Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   6 / 85
(#) padisah hozzászólása Aug 9, 2011 /

Másik kérdésem: lenne- e valakinek egy DSC PC1555RKZ kezelője bontottban, jó olcsón? Hozzájutottam egy kezelő nélküli 585 panelhoz fillérekért, és ahhoz kellene.
(#) Syn7h37ic válasza padisah hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Szia.
Az Pl2303 chipes soros átalakító hibába én is belefutottam. A régebbi központok jó pésze szépen kezeli, de az újabbak, főleg a DSC az sajna nem . Amin gondolkodom, az a HEStore-ban kapható FTDI chipes USB soros fejlesztői kit Bővebben: Link Ez főként azért is szimpatius, mert TTL is van az rs232-n kívül.
Szerinted ezzel lehetővé válna az új DSC központok problémamentes programozása? Már nagyon unom, hogy két laptoppal kell futkároznom a rohadt DSC 1616-1864 központok miatt.
(#) Lucza Gyuri hozzászólása Okt 9, 2011 /

Sziasztok!

Szeretettel várunk mindenkit, aki még nem tagja kishazánk legnagyobb biztonságtechnikával foglalkozó szakmai közösségének: Biztonságtechnika Fórum :kalap:
(#) padisah válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Mint írtam, az ATC-810 jól működik. Pont 1864-esen próbáltam ki. Beszerzési forrás: www.konverter.hu
(#) gabiii hozzászólása Okt 31, 2011 /

Van valakinek tapasztalata Telenor nyugtahangal kapcsolatban?

Problémám az lenne, h adott egy dsc központ gsm kommunikátorral, residential tárcsázással. Minden működik ha tmobilra megy a jelzés, gombot nyomni, érzékeli, szirlna, minden ok.

Viszont Telenornál ha nyomom a gombot, nem érzékeli, és hívja a köv számokat. Nem telefon brobléma, mostmár rájöttem arra, hogy a tmobilnál a nyomom a gombot hívás közben kb 3 másodperces dtmf hangot küld, viszont ez telenornál csak alig 1mp.

Mi lehet a megoldás? Telenor nem fogja átállitani a hálózatot :S Főleg hogy nincs is lehetőség bejelenteni ezt a hibát, 2X akartam kérni valami technikai számot tőlük, aztmondták ha hívás közben hangot akarok küldeni akkor mmsbe tudom csak D

Másnál is ez a brobléma Telenorral? Riaszton tudok esetleg állítani valamit, hogy érzékelje a rövidebb dtmf hangot is? Vagy esetleg, hogy nem kelljen nyugtázni?
(#) Syn7h37ic válasza gabiii hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Milyen típusú GSM kommunikátor ez?
Ha tud sms-t, akkor inkább használd azt a funkciót, szerintem olcsóbb, mintha felvennéd, és nyugtázni próbálod. Sajnos a központban erre állítási lehetőséged nincs.
Sajnos egyre gyakoribb lesz, hogy leszoknak a a mobilos DTMF jelzés átvitelről. Egyre terjed a GPRS adatátvitel, ami telefon szimulációs elven megy, amennyiben a riasztó telefonos kommunikátorát használjuk. Itt nincs probléma a DTMF hangokkal, mivel erre optimalizált a szimulátor rész. De okozhat problémát a tiszta GSM hangsávon az átvitel. Eddig két kommunikátorral nem volt gondom, az egyik a TELL mini, a másik a DSC 3055, ezek mindegyike függetlenül a hálózati szolgáltatótól rendben fogadta a nyugtákat.
A TELL ráadásul tud korrekt SMS szolgáltatást, akár zónánkét is.
Gondolj bele, hogy érintőképernyős mobilról hogy tudsz majd egyszerűen DTMF nyugtahangot küldeni a riasztónak?
(#) gabiii válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

az érintős telefonnal nincs semmi gond, nekem egy samsung 2 kártyás, érintős telóm van, tmobilos az egyik kártya, telenor a másik, viszi is a dtmf hangot, csak az a probléma, hogy telenornál ez a hang elég rövid. Probáltam 2 telefon között: Mikor a tmobil-al hívtam és hosszan nyomtam egy gombot a másik telefonban hallani lehet a dtmf hangot több másodpercig, Viszon amikor telenorrool csinálom ugyanezt akkor híába nyomom hosszan a gombot mert a másik oldalon csak nagyon rövid ideig jelez.

A kommunikátor az csak vonalszimulátor, nem tud semmmit, csak egy vonalat biztosít a riasztónak.
Telefonnal nincs gond, küldi a hangot mind2 hálózaton, csak az idő a gond, azt meg telefonon nem tudom állítani. Több telefonon is próbáltam, de ez nem telefonfüggő.
(#) padisah válasza gabiii hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

PC-585 központra kötött vezetékes vonallal (UPC) és Telenor számot hívva, Praktikum kártyával és NOKIA 6230i-vel kipróbálva tökéletesen működik.
(#) Syn7h37ic válasza gabiii hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Próbáld ki egy régi modellel, ami nem érintőképernyős. Telenoros kártyával, SE W200i telefonnal, kipróbálva rendesen működött.
(#) gabiii hozzászólása Nov 3, 2011 /

Próbáltam Telenor: N95, S5230, E51, 7210 el.
Nem volt jó

Bróbáltam 2 tmobiklos nokiával, meg az enyémmel, amin a tmobillal ment a telenoral nem.

De azt is bróbáltam, hogy felhívtam egy másik mobilt, és lehetett hallani, hogy mi a különbség a kettő között.
(#) nagysanyy hozzászólása Nov 4, 2011 /

Sziasztok!

Van egy NS128-as szirénám és van benne két LED ami folyamatosan villog. Kilehet ezt valahogy kapcsolni?
Alternativ megoldásként leragasztottam fekete szigetelőszalaggal.
(#) hbal válasza nagysanyy hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Szia!

Nem olvastam el, de itt van az NS-128 manualja.

Üdv. Balázs

NS-128.pdf

(#) Syn7h37ic válasza nagysanyy hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Kikapcsolni? Csípőfogóval. A leírása szerint ez a tápellátás meglétét jelzi.

Ez az egyszerűbb NS128B, NS128DA, vagy a komolyabb NS128XL ?
(RS232 portos, vagy nincs benne soros csatlakozó?
(#) nagysanyy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Nincs benne soros port.
Lehet az lesz a vége a dolognak hogy kivágom belöle .
(#) hbal válasza nagysanyy hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Szia!

Küldök egy másik adatlapot, hátha...

NS-128DA.pdf

(#) nagysanyy válasza hbal hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Szia!

Köszönöm, sokmindent megtudtam pluszba az adatlapokból, de sajnos a LED villogás sehol nincs, így marad az oldalcsípős megoldás .
(#) Syn7h37ic hozzászólása Nov 9, 2011 /

Használt már valaki CID rádiót Paradox központokon úgy, hogy a panel Serial csatlakozóján volt közvetlenül rádugva a rádió modul, és nem a telco ponton?
A CIDrádió doksiban le van írva, hogy kell a rádiót beállítani, de a központokhoz nem találtam semmilyen beállításai segédletet. Csak rádugom a beállított rádiót és megy, vagy kell valami más is mellé? SP5500 központ.
(#) turkf hozzászólása Nov 12, 2011 /

Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám. Felszereltem évekkel ezelőtt egy paradox 728-as kp-t. jól is ment, de a tulaj szineztette a házat, leszedték a szirénát. Azóta megy rendesen a kp, de sem a PGM nem kapcsol földre riasztáskor, sem a bell nem ad ki semmit sem. A bekötés stimmel, azt már végignéztem.
Valakinek valami ötlet (Esetleg arra gondolnék, hogy pl. kondi megsütés egy esetleges fordított polarítású bekötési kísérlet miatt, vagy hasonló.
Ötleteket várnék (sajnos ismerős a tulaj)
Előre is köszi!
Feri
(#) hbal válasza turkf hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Szia!

A Paradox 728-as központnál a [BELL+] billen riasztáskor, a [BELL-] az fix. ([BELL-]=[AUX-])
Abban az esetben, ha a szirénádon állítható az indítás polaritása, akkor állítsd pozitívra, és kösd be az indítószálat a [BELL+] -ra.
A központon lévő [PGM] valóban földre húz le, viszont programozni kell, hogy ez milyen eseményre történjen.

Közben megnéztem a PGM programozását.
Ha azt szeretnéd, hogy riasztáskor billenjen a PGM, akkor a következőket kell beprogramoznod:

039 [2ND]
040 [2][12]
042 [2ND][2]

Az első oszlop a szekció, mellette pedig azt látod, hogy mit kell beütni oda.

Ha nincs meg a telepítő kód (vagyis nem tudod a PGM-et felprogramozni) és nem lehet a sziréna indítását sem pozitívra állítani, akkor húzass meg egy relét a [BELLL+][BELL-]-ról és azzal kapcsold a negatív indítást a szirénának.
(#) turkf válasza hbal hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Köszi. A gondom az lenne ezzel, hogy ezeket már végigjártam.iréna állítható P és N indítással is (solo). A telepítő én vagyok
A tiasztó kb. 1 évig ment minden gond nélkül, amíg a sziréna nem lett bántva.
A bell - sem ad ki semmit sem. A PGM pedig eddig rendesen működött. Ezért gondolnám, hogy valami elektromos hiba lehet a rendszerben (a sziréna levételt és visszahelyezést nem én végeztem.)
A sziréna rendesen van bekötve, a bellnek pedig csak egy kommunikátor relét kell behúzni.
A gondom az, hogy inkább a DSC és a premier rendszerekben vagyok otthon.

Resetelni próbáltad a központot?
(#) turkf válasza hbal hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Igen, ezen már régen túlvagyunk. semmi eredmény. Ami fura az az, hogy a bell sem kapcsol. Szerintem a panel halt meg. Ezért kérnék segítséget.
(#) hbal válasza turkf hozzászólására (») Nov 14, 2011 /

Bővebben: PCB

Sajnos nincs itthon rossz 728-am, de ha jól emlékszem, akkor talán TIP31 tranzisztor kapcsolja a [BELL+]-t. Valamit méricskéltél már a panelen?
Másik "megoldás": Ha szerződött partner vagy valamelyik importőrnél, akkor ott is kaphatsz csak panelt, ha nem, akkor: Bővebben: csak panel
(#) Sanyesz1977 hozzászólása Nov 23, 2011 /

Üdv Mesterek!!

Egy régebbi, nevezetesen Paradox Spectra 1725 központtal kapcsolatban lenne kérdésem:
Hogy lehet beállitani a PGM. kimenetét úgy, hogy akkor legyen aktiv, amikor a rendszer élesitve van?
Programozói leirásom van hozzá, de a PGM-programozási részében erre nem találtam semmit. ( Illetve, homályositsatok fel, ha valami elkerülte a figyelmem...)

Előre is köszi!!
(#) Sanyesz1977 válasza Sanyesz1977 hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Bocsi, közben rájöttem! Itt volt a szemem előtt!

Tehát 066-os szekcióba (PGM időzítés) 000-át

120-as szekcióba (Bekapcsolási esemény) 14-99-99-et,

121-esbe (Kikapcsolási esemény) 15-99-99-et, kellett beütni, és a 127-es szekcióban a 8-as opciót (Alaphegyzetben nyitott legyen a PGM) bekapcsolni!!!
(#) turkf válasza hbal hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Köszi, ez jó ötlet. A tranyót megnézem. Csak sajna a központ is 30 kilóméterre van, meg nekem se sok szabadidőm van.
(#) Cavalier válasza turkf hozzászólására (») Nov 29, 2011 /

Ha esetleg venni akarsz központot, nekem kéne egy kezelő, így megoldhatnánk okosban.
(#) kovacsger válasza hbal hozzászólására (») Nov 30, 2011 /

Szia!

Nekem Sp7000 -es központhoz van kapcsolva, egy vdmp3, és egy Tell ecoline . A bajom csak az, hogy riasztás esetén felhív el is mondja azt, hogy melyik zóna sérül, és le is tudom állítani. De ha én hívom fel akkor, fogadja is a hívást, de csak valami "adat forgalom" hangot hallok, és szöveget nem.

Ennek mi lehet az oka? Lehet, hogy a vonalszimulátorral van a gáz, vagy a vdmp3-mal?

Segítséget köszi: kovacsger
(#) kisfesz hozzászólása Dec 13, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Paradox MG5000 riasztó rendszerem MG10LED kezelővel, a kérdésem hogy ha veszek egy MG32LCD kezelőt, akkor azt csak simán bekötöm az előző kezelő helyére és működik vagy esetleg programozni is kell?
Következő: »»   6 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem