Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EWB

Témaindító: 021, idő: Dec 16, 2005
Lapozás: OK   3 / 7
(#) robbbb hozzászólása Nov 6, 2006 /

Hello mindenkinek!!

Feltétlenül kéne 1 alkatrész multisimbe (9esbe) de nem találom gyárilag benne
A 74193as ic-t.Az elképzelhető h. nem igy van benne,hanem azota "más neve van"??
vagy utólag nem tudok beletenni alkatrészt??

robbbb
(#) PCB válasza robbbb hozzászólására (») Nov 7, 2006 /

Szia !

Mi ez az alkatrész ? 4-bites számláló ?

Tudsz bele tenni(készíteni), csak nem túl egyszerű szerintem.

Talán csak azt tudnám javasolni, keress az adatbázisban egy ugyan ilyen funkciójú alkatrészt és azt paraméterezd át.

Üdv!
(#) maestro válasza PCB hozzászólására (») Ápr 23, 2007 /

Sziasztok!
Le tudná nekem írni valaki, hogy hogyan kell a EWB9-el digitális áramköröket szimulálni? Órajel léptetésre gondolok.
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) MaxPower hozzászólása Máj 20, 2007 /

Sziasztok!

Megszereztem az EWB9 power pro -t
és 1órája, használom és tetszik nagyon.
De a szimuláció mennyire megbízható?
Pontosabban az oszcilloszkópra értem... mert csak csodálkozom, hogy miket rajzol.
(#) PCB válasza MaxPower hozzászólására (») Máj 20, 2007 /

Szia !

Erre pontosan tudok neked válaszolni.

Sok programot kipróbáltam már, és mind "gagyi" volt.

Ezzel a programmal tervezett kapcsolást már többet építettem, és pár mV eltéréssel minden mérés stimmelt.
(ez érthető is az alkatrészek szórása miatt)

Régebben épített kapcsolást is szimuláltam és A-Z -ig
helyesen szimulált.

Sajnos nekem a PCB része nem tetszik, mert bonyolult és ami a leghihetettlenebb nem lehet egy 28 lábu IC-t létrehozni mert nincs az adatbázisban, valamint nincs benne trimmer poti...stb

Én legalább is nem találtam.

De a Schematikus szimuláció

Üdv!

(#) MaxPower válasza PCB hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Köszi a választ...

akkor ez egy király program lesz nekem - meg tudom majd tervezni az áramköröket szkóp nélkül is
már amelyikhez kell...
(#) Donpedro hozzászólása Aug 1, 2007 /

Hello
Gondoltam nyitok egy ilyen témát, elég hasznos progi. Pl ha tudna valaki abban segíteni, megcsináltam benne az alapkapcsolások IV-ben található villogót, és nem igazán villog. Csatoltam képet. Egy sima ellenállás-kondi-ledes kapcsolást is kipróbáltam, de ott se villog a led, sőt nem is ég.

névtelen.JPG

Amúgy még csak próbálgatom a progit. Még nem találtam benne olyasmi funkciót sehol, hogy az alkatrészek pl túláramtól vagy egyébtől menjen tönkre (ettől függetlenül lehet tűréshatárokat állítani, nem mintha így lenne értelme...), elég vicces hogy egy 20 mA-s ledre rárakok egy terravoltot és szépen világít :banplz:
(#) Georgee válasza Donpedro hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Hibás a kapcsolásod!!!!KLIKK Szerintem nézd meg ezt a kapcsitésez alapján állítsd össze!!!! A kondit a másik tranyó bázisára kösd!!!!
(#) Donpedro válasza Georgee hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Ez alapján csináltam
Elárulod hol hibáztam?
Edit:bocs, nemtok olvasni...
(#) idavid válasza Donpedro hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

a C1es kondit a Q3as tranyóü bázisára (középső láb) kell kötni, a C2est pedig a Q2es bázisára. tehát úgymond keresztbe kell kötni őket...

Így se megy

névtelen.JPG

(#) Georgee válasza Donpedro hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Akkor viszontnem tudom amugy egykor használtam a programot, nekemsem ment... de kapsolási rajzokat készíteni kiváló kisprogram
(#) Norberto válasza Donpedro hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Donpedro!

Mi lenne, ha egy ilyen végtelenül egyszerű kapcsolást át tudnál EGY AZ EGYBEN másolni a programba a rajz alapján? Az lenne, hogy működne a kapcsolásod...

Én csak egy szempillantás alatt vettem észre, hogy pl. az egyik tranyó fordítva áll, és nem úgy, ahogy azon a marha egyszerű, 6-8 alkatrészből álló rajzon van...
(#) kocsgab002 hozzászólása Szept 18, 2007 /

hello.
ewb 4es vagy 5ösöm van. azt szeretném kérdezni hogy hol lehet állítani a "time-step-er"? csináltam egy kapcsolást 555-el, kb 50kHz-en ketyegne, de errort ír ki, mikor bekapcsolnám a kis kapcsolót, hogy kezdje el szimulálni...azt mondja hogy túl kicsi a time-step. csináltam egy másik kapcsolást ahol egy kondi töltődött, és milisecundumonként szimulált...és így egy óra volt mire beállt a rendes fesz. gondolom ugyanez a probléma .
köszi a válaszokat

(#) villanyos válasza Donpedro hozzászólására (») Szept 18, 2007 /

Ha javasolhatnám kedves Donpedro, a Q2 jelű BC 182 emitterére a testet, a kollektorra pedig a kondenzátort és a ledet kösd.

(Tudod: az emitter a nyilas jelölésű)
(#) villanyos válasza kocsgab002 hozzászólására (») Szept 18, 2007 /

A menüsor Analysis gombja alatt találod az Analysis Option menüpontot. Ha megnyílik az ablak, akkor a DC fülre kattincs.
Itt találod a GMINSTEPS és az SRCSTEPS beállító mezőket.

Remélem segítettem.
(#) kocici17 hozzászólása Okt 19, 2007 /

Szevasztok mindenkinek!
Érdeklödni szeretnék, hogy tudna-e valaki segiteni egy müködő EWBxx /bármely verzioval, mert sajna elszált a gépem és nem volt lementve a régi 4-esem.Elöre is kösz.
(#) Medve válasza kocici17 hozzászólására (») Okt 19, 2007 /

(#) kocici17 válasza Medve hozzászólására (») Okt 19, 2007 /

Köszike a segitséget, mükszik.
(#) ZSOLT0209 válasza MaxPower hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Helló!
Fel tudnád rakni a fórumba vagy el küldeni.
Nekem az EWB 5 van meg.
hálás lennék. :worship:
(#) bögyik87 hozzászólása Márc 18, 2008 /

sziasztok kelene nekem ez az ewb progi csak nem jó az atillapap honlapja mert nem látszanak oldalt a linkek xxxxxxx@xxxxxxxx.xx *************előre is köszi

Moderálva!
(#) Moderátor hozzászólása bögyik87 hozzászólására (») Márc 19, 2008

Kedves Fórumtárs!
Az EWB program letölthető demo verzióban a netről, tessék rákeresni, pl. Google-val. A nem legális szoftverek terjesztését a HE nem támogatja, tehát ilyet ne is kérj, és ne is keress itt!

A másik dolog, hogy ez itt egy fórum, nem egy levelező lista, tehát minden információt ide, a fórumba kérünk feltenni, nem pedig maszekban, e-mailben kérünk!

Harmadrészt pedig: Légy szíves, próbálj meg némi tagolást vinni a hozzászólásaidba! A mondatokat nagy kezdőbetűvel írjuk, és a pont, vessző, pontosvessző, kérdő- és felkiáltó jelek sem égetik meg a kezedet, ha hozzájuk érsz a billentyűzeten!
(#) bögyik87 hozzászólása Márc 31, 2008 /

Sziasztok nem tudtok nekem segiteni ewb nem tudo életre kelteni a kapcsolásom
(#) mex válasza bögyik87 hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Miről is lenne szó?
(#) bögyik87 hozzászólása Márc 31, 2008 /

kétledes vilógó kapcs rajzát épitetem meg az ewb vel cés nem akkar müködnipég minden paramétert beállitottam
(#) mex válasza bögyik87 hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Sokszor az is hiba,hogy a szimuláció ideje túl rövid.
Ha rákattintasz a simulate gombra előjön egy felsorolás,itt válaszd ki az "interactive simulation settings"-et és a megjelenő ablakban az időkhöz állits valami emberi léptéket.
Start time 0sec
End time 5sec
Persze ez attól függ mit akarsz szimulálni,de ez a beállitás a villogóhoz jó kell legyen.

Azért a helyesirásra kicsit jobban figyelj oda...
(#) valve válasza bögyik87 hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Semmilyen paramétert nem-kell állítani, ha el nem állítgattad már korábban! Lerakod az alkatrészeket, összekötözgeted, s mennie kell! Sztem valamit elkötöttél a kapcsolásban, esetleg rossz alkatrész,..

mex kollegának az utolsó mondata, az aranyköpés számodra! Word -ban válogasd meg a betűket, ha meg nemtalálod akkor könnyedén kiválaszthatod őket a Insert -> Symbol... menüpont alatt! Ez nem letolás, de rég láttam így írni embert! Még az elején azon is elgondolkodtam, hogy Magyarul írsz-e?! Tehát ez övön aluli volt,..

ui: Ha nemmegy a szimuláció/pillogó, csatold ide a filet, és átnézem/kijavítom benne a hibát,..
(#) bögyik87 hozzászólása Ápr 1, 2008 /

és hol taláom ezt a menüt, itt a rajz pég minden jól van kötve

villÓgÓ.ewb

(#) valve válasza bögyik87 hozzászólására (») Ápr 1, 2008 /

Probáld meg az alábbi kapcsolás pontos mását felépíteni! Polarizált kondenzátor, földelés, stb!

ui: Probálj meg helyesen írni Ember!
Következő: »»   3 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem