ehhez mit szóltok?
Sajnos a scanner nem adja vissza jól a fedést, de csináltam egyet telóval is, az homály, de a fedés főleg középen látszik. Lehet találgatni hogyan készült itthon. Ja és cirka 30 forintból.
Fóliára nyomtattál lézerrel, s erre valamilyen vegyszert kentél?
Nem talált.
Elárulhatnád, kíváncsi volnék rá.
Ezek szerint senki nem próbálta még. Néha eszement ötleteim vannak
![]()
Lézer printerrel fóliára nyomtatva, majd lakkozva, én csak ezt próbáltam, használható.
Milyen lakkal van lelakkozva? (Ha jól tudom, a legtöbb lakk oldószere marja/oldja a fóliát is...)
Na jó, mostmár elég nagy a lyuk az oldalunkon, légy szíves, és ne csigázz tovább minket!
![]()
Na jó látom esélytelenek vagytok kitalálni.
Sima a4-es papírra nyomtatva, mind a kettő olajjal lekenve, egymáshoz illesztve (eddig semmi extra), itt jön a találmány. Ha már van lamináló miért ne laminálhatnánk be ezt az olajos szutykos papírt? Kipróbáltam. Persze 110 fokon állt a lamináló, ráment egy órám mire lepucoltam a hengerekről a ráolvadt fóliát, mivel életemben nem használtam még laminálót laminálásra, és gőzöm nem volt róla, hogy 80 fok felett esetleg elolvad a fólia. Belőttem 80 fokra, kinyomtam újra, beolajoztam, összeraktam, beraktam a két fólia közé 5 perc múlva kész volt. Több előnye is van. Nem lesz olajos a felület amire rárakod. Nem tud kipárologni belőle az olaj, mert a fólia lémentesen lezárja Kasán összepréseli a két papírt. Nem ragad kosz az olajos papírra, a fólia meg akár le is mosható. Nem mondom hogy nyomdai minőség, de nagyon közelít, az egyetlen hátrány hogy két papírt kell összeilleszteni ami finom vonalvezetésnél nehéz, de mivel közönséges mezei papír, ezért a nyomtatóba nem kell semmit begyömöszölni, nem kell különleges papírt, meg drága fóliát venni. A b5-ös lamináló fólia darabja 20ft volt. Ez a felét sem vitte el. Lehet hogy a 30ft kicsit túlzó volt, de végül is fogyott a tonerpor is. Ettől még persze nyomdában gyártatom le a fóliát a megrendelőknek, de ha valami hirtelen kell, akkor egész használható megoldásnak tűnik. Reggelre még ugyan olyan volt, azért időnként ránézek meddig lesz tartós. Olyan a minősége, hogy bevállalnám vele a lötstop levilágítást is. Kicsit vastagabb mint a nyomdai, mert két fólia + két papír, de ha jól nyomtatsz, akkor a papír nyomtatott fele kerül a nyák felé, és akkor csak egy fólia vastagság az ami a levilágításba bekavar. Persze a nyomdain ilyen nincs ott, a fólia emulziós része kerül a nyákra és ott semmilyen más réteg nincs a nyomat és a nyák között.
Tényleg "eszement" volt az ötlet, de a mellékelt képek szerint hasznos! Amit leírtál (előnyök) valóban azok, amik miatt korábban én sem szerettem meg az olajospapíros megoldást, de lelaminálva valóban jó lehet!
Majd számolj be azért, légy szíves, hogy mennyire maradt meg a laminátumban az áttetszőség (olajosság), mert lehet, hogy ezzel sokaknak segítettél! (Eztán ez lesz a "gulasoft-módszer"! ![]()
Bocsi, de ez a gulasoftos laminálós módszer, mert van még a gulasoftos rezgőcsiszolós nyákpucoló módszer is ami szintén copyrightos lenne
![]()
OK, akkor irány a Szerzői Jogvédő Hivatal!
![]()
Sok píz az és nehéz megoldani, hogy minden rezgőcsiszolóba és laminálóba beépítsék az én jogdíjamat is. Meg egyébként sem a pénzért csinálom, csak ha valami az eszembe jut akkor kipróbálom, és ha jó megosztom veletek.
Sima színtelen lakk, láthatóan csak a festéket oldja kissé, ezért lesz homogénebb, jobban takar. Papírra is jobb módszer mint az olajozás, nincs trutyi..
Sziasztok. Még nem próbálkoztam a lézernyomtatós nyák gyártással és ezért szeretném kérdezni hogy melyik papírral járok jobban?
- Műnyomó 135grammos - Lézer fotópapír 50 lap 128g fényes (1000ft 50 lap) Köszönöm!
Itt a műnyomóra esküsznek (fényes) de olvasgass vissza kicsit biztos hasznos lesz.
Áttetsző lesz csak, az olajtól sem lesz teljesen átlátszó, és az olaj még a festéket sem oldja, így a fekete takarása sem javul. Lakkozva fekete teljesen hibátlan takarást biztosít (nem kell duplázni a papírt), így a kevésbé átlátszó papír sem gond, csak kicsit tovább kell világítani.
Persze ez csak lézer nyomtatásnál működik, tintasugaras festékét nem oldja, ott nem javít a fekete felületén, csak a papír lesz átlátszóbb . |
Bejelentkezés
Hirdetés |