Fórum témák
» Több friss téma |
Mivel olcsó, sokat ne várj tőle. Ha jól van beszabályozva és tiszta a fűtőköri vized-, nem kemény az ivóvized-, rendszeresen karban tart(od)atod sokáig élvezheted üzemelését. Lásd a régi kazánod is 15-évig működött.
Ha a kevertköri panelt kiszeded, a váltószelep az utolsó szabályozott pillanat állásában marad! Ahogy írod átáramlik a víz, tehát nyitva van.
Jó reggelt mindenkinek!
Ma reggel teljesen hideg rendszerrel bekapcsolt a fűtés. Kb. 5 percnyi működés után leállítottam. Megfordítottam a hálózati dugót. Bekapcsolás után a szivattyú elindult, a gyújtó elektróda is adta a szikrát (3-szor próbált gyújtani), de az égőfej nem lobbant be. Visszafordítottam a dugót. A 2. gyújtásra kezdett el égni nagyon kis lángon. Majd hirtelen olyan nagyra váltott hogy a víznek sistergő hangja volt a hőcserélőben. Meleg rendszernél (30-40 fokos visszatérőnél) nagy robajjal bekapcsol, egyből nagy lánggal. Kis idő múlva elkezdi főzni a vizet és kb. 10 másodperc után leállítja a melegítést, csak a keringtető szivattyú dolgozik. A HMV ellátás is ingadozó. Hol forró volt a víz hol langyos. Van úgy hogy kikapcsol és be sem tud kapcsolni. Ilyenkor villog rajta egy piros lámpa és meg kell nyomni mellette egy hiba kioldó gombot, hogy újra bekapcsolhasson. Olyan mintha nem tudná úgy modulálni a lángot mint kezdetben.
OK.
A gépkönyv 13. oldalát elemezve szerintem az általam tapasztalt jelenség csakis az R04(motoros keverőszelep) hibája (vagy ennek vezérlésének hibája) lehet. Típusa:HONEYWELL VJ203OZ-4000 Ez egy háromjáratú szelep amin rajta van a kevert kör visszatérője, a magas köri és kevertköri előremenők. Az NTC érzékelők jók, hiszen az értékek lekérdezhetőek. A szelep is dolgozik füllel is halhatóan, illetve a visszatérőből (amikor a padló megy) akkor lehűti az előremenőket (sajnos mindkettőt). Ebből nekem az jön le, hogy mintha a keverőszelep a visszatérőt szabályozná, de a két előremenő kör eközben mindig nyitott állapotban lenne. Lehetséges-e ez? Nem ismerem a keverőszelep felépítését. Az biztos hogy a motorjának 4 érintkezője van. Ez most két külön motor érintkezőpárja, vagy egy motor de egyik pár az előre, másik pár a hátra mozgást vezérli? Hány voltos lehet? Kézzel kipróbálható-e a működése? Előfordul-e, hogy beragad? (Igazából olyan, mintha csak a két előremenő közötti rész beragadt volna, míg a visszatérőből jövő része pedig működne)
Találtam egy képet a keverőszelep léptetőmotorjáról...
Üdv Minden Hozzáértőnek!
Segítséget szeretné kérni, teljesen laikus vagyok , de úgy látom(olvasom),hogy ezen a z oldalon hozzáértők találhatók! Családi házunk fsz. kb.56m2,tetőtér kb.60m2 Teljesen új a fűtési rendszer. Kazán Ariston Premium classic 24 kw kombi kazán. Most indult volna a fűtés. (Tavaly télen már ment, 8-10 fok volt de még nem laktunk az épületben.) Fsz: padlófűtés+ fürdőszoba t.szárítós radiátor, tetőtér 3db lap radiátor. Sajnos csak a radiátorok működnek. A fsz. fürdőben működött a padló fűtés, de már az sem megy. Szerelőnk szerint aki az egész rendszert telepítette , valószínűleg a kazán szivattyúja nem tudja fordítani a padlófűtés ?köreit?. Már többször próbálta elindítani (légtelenítette), de sajnos nem indul. Most ott tartunk, hogy vennem kellene egy szivattyút meg még valami hőcserélőt a padlófűtéshez (plusz villany oda vitel). Természetesen nem akarok más szerelőt hívni, mert az megint mond valami okosat, és nekem valószínűleg továbbra sincs fűtésem, és közben fogy a kevés pénzecském. Ha tudna valaki valami segítséget nyújtani abban, hogy mit tegyek , nagyon meg köszönném.
Szia!
Tudnál valamit hozzászólni a kérdésemhez? Bemásolom ide is: Az NTC-ről jutott eszembe,hogy 30 fokos víznél kb. 8 KOhm ellenállást mértem. Mi van akkor,ha véletlenül ez megszakad,tönkre megy egy hosszú hétvégén,vagy ünnep idején? Mivel lehet helyettesíteni? Lehet,hogy hülyeséget kérdezek,de egy néhány KOhm/1-2 Wattos ellenállással lehet? Köszi a választ előre is! Attila
Tisztítsd meg a kazánköri hőcserélőt, mert rendesen lerakódott a trutyi.
Ha villog a piros, az a biztonsági termosztát kapcsol le!
Valahol a kazán gépkönyvében megtalálod az NTC hőmérséklet-ellenállás táblázatot.
A kevert köröd - ha a 3 járatú zárva - csak a körben forgatja a vizet. Ha melegebb előre menőre van szükség kis lépésekben adagol hozzá a kazánkörből melegebbet.
Valószínűleg 24 V-os. S egyenáramú, a polarítást változtatja irányváltásként.
Üdvözletem!
Lehet hogy már volt ez téma,de nem tudtamvégigolvasni mindent: a következő lenne a problémám-sajnos van egy renova c24e típusú kazánunk,és egyik pillanatról a másikra(előtte még vizet engedtünk a kádba) nem kapcsol be reset után sem- mintha nem lenne "gyújtás",nem ad lángot,most sem fűtés sem melegvíz nincs.Van valakinek ötlete mi lehet a gond?Az a baj,hogy a legtöbb szervízes csak a saját zsebét tömné,amíg az egyik 20ezret mond, a másik már 50-et ugyanarra-sajnos volt már rossz tapasztalatom,ráadásul nincs is fogalma sem a megoldásról,az egyik percben még ezt kellene cserélni,a másikban meg már mást...bocsánat a panaszkodásért,de sajnos nagyon kevés a kivétel ezalól,vagy Bp-en nem laknak ilyenek....Köszi a segítséget...
Szia! Milyen hibakódot jelez ki? F ..... ? .... mert előzőleg mi volt vele a baj?
Sziasztok!
Egy Baxi mainfour 24f kombi gázkazánom van, ami folyamatosan újraindúl. A keringető szivattyú is beindúl vagy 3 másodpercre. Gombokra nem reagál, hogy az ellvileg NTC szenzor hibát törölhetném(E05). A szenzor cserélve lett, de ami benne volt az is jó 10Kohm-os. Két szerelő már megnézte panel hibára gyanakodnak. Valaki javított már ilyen tipusú panelt? A fórumban ilyen hibával nem találkoztam átnéztem pedig jó pár oldalt. Vagy esetleg újra lehet ezt valahogy programozni?
Valamilyen hibakódot kell kiírnia a kijelzőre "F" betűvel!
A leírásban keresd meg a hibakód alapján!
Azaz érdekes hogy egyszer kiírta az F1-et,reseteltem utána meg semmit nem jelez,olyan mintha minden rendben lenne...a szivattyú bekapcsol de a gyújtás nem ...
Szia!
Sajnos nincs gépkönyvem a kazánhoz. Mikor kb.6éve meghozta a srác,aki csinálta a központit is,nem emlékszem,hogy ha volt is merre keveredett el... Azt tudom,hogy rendesen be volt csomagolva,de a könyve hová lett el,az passz...
Ha fűtésnél a keringető elindul, akkor valószínúleg a gyújtásvezérlő adta meg magát.
Elég drága mulatság. Valakinek már megírtam a beszerzési lehetőségeket ebben a témában. (#1080384)
Volt itt egy öreg szaki az sem tudott semmi újat mondani, szerinte is a gyújtótrafó szart be...hallelujah de hozzá sem tudott egyébként szagolni,mondván hogy a szakszervíz nem ad ki alkatrészt ,ha nem az a baj,nem veszik vissza!...szerintetek érdemes ezzel szarakodni(már bocs a kifejezésért, én teljesen laikus vagyok,DE) vagy vegyünk másik kazánt?60ezer ft csak a trafó+kiszállás+szerelési díj?????!!!Az ingyenesen kiszálló szervízben közölték,hogy a hibakeresés 20ezer FT!!!!!igaz a kiszállás ingyenes,de hogy meg is nézzék az 20rugó!Jó kis fizetés....
gázkészülék vezérlőpanelek javításában kihívást találó szakembert keresek. 30 9414-756
Milyen gázkészülék vezérlő panel lenne ez? Márka típus esetleg.
Szia probld meg a leg egyszerübb dolgot sokan nem gondolnak rá a kazánban lévö szivattyu elején van egy csavar amit kitekersz és lassan elkezd csorogni a viz ott benn van egy 4szögletes vagy egyeneshorony és azt mozgasd meg mert le szokott ragadni. Ha ez nem jön be akkor van a készülékben egy termoelem ami valami okbol kifolyolag nem érzékel esetleg vezetékszakadás vagy lerakodás is okoz ilyen hibát vagy még egy lehetöség forditva dugd be a kazánt mert sok koazán érzékeny a fázispolaritásra.
Kérdezz rá mibe kerül. A kométa 2001 adott el alkatrészt.
Ez után lehet mérlegelni hogy megéri-e? A beszerelés cca. 20 perc és az elektródák tisztításán kívül nem feltétlenül szükséges máshoz nyúlni. Természetesen egy teljes átvizsgálás, beállítás nem árt. Ezek a cuccok cca. 8 évesek de ha más problémájuk nincs érdemes lehet javítani. Egy új kazán hivatalos beszerelése nem egyszerű az időközben változott szabványok miatt és elég sokba kerül. A szomszédomnak tavaly 3 hónapig nem volt fűtése és melegvize, mert teljesen újra kellett építetnie a 2003 ban készült fűtését (Gáz & Kémény)
Ha sikerül azonos gártmányu, teljesitményü, tipusu készüléket szerezni akkor a gázmüvek nem kötözködhet mert csak készülék felujjitás de ha már valami változik akkor is elsösorban gázterv modositás (nyomásproba) és kész ez cirka 40-50e ft. Kéményt csak végsö esetben kell cserélni, felujjitani de a gázvezeték ha nem menetes kötéssel van akkor általában nincs baj. Egy néhány lakást már megcsináltam és különbenis miért kell mindenkinek tudni a cseréröl, csak meg kell találni a megfelelö szerelöt
A szivattyút már megnéztük, megforgattam nem szorul, a hőfok szenzorok is jók, az alaplapra menő csatlakozón is az alaplapra ha rá van dugva a csati a panel padjén is lehet mérni a 10kohmot szóval még kontakt hiba sem lehet. És fázishelyesen van bedugva azt megnéztem Amit nem említettem a kazán vadi új és 2 nap után adta be az unalmast, csak ugye nem szakszervíz rakta fel hanem egy "sima" gázszerelő. De ennél a hibánál szerintem tök mindegy ki rakta volna fel. Annyi, hogy így nincs garim, egyenlőre. Most megpróbálom még rendesen üzembe helyeztetni ha sikerül akkor is kb fele annyiból úsznám meg a panel cserét... de köszi az ötleteket
"... csak meg kell találni a megfelelö szerelöt"
A szomszéd megtalálta! A helyzet az, hogy gázvezeték felújítás után a gázművek nem volt hajlandó visszakapcsolni. Valami dokumentációt nem találtak, a fogyasztónál levő példányt meg nem fogadták el. Ez után a kéményt nem találták alkalmasnak (Alu bélés) átalakíttaták műanyagra, ekkor a levegő pótlásba kötöttek bele. Végül le kellettt a kazánt cserélni zárt égésterűre. (turbós) Emiatt természetesen újabb kémény átalakítás, gázterv ,szerelés és ellenőrzés. Történt mindez 2010 őszén. Az eredeti fűtés 7 évig gond nélül müködött! Érdekesség: Nekem 2003 ban a zárt égésterűt nem engedélyezték egy emelettel lejebb! |
Bejelentkezés
Hirdetés |