Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   58 / 313
(#) bbalazs_ válasza morgo100 hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

A szinek fuggenek-e a kepernyotartalomtol?
Ha valamit valtoztatsz a kepen, valtozik-e a kijelzon valami ? Mindig fele fekete, masik fele szines vagy ez is valtozhat?
(#) pacal76 válasza Janaboy hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Igen!
(#) morgo100 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Igen a kijelzőn a színek annak függvényében változnak ahogy a adott kép megkívánja.
Abban bízok,hogy esetleg a kíjelző jó?
(#) bbalazs_ válasza morgo100 hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Igen, bizhatsz benne. De legegyszerubben ugy lehet eldonteni, hogy egy szervizben megkered, hogy dugjanak ra egy biztosan jo meghajto egyseget.
De a te meghajtodat is kiprobal(tat)hatod egy masik kijelzovel.
(#) Janaboy válasza pacal76 hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Lehet túl triviális a kérdés, de inkább megkérdezem:
ugye a trafó nagyjából középen a nagy srága (fekete keretes)? Ha igen, akkor azt pontosan hogy is kell kimérni? A sok lába miatt pontosan nem tudom melyiket kell mérni..
Köszi!!!
(#) pacal76 válasza Janaboy hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Hú ha sz@rul kezdődik
Na sebaj. Az a nagy sárga, fekete keretes is trafó (T101) de az esetedben tuti hibátlan. Amit mérned kell az a T301,T302. számozású alkatrész a panelon, Primer 0,2ohm Szekunder 1,1kohm! Szerencsére nem kell kiszedni egyiket sem a méréshez.
(#) TakiHUN válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Miért is? Belinkeltél egy asztali DVD lejátszós TÁP-os topikot amikor nekem a hordozható DVD lejátszómnak van LCD kijelző hibája....hova illik jobban? Őszintén?

Más: háttérvilágítás 2 vezetékkel van megoldva...ezekbe mi van vagy hogy van(valami fénycső? trafóból gondolom aztán szóljatok ha nagyon el vagyok tévejedve) mert nekem az is jó lenne ha valahogy tunék rá csinálni egy állandó megvilágítást(szal régi hibás panelt nyugdíjazni és összehozni valamit a helyére ami minden csicsa nélkül fixen hajtja a háttérvilágítást) mert akkor lehetne rajta filmet nézni
(#) morgo100 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Ez egy jó ötlet,legalább megtakarít egy csomó időt és felesleges alkatrész vásárlást.
Köszi az ötletet!
(#) Janaboy válasza pacal76 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Egyrészt köszönöm a türelmet!
Másrészt: megméregettem a cuccokat és ha jól csináltam a mérést, akkor 1.1kohm és 1 ohm-ot mért a műszer (az 1 ohm-ot a multiméter 200 ohm-os beállításán próbáltam, ami az enyém esetében a szakadásvizsgáló is, remélem jó helyen mértem )

Köszi
üdv
(#) pacal76 válasza Janaboy hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Sok választási lehetősé nem lévén, így a mérés jónak tekinthető.
Már csak a fet cseréje van hátra.
(#) dudlak hozzászólása Okt 30, 2011 /

sziasztok van egy samsung lcd monitorom és csak egy idöre kapcsol be de akkor is csak fehér háttér van mi lehet a gondja
a pover led álandoan zöld.
(#) marcall hozzászólása Nov 1, 2011 /

Üdv!

A fórumban volt már róla szó.
De nem oldódott meg a probléma!
A probléma egy Philips 190s LCD monitorral van!
OSD menü állandóan felugrott!
Különböző külföldi fórumokon azt találtam,hogy a kapcsoló panelról forrasszam ki a MENÜ gombot ami kontaktus is volt!
Kiforrasztottam 2 hétig kb. semmi aztán most meg bejön a Brigthness menü meg a többi!
Lehet hogy a monitor panelján valami gond?!(nem érte nedvesség és semmi külső fizikai hatás)!
Ha valakinek esetleg van valami ötlete szívesen várom!
Amúgy a monitor kb 5 évig tökéletesen üzemelt!
Gondolom ez valami típus hiba mert az interneten mindenkinek ez a gondja ezzel a monitorral!
(#) wolfderby válasza marcall hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Hi!

Éppen ilyen monitorom van. Ugyanilyen hibajelenséggel vettem meg kb. 2 éve,megcsináltam, azóta is használom, hibátlanul megy. Cseréld ki a kapcsoló panelen az összes mikrokapcsolót, újra!!! Üdv!
(#) bbalazs_ válasza marcall hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Le vagy fel kell huzni a gombhoz tartozo vonalat vagy meg inkabb procilab-bemenetet.
Ha meg igy is, akkor egyszeruen zavarerzekeny vagy szoftverhiba.
(#) agressiv válasza marcall hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Semmi exxtra, csak a gombok rosszak. Cseréld ki a mikrokapcsolókat és lesz.
(#) marcall hozzászólása Nov 1, 2011 /

Rendben!
Az lesz!
Köszi mindenkinek!
Üdv!
(#) Janaboy válasza pacal76 hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Megjött ma az alkatrész, kicseréltem és láss csodát működik szépen Szóval köszönöm a segítséget és türelmet!
Sajnos volt némi szívás is, mert az egyik láb alatt az égés miatt megsérült a panel, de szerencsére ki lehetett mérni és áthidaltam, remélem nem lesz vele gond!

üdv
Janaboy
(#) pacal76 válasza Janaboy hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Nyugi nem lesz vele gigszer egy darabig. A nyák felégése pedig természetes dolog ekkora hőnél.
(#) kisedison hozzászólása Nov 5, 2011 /

Hello

Szereztem egy 15"-os IBM TFT monitort. Van egy kis gondaja. A képernyő közepén van egy csík vízszintesen de olyan mintha csak a vízszintes rész nek működne. Teszek fel képeket meg egy videót. Az a kérdés hogy javítható-e? És ha igen akkor hogy?
Elég rosszak a képek de azért látszik rajta hogy mi a gond.

* A 13 Mb videó törölve !
(#) pacal76 válasza kisedison hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Vagy így használod vagy irány a kuka.
(#) ThomasPe hozzászólása Nov 5, 2011 /

Hello
Lenovo L171-es monitornak lekapcsolgat a háttérvilágítása. A tápja megvan, kondik cserélve más csővel helyzet ua. Csövek másik monitorban mennek rendesen. Mikor lekapcsolnak a csövek cicergés hallatszik a táp felől. A 12V-os táp 12,3 V. Ha világítanak a csövek 0,1 V-al kevesebb. SPW-054 -es inverter trafó primer oldal 0,2 ohm szekunder oldal 800 ohm körüli. Ötlete valakinek? Fet-ek (9971GD) jónak tűnnek.

Üdv! Tom
(#) agressiv válasza ThomasPe hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

A trafók menetzárlatosak, és azért cicereg, meg lekapcsol az inverter és nincs terhelés a tápon ami ilyenkor csökkenti a frekvenciáját.
(#) subwoofer220 hozzászólása Nov 5, 2011 /

Sziasztok!
Nos, egy szokatlan problémával fordulok hozzátok...
Vagy egy 14" LCD monitorom,amit kb 1 éven át, egy dohos pincében tároltam. Most már tudom, hogy nem ott kellet volna tárolnom.. Tehát a problémám az ,hogy a monitor képernyőjén(gondolom belül) 10-15 apró penész folt alakult ki. Próbáltam szétszedni,de amikor megláttam, hogy azt egész LCD egy vékony lemezzel van beárnyékolva,akkor nem mertem tovább bontani.
Arra lenék kíváncsi, hogy a LCD-t meddig lehet megbontani? Vagy nem is lehet a penészt onnan eltávolítani? Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:
Subwoofer220
(#) agressiv válasza subwoofer220 hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Az LCD-t teljesen szét lehet bontani, a baj az összerakásnál kezdődik. vagy 8 féle különböző fólia van benne, ami teríti a fényt és a sorrendet sem szabad összekeverni, szóval, ha szétszeded, nagyon figyelj arra, hogy milyen sorrendben voltak benne a rétegek
(#) subwoofer220 válasza agressiv hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Szia. Rendben. Holnap megnézem!
(#) bbalazs_ válasza subwoofer220 hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Pormentes kornyezetre vigyazz, mert ha bemegy ket folia koze a legkisebb szosz vagy hajszal vagy porszem, akkor igen ronda lesz osszerakas utan.

Aztan az uveglap is igen vekony, de a legkenyesebb resze a foliakabel, azt akar a panel sulya is leszakithatja, azon kivul reped, szoval a kihajlitassal nagyon ovatosan (en szoktam odatenni valamit, hogy ne 180 fokban nyiljon ki, hanem alig 100-ban.
A ket zold alaplapot altalaban egy rovidke foliakabellel kotik ossze a sarok kozeleben, azt szet kell huzni a szethajtashoz a csatlakozonal.
(#) Janaboy hozzászólása Nov 8, 2011 /

Sziasztok!

Korábban valaki írta egy LCD monitornál, hogy a gombsor mikrokapcsolóit ki kell cserélni, mert maguktól "nyomódnak". Van nekem egy Samsung 720N monitorom, ami gyakorlatilag folyamatosan ki hozza az auto adjusting, meg fényerő meg ezeket a vackokat. Ilyenkor néha ki se vagy be se lehet kapcsolni.
Feltételezem nekem is ki kellene cserélni a mikrokapcsolókat?! Illyetve még az is, hogy az én tapasztalatom szerint, csak egy gombnál van gond, érdemes ettől függetlenül az összest cserélni? Persze ha egyáltalán ez a baja!
Ha igen, akkor hol találok belevaló típust?

Köszi!
üdv

gombok.jpg

(#) acdc válasza Janaboy hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Hali!
Nekem kb. 2 éve ugyanezzel a problémával gyűlt meg a bajom én akkor szinte minden boltot megérdeklődtem de nem találtam sehol olyan gombokat amik jók lettek volna bele pedig legalább vagy 5 félét próbáltam, a lábkiosztások több esetben is stimmeltek, de a fizikai méretek miatt sajnos egyik sem volt jó. Én úgy oldottam meg, hogy a burkolaton lévő műanyag gombsort ami a nyomógombot nyomta egyszerűen kivágtam és így már jó volt hozzá szinte bármilyen nyomógomb aminek persze a lábkiosztása stimmelt... Jó persze ez nem a legjobb megoldás (esztétika stb...) , de a mai napig is tökéletesen működik...
Üdv.: Peti
(#) agressiv válasza Janaboy hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Parancsolj. Kicseréled a kapcsolókat és minden frankó lesz.
(#) Janaboy válasza agressiv hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Uuu nagyon szépen köszi! Megnézem, hogy a méretek stimmelnek-e ha igen, akkor rendelem is!

Hadd legyen már egy OFF kérdésem, ti forrasztáshoz milyen féle/fajta forrasztóanyagot használtok?
Nekem most valami gyantás alapu van 0.7mm-es, de esetleg érdemes no clean folyasztószereset vásárolni vagy esetleg valami más fajtát? (megjegyzem, hogy nem profi vagyok, csak hobbi szinten űzöm, sose tanultam )
Enyémre ez van írva:
TIN/LEAD: 60/40, Type: Crystal 400 5 core S-Sn60Pb40E
Köszi!
Következő: »»   58 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem