Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Kaputelefon. Egyeres árnyékolt kábellal van összekötve a két állomás. A panel 30x100mm-es. Elég érzékeny és tiszta, kellemes hangerőt produkál. Összességében elégedett vagyok.
Ügyes ! Saját kapcsolás, vagy a netről valami? Én a csengőt szeretném majd apunak megbabrálni. Az a gond vele, hogy van egy elektromos csengő, arra raktak egy továbbítót és van egy kis hordozható elemes csengő, hogy a pincében is legyen, mert ott a konyha. Ám két csengés után lemerül. Szeretnék egyet az emeletre is csinálni, meg azt átalakítani trafósra, hogy ne merüljön le..
Köszi. Egyik fele a netről, a másik fele pedig saját (hozzá)tervezés.
KÖszi
Vicsys: szép cucc, le lehet hallgatni vele az utcán folyó beszélgetést is? (néha tanulságos, hogy miről beszélgetnek "bizonyos" emberek, mielőtt becsöngetnek hozzád)
Ez igen! Gratula!
80MHz? A kapcsolás publikus? Idézet: „Ám két csengés után lemerül.” Hát az meg hogy lehet
Na, ez az ! Ezt mi se tudjuk, csak a nagy hossztávra, meg, hogy a pincébe van, arra gyanakodunk, de tényleg lemerül.
Üdv
Nagyon tetszenek a műveid.Nagyon érdekelne a DMX vezérelt ledes téma.Megosztanád velem a rajzot?PIC-es a vezérlése? Üdv Norbi
Nem állt meg a dob projekt! Készül az Edrum!
Ha valaki már megépítette akkor szívesen fogadnék egy-két tapasztalatot vele kapcsolatban. Köszönöm előre is!http://www.edrum.info/
Már mióta szenvedek, mert nem kapok miniatűr higanykapcsolót. Végre találtam egy kis vasgolyót itthon és megalkottam a prototípust. Így már talán utánépíthetővé válik. (Azért ilyen csúnyácska, mert prototípus!) Szabványos lyukraszteres panel, kiszedett 90°-os tüskesor érintkezők és zsugorcső.
Na akkor megyek szabadalmaztatni a Vicsaab féle golyós kapcsolót!
A Saab nekem se tetszik. Viszont ez nem is olyan rossz.
Hello!
Higanykapcsolót szerintem száműzték, de dőléskapcsolók léteznek. pld. ez is érdekes darab. üdv! proli007
Ezzel már én is szemezgettem. Van hasonló a Conradban is és nem is olyan veszélyes az ára: Bővebben: Link
Conrad ot el kell felejteni szerintem, pofátlan magas árai voltak mindig is.
Idézet a linkről:
"Ez a kapcsoló teljes egészében környezetbarát, nem tartalmaz kémiai elemeket." Ezt vajon hogy csinálják?
Ha láttad az időzített bomba c. filmet, a tommy lee jones ilyen golyóskapcsolóval robbantgatott
Hello!
Hát fából van! De valamivel meg kellett magyarázni miért ilyen vacak.. Mert a higanykapcsoló, egy másik kategória. üdv! proli007
Elkészültem a giga Quad 405-tel!
3 képet mellékelek. Akit érdekel itt tekinthető meg: www.dropbox.net Log in: * * Üdv.:
Az alsó dobozban mi az a sok trafó ? A fényes gombok azok fiók fogantyúk ?
Kell annyi trafó: a középső 450W/2x33,34,35V két q-t hajt (saját tekerés). Két 160W-os vidi áttekerve 36V-ra 2Q-t hajt (saját tekerés). 1db Beag 100W/2x28V a Vidi véget hajtja. A kicsi trafó az összes segédtáp.
Igen azok bútorfogantyúk. 6évig dolgoztam kinti asztalosságban és szereztem egy pár száz db-t. A készülék tömege: 31Kg!
Pipec, van súlya !
Jééé ugyanilyen anyagból van a konyhabútorom, elég népszerű lehet
Oké megértettem!
itt az új link: https://picasaweb.google.com/112493473621799878456/Quad405?authuser...ctlink
Természetesen publikus, de hazudtam kicsit, mert a RAM csak 66 MHz-en tud járni, ez is csak elméleti maximum...Az azt címző számláló is csak LS-sorozatú IC-kből áll, de az még javítható...
Nem hazudtam, mert az AD(!) valóban 80MHz-es, csak a meghajtása kevesebb.
Üdv, mindenkinek!
Sikeresen elkészültem az erősitőmmel, ami egy 2.1-es ST151-es erősitőből összedobott rendszer. Nagyon jól megyen a kicsike. A doboz még nincsen befejezve mert még az oldaláról hiányoznak az boritólemezek, és még a teteje is hiányzik. Az előlap se a legszebb mert csak tapétázva van és úgy van rajta felirat, de nem is nagyon a kinézet a fontos hanem hogy mit tud, mit rejt a belseje. Nade ne én beszéljek hanem a képek. A hatalmas képek átméretezve . |
Bejelentkezés
Hirdetés |