Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   1033 / 1320
(#) Moderátor hozzászólása szuperman hozzászólására (») Okt 26, 2011

Egy kérdést CSAK egy helyre teszünk fel! Innen törölve minden.
(#) kiskacsa2009 hozzászólása Okt 29, 2011 1 /

Sziasztok!
Egy olyan PIC-et keresek, amivel tudok PWM-ezni, és ha lehet, akkor kis lábszámú legyen...
Melyiket ajánljátok?
Nem kell neki sok memória, mert csak egy hangulatvilágítás lesz...
Köszönöm!
(#) vicsys válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Bővebben: Link
Itt beállítod a lábszámot és pwm-et... :yes:
(#) kiskacsa2009 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Köszönöm! Azt hiszem, hogy a 12F615-ös lesz...

Jó választás. Én meg a 12F683-mal szemezgettem.
(#) kiskacsa2009 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Aztat nem találtam meg HEStore-on...
Melyik az olcsóbb?

Ja! Bocsi, én nem néztem, hogy melyik kapható a Hestore-ban... Csupán a paramétereket futottam át. Természetesen azt vedd meg, amelyik kielégíti a követelményeket és még ráadásul be is szerezhető...!
(#) bundyland válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Hali!
PIC12F683-I/P PDIP 260 Ft +Fa a CCad-nél.
(#) Hp41C válasza bundyland hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

PIC12F1822-I/P 240Ft+Áfa
(#) janikukac válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Őőő, Hestoreban nincs, elég nehéz M.o.-n beszerezni. Én perpill kaptam 4 db-ot belőle, épp azokon fogok tanulni, de ha jól tudom Chipcad forgalmazza..
(#) nedudgi hozzászólása Okt 30, 2011 /

(#) bundyland válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Az lehet hogy annyi csak ők 615 vs. 683 on tanácskoztak.
(#) Hp41C válasza bundyland hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Idézet:
„Egy olyan PIC-et keresek, amivel tudok PWM-ezni, és ha lehet, akkor kis lábszámú legyen...”

8 lábú és van benne Enhanced CCP...
(#) Bulcsú hozzászólása Okt 30, 2011 /

Üdv mindenkinek!

Mobiltelefon audió kimenetét szeretném bedigitalizálni egy
PIC18F14k50 típusú pic-el. A programot már megírtam rá potméterrel teszteltem is és működik, csak azt nem tudom hogy a telefon mekkora jelet ad ki? Csak saccolgatni tudok mert nincs műszerem amivel meg tudnám mérni. Ha valaki tudna ebben segíteni nagyon örülnék.
(#) watt válasza Bulcsú hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Ez nem PIC kérdés, ezért nem tudom itt ki tudna erre válaszolni. Saccolok, hogy 300mV körüli. Próbálkozz egy mobilos fórumban, vagy vedd elő a műszert, (ha van ).
(#) El_Pinyo válasza watt hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Én inkább 2 V amplitúdóval saccolnék, abból kiindulva, hogy átlag fülhallgató paramétereit nézve a neten, az alábbiak adódnak: 32 Ohm @ 1kHz, 50 mW, ekkor csúcsban ~ 1,79V adódik. De persze az érték attól is függ, hogy az adott telefon kimeneti fokozata milyen terhelésre és teljesítményre van tervezve. Én is azt mondanám, legcélszerűbb lenne megmérni, hogy mennyi az annyi.
Ez valóban nem PIC kérdés
(#) bundyland válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Szia !

Ezt értem , meg azt is hogy jobb! Csakhogy nem nekik írtad hanem nekem én pedig csak és kizárólag az árra és a kaphatóságra válaszoltam, a 683 esetén, semmi másra!
(#) vicsys válasza watt hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Esetleg egy 50...100k ohm -os trimmert bekötni, mint feszültség osztót. Lehet védeni a PIC bemenetét antiparallel diódákkal is. (Meglátásom szerint, nem vonalszintű a kimenete.)
(#) watt válasza El_Pinyo hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

El_Pinyo és vicsys! Igen, lehet, hogy 2V körüli, de mindkét esetben erősíteni kéne, vagy referenciafeszt betenni. A védelem is kell, egyértelmű. Mindenesetre addig, amíg nem tudjuk a valós feszt, nincs mit mondani. Meg kell mérni.
(#) vicsys válasza watt hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Teljesen jogos! Mérés nélkül csak vakrepülés és emiatt javasoltam a védelmet. A szintillesztést amúgy is érdemes lenne egy OPA-val megoldani. Ezek miatt is szinte nélkülözhetetlen az oszcilloszkóp használata.
(#) El_Pinyo válasza vicsys hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Szerintem meg lehet mérni sima multival is. A telefonon olyan hangfájlt kell játszatni, ami szinusz jelet generál a teló kimenetén, ezt már lehet mérni multival is AC állásban. Célszerűen a 20-20kHz tartományban többféle frekvenciával érdemes megmérni a karakterisztikát.
(#) El_Pinyo válasza watt hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Abban az esetben, ha ténylegesen 2V körüli a csúcsérték, akkor tovább már nem érdemes erősíteni. Ha feltételezem, hogy 5V-os kontroller kerül felhasználásra, akkor éppen jó is lehet egy 4,096 V referencia beépítésével (szerintem normális referencia nélkül eleve nem érdemes hangot digitalizálni), mert a hangjelet offsettel kell ellátni AC mivoltából adódóan, így 2V offset segítségével eltolva a jelet az ADC teljes dinamikatartománya kihasználható. Mindenesetre előbb legyen meg a hiteles mérés, aztán lehet tovább boncolgatni a témát.
(#) Bulcsú hozzászólása Okt 31, 2011 /

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, megmérni most nem tudom mert sajnos nincs semmilyen műszerem. A fix feszültségreferencia + eltolás jó ötlet . köszi Van is itthon egypár OPA-m. és igen 5V-ról jár a rendszer.A suliban majd meg tudom mérni oszcilloszkóppal a telefon kimeneti jelét, úgy látom nem úszom meg.
(#) pontazok hozzászólása Okt 31, 2011 /

Sziasztok!
Viszonylag nagy problémával szembesültem PIC-es LCD vezérlés során.
Van egy karakteres 4x20as LCD kijelzőm.A típusát nemigazán tudom egy MicroMix fejlesztőkörnyezeten van rajta.
A probléma a következő.
Megírom a szoftvert, és az első sorba ami a 12ik karakter után van az megjelenik a második sorban is.Mintha 2x12-karakteresként lenne értelmezve az LCD.
Ugyanez a probléma a 3ik 4ik sorral.
Ráadásul ha a 2ik sorba írom a szoftvert.Akkor az a 3ik sorban jelenik meg.Hasonló hibával.
CCS-ben fejlesztek és nem a program hibája, mert ezt már eljátszottam MikroC-ben és ugyanez a probléma.
Ha valaki tudna megoldást a problémámra azt megköszönném
(#) röntgen válasza pontazok hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Biztosan a sorok címzése máshogy van a megszokotthoz képest. Ezt kiderül ha e sikeresen kiírt helyről tovább lépteted a karaktereket. Egyszer csak meg fog jelenni azokon a helyen is a szöveg.
(#) pontazok válasza röntgen hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Köszi az ötletet.
Hát léptettem de a probléma nem oldódott.
Ugyanúgy dupla kiírás volt a sorok között.
Meg voltak olyan helyek amiket egyáltalán nem jelzett ki az LCD kijelző.
(#) edison14 hozzászólása Nov 1, 2011 /

Hali. Egy RTC-vel felszerelt órát szeretnék építeni és már fejben és programban is majdnem megvan, de akadt egy kis problémám. Az adott RTC regisztereinek egyes bitjeit kéne definiálnom. A programot hitech c -vel fordítom. Valaki tudna egy programrészletet linkelni hogy hogyan lehet ilyen megoldani. Csatolom az RTC doksiját. A kódrészletben odaírtam hogy hol kéne módosítani.

A segítségeteket előre is köszönöm.
(#) dave77 hozzászólása Nov 4, 2011 /

Sziasztok!

Egyszerűen megépíthető Modbus I/O modul kapcsolást keresnék, ami RS-485-ön a szabványos Modbus parancsokkal olvasható/írható, és van pár be illetve kimenete. Valami ilyesmire gondolok: http://konverter.hu/termek-input-output-rs485-izolalt-modul-modbus-...8.html

Tudnátok ebben segíteni? PIC égetést megoldom, csak program, kapcsolás kéne...

Köszönettel: ZOLI
(#) röntgen válasza edison14 hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Biztos egy ilyen "nagyágyúval" akarsz RTC-t, egyrészt sokat fogyaszt, másrészt a mérete. SO v SOIC tokozásban sok csinos olcsó RTC található.
(#) röntgen válasza pontazok hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

A kijelző típusát megmondhatnád, hátha kiderítünk valami okosságot.
Következő: »»   1033 / 1320
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem