Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   102 / 282
(#) lzh6k4 hozzászólása Okt 24, 2011 /

Tegnap néztem a fórum fényképeit és ott találtam ezt a pc585-ös bekötést. Ez azt jelenti, hogy amit a 1864-hez csináltam ilyen kábelt az nem lesz jó az 585-ös központhoz? A különbség a 4-6 pont átkötése. Forrasszam szét, vagy jó lesz így az PC585-ös központhoz is?
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Ha szétforrasztod, akkor nem fog egyik központtal sem működni. A gyári kábelben is össze van kötve a DSR-DTR csak nem az rs232 csatlakozóban, hanem a riasztó csatlakozó fejben.
(#) Kovabe válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Szia most ma néztem össze van forrasztva de igy sem szeretne müködni csak a DLS IV ben tudom a 1864 et programozni mig a DLS 2002 ben a 4020 6010 meg ezek müködnek
(#) xyzxyz hozzászólása Okt 24, 2011 /

Üdvözletem.
Pénteken kötik be a T_HOME-s IPTV-vel kapható telefonomat. AZ lenne a kérdésem, hogy a 5020-as központom fog tudni hívni ezzel is, vagy szenvedésbe fogok kezdeni? Régebben olvastam, hogy egyeseknek volt problémája telefonvonallal, de nem emlékszem már a részletekre. Nekem elég ha csörget, semmi kommunikációt nem akarok folytatni a vonalon. Most is így működik a UPC vonalán.
(#) Kovabe válasza xyzxyz hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Szia azt jo lenne tudni hogy min jön jelenleg a telefonod és milyen sorrendben. Álltalában nem müködik az iptv-n keresztül de van álitolag egy kis modul kb 3200ft és az átveri a risztoközpontot de sajnos még nem probáltam.
(#) xyzxyz válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Szia!
Most sima kétvezetékes analóg jön és természetesen először a központba megy aztán a telefon.
(#) Kovabe válasza xyzxyz hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Hát ha jol tudom ezt meghadják és akkor nincs probléma de ha nem akkor lesz baj mert nem lesz meg a vonali feszültség illetve mint digitális vonal márt nem fogja tudni lekezelni. Keress valami konvertert.
(#) Syn7h37ic válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Mint már írtam, a 1616-1832-1864 érzékeny az USB-RS232 átalakítókra. DLS2002 alatt nagyon nem mindegy, milyen chipes a holmi.
(#) Syn7h37ic válasza xyzxyz hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Menni fog így is, de lehet, hogy az IPTV-vel lesz baj. kérj a téhómos szerelőtől egy ADSL szűrőt normál telefonhoz, azzal tutira jó lesz. De, ha megtartod a vonalas telefont, akkor a dolog egyszerű, az úgy is az ADSL szűrő után lesz, erre a normál vonalra kötheted a riasztót.
(#) xyzxyz válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Köszönöm, megnyugtattál.
Van valami központi modem amibe az utcáról jön a kábel, majd ez ossza ki a 3 cuccot TV, NET, Telefon. Sose láttam még ilyen cuccot, világ életemben UPC féle analógom volt mindenből. Sajnos ha működik is egy szünetmentes tápot be kell iktatnom, mert áramszünet esetén nincs telefon sem ezzel a kütyüvel.
(#) sunyeb válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Félve kérdezem meg, de ugye a verziónak megfelelő (4.1, 4.2) driverpack fel van telepítve a DLS2002 alá?
(#) Kovabe válasza sunyeb hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Sajnos igen de valoszinünek tartom hogy a usb átalakitommal lesz a baj sanos nekem az a fajta van ezekszerint ami nem jó. Ha jol emléxem atheos vagy valami hasonlo a chip neve
(#) kiskatz hozzászólása Okt 25, 2011 /

Sziasztok!

Egy Paradox 728 Ultra-t szeretnék bekötni de a sziréna bekötésnél elakadtam. Négy kijövő vezeték van belőle: +12V
Ground
+
-
Mit hova kössek a panelban?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza kiskatz hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

12V---->aux+
Ground----aux-
+ ----->bell+
- sehová.
(#) gabiii válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

ez nemrossz, ezt én is használtam, de elég drága. Én valami másra gondoltam pl satel gprs-T1 et használt már valaki? elvileg ez is tudja ezt a funkciót fél árért..
(#) kiskatz válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Megpróbáltam így de megbolondult tőle a kezelőpanel. Pár másodpercig össze-vissza villog rajta minden,szól a sziréna és utána elsötétül minden a kezelőn és nem reagál semmire.
(#) Syn7h37ic válasza gabiii hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Ha jól olvastam a doksit, akkor közvetlenül nem alkalmas saját mobilra sms küldésre. Csak távfelügyeleti központra GPRS és SMS kódsorozat küldésére.
A TELL-Mini GSM még mindig a legjobb, mert a CID kódokat értelmes szöveggé konvertálja, akár zónánkénti azonosítással.
A Satel elküldi a CID kódsorozatot az állomásra, ezt egy telepítő értelmezni tudja, de egy átlag felhasználónak kínai.
(#) lzh6k4 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

A Tell mini 1864-es központhoz kötve sms-ben meg tudja küldeni, hogy melyik zóna miatt történik riasztás? Nekem pont erre lenne szükségem, de ezt még a dsc-s "kommunikátorok" sem tudják.
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Igen.
Ha az SMS szövegnél a szöveg után egy $ jelet ütsz, akkor riasztáskor a zónaszámot is kiírja. Ugyanez igaz zárásnál, szabotázsnál illetve minden olyan eseménynél, ahol kell sorszám.
Ha az üzenetkódnál az utolsó karakternél egy * jelet írsz be, akkor minden hasonló eseményre kommunikál, akár zónára lebontva.
(#) kiskatz hozzászólása Okt 26, 2011 /

Senki nem tud segíteni?

"Sziasztok!

Egy Paradox 728 Ultra-t szeretnék bekötni de a sziréna bekötésnél elakadtam. Négy kijövő vezeték van belőle: +12V
Ground
+
-
Mit hova kössek a panelban?
A válaszokat előre is köszönöm!"

"Megpróbáltam így de megbolondult tőle a kezelőpanel. Pár másodpercig össze-vissza villog rajta minden,szól a sziréna és utána elsötétül minden a kezelőn és nem reagál semmire."
(#) Kovabe válasza kiskatz hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Szia megprobálok de milye tipusu hangfényed van???

Esetleg nincs szabotázsod mert az még okoz ilyen problémát. Sajnos nem volt modomba sokat telepiteni ( egyet) de mi is megszenvedtük vele.
(#) kiskatz válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Ez egy sima kültéri fény nélküli kürt.
(#) kiskatz válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Nem tudom van-e szabotázsom.

tudnál rolla valami képet feltenni vagy valami leirás mert ez igy jagyva. Elképzelhetö söt valoszinü hogy ez ugy müködik hogy a

sziréna +-t a panel bell + a
sziréna gnd a panel Bell -

kell kötni. Probáld ki nem ronthatod igy el.

És valoszinü hogy visszajátszott az aux-ra és azért bolondult meg a kezelüd
(#) kopisti hozzászólása Okt 26, 2011 /

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék DSC PC1832 ügyben. Eddig csak mozgásérzékelők voltak, nemrég ráraktam a rendszerre egy NC ajtónyitás érzékelőt. A PIR-ek DEOL-ba vannak kötve, valahol kellett is deiniálni az érzékelők típusát. Ezt viszont nem találtam meg külön zónákra, így most az 1. zóna (ajtónyitás NC) is gondolom DEOL.

A másik kérdésem az, hogy be lehet-e kötni a SOLO kültérit úgy, hogy áramszünetkor ne kelljen végighallgatni a min. 5 perc szirénázást (van GSM modulom, elég lenne ha ide kapnék értesítést).

Szeretnék három zónát éjszaka élesíteni (2 PIR és az ajtónyitás) viszont a lakásban lévők nem lennének aktívak ha otthon vagyunk. Gondolom 2 partíció kellene, az ajtónyitás az egyedüli késleltetett.

Köszi előre is.
(#) Kovabe válasza kopisti hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Szia
1 a rendszered tudja az első nyolc zonára az NC és ha jol emlékszem a 101 és azon belöl 14-es be kell kapcsolni.
2 ha áramszünet van attol még nem szabad elindulni a szirénának ott akkor a központaksival bajvan mert annak kéne biztositani a tápot illetve minden eseménykor ha megszolal akkor egy helyes koddal leál.
3 éjszakaihoz nem kell külön particio illetve amit két particioba helyezel el az csak akkor üzemel ha mind a kettö élesitve van illetve hogy a másik particiot tudd kezelni kell egy kezelö vagy mindig át kell lépegetni.
Leirom a zonaprogramozást 001 ben 1-16 zona 002-ben 17-32 zona és a tupusuk pedig
01 1. késleltettett
02 2. késleltettett
03 azonnali
04 követö (ha van késleltettett zona sértés akkor késleltet ha viszont nincs akkor azonnali ként üzemel)
05 éjszakai
11 szabotázs

ezek a leg fontosabbak
(#) Kovabe válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

A SOLO bekötése pedig kérdés hogy hogy van most kötve illetve programozva.
(#) Syn7h37ic válasza kopisti hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Illik mindent DEOL-ba kötni.
Ha a nyitást még sem akarod, akkor lehetőség van az NC beállításra. Ha az 1. zónán van, akkor a 101 szekcióban a 14 funkciót be kell kapcsolni. Ezt úgy tudod, hogy ha beléptél a 101 szekcióba, nyomsz egy '9' gombot, így átléptél a 9-16 funkciósorba, itt benyomod a '6' gombot. majd kilépsz# gombbal.
A sziréna ha megszólal áramszünetkor az azért van, mert valamiért nem kap a központról töltőfeszt. A helyes bekötése:
Solo szir. + -----> panel bell+
solo szir. - -----> panel aux-
solo start - ----> panel bell-

szirénában a + és a start - egy 5k6 ellenállással összekötve. (lehet a központban is a bell+ bell- pontoknál, de nem illik)

otthoni élesítéskor a azokat a zónákat, amiket automatikusan ki akarsz programozni azokat azonnali/otthonmaradó funkcióra kell programozni a 001 szekcióban (azonnali/otthonmaradó=32.)

Ha ez be van állítva, és beütöd a kódot a riasztó automatikusan otthoni üzemmódban élesíti a riasztót addig, míg az élesedési idő alatt nem sért meg egy normál késleltetett zónát. Ha ez megtörténik, akkor átvált teljes élesítésre. Ezt kiválóan ellátja az ajtóra szerelt nyitásérzékelő.
Lehetőség van kényszeríteni is az ottoni vagy a távozó élesítésre a riasztót a funkciógombokkal. Ezek gyárilag is így vannak beállítva.
1. teljes élesítés
2. otthoni élesítés
3-5 már nem rémlik...
Következő: »»   102 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem