Fórum témák
» Több friss téma |
Megpeóbálok kisebb jelet adni neki, de mit jelent az az MCS?
Használati utasítást (legjobb lenne ha magyar lenne, de angol is jó) tudtok hozzá? Mac audioa mac compact 220. Elektrotanyán találtam, de egyszerűen nem tudom letölteni, nem találom a k***** letöltési linket. (hogy lehet ennyire felhasználóbaráttalan oldalt összehozni...)
Ezeket kéne letöltenem: Bővebben: Link Bővebben: Link De ha valakinek magyarul is megvan az még jobb lenne Köszi!
Ott van, hogy GET manual. Úgy néz ki, mint egy google-s hirdetés, de nem az!
Köszi szépen! Nekem az ilyen hirdetésszerű dolgot teljesen átugorja a szemem, soha nem vettem volna észre, teljesen immunis vagyok mér az ilyenekre
Sajnos nem oldódott metg a probléma, kipróbáltam csak nagyon de nagyon halkan hajlandó szólni, egy kicsit is hangosítva egyből lekapcsol a védelem és villan egyet a piros lámpa, majd visszakapcsol pár másodperc után. Volt már javítgatva úgy nléz ki, és úgy került hozzám hogy ez a baja. Mi lehet a baja? 4 tranyóról levettem a hűtőbordát (egy a négyen, pontosabban egy lemez ami elvezetné a hűt a külső fém búrkolatra), és így se melegszik 2 semennyire se, a másik 2 épp hogy lehet érezni. És még van rajt kettő aminek egy hűtőbordája (ami fémlap) van közösen, azokon rajt van azok annyira melegednek kb. amennyire kell. Mi lehet a baja? Hol induljak el?
...és mielőtt lekapcsolna a védelem olyan hangot ad a hangszóró mintha szétakarna hullani, de lehetetlen szerintem hogy ilyen kis hangerő sok lenne neki, mert oda kell mennem fülelni hogy igazán halljam, persze úgy hogy a fülem szinte a hangszórón van jól szól. De gondolom a 3,3ohm az azt jelenti hogy jó a hangszóró. Esetleg annyire érzékeny lenne arra hogy össze kéne rakni? De nem hiszem igen kis hangerőről beszélünk.
Rájöttem hogy valószínüleg azért langyos az a két tranyó mert a oanelen keresztül felmelegírtette az a kettö ami fűt rendesen. Mi lehet a baja? Próbáljam meg a 10A-es orosz akksitöltővel? Igaz csak 2,5A-es tápról táplálom, tudom hogy több kéne, de nem vesz fel így se 1 ampernél többet.
na? Mit csináljak vele? Ha nincs rádugva a hangszóró akkor nem kapcsol le, de ha rádugom kis terhellést is nagynagy érzi, és kikapcsol
Próbáld ki egy másik 4 Ohmos hangszóróval.
Teljesen ugyanazt csinálja, tehát nem a hangszóró a rossz szerencsére.
Itt a kapcs.rajza ha segítene valakinek: Bővebben: Link
Jó bonyolult. C117/118-on van valami elfogadható tápfeszültség? Az R155 0,1/5W valami figyelő ellenállás lenne az erősítő kimenetén, a tényleges értéke 0,1 ohm ?
A végfokról még rajz sincsen, nem túl biztató Szerk.: IC -s a végfok?
Mindkettőn 47V van, azt hogy IC-e nem tudom, majd teszek fel képeket, annyi biztos hogy D osztályú
Az R155-öt ki tudod mérni?
A végfok akkor érdekes,ha van hozzá dokumentáció. Akku töltőről ne tápláld!
0,98k kiforrasztás nélkül. (jól mértem ugye, mert a műszor 20K méréshatáron van, akkor azt jelenti hogy annyi kohm?)
A legkisebb méréshatárt válaszd pl.: 200 ohm .
Jaj, véletlenül az R115öt mértem, mindjárt mondom a 155-öt csak még keresem
A beültetési rajzon a középtől kicsit balra, négyzet alakú. A valóságban gondolom fehér kerámia hasáb.
Azért nem találtam 0,05ohm 200 ohmos méréshatárnál.
Szerk.: Tehát kb. annyi mintha összeérintem a multiméter két vezetékét.
Itt vannak a képek
Sajnos nem látom át annyira a kapcsolást, hogy további ötleteket adjak.
Hát akkor sajnos úgylátszik nem lesz ebből aktív mélynyomó
Azért köszi szépen a segítséget!
Na még annnyit letudtam olvasni hogy az erősítőmudul neve: digital amplifier ds-150, nem tudom hogy ez lehet-e a rossz, vagy a "körítés".
Itt helyezz el a problémádra mutató linket.
Elhelyeztem, remélem valahogy meglehet csinálni.
Milyen tápról hajtod? Ez a vezeték, ami rajta van, nem fog tudni 20A-t átengedni magán... Mérd meg a 12V-ot, miközben próbálod, ls elkezdi a hülyéskedést!
Üdv Inhouse
Csak 2,5A-es táppal hajtom, majd megpróbálom autóakksiról is, de nem hinném hogy ez lenne a baja mert úgy került hozzám hogy aki adta mondta hogy ez a baja. 11,35V van mielőtt lekapcsol a védelem.
Na megpróbáltam vastagabb vezetékkel, autóakksiról, és ugyan az... Kicsit rakok rá hangot, elkezd recsegni és durr lekacsolja a védelem, felgyullab egyszer a piros led majd visszakapcsolja. Ha teljes hangerőre teszem akkor fél másodpercig amíg nem kapcsol le a védelem szól nagy hangerőn, de azonnal le is kapcsol. Hogy lehetne kitalálni hogy mi a baja???
Én most javítottam egy autós erősítőt és ugyan ez volt a jelenség .Ott is egy power led jelezte az üzemi álapotott.remote rákapcsolt pirosra vált,inverter feltölt majd zöld.Na most ez nem váltott zöldre csak piros volt .Annyival jobb volt a helyzet hogy itt a mélyládára menő vezeték záródhatott össze mivel a gazdája levette a mély ládáról s került egyet a kocsival.Fúl smd volt az egész de arra rájöttem hogy a végfok nem kap elég tápfeszülcséget.Vagyis sejtettem mivel csak kétszer 15v mértem.Majd enyhén melegedett a fégfok 8 fettje közül kettő,kiforrasztottam volna de sajna már azt nem élte meg az kapcs inverter két fettje.Tehát vettem négy fettet a kapcs átalakítóba kiforrasztottam a két fettet a fégfokból és lám egyből zöldre váltott a power led.Mivel a tápfesz fölment 2x25V-ra.Két fett beforraszt 12voltos izzó sorba köt a 12V tápfeszen indit remote és működött .Ezt csak azért irtam le hátha segít valamelyest.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |