Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok Az lenne a kérdésem hogy van nekem egy Kenwood Fejegységem csak sajna a CD je meg halt és az lenne a kérdésem hogy az Am sávra hová köszem a kábelt hogy legyen rajta úgymond bemenet ??
A válaszokat előre is köszönöm
Hali
Megprobalhatod az ATX tappal is, de ne lepodj meg, ha nem fog menni. En AT tapot kukaztam valahonnan ilyen celra, es semmi bajom vele. Most az AT tapot barhol utanad dobjak (csak vigyazz ne talaljanak el vele), mashol meg fizetnek is, csak vidd mar el.
Vagy letöltöd a fejegység rajzát és megkeresed benne, vagy megkeresed az AM IC rajzát és abból kinézed.
Üdv Inhouse
Üdv És az AM ic-t melyik részen keressem ??
Üdv!!! elméletileg megtaláltam az am ic-t TDa7513 csak rajzot nem találok hozzá tudnál segiteni hogy mit hova kösek ??
Ez nem csak az AM, hanem FM és audio processzor is. Azt nem értem, hogy nem találsz hozzá rajzot, csak beütöd a Google-be és ott a datasheet.
44-49 láb 2 pár sztereó bemenet. Meg kell nézni, hogy ebből mennyit használ. A 2-3 AMmix bemenet is lehet jó, de passz. Ha esetleg lenne annak a Kenwoodnak típusa is, akkor ahhoz is lehetne konkrét rajzot szerezni... Nem lenne jó neked egy 1xxxFt-os FM transzmitter inkább? Üdv Inhouse
Üdv!! Konkrétan egy Kenwood KDC 308 A a tipusa de szerintem is inkább egy Fmtranszmitert fogok venni
Sziasztok!
Kaptam egy 24V-os autórádiót. Egy iso csatlakozó van a hátulján. Szeretném beüzemelni egy 24V-os tápegységről, de nem autóban. Hogy tudom megoldani? Hova és hogyan csatlakozzak a hátulján a 24V-al? Előre is köszi! Üdv!
A képen és a pdf-ben is elég egyértelmű a csatlakozás, de nem akar bekapcsolni.
Ez konkrétan a te rádiód bekötési rajza? Mert itt 12voltot ír.
A képen ami van, nem az enyém. De a pdf-ben egyel előrébb igen. A pdf utolsó oldalán van a csatlakozó lábkiosztása.
Idézet: „Hali Megprobalhatod az ATX tappal is, de ne lepodj meg, ha nem fog menni” Ezt a kijelentésedet mégis mire alapozod? Attól, hogy az ATX-esnek van készenléti tápja, attól még ugyanolyan célokra használható, mint egy AT-s! Csak annyival több, hogy el kell indítani, mert van neki remote szála, ahonnan indítja az alaplap...
Szia!
Pedig tök ugyanaz a bekötése, mint a 12V-osoknak, 8-as a test /meg a ház is/, a 4-es, és a 7-es "pin" a plusz (esetünkben 24V)! Nézd azért meg, hogy a házzal érintkezik-e a test csatlakozás, mert ott lehetett zárlat a pluszra, ami elégethette esetleg a test fóliasávját.../no meg lehet ott még védődióda zárlat is fordított polaritástól/ De ez már rádiósmagnó javítós topicba való...
hali
Félreértések elkerülése érdekében azért ide írom mert az eredeti topic az behalt... Van egy sony cdx gt20-as autórádióm ami fölöslegessé vált.Ezt szeretném szobai üzemre használni.Toroid trafót már csak meg kell rendelnem az 230VA-os. Találtam egy kapcsolást mert félek hogy puffer után megugrik a fesz. ezért muszáj 12V-on tartanom. képet mellékeltem a kérdésem az az hogy nekem 10A kellene nem 8A. egyenirányítom régi orosz aksitöltőből maradt nekem meg a puffer az 22e mikros 25V-os kondi lenne. Kivitelezhető lenne az elképzelésem?
Ha egy 4A-es akkus szünetmentes tápegység akkusaruit kivezetem, és rádugok egy autórádiót, akkor tudom róla használni úgy, hogy a szünetmentes funkció is ugyanúgy megmarad?
Lapostévéhez lenne hangfalerősítő. A tévé eleve szünetmentesen van. A fejhallgatóról kapná a jelet, van aux bemenete is
Használhatod,de le fog merülni az akksi...
Ide több teljesítmény kell,ha hangosan is akarod hallgatni. A szünetmentes töltéssel sem tudja szinten tartani.Ha csak halkan hallgatod,akkor működhet a dolog.
Adva van egy LCD TV-re kötött szünetmentes táp. A tévének gyakorlatilag PC speakere van... Adott egy elfekvő autórádió aux bemenettel, hozzávaló sima, egyszerű hangszórókkal. Arra gondoltam, hogy a szünetmentes tápegység 12V-os akkumulátoráról kivezetem, a tápot, és arra kötöm az autórádiót. Az akksit meg tölti a szünetmentes eleve. Mennyire lenne életképes a dolog?
Ehhez kapcsolódóan. Van egy orosz akkutöltőm, a hátulján egy kapcsolóval. Egyik állása Akku/Bat, a másik állását nem tudom kisilabizálni. Mikor mit csinál?
Köszi, és bocs a bénázásért. Rövid az eszem, zöld a fülem.
Szevasztok.
Van egy ilyenBővebben: Link tápom és egy ilyen Bővebben: Link fejegységem kérés ha ezt a fejegységet rákötöm erre a tápra akkor az működni fog? A válaszokat előre is köszönöm. Benyó
Szia!
Az 500mA az nagyon kevés ide,ennél sokkal erősebb tápra van szükség.Szerezz egy másik tápegységet ami legalább 9- 10A-ig terhelhető.
Sziasztok.A címben keresett dologra szeretnék megoldást.Nézelődtem itt az oldalon,de én valami egyszerü,erős és megbízható tápot szeretnék.Találtam egy nem túl bonyolultat.Az a kérdés ,hogy elegendő 8A és 12 V meghajtani 1 komolyabb autómagnót.Itt a kapcsolási rajz:
Szia!
Egy autómagnó szerintem nem túl nagy fogyasztású, gondolom nem csúcshifi rendszer. Elég lesz hozzá. Üdv! Balázs
Elégnek kell lennie. Régebben robogókba építettem komolyabb hangrendszereket. Azokba 4A os aksi volt és simán mentek.
Köszi.Én is így gondoltam.A 7812 elegendő feszültséget fog leadni?Esetleg helyettesíteni kéne egy 7815-el,vagy a 7812 föld lába és a föld közzé pár100 ohmos ellenállást betenni?Az R2 elhagyható,ha nem akkor milyen szerepet játszik?
Az R2 aramkorlatozast valosit meg, igy lesz rovidzarvedett (limitalt kimeneti aramu) a tapegyseged.
Szia!
Igen, 8A elég kell legyen. Maximum a 12V-ot emelheted egy kicsit meg 13,5V-ig (amennyit az autórádió még elfogad). Ezt én a 7812-es IC datasheetjében is megtalálható feszültségemeléssel csináltam két ellenállás beiktatásával. Általában a "4x50W"-osként reklámozott végfokok csatornánként kb. 25W-ot vesznek fel, így ha mind a 4 végfokcsatornát meghajtod akkor kb 100W teljesítmény kellene. Ezt visszaosztva a tápfesszel olyan 7-8A-t kapsz. Ha jól emlékszem a biztik is 10A-osak szoktak lenni az autórádió hátulján. Üdv! -Zsolti (aki először feldobta a témát)
A feszültség elegendö lesz, de az áram aligha. Minden "tisztességes" autorádio, amiben kazettás magno vagy CD lejátszo van, legalább 3 amperre vár az indulás pillanatában, amit a 7812-es nem tud. Nálam még az LM317T (3A-es is néha lekapcsolt - most már nem, mert 6 A-sra épitettem át).
A másik dolog meg a trafo. A kapcsolos tápok mind csödöt mondtak, egyszerüen zavarják a tunert, még az URH-n is csökken az érzékenység, ha jól szürt, de kapcsolt tápbol (PC, halogén világitás stb.) ment a rádio. Igy ma egy szolid 10A 12V-ra méretezett toroidrol megy a rádio. (2x40W még úgy, ahogy elmegy, de 4 hangszorot már csak közepes hangerövel képes meghajtani - JVC CDs rádio).
Nem nézted a linkelt rajzot, meg van fejelve a 7812 egy teljesítménytranzisztorral.
Üdv Inhouse
Ha arrol a rajzrol beszélünk, ahol a BD246-s van, akkor az édeskevés egy autorádionak.
A tied is csak 6A-t tud, de lehet párhuzamosítani a tranyókat.
Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |